sir_platanight Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημέρα ομάδα, στο σπίτι στο χωριό της γυναίκας μου έχουμε 4 τηλεοράσεις όπου το σημα άλλοτε είναι καμπάνα και άλλοτε δεν πιάνει τπτ! Αυτό ισχυει ανεξάρτητα από τον καιρό αλλά αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως στην μια η στις δύο πιανει τα πάντα και στις άλλες δύο μόνο τα κρατικά και κάποια τοπικά κανάλια! Υπάρχουν ημέρες που θα τα πιάσει όλα στις τρεις τηλεοράσεις αλλά ποτέ και στις τέσσερις. Τα κρατικά που ουσιαστικά έχουν χαμηλότερη ισχύ τα πιάνει πάντα σε όλες σε αντίθεση με τα ιδιωτικά(περισσοτερο αντ1 και άλφα) που δεν τα πιανει σχεδόν ποτέ! Μήπως γνωρίζετε με τι έχει να κάνει όλο αυτό? Φταίει η καλωδίωση, η κεραία, ο αναμεταδότης?
afm Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Προφανώς το σήμα είναι αδύναμο και δεν μπορεί να τροφοδοτήσει και τις 4 τηλεοράσεις. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, από την κεραία, τα καλώδια, τις συνδέσεις κλπ. Δώσε περισσότερες πληροφορίες για την εγκατάσταση σου. Παίρνεις από μία κεραία και για τις 4 tv; Έχεις ενισχυτή ή όχι; Ιστού ή κεντρικό; Οι τηλεοράσεις συνδέονται σε σειρά ή κάθε μία έχει το δικό της καλώδιο από την ταράτσα;
sir_platanight Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, afm είπε Προφανώς το σήμα είναι αδύναμο και δεν μπορεί να τροφοδοτήσει και τις 4 τηλεοράσεις. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, από την κεραία, τα καλώδια, τις συνδέσεις κλπ. Δώσε περισσότερες πληροφορίες για την εγκατάσταση σου. Παίρνεις από μία κεραία και για τις 4 tv; Έχεις ενισχυτή ή όχι; Ιστού ή κεντρικό; Οι τηλεοράσεις συνδέονται σε σειρά ή κάθε μία έχει το δικό της καλώδιο από την ταράτσα; Μία κεραία ειναι και για τις 4 τηλεοράσεις απλά συνδεονται με ένα καλώδιο οι δύο και με άλλο ένα οι άλλες δύο... Ενισχυτή πρέπει να έχει έναν κεντρικό! Ο αναμεταδότης υπάρχει περίπτωση να φταίει?
afm Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 1. Έλεγξε πρώτα οπτικά την κεραιοσύστημα σου. α. Έλεγξε την κεραία σου μην έχει σπάσει τίποτα (ειδικά το κουτάκι) ή έχει φύγει κανένα καλώδιο. β. Κοίτα τον ενισχυτή σου μήπως έχει πάρει υγρασία και έχουν σκουριάσει οι επαφές. γ. Δες αν τα καλώδια είναι καλά συνδεδεμένα στον ενισχυτή. δ. Δες το καλώδιο μήπως έχει ξεραθεί και παίρνει υγρασία. 2. Έλεγξε τις πρίζες των τηλεοράσεων σου. α. Η πρώτη πρίζα πρέπει να είναι διέλευσης δηλαδή να έχει είσοδο σήματος και έξοδο σήματος. Στην είσοδο (που μαρκάρεται με in ή ένα βελάκι που δείχνει προς την πρίζα) βάζουμε το καλώδιο που έρχεται από την κεραία και στην έξοδο (out ή βελάκι που δείχνει από την πρίζα προς τα έξω) συνδέουμε το καλώδιο που πάει στην άλλη τηλεόραση. β. Η δεύτερη πρίζα πρέπει να είναι τερματική (δηλαδή να έχει μόνο είσοδο και όχι και έξοδο). Κάνε τον έλεγχο και στις 4 πρίζες. 3. Αν όλα είναι εντάξει παίξε με τα ρυθμιστικά του ενισχυτή μήπως καταφέρεις να πάρεις εικόνα. Δοκίμασε πρώτα να δυναμώσεις την ενίσχυση γυρίζοντας σιγά - σιγά δεξιόστροφα το ποτενσιόμετρο των uhf. Αν δεν φτιάξει δοκίμασε να το μειώσεις (αριστερόστροφα) μήπως το σήμα είναι πολύ δυνατό και μπουκώνει. Οι αναμεταδότες σίγουρα παίζουν ρόλο αλλά δεν είναι η αιτία. Προφανώς το σήμα κάποιων από αυτούς είναι πιο αδύναμο αλλά αν το σύστημα σου ήταν εντάξει όλα θα ήταν καλά. Αν μπορείς να βγάλεις μερικές φωτογραφίες (κεραία ,ενισχυτή πρίζες) θα ήταν καλά. Υ.Γ. : Σε ποιο μέρος είναι το χωριό; Είναι μέσα στους χάρτες κάλυψης της digea ή όχι; 1
CaptainChris Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Εγω είμαι σίγουρος ότι 4 συσκευές απο μια κεραία δύσκολο να σηκώσουν, φώναξε ενα τεχνικό καλύτερα. Νομίζω ότι η θα πρέπει να βαλεις άλλη μια κεραία η εναν ακόμη ενισχυτή.
