Προς το περιεχόμενο

Παράπονα για Creative

StavrosD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας.

Από προσωπική πείρα έχω πολλά παράπονα από την Creatice, τα οποία παραθέτω, και περιμένω να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας, και το αν έχει διορθωθεί καθόλου η κατάσταση ή είναι ακόμα έτσι.

Αρχικά πήρα μια Sound Blaster AWE 64 Gold (είχα σκάσει 90.000 δρχ. τότε) η οποία τελικά δεν ήταν ακριβώς όπως διαφημιζόταν. Πιό συγκεκριμένα, με μικρά γραμματάκια στο ON-LINE HELP μόνο έλεγε ότι όι 32 φωνές ήταν με software. Επιπλέον δεν μπορούσαν να δουλεύουν ταυτόχρονα παραπάνω από ένα από τα εξής: Full-duplex (να γράφει ήχο ενώ παίζει), 32 software φωνές, DirectX (ναι, δεν μπορούσα να γράφω και να παίζω ήχο χρησιμοποιώντας DirectSound drivers) Προφανώς την πούλησα όσο όσο.

Είπα ότι θα έτυχε, οπότε πήρα μια κάρτα γραφικών Creative με το Savage4, η οποία στα 3D κόλλαγε σε τυχαία σημεία πολύ συχνά. Εγώ ήμουν τυχερός γιατί σε άλλους υπολογιστές δεν μπούταρε κάν. Και αυτή την πούλησα (είχα ενημερώσει βέβαια εκτενώς τον αγοραστή για τα προβλήματα, αλλά στην τιμή που του την έδωσα δεν μπορούσε να πεί όχι).

Τέλος την εμπιιστεύτηκα με μια SoundBlaster Audigy. 24bit/96KHz αναπαραγωγή και εγγραφή έλεγε. Με μιά λεπτομέρεια: το ADC της κάρτας δεν κάνει δειγματοληψία πάνω από τα 48KHz. Για να γράψω στα 24bit/96KHz έπρεπε να έχω εξωτερικό ADC, το οποίο από μόνο του κάνει πάνω από 3-4 φορές την τιμή της κάρτας. Χώρια ότι κόλλαγε συχνά το σύστημα (απ'ότι ξέρω μετά απο 2 χρόνια έβγαλε αποδεκτούς drivers), και σερνόταν το σύστημα. Όποιος δεν το πιστέβει, ας δεί πόσο αυξάνει το μέγεθος του registry αφού εγκαταστήσει τους drivers. (να κάνει export στο regedit ένα αρχείο πρίν, και ένα μετά. Θα παρατηρήσει ότι σε καθαρό σύστημα πολλαπλασιάζει το μέγεθός του registry).

Περιττό να αναφέρω τους ASIO drivers, που με το ζόρι έριχνα το latency στα 200msec και πάλι έχανε frames ήχου (κοινως, ακούγονται "click").

Προφανώς την έβγαλα και σταματήσαν τα κολλήματα. Τώρα έχω μια Terratev DMX 6 Fire, η οποία μπορεί να μήν έχει εφετζήδικα παράθυρα, αλλά γράφω άνετα στα 96KHz/24bit και παίζω, και επιπλέον οι ASIO drivers λειτουργούν ανετότατα κάτω από τα 10msec latency, δηλαδή ακούγεται ο ήχος μαζί με τα real time effects αμέσως, και όχι στην επόμενη νότα όπως γινόταν με την Creative.

Περιμένω απόψεις περί της Creative, ώστε να προστατευτούν και οι υπόλοιποι από τέτοια γεγονότα, γιατί πρέπει να σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν μιά κάρτα μόνο για παιχνίδια.

Δημοσ.

Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα. Για απλές δουλειές θεωρώ την live πολύ καλή και φθηνή κάρτα. Πολύ καλή επιλογή που το γύρησες σε Terratek. Έπισης πολύ καλή επιλογή για κάρτα ήχου για κάτι παραπάνω απο ακρόαση mp3 και παρακολούθηση DVD είναι οι κάρτες της YAMAHA. Άμα έχεις παραπάνω απο 2 στο σύστημα σου μπορούν να συνεργάζονται άψογα.

Δημοσ.

Πάντως στο τελευταίο PC Magazine που διάβασα στη σελ. 12 Με τίτλο 'Σεβασμός στον Καταναλωτή' ένας χρήστης από το Ηράκλειο είχε πάρει 1 set ηχεία και είχαν βγει προβληματικά.

Σε επικοινωνία με την Creative του τα άλλαξαν με πιό νέο μοντέλο και του έκαναν δώρο ένα mp3 player.

Πιστεύω ότι καλό θα ήταν να έστελνες ένα mail στη μαμά εταιρία να τους τα πεις.

Το ίδιο είχα κάνει το 1999 νομίζω με μία Sound Blaster Live! που έχω που μου έκανε κάτι κουφά με drivers.

Μου απάντησαν αμέσως και μου έδωσαν Link για νέους drivers.

Είχα πληρώσει την κάρτα τότε κοντά στα 70000 δρχ. (Είναι αυτή που έχει 2 κάρτες μαζί).

Δεν είχα από τότε ανάλογη εμπειρία για να σου πω. Όπως επίσης δεν αγόρασα ή πουλησα Creative ηχεία για να ξέρω.

Δημοσ.

Την Savage4 κάρτα γραφικών την έστειλα στα κεντρικά της Creative στην Ιρλανδία, και πάλι αυτή που μου στείλαν είχε το ίδιο πρόβλημα.

Για τις κάρτες ήχου δεν γινόταν τίποτα, γιατί δεν ήταν πρόβλημα, απλά ήταν παραπλανητική διαφήμιση (στα forums στο εξωτερικό είχε γίνει χαμός. Τώρα σχεδόν πουθενά δεν γράφει στις διαφημίσεις της Audigy (όχι της 2) ότι γράφει στα 96ΚΗz.)

Το είχε αναφέρει και στο TomsHardware παλιότερα ότι ήταν μύθος.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα μπορούσα να γράψω σελίδες ολόκληρες για την Creative και την υποστήριξή της. Από που να αρχίσω; Από την DXR3; Αλήθεια υπάρχουν οδηγοί για Windows XP ή ακόμη να βγάλουν; Άστε γιατί θα χαλάσω την μέρα μου!!! :mad:

Από τότε που γύρισα σε Terratec Sixpack 5.1 βρήκα την ησυχία μου. Αν έρθει ο καιρός να πάρω νέα κάρτα, πάλι Terratec θα πάρω.

ΥΓ. Που είσαι ρε Skywalker να τα πεις ?!

Δημοσ.

Timiman, δεν υποστηρίζω την Creative, απλά είπα την εμπειρία μου και το τι διάβασα στο PCMAG.

Από την άλλη ξέρεις πολύ καλά ότι μπορεί μία εταιρία να είναι η καλύτερη π.χ. Terratec αλλά 1ας και μόνο πελάτης να τη βρίζει μέχρι αηδίας λόγω ότι κάτι του πήγε στραβά.

Shit happens...

Δημοσ.

Η πιο απροβλημάτιστη κάρτα που είχα μέχρι τώρα ήταν η TurtleBeach Tropez+ σε win95 (full ISA με 4 30pin memory slots). Πήγα σε win98 και σταμάτησαν οι οδηγοί οπότε πήρα SB16 (όλα μια χαρά αλλά δεν είχε Wavetable). Πήρα SB128 και το μηχάνημα για να την βρει μου έβγαζε την πίστη (ήθελε κάθε φορά που έκανα boot να μπαίνω και να βγαίνω στο BIOS). Τώρα έχω μια Live5.1Digital (μεγάλη διαφημιστική απάτη, η παλιά είναι καλύτερη) η οποία στα 98 σε έπαιζε με τίποτα, τώρα στα 2000 παίζει μια χαρά.

Η επόμενη κάρτα που θα πάρω για είναι Terratec, Hercules, Philips ή M-Audio...

Δημοσ.
Timiman' date=' δεν υποστηρίζω την Creative, απλά είπα την εμπειρία μου και το τι διάβασα στο PCMAG.

Από την άλλη ξέρεις πολύ καλά ότι μπορεί μία εταιρία να είναι η καλύτερη π.χ. Terratec αλλά 1ας και μόνο πελάτης να τη βρίζει μέχρι αηδίας λόγω ότι κάτι του πήγε στραβά.

Shit happens...[/quote']

Ποιός λέει ότι είναι μόνο ένας;

Με την Audigy ξέρω και άλλους που την πουλήσαν σε μερικούς μήνες αφού την αγοράσαν.

Όσο για την SB Live, ακόμα ψάχνουν μερικοί για τους τέλειους drivers (και θα ψάχνουν για χρόνια ακόμα).

Αν θές, μπές στα forum της Creative, και θα παρατηρήσεις ότι υπάρχουν ελάχιστα αρνητικά σχόλια, και ξέρεις γιατί; Οι operator του newsgroup συνέχεια σβήνουν τα αρνητικά (το ξέρω από πρώτο χέρι, μου είχαν σβήσει post μιάς μέρας που ρωτούσα για κάποια προβλήματα, ενώ άλλα παλιότερα τα οποία δεν λέγαν τίποτα αρνητικό τα είχαν αφήσει.

Και επειδή δεν είμαι ο μόνος παραπονεμένος :

http://forums.winamp.com/showthread.php?threadid=76742

Και κάτι απο tomshardware:

http://www.tomshardware.com/video/20020115/terratec-04.html

"...But be warned, the Audigy's ability to support 24-bit/ 96-kHz sound is very relative. Unlike the DMX 6Fire 24/96, the Audigy Platinum is not a "true" 24/96 and cannot play or record a file of this quality, nor even work on it. Actually, the only task it does in 96 kHz is a linkup with another device via the S/PDIF input. The card and rack components are all supposed to be 24-bit/ 96-kHz-compatible, but, in practice, the card is limited to 16 bits/ 48 kHz. Analog recording and restitution is possible in 24 bits/ 48 kHz, but, in fact, the processor downsamples in 16 bits and then upsamples..."

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Loipon i audigy 2 ine mia poli kali karta gia ta xrimata pou ehi!!!

ehi poli kalo asio kai bori akomi kai gia mousiki paragogi na xrisimopiithi!!!

shedon etsi den to pernoume tis metritis afto!!!ehhehe

kalitera gia mousiki paragogi kapia epagelmatiki karta ihou alla i live ine telia gia ta lefta tis xoris sizitisi!!

:D

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

hello thelo na rotiso kati thelo na paro (soundblaster creative audigy 2 zs platinum pro 7.1) alla ektos oti einai akrivi den ksero an aksizei me tosa pou lete gia tin creative. pote pio prin den eixa parei karta ixou kai thelo na enimerotho. an telika einai mapa iparxei kapia antaksiatis? :roll:

Δημοσ.

Afou epimeneis na akouseis tis empeiries mas me thn creative...

H prwth karta pou phra htan mia soundblaster ths creative labs 8bit (80.00drx!!)nomizw gyrw sto 1993 gia enan 386sx.

Tote ta perissotera paixnidia yposthrizan adlib kai ligotero sound blaster alla h karta me evgale asproprosopo gia polla xronia.

Sthn synexeia phga sthn sb128 h opoia meta apo 1-2 xronia arxise na dhmiourgei provlhmata kai protimhsa na thn petaksw kai na energopoihsw thn onboard sound card mexri prin apo kana 4mhno pou phra thn audigy2 bulk sta 70 evrw

kai eimai apolyta efxaristhmenos.

Vevea den thn xrhsimopoiw epaggelmatika kai etsi h gnwmh mou einai mono me vash se afto pou akouw.

Kai afto pou akouw aggizei to teleio gia ta dika mou autia.

Δημοσ.

εγώ πήρα τα ηχειά της τα 7700 και χάλασε ο ενισχυτής (με μέτρια χρήση-όχι πολύ δυνατή ένταση) που δίνει στο μεσαίο ηχείο ήχο.......

Δημοσ.

Εγώ έχω εδώ και αρκετό καιρό την κάρτα ήχου Creative Live player 5.1 . Δουλεύει ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ σε Windows 98, Windows 98SE, Windows 2000 Professional, Windows XP Professional με τους drivers που έχει το cd της. Είχα κατεβάσει και άλλους ποιο καινούργιους αλλά τους ξήλωσα γιατί χαμήλωναν αισθητά την ένταση του ήχου, πράγμα που με ενόχλησε πάρα πολύ γιατί ακούω πολύ δυνατά μουσική. Καθημερινά βάζω μουσική και η καρτούλα είναι ΑΨΟΓΗ. Και σε ένα party που είχα πάει το pc μου για μουσική, με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Και με κάτι εφέ που έχει γελάσαμε πολύ :D Επίσης έχω και κάποια ηχεία της creative ( τα Inspire 2.1 2400 και τα P580 5.1 ) για τα οποία έχω να πω τα καλύτερα λόγια. Παίζουν πάρα πολύ δυνατά ( σχεδόν κάθε μέρα στο φουλ ) , δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα από την ένταση και η ποιότητά τους είναι ΤΕΛΕΙΑ. Για τα συγκεκριμένα ηχεία ήμουν επίσης απόλυτα ικανοποιημένος με την τιμή τους. Παλιότερα είχα και την κάρτα ήχου Creative soundblaster PCI 128. Ήταν κορυφαία κάρτα. Επειδή με οποιοδήποτε προϊόν της Creative έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος, θα πάω πολύ δύσκολα σε άλλη εταιρία... Μάλιστα σκέφτομαι μόλις βρω κάποια χρήματα να αγοράσω την κάρτα ήχου Creative soundblaster audigy 2 zs platinum pro :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...