is_this_real_life Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, ειμαι 28 και σκεφτομαι να παω για πρωτο μου πτυχιο στη διοικηση επιχειρησεων στο ΕΑΠ. Υπαρχει αρκετη προυπηρεσια στο retail σαν store manager σε μεγαλες εταιρίες αλλα θα ηθελα να φυγω απο τον χωρο του retail και να εξελιχθω σε καποια θεση γραφειου που να μην εχει σχεση με πωλησεις. Aπλα σκεφτομαι ποσο χρησιμο θα μου ειναι ενα πτυχιο διοικησης επιχειρησεων που ειναι πολυ γενικο στα 30κατι μου για την αγορα εργασιας που υπαρχει τοσος κορεσμος απο αυτο το πτυχιο και αν οντως το χρειαζομαι αν εχω καλη προυπηρεσια ωστε να μπω σε καποια θεση γραφειου μεσα σε εταιρία. Επισης θα εχει καποια προοπτικη αν θελω να φυγω εξωτερικο? Η αλλη επιλογη μου ειναι πληροφορικη αλλα θα το κανω κυριως γιατι εχει πολλες προοπτικες και καλυτερους μισθους δηλαδη αν ειναι να παρω ενα χαρτι ας παρω κατι που εχει ζητηση ακομα και στα 30κατι μου και να συνεχισω με πληροφορικη(δε τρελαινομαι για προγραμματισμο και μαθηματικα αλλα αν αξιζει θα κατσω να τα μαθω). Σκεφτομαι και την ηλικια μου αργοτερα και τι επιλογες θα εχω. Δε θελω να παρω ενα πτυχιο και να φαω 4-6 χρονια απο τη ζωη μου μονο και μονο για να παρω ενα χαρτι να το κρεμασω. Ποια ειναι η γνωμη σας? Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2020 από is_this_real_life
velociraptoras Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 αν δεν τρελένεσαι για τίποτα σχετικό με πληροφορική καλύτερα μην πας καθόλου (έχεις κι άλλες επιλογές εκτός από προγραμματισμό). σπούδασε αυτό που σου αρέσει περισσότερο 2
is_this_real_life Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, velociraptoras είπε αν δεν τρελένεσαι για τίποτα σχετικό με πληροφορική καλύτερα μην πας καθόλου (έχεις κι άλλες επιλογές εκτός από προγραμματισμό). σπούδασε αυτό που σου αρέσει περισσότερο Ευχαριστω, το θεμα ειναι να σπουδασω και κατι που εχει ζητηση και οχι απλα γιατι μαρεσει + οτι ειναι και το θεμα της ηλικιας που δε λεμε οτι υπαρχει θεμα στην γνωση οσο και να εισαι αλλα η αγορα εργασιας ειναι αλλιως και τα χρονια περνανε . Δεν ειναι οτι δε μαρεσει η πληροφορικη ειναι οτι δε με ελκυει τοσο ο προγραμματισμος και τα μαθηματικα(ισως να φταιει ο τροπος που τα εμαθα στο σχολειο). Απλα δε μπορω να φανταστω τον εαυτο μου σε μια εταιρια να καθεται σε ενα γραφειο και να γραφει κωδικα. Ισως κατι σε IT να μου ταιριαζε καλυτερα να υπαρχει καποια επαφη με ανθρωπους.