afm Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μία κεραία αν το σήμα είναι ισχυρό μπορεί να σηκώσει 4 τηλεοράσεις για πλάκα και χωρίς ενισχυτή. Στο σπίτι έχω μία bosch (από το 1989) χωρίς ενισχυτή (πια) με 5 πρίζες και 4 tv (που πολλές φορές παίζουν ταυτόχρονα). Βέβαια έχω και τον Υμηττό κατάφατσα με τα kilowatts να σφυρίζουν. Ο φίλος προφανώς είναι σε κάποιο χωριό με αδύναμο σήμα και χρειάζεται μία κεραία υψηλής απολαβής και ένα αρκετά ισχυρό ενισχυτή. Όμως πάντα ξεκινάμε από αυτό που έχουμε και μετά κοιτάμε τι πρέπει να βελτιώσουμε ή να αλλάξουμε. Φυσικά η ιδανική λύση είναι ο έλεγχος από τεχνικό αλλά πάντα θα συμβουλεύω να κοιτάει ο κόσμος τι μπορεί να κάνει μόνος του, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι (και ας βγαίνω πολλές φορές χαμένος οικονομικά) Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από afm 1
sir_platanight Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Το χωριό λέγεται λυκουρια και είναι στον χάρτη της digea! Πιανει μόνο τα SD κανάλια όμως και όχι τα HD... Δυστυχώς δεν έχω γνώσεις να το φτιάξω μόνος μου άρα πρέπει να έρθει τεχνικός.. Δεν έχω ούτε βασικές γνώσεις! Παντως δεν έχει πρίζες το σπίτι τα καλώδια φεύγουν απευθείας από την κεραία.
afm Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Με ποιο τρόπο είναι συνδεδεμένες οι τηλεοράσεις; Όπως γράφεις έχεις δύο καλώδια από την κεραία που το καθένα δίνει σε δύο τηλεοράσεις. Πως συνδέονται αυτές μεταξύ; Έχεις splitter (διαχωριστή) ή απλά έχεις κάνει μία μάτιση και τα έχεις συνδέσει με μονωτική. Αν τα έχεις με μάτιση (ή και με ένα απλό ταφ) είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην μπορείς να δεις και στις δύο. Αν τα έχεις λοιπόν έτσι ξεκίνα παίρνοντας έναν μίκτη/διαχωριστή και βάλε τον στο σημείο σύνδεσης. Το καλώδιο που έρχεται από την κεραία στην υποδοχή που είναι μόνη της και τα καλώδια που πάνε στις τηλεοράσεις στις δύο υποδοχές που είναι δίπλα-δίπλα. Οι συνδέσεις γίνονται με βύσματα τύπου F οπότε παίρνεις και τα αντίστοιχα βύσματα. Αλλιώς μιλάς με τεχνικό. Πάντως το χωριό στους χάρτες της digea μου το βγάζει εκτός κάλυψης (έστω και οριακά) και από Καλάβρυτα, και από Λεβίδι, Δολιανά αλλά και από Σμέρνα Ηλείας. Δεν βλέπω κάποιο άλλο κέντρο να σε καλύπτει. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2020 από afm
sir_platanight Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δεν ξέρω πως ακριβώς έχει γίνει δεν την έχω κάνει εγώ.... Απλά ξέρω πως φεύγει απ την κεραία καλώδιο! Νομίζω φεύγει ένα καλώδιο για κάθε κεραία.... Εντύπωση μου κάνει που ειναι εκτός χάρτη... Αφού έστω κι έτσι όπως τα πιάνει... Τα πιάνει. Λογικά θα κανονίσω με τεχνικό... Δεν έχω γνώσεις για κάτι τέτοιο... Εν τω μεταξύ η digea δεν θα έπρεπε να έχει φουλ κάλυψη μετά από τόσα χρόνια?
skiabox Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2020 Παιδιά για να μην ανοίγω καινούριο thread, να πω ότι στην παραλία Σκοτίνας τα βράδυα χαλάει τόσο πολύ το σήμα της digea που τα κανάλια πρακτικά δεν πιάνονται. Αυτό πως διορθώνεται;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα