Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πέρασε ο μεγάλος ο γιός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Χίο και μεθαύριο θα πάμε για να κλείσουμε σπίτι.
Κοιτάμε για κάτι μικρό εννοείτε και επιπλωμένο.

Έχουμε δεί 3-4 από ΧΕ και Σπιτόγατο αλλά θέλω να ρωτήσω τι να προσέξω και πώς θα γίνει η διαδικασία διότι έχουν περάσει 19 χρόνια από την τελευταία φορά που νοικιάζαμε σπίτι και δεν ξέρω πώς είναι τώρα τα πράματα.

Κάθε βοήθεια δεκτή.
Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Φωτογραφίες το σπίτι πριν υπογράψετε, με ημερομηνία (πχ να φαίνεται απόκομμα εφημερίδας).

Να μην είναι σε πολυκατοικία με οικογένειες.

Να φαίνονται στο συμβόλαιο το μηνιαίο μίσθωμα και ο τρόπος καταβολής και απόδειξης. 

Δημοσ.

Η διαδικασία είναι απλή,υπογραφή συμβολαίου και η δήλωση στο taxis που θα κάνει ο ιδιοκτήτης και θα κάνεις μετά αποδοχή. Το θέμα είναι να βρεις το σωστό σπίτι,να το δεις από κοντά και να μην παραμυθιαστείς από φωτογραφίες. Εξονυχιστικό έλεγχο για υγρασία σε τοίχους,ταβάνια,ντουλάπια,κάτω από τον νεροχύτη κλπ. Αν είναι πολυκατοικία τι γίνεται με την θέρμανση,αν τα βρίσκουν μεταξύ τους οι κάτοικοι στο πετρέλαιο ή το αέριο,μην ξεπαγιάσει το παιδί τον χειμώνα. Επίσης ρωτάς πόσα είναι τα κοινόχρηστα, αλλά τσεκάρεις και αν στην είσοδο της πολυκατοικίας υπάρχει αναρτημένη η συνολική κατάσταση κοινοχρήστων για να πάρεις μια ιδέα. Το ρεύμα καλό θα ήταν να το βάλεις στο ονομά σου. Επίσης καλό θα ήταν αν γινόταν να βρεις σπίτι χωρίς μεσίτη. Δεν είναι εύκολο,κι αν δεν μπορείς να το αποφύγεις ρώτα να ξεκαθαρίσεις το ποιος πληρώνει την αμοιβή του. Συνήθως ο ενοικιαστής αλλά κάποιες φορές πάει μισό μισό με τον ιδιοκτήτη. Τέλος αν στο σπίτι που τελικά σου αρέσει δεις μικροφθορές,πχ τρυπούλες σε τοίχους από καρφιά για κάδρα,αμυχές σε τοίχους,πατώματα,νιπτήρες κλπ,τις αναφέρεις στον ιδιοκτήτη για να μην τα ρίξει σε σένα όταν με το καλό αποχωρήσει ο γιος. Καλό είναι να κρατήσεις φωτογραφίες.

Αυτά τα ολίγα μου έρχονται. Καλή σταδιοδρομία στον γιο και εύχομαι να βρεις εύκολα κάτι καλό.

• Like 2
Δημοσ.
17 ώρες πριν, csontheline είπε

Φωτογραφίες το σπίτι πριν υπογράψετε, με ημερομηνία (πχ να φαίνεται απόκομμα εφημερίδας).

Να μην είναι σε πολυκατοικία με οικογένειες.

Να φαίνονται στο συμβόλαιο το μηνιαίο μίσθωμα και ο τρόπος καταβολής και απόδειξης. 

11 ώρες πριν, gianniz_k είπε

Η διαδικασία είναι απλή,υπογραφή συμβολαίου και η δήλωση στο taxis που θα κάνει ο ιδιοκτήτης και θα κάνεις μετά αποδοχή. Το θέμα είναι να βρεις το σωστό σπίτι,να το δεις από κοντά και να μην παραμυθιαστείς από φωτογραφίες. Εξονυχιστικό έλεγχο για υγρασία σε τοίχους,ταβάνια,ντουλάπια,κάτω από τον νεροχύτη κλπ. Αν είναι πολυκατοικία τι γίνεται με την θέρμανση,αν τα βρίσκουν μεταξύ τους οι κάτοικοι στο πετρέλαιο ή το αέριο,μην ξεπαγιάσει το παιδί τον χειμώνα. Επίσης ρωτάς πόσα είναι τα κοινόχρηστα, αλλά τσεκάρεις και αν στην είσοδο της πολυκατοικίας υπάρχει αναρτημένη η συνολική κατάσταση κοινοχρήστων για να πάρεις μια ιδέα. Το ρεύμα καλό θα ήταν να το βάλεις στο ονομά σου. Επίσης καλό θα ήταν αν γινόταν να βρεις σπίτι χωρίς μεσίτη. Δεν είναι εύκολο,κι αν δεν μπορείς να το αποφύγεις ρώτα να ξεκαθαρίσεις το ποιος πληρώνει την αμοιβή του. Συνήθως ο ενοικιαστής αλλά κάποιες φορές πάει μισό μισό με τον ιδιοκτήτη. Τέλος αν στο σπίτι που τελικά σου αρέσει δεις μικροφθορές,πχ τρυπούλες σε τοίχους από καρφιά για κάδρα,αμυχές σε τοίχους,πατώματα,νιπτήρες κλπ,τις αναφέρεις στον ιδιοκτήτη για να μην τα ρίξει σε σένα όταν με το καλό αποχωρήσει ο γιος. Καλό είναι να κρατήσεις φωτογραφίες.

Αυτά τα ολίγα μου έρχονται. Καλή σταδιοδρομία στον γιο και εύχομαι να βρεις εύκολα κάτι καλό.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Το σπίτι είναι μέσω γνωστού από το στρατό και έχει ανακαινιστεί πρόσφατα, ο γιός θα είναι ο πρώτος που θα μπεί.
Θα πάμε μαζί σε 2 μέρες να το δούμε και πιθανότατα να το κλείσουμε.

Θα τα κοιτάξω όλα όσα είπατε. :)
Και πάλι ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νοίκιασα σπίτι πριν 2 μήνες χωρίς να χω προηγούμενη εμπειρία με κάτι τέτοιο, είναι η πρώτη μου φορά.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρεις:

1. Υδραυλικά - κανένα πρόβλημα σε σωλήνες & άριστη πίεση νερού

2. Ηλεκτρολογικά - μπρίζες/λάμπες κτλ

3. Πίνακες ύδρευσης/ηλεκτρολογικός

4. Ντουλάπια - ότι είναι καθαρά και δε βγάζουν περίεργη μυρωδιά από μέσα 

5. Έντομα - μυρμίγκια/κατσαρίδες/κοριούς - αν υπάρχουν ΜΗΝ μπεις πριν κάνεις πλήρη απεντώμοση, ακόμη και ένα μυρμίγκι είναι πολύ κακό δείγμα

6. Πόσο ανταπόκριση έχουν οι κάτω ορόφοι σε περίπτωση ας πούμε που σου πέσει τίποτα ή θες να απεντομώσεις ή οτιδήποτε

7. Χώρος για φούρνους/πλυντήρια/ψυγεία/κλιματισμό κτλ - εδώ θες ένα μέτρο για να μετρήσεις τις διαστάσεις

8. Χαρακτήρας ιδιοκτήτη, τι δουλειά κάνει? πόσο συνεργάσιμος δείχνει? θα πληρώσει για δικές του ζημιές? (εμένα μου πλήρωσε το σωλήνα και το καζανάκι που χαλάσανε)

9. Συνεργάτες - ηλεκτρόλογος, υδραυλικός, οικιακή βοηθός, κλειδαράς,  απεντώμοση, σούπερ μαρκετ - εδώ μπορείς να ζητήσεις συμβουλές από τον ιδιοκτήτη

10. Ίντερνετ - τι ταχύτητες πιάνει η περιοχή? έχει πρόσβαση στο wifi του οτέ?

11. Τοίχους - είναι καθαροί ή βγάζουν μούχλα? 

12. ¨Εχει ανσανσέρ και κλειδώνει η κεντρική πόρτα  κτλ? - μία μόνιμα κλειδωμένη πόρτα είναι ΠΟΛΥ σπαστική γιατί κάθε φοράς που έρχεται κάποιος ακόμη και κουδούνι να έχεις σε αναγκάζει να κατεβαίνεις. 

13. Κάδο αποριμμάτων - έχει τίποτα κοντά?

14.  Έχει καλή θέα το μπαλκόνι? σε βλέπουν γείτονες? - Εγώ εδώ που ήρθα έχει πολλά πολεμικά αεροπλάνα που κάνουν θόρυβο γιατί έχει αεροδρόμειο κοντά αλλά το χειρότερο είναι ότι ΔΕΝ μπορώ να τα βλέπω εξαιτίας μίας πολυκατοικίας δίπλα που με μπλοκάρει, σπάνια παιρνάνε πάνω από τη πολυκατοικία μου και τα βλέπω.

15. Έχει αδέσποτα σκυλιά απέξω που να είναι επικύνδυνα?

16.  Αν δεν έχεις μεγάλο εισόδημα τότε η επιδότηση ενοικίου και το ΚΕΑ είναι χρήσιμα, το κοινωνικό τιμολόγιο δε θα το πάρεις γιατί ο γιος ακόμη θα θεωρείται φιλοξενούμενος και αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο στην επόμενη φορολογική δήλωση.

Εγώ στην αρχή πήγα σε φθηνό ξενοδοχείο κοντά στο σπίτι και αγόρασα από κοντινό μαγαζί τα κρεβάτια και τις κουρτίνες και μετά είχα ένα πρόγραμμα να τρώω τροφή που δε χρειάζεται μαγείρεμα ή ψυγείο μέχρι να έρθουν τα ηλεκτρικά & τα υπόλοιπα αντικείμενα μου τα οποία παράγγειλα από το ίντερνετ αφού έκλεισα το σπίτι. Στην αρχή είναι πολύ δύσκολα μέχρι όλα να είναι στη θέση τους και θέλει αρκετή υπομονή. Ένα καλό κινητό είναι χρυσάφι που σου δίνει ίντερνετ και παίρνεις τηλέφωνα.  

Το πρώτο μήνα κατάστραφηκα με τα έντομα και τα υδραυλικά κάτι που θα είχα αποφύγει αν είχα εμπειρία.  Τα ντουλάπια έχουν επίσης πρόβλημα και η θέα του μπαλκονιού θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Επίσης έχει περίεργη μυρωδιά και έξω το σπίτι και ρίχνουν πολύ χλωρίνη. Η κλειδωμένη πόρτα δημιουργεί προβλήματα μερικές φορές και με αναγκάζει να κατεβαίνω όταν έρχεται κάποιος ασχέτως αν έχω κουδούνι. Μέσα στην ατυχία μου έυτυχώς η ιδιοκτήτρια είναι πολύ συνεργάσιμη και υπεύθυνη και γενικά δεν έχει άλλα προβλήματα το σπίτι, μάλιστα ήταν ντυμένο με λάμπες, κουρτινοσίδερα και μπάνιου κτλ.

Η διαδικασία είναι εξής, πας εκεί και μένεις κάπου, συναντίεσται και αφού συμφωνήσετε σου στέλνει το συμβόλαιο μέσω taxisnet όπου απλά κάνεις αποδοχή και του στέλνεις την εγγύηση και το 1ο ενοίκιο στο λογαριασμό του, όλα γίνονται ηλεκτρονικά πολύ γρήγορα και εύκολα. Μετά πρέπει να σου στείλει κωδικό παροχής ΔΕΗ για να το περάσεις στο όνομα σου και υδρόμετρο/κωδικό παροχής νερού.

Τα λεφτά είναι πολλά που μου έφαγε αυτό ενώ στην αρχή υπολόγιζα κάτι πολύ μικρότερο. Για μεταφορικά, φαγητά, ξενοδοχεία, συνεργάτες, ενοίκια και φυσικά για να το ντύσω όλο εντελώς από την αρχή χωρίς να χω τίποτα μου έφαγε γύρω στα 5000Ε. Τώρα δε ξέρω αλλά θες και κάποιο πρόγραμμα πλυσίματος, μαγειρέματος όταν ζεις μόνος, εγώ ακόμη δεν το έχω επιλύσει αυτό αλλά κοντεύω, και εκεί θες σοβαρό εξοπλισμό. Θες τάπερς, ηλεκτρική σκούπα, κατσαρόλες, ΠΟΛΛΑ μαχαιροπίρουνα, φίλτρα. Γενικά τα κέρατα σου θες για ένα λειτουργικό σπίτι από την αρχή.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
1 ώρα πριν, StamTheMan είπε

Να παει σε πολυκατοικια με φοιτητες για να εχει το κεφαλι του ησυχο ( και οι υπολοιποι απο αυτον ) .

Ισως το βασικοτερο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, asemnos είπε

Ισως το βασικοτερο.

Δεν ξερω αν το λες ειρωνικα,εγω το λεω γιατι και εγω τα εχω τραβηξει και απο τη μερια του φοιτητη ( δεν ημουν φοιτητης/party animal/πρηξαρχιδης 24ωρες απλα εμενα μονος απο τα 18 ) αλλα και απο τη μερια του υπευθυνου ενηλικα. Απο την δεκαοκταχρονη πλευρα μου μου ζαλισαν τα @@ κατι γεροι απο κατω επειδη εσενα την καρεκλα καμια φορα οταν σηκωνομουν απο το pc ( δε μπορω να φανταστω τι μπορει να γινοταν αν εκανα πραγματικη φασαρια ) και απο την τωρινη πλευρα μου που βιωνω την σταρχιδοσυνη των φοιτητων στην πολυκατοικια που μενει η κοπελα μου.

Χθες η απο πανω ειχε βαλει σκουπα στις 4 το πρωι και πριν καμια ωρα η αλλη απο διπλα εκανε γενικη στην κουζινα.

Αναμεσα ακουσαμε και τον π@π@ρ@ απο πανω με τα φιλαρακια του,να χτυπαει πορτες και να φωναζουν  στις 3 το πρωι απο οταν ανεβαιναν τις σκαλες,μεχρι που ξεκινησαν να τρωνε μαλλον.

Δημοσ.

Καθολου ειρωνικα, εχω υπαρξει φοιτητης σε πολυκατοικια μονο με φοιτητες και συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σου.

• Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, asemnos είπε

Καθολου ειρωνικα, εχω υπαρξει φοιτητης σε πολυκατοικια μονο με φοιτητες και συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σου.

Εσυ πρεπει να ησουν πολυ ατυχος,για να ενοχλεισαι σε τοσο νεαρη ηλικια απο τους καφρους,πρεπει να επεσες σε ιδιαιτερη ρατσα καφρων :P

Προσπαθω να μην τους παρεξηγω,επειδη ειναι παιδια ακομα,αλλα ρε φιλε δε γινεται να μην καταλαβαινεις οτι ειναι μ@λ@κι@ να φωναζεις και να βαζεις σκουπες στις 4 το πρωι..

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως που έμεινα 3 χρόνια (πως άντεξα!!!) σε φοιτητοπολυκατοικία, έφυγα τρέχοντας. Θέμα ανθρώπου είναι. Εάν ο μικρός είναι κάφρος, καρφί για φοιτητοπολυκατοικία, καλύτερα θα περάσει και δε θα ενοχλεί κιόλας. Εάν είναι του τύπου "δε ξέρεις αν ζει ή αν πέθανε" όπως ήμουν εγώ, καλύτερα οικογενειακή. 

Δημοσ.

μ αυτά που διαβάζω φίλε, πρόσεχε μην έχει και τίποτα λιοντάρια στη περιοχή...

καλή σταδιοδρομία στο παιδι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...