velociraptoras Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 14 ώρες πριν, is_this_real_life είπε Ευχαριστω, το θεμα ειναι να σπουδασω και κατι που εχει ζητηση και οχι απλα γιατι μαρεσει + οτι ειναι και το θεμα της ηλικιας που δε λεμε οτι υπαρχει θεμα στην γνωση οσο και να εισαι αλλα η αγορα εργασιας ειναι αλλιως και τα χρονια περνανε . Δεν ειναι οτι δε μαρεσει η πληροφορικη ειναι οτι δε με ελκυει τοσο ο προγραμματισμος και τα μαθηματικα(ισως να φταιει ο τροπος που τα εμαθα στο σχολειο). Απλα δε μπορω να φανταστω τον εαυτο μου σε μια εταιρια να καθεται σε ενα γραφειο και να γραφει κωδικα. Ισως κατι σε IT να μου ταιριαζε καλυτερα να υπαρχει καποια επαφη με ανθρωπους. Πληροφορική δεν είναι μόνο ο προγραματισμός, μπορείς να ασχοληθείς με άλλα πράγματα, απλά οι σχολές έχουν πολλά μαθηματικά και προγραμματισμό, και στο ΕΑΠ είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατι δεν έχεις τα μαθηματα αλλά πρέπει μονος σου να βρεις ακρη, οι διδασκοντες κανουν 5-6 συναντήσεις με τους φοιτητες για καθε ενότητα (μια ενοτητα αντιστοιχεί σε 2-3 μαθηματα συμβατικής σχολής). Την πληροφορική την ξεκινησαν καμια 10ρια γνωστοί μου στο ΕΑΠ και μόνο οι 3 συνέχισαν, οι άλλοι το παρατησαν
filipN Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, velociraptoras είπε [...] οι διδασκοντες κανουν 5-6 συναντήσεις με τους φοιτητες για καθε ενότητα (μια ενοτητα αντιστοιχεί σε 2-3 μαθηματα συμβατικής σχολής). Την πληροφορική την ξεκινησαν καμια 10ρια γνωστοί μου στο ΕΑΠ και μόνο οι 3 συνέχισαν, οι άλλοι το παρατησαν - Δεν υπάρχουν μόνο οι 5-6 συναντήσεις. Οι καθηγητές του ΕΑΠ, είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις ή Email από τους φοιτητές, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, και να επιλύουν τις απορίες τους. Και όσο ποιό πολύ πλησιάζεις προς το πτυχίο, τόσο μεγαλύτερες δυνατότητες επικοινωνίας έχεις, ακόμα και με το Συντονιστή της ΘΕ (Θεματική Ενότητα). - Η μία ΘΕ σχολής με ετήσιες εξετάσεις, αντιστοιχεί (κατ' ελάχιστον) σε 3 υποχρεωτικά μαθήματα του συμβατικού πανεπιστήμιου. Και μην ξεχνάμε ότι η εκπαίδευση σε αυτή τη ΘΕ, συμπεριλαμβάνει και την υποβολή τεσσάρων επιστημονικών εργασιών. - Τα παρατάνε 7-8 στους 10, ασχέτως Σχολής, γιατί: α) Οι διαφορές μεταξύ των φοιτητών είναι από μεγάλες έως τεράστιες, όσον αφορά τις προϋπάρχουσες γνώσεις, τις δεξιότητες, τις έμφυτες ικανότητες κλπ, και μερικοί δεν μπορούν να το αντέξουν. β) Οι νοοτροπίες των υποψήφιων φοιτητών του ΕΑΠ, είναι διαφορετικές. Άλλοι πηγαίνουν έτοιμοι να υποφέρουν για να αποκτήσουν πτυχίο (ακόμα και αν αυτό είναι το 2ο πτυχίο) και άλλοι πιστεύοντας πως "θα φάμε, θα πιούμε και πτυχιούχοι θα γεννούμε", όταν αντιλαμβάνονται ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τα παρατάνε... Υπάρχουν φυσικά και οι "αδικίες" της φύσης ή του κοινωνικού περιβάλλοντος του υποψήφιου φοιτητή που κατά κάποιον τρόπο έχουν προδιαγράψει το μέλλον του. Η φοίτηση στο ΕΑΠ απλά του υπενθυμίζει πως "άλλο είναι το επιθυμητό και άλλο το εφικτό ". Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από filipN 1
velociraptoras Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, filipN είπε - Δεν υπάρχουν μόνο οι 5-6 συναντήσεις. Οι καθηγητές του ΕΑΠ, είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις ή Email από τους φοιτητές, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, και να επιλύουν τις απορίες τους. Και όσο ποιό πολύ πλησιάζεις προς το πτυχίο, τόσο μεγαλύτερες δυνατότητες επικοινωνίας έχεις, ακόμα και με το Συντονιστή της ΘΕ (Θεματική Ενότητα). - Η μία ΘΕ σχολής με ετήσιες εξετάσεις, αντιστοιχεί (κατ' ελάχιστον) σε 3 υποχρεωτικά μαθήματα του συμβατικού πανεπιστήμιου. Και μην ξεχνάμε ότι η εκπαίδευση σε αυτή τη ΘΕ, συμπεριλαμβάνει και την υποβολή τεσσάρων επιστημονικών εργασιών. - Τα παρατάνε 7-8 στους 10, ασχέτως Σχολής, γιατί: α) Οι διαφορές μεταξύ των φοιτητών είναι από μεγάλες έως τεράστιες, όσον αφορά τις προϋπάρχουσες γνώσεις, τις δεξιότητες, τις έμφυτες ικανότητες κλπ, και μερικοί δεν μπορούν να το αντέξουν. β) Οι νοοτροπίες των υποψήφιων φοιτητών του ΕΑΠ, είναι διαφορετικές. Άλλοι πηγαίνουν έτοιμοι να υποφέρουν για να αποκτήσουν πτυχίο (ακόμα και αν αυτό είναι το 2ο πτυχίο) και άλλοι πιστεύοντας πως "θα φάμε, θα πιούμε και πτυχιούχοι θα γεννούμε", όταν αντιλαμβάνονται ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, τα παρατάνε... Υπάρχουν φυσικά και οι "αδικίες" της φύσης ή του κοινωνικού περιβάλλοντος του υποψήφιου φοιτητή που κατά κάποιον τρόπο έχουν προδιαγράψει το μέλλον του. Η φοίτηση στο ΕΑΠ απλά του υπενθυμίζει πως "άλλο είναι το επιθυμητό και άλλο το εφικτό ". οι καθηγητές είναι ανοιχτοί αλλά δε γίνεται μάθημα, κάτι που το κάνει πιο δύσκολο. στο συμβατικό παιρνεις έτοιμες όλες τις πληροφορίες. επίσης οι εργασίες του ΕΑΠ είναι πολύ πιο απαιτητικές από αυτές ενός συμβατικού πανεπιστημίου που σε κάθε εξάμηνο έχεις μόνο 1-2 αντίστοιχων απαιτήσεων, οι εβδομαδιαίες είναι τουλάχιστον με λιγότερα ζητούμενα και πιο ευκολες. οσον αφορά το γιατί τα παρατάνε, από τα ατομα που ξέρω το παράτησαν είτε γιατι δυσκολευτηκαν οικονομικά είτε γιατι περίμεναν οτι θα είναι πιο εύκολα. γι αυτο λέω για τη δυσκολία. είναι για κάποιον που είναι αποφασισμένος κι όχι για κάποιον που απλά θέλει ένα χαρτί. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 5/9/2020 στις 7:12 ΜΜ, is_this_real_life είπε Ευχαριστω, το θεμα ειναι να σπουδασω και κατι που εχει ζητηση και οχι απλα γιατι μαρεσει + οτι ειναι και το θεμα της ηλικιας που δε λεμε οτι υπαρχει θεμα στην γνωση οσο και να εισαι αλλα η αγορα εργασιας ειναι αλλιως και τα χρονια περνανε . Δεν ειναι οτι δε μαρεσει η πληροφορικη ειναι οτι δε με ελκυει τοσο ο προγραμματισμος και τα μαθηματικα(ισως να φταιει ο τροπος που τα εμαθα στο σχολειο). Απλα δε μπορω να φανταστω τον εαυτο μου σε μια εταιρια να καθεται σε ενα γραφειο και να γραφει κωδικα. Ισως κατι σε IT να μου ταιριαζε καλυτερα να υπαρχει καποια επαφη με ανθρωπους. Καταρχάς τα 28 είναι νεότατη ηλικία ακόμη. Βρεφική θα έλεγα για τον τομέα της αγοράς εργασίας, οπότε μην τα παρατάς εκεί. Από την στιγμή που όπως λες δεν τρελαίνεσαι για τίποτα από αυτά που αυτοπροτείνεις, συμβουλή μου θα ήταν να κυνηγήσεις αυτό που πραγματικά γουστάρεις. Ο κολλητός μου κατάλαβε στα 32 του ότι αυτό που θα του άρεσε πραγματικά θα είναι η νομική, και έδωσε κατατακτήριες και για να μην στα πολυλογώ αυτή την στιγμή βγάζει τρελά λεφτά και κάνει κάτι που γουστάρει στα ίσα. Μην κωλώνεις να κυνηγήσεις αυτό που σου αρέσει, αλλιώς μια ζωή και 1.5 εκ€ να έχεις ο πιο δυστυχισμένος θα είσαι.
SamaelMorningstar Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 8/9/2020 στις 11:34 ΜΜ, JohnGTA είπε Καταρχάς τα 28 είναι νεότατη ηλικία ακόμη. Βρεφική θα έλεγα για τον τομέα της αγοράς εργασίας, οπότε μην τα παρατάς εκεί. Από την στιγμή που όπως λες δεν τρελαίνεσαι για τίποτα από αυτά που αυτοπροτείνεις, συμβουλή μου θα ήταν να κυνηγήσεις αυτό που πραγματικά γουστάρεις. Ο κολλητός μου κατάλαβε στα 32 του ότι αυτό που θα του άρεσε πραγματικά θα είναι η νομική, και έδωσε κατατακτήριες και για να μην στα πολυλογώ αυτή την στιγμή βγάζει τρελά λεφτά και κάνει κάτι που γουστάρει στα ίσα. Μην κωλώνεις να κυνηγήσεις αυτό που σου αρέσει, αλλιώς μια ζωή και 1.5 εκ€ να έχεις ο πιο δυστυχισμένος θα είσαι. Σωστός ο συμφορίτης. TS δεν ξέρω αν αξίζει σαν πρώτο πτυχίο η Διοίκηση (μάλλον πιο πολύ σε μεταπτυχιακό ΜΒΑ, θα έλεγα). Γιατί δεν πας προς Μάρκετινγκ με την προϋπηρεσία που έχεις θα ταιριάξει γάντι. Έχει και πολύ μέλλον σαν επάγγελμα (από ότι φαίνεται τώρα, όχι μετά από 5 χρόνια).
is_this_real_life Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 8/9/2020 στις 11:34 ΜΜ, JohnGTA είπε Καταρχάς τα 28 είναι νεότατη ηλικία ακόμη. Βρεφική θα έλεγα για τον τομέα της αγοράς εργασίας, οπότε μην τα παρατάς εκεί. Από την στιγμή που όπως λες δεν τρελαίνεσαι για τίποτα από αυτά που αυτοπροτείνεις, συμβουλή μου θα ήταν να κυνηγήσεις αυτό που πραγματικά γουστάρεις. Ο κολλητός μου κατάλαβε στα 32 του ότι αυτό που θα του άρεσε πραγματικά θα είναι η νομική, και έδωσε κατατακτήριες και για να μην στα πολυλογώ αυτή την στιγμή βγάζει τρελά λεφτά και κάνει κάτι που γουστάρει στα ίσα. Μην κωλώνεις να κυνηγήσεις αυτό που σου αρέσει, αλλιώς μια ζωή και 1.5 εκ€ να έχεις ο πιο δυστυχισμένος θα είσαι. 7 ώρες πριν, SamaelMorningstar είπε Σωστός ο συμφορίτης. TS δεν ξέρω αν αξίζει σαν πρώτο πτυχίο η Διοίκηση (μάλλον πιο πολύ σε μεταπτυχιακό ΜΒΑ, θα έλεγα). Γιατί δεν πας προς Μάρκετινγκ με την προϋπηρεσία που έχεις θα ταιριάξει γάντι. Έχει και πολύ μέλλον σαν επάγγελμα (από ότι φαίνεται τώρα, όχι μετά από 5 χρόνια). 1) Ευχαριστω για τις απαντησεις. Νιωθω απλα οτι μολις περασω τα 32-33 θα υπαρχει το θεμα του ageism και δε θα βρισκω τοσο ευκολα δουλεια οπως τωρα. Σχετικα με το πτυχιο επειδη θα μου παρει 5-6 χρονια συμφωνω να κανω οτι μου αρεσει αλλα ειναι περιορισμενες οι επιλογες μου λογω εξ αποστασεως και οπως ανεφερα πιο πανω οι μονες επιλογες ειναι η διοικηση επιχειρησεων που οπως βλεπω παντου γυρω μου ειναι σε κορεσμο και ειναι ενα πτυχιο που δεν ειναι τοσο χρησιμο απλα ειναι σαν ελβετικος σουγιας που κολλαει καπου μονο με ενα μαστερ και θα εχω φτασει 33κατι με απλα αυτο το πτυχιο. 2)Στο ΕΑΠ εχει μονο διοικηση επιχειρησεων δεν εχει marketing 'η HR αλλιως θα το εκανα. Δυστυχώς οι σπουδες εξ αποσταστεως ειναι μονοδρομος τωρα μαζι με τη δουλεια και δε θελω να ξαναπερασω απο πανελλήνιες και το εαπ εχει ενα οκ κοστος για εξ αποστασεως. Οσο για το MBA επειδή οντως με ενδιαφερει το σκεφτομαι για συνδυασμο Bsc σε πληροφορικη και μετα ΜΒΑ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα