IKARIWTHS Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά σε σπίτι με δομημένη καλωδίωση και acces point mikrotik έχω πρόβλημα με το roaming ,για όσους δεν γνωρίζουν να πω ότι έχω ιδιο ssid και password σε ρούτερ και δύο acces points ,όταν αλλάζω δωμάτια τα κινητά αργούν πολύ να αλλάξουν acces point με αποτέλεσμα να χάνεται η σύνδεση .μιας και δεν έχω απαιτήσεις ταχυτητας ,αν αλλάξω τα acces point με repeater θα παραμείνει το πρόβλημα; Κοίταζα αυτό https://www.skroutz.gr/s/13924317/Xiaomi-Pro-300M.html?from=account_favorites
zx1234r Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Auto handover λέγεται αυτό το feature που θες. Κοίτα σε συστήματα wifi mesh. Έχουν πολύ γρήγορο handover.
IKARIWTHS Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Οκ σε ευχαριστώ ,στην ερώτηση μου όμως τι ισχύει; Είτε acces point είτε repeater υπάρχει το ίδιο πρόβλημα ;
Ledis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Η επιλογή Access Point που θα πάει να συνδεθεί μοα συσκευή είναι καθαρά θέμα της συσκευής (Client). Οπότε δεν εχει καμία διαφορά αν είναι Access point η reapeater.
IKARIWTHS Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Σιγουρα αλλα ξερω οτι υπαρχουν τεχνολογιες στα acces point οπου ριχνουν την συνδεση αν πεσουν κατω απο ορισμενα db,οποτε φανταζομαι οτι στα repeater δεν θα ηταν απιθανο να υλοποιήσουν κατι τετοιο. Γνωριζει καποιος αν υπαρχει στο android και στο ios καποιο app που να βοηθαει να συνδεθει η συσκευη στο δυνατοτερο δυκτιο?
zx1234r Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Γιατί δεν κοιτάς σε mesh? Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις αυτο που θέλεις με άλλο τρόπο πιο εύκολο.
IKARIWTHS Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχω κοιταξει διαφορες υλοποιησεις αλλα δεν με καλυπτει γιατι δεν με αφηνει να κανω αυτα που θελω οπως πχ να κλεινει τη νυχτα η να μειώσω τη δυναμη του σηματος κοντα στο υπνοδωματιο του μωρου κ.α Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από IKARIWTHS
logvphys Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Ολα αυτα τα κανουν τα tik + οτι μπορεις να κανεις και mesh wifi δικτυο.
jim_tron Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τα κάνουν τα mikrotik αλλά όχι έτσι όπως το έχεις υλοποιήσει, πρέπει να σηκώσεις CapsMan. Όπως το έχεις κάνει τώρα είναι λάθος. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από jim_tron
IKARIWTHS Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 οκ μπορω να εχω δικο μου ρουτερ και το capsman μπορω να το σηκώσω σε acceς point?
Ledis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 17 ώρες πριν, zx1234r είπε Γιατί δεν κοιτάς σε mesh? Δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις αυτο που θέλεις με άλλο τρόπο πιο εύκολο. Τι ενόεις λέγοντάς "Mesh", γιατί κάθε κατασκευαστής προσφέρει διαφορετικές υλοποιήσεις που τις βαφτίζουν "Mesh". Δεν έχω δει βέβαια κάποιο ιδιαίτερο λόγο που μπορεί να βελτιώσει το roaming. Το 2018 ήρθε το πρότυπο 802.11r το οποίο βελτιώνει το roaming. Θα πρέπει βεβαια το Chipset της συσκευής που διαθέτεις να το υποστηρίζει. Απο εκεί και πέρα, αρκετές εταιρίες ανέπτυξαν διάφορους μηχανισμούς σε επίπεδο Access Point (Κυρίως με χρήση controller) για να επιτύχουν καλυτερο roaming. Κάπουες υλοποιήσεις δουλεύουν αρκετά καλά, κάποιες ειναι για κλάματα. Τα MikroTik μπορούν αν το κάνουν, αλλά θέλει να κάνεις σωστό σχεδιασμό στην τοποθέτηση των access point και στο setup, για να έχεις επιθυμητό α;αποτελεσμένα.
IKARIWTHS Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 το capsman μπορω να το σηκώσω σε acceς point,η πρεπει σε ρουτερ? υπαρχζει καποιο βιντεο να με καθοδηγήσει ?
Ledis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 11 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε το capsman μπορω να το σηκώσω σε acceς point,η πρεπει σε ρουτερ? υπαρχζει καποιο βιντεο να με καθοδηγήσει ? Σε οποιαδήποτε συσκευή που τρέχει RouterOS 6.23 ή νεώτερο. Video υπάρχουν άπειρα στο Youtube
IKARIWTHS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Σας ευχαριστω ολους παιδια,το θεμα με ειχε απασχολήσει και παλιοτερα και κατεληξα με δυο δίκτυα ,ενα στον καθε οροφο.Σκεφτομαι ομως να παρω ρομποτικη σκουπα αρα πρεπει να πιανει το ιδιο δίκτυο παντου . Επειδη θα δωσω και αλλα χρηματα για να παρω ενα ρουτερ mikrotik και ενα accespoint mikrotik ,θα ηθελα αν μπορει καποιος να μου στειλει ενα κατατοπιστικο βιντεο στο youtube ετσι ωστε να δω αν μπορω να το κανω.Συγνωμη που επιμενω αλλα οπως και τωρα ,ειχα ψαχτει και παλιοτερα και δεν εχω βγαλει ακρη
logvphys Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 βαλτο αυτο που ρωτας στο you tube και θα δεις οσα βιντεακια χρειαζεσαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα