SocialNetUsr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Φίλη μου θέλει να αγοράσει φορητό και με ρώτησε αν έχω καμιά ιδέα..... προφανώς και δεν έχω!!! Αν και στους σταθερούς που έχω αλλάξει 20 χρόνια τώρα είμαι φανατικός AMD, στους φορητούς δεν την εμπιστεύομαι ακόμη....οπότε ερωτώ Ποια η γνώμη σας για φορητό με AMD επεξεργαστή?? Η σχέση τιμής/απόδοσης είναι λίγο πολύ γνωστή αλλά αυτό που με κρατάει μακριά από μια τέτοια αγορά είναι κυρίως τι γίνεται με τις θερμοκρασίες.....
Dr.Tesla Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ανάλογα με το τι ζητάς υπάρχουν και αντίστοιχες προτάσεις. Στην AMD 4000 Mobile έχεις τις πρωτες ουσιαστικές ανταγωνιστικες προτάσεις για Budget έως τα 1000 ευρώ, με σωστό Power management. Πιο πάνω για τα ταιριάσματα από GPU θα αναγκαστείς να πας σε Intel. Οι θερμοκρασίες είναι πρακτικά ίδιες. Γιατί είναι ρυθμισμένα να τρέχουν στο όριο της ψύξης. Γύρω από τους 85 βαθμούς για επεξεργαστή. Για έμπειρους χρήστες η Intel παραμένει καλύτερη γιατί το σωστό σετάρισμα με Undervolting κατεβάζει 10-15 βαθμούς κάτω τη θερμοκρασία. Στην 10η γενιά το σταμάτησαν και περιμένουμε work around ή bios support. Στην AMD έχει απαντηθεί πως δεν θα δώσουν κάποιο tool για αυτή τη δουλειά. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από Dr.Tesla
SocialNetUsr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 @Dr.Tesla food for thought!! ευχαριστώ για τις πληροφορίες, θα