Προς το περιεχόμενο

kodi metadata

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω εγκαταστήσει το kodi σε smart tv, όπου παρατηρώ ότι πρέπει κάθε φορά να ορίζω ότι ο σκληρός αυτός περιέχει movies ώστε να κατεβάζει κάθε φορά metadata (fanarts, plot, κλπ).

Πως μπορώ να σετάρω το kodi να διατηρεί τα metadata π σκληρός ?

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα τα nfo files είναι text αρχεία, τα οποία έχουν ίδιο filename με το αρχείο της ταινίας και επέκταση ".nfo".

Τα αρχεία αυτά πρέπει να τα δημιουργώ εγώ για κάθε φάκελο ? Αν ναι, πως τα δημιουργώ ? Χρησιμοποιώ ένα κενό text αρχείο και το ονομάζω όπως πρέπει ?

Αν όχι, υπάρχει αυτόματος τρόπος, μέσω κάποιας ρύθμισης ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει εδω ενα προτυπο για το πως θα το κανεις για μια ταινια πχ. Και ναι, πρεπει να εχουν το ιδιο ακριβως ονομα με το βιντεο της ταινιας
https://kodi.wiki/view/NFO_files/Movies

Δεν ειναι αναγκη να συμπληρωσεις ολα τα πεδια που λενε αν δεν σου χρειαζονται. Επισης, καλο ειναι να κανεις ολο το γραψιμο σε εναν text editor της προκοπης σαν το notepad++. 

Μπορεις παντα να τα βαλεις στη library αλλα να μην αφησεις το kodi να τραβηξει πληροφοριες, επιλεγοντας "none" οταν σε ρωταει τι εχει μεσα ο φακελος

Επιλεγεις local information only οταν το βαζεις στη library

screenshot001.png

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.

Δεν έχω καταλάβει.. Το text αρχείο θα είναι ένα κενό αρχείο, που θα δημιουργήσω για κάθε φάκελο, το οποίο θα έχει το κατάλληλο filename ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αρχειο θα εχει μεσα το κειμενο απ' οπου θα τραβαει τις πληροφοριες που θελει το kodi και πρεπει να εχει συγκεκριμενη μορφοποιηση. Σαν αρχειο, θα πρεπει να εχει το ιδιο ονομα με το αρχειο του βιντεο, πχ για το mitsos.mkv θα κανεις το mitsos.nfo.

---edit

Καταρχην, εκανα λαθος παραπανω που ελεγα για τo πως θα το βαλεις στη library. Το διορθωσα τωρα.

Εκανα μια δοκιμη με το mulan, εχοντας ορισει local information only. Εφτιαξα το αντιστοιχο nfo αρχειο που εχει μεσα αυτα τα λιγα

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?>
<movie>
	<title>Mulan</title>
	<originaltitle>Mulan</originaltitle>
	<plot>A young Chinese maiden disguises herself as a male warrior in order to save her father.</plot>
	<genre>Action</genre>
	<genre>Adventure</genre>
	<genre>Drama</genre>
	<genre>Mitsos</genre>
	<runtime>115</runtime>
</movie>

Και πατωντας για να δω πληροφοριες, το kodi εβγαλε ακριβως οτι ειχα γραψει μεσα στο αρχειο. Το "mitsos" στο τελος το εβαλα επιτηδες εκει για να δειξω οτι δεν κανει scrapping απο καπου αλλα παιρνει οτι βλεπει μεσα στο αρχειο.

---ξαναedit

Παλι λαθος screenshot εβγαλα! Οριστε το σωστο

screenshot000.png

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.

Πρέπει δηλαδή να δημιουργήσω για κάθε φάκελο ένα αρχείο text, στο οποίο θα πρέπει να γράφω όλες τις πληροφορίες (αφού τις αναζητήσω), που περιλαμβάνει το παράδειγμά σου ?

Παρατήρησα ότι σε PC κράτα τα metadata χωρίς καμία επέμβασή μου, αλλά και χωρίς να σώζει κάτι στους φακέλους των ταινιών.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, kentavros3 είπε

Πρέπει δηλαδή να δημιουργήσω για κάθε φάκελο ένα αρχείο text, στο οποίο θα πρέπει να γράφω όλες τις πληροφορίες (αφού τις αναζητήσω), που περιλαμβάνει το παράδειγμά σου ?

Ναι, γιατι μονο ετσι θα κανεις το kodi να χρησιμοποιει τις πληροφοριες που βρισκει τοπικα και να μην τις τραβαει απο το ιντερνετ. Αυτο δεν θες?

20 ώρες πριν, kentavros3 είπε

Παρατήρησα ότι σε PC κράτα τα metadata χωρίς καμία επέμβασή μου, αλλά και χωρίς να σώζει κάτι στους φακέλους των ταινιών.

Ναι, το kodi αποθηκευει στις δικες του databases αυτα που κατεβαζει απο τους scrapers.

Δημοσ.

Δεν με ενδιαφέρει απαραίτητα να αποθηκεύει πληροφορίες σε κάθε φάκελο, αλλά να μη χρειάζεται να κάνω ενέργειες κάθε φορά που ανοίγω το kodi στη smart tv, ώστε να κατεβάσει metadata.

Θέλω να λειτουργεί το kodi στη smart android tv μου, όπως και στο PC μου, όπου όποτε συνδέω τον σκληρό, έχει κρατήσει τα metadata από την πρώτη φορά που τα κατέβασε, χωρίς να αποθηκεύει κάτι στους φακέλους ταινιών του σκληρού.

Δημοσ.

Ο σκληρος αναγνωριζεται εκ νεου καθε φορα που τον συνδεεις στην smart tv? Το kodi τον ξαναψαχνει καθε φορα για αυτο το λογο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι δεν αναγνωρίζεται εκ νέου και δεν το ξαναψάχνει. Τα metadata εξαφανίζονται και πρέπει να επιλέγω κάθε φορά ότι ο σκληρός περιλαμβάνει movies και να ζητώ να κατεβάσει εκ νέου metadata.

Επεξ/σία από kentavros3
Δημοσ.

Στον σκληρό έχω φτιάξει φακέλους και υποφακέλους με κατηγορίες ταινιών και τον ανοίγω από την επιλογή videos, διότι δεν μου αρέσει η αυτόματη κατηγοριοποίηση του movies.

Συνδέοντας τον σκληρό ή ανοίγοντας την τηλεόραση, τον αναγνωρίζει αμέσως, αλλά δεν εμφανίζει metadata (poster, fanart, plot κα) και πρέπει να ορίσω κάθε φορά ποιο είναι το content (movies),  αντίθετα στο PC κρατάει τα πάντα, χωρίς να αποθηκεύει κάτι, τουλάχιστον όχι στους φακέλους των ταινιών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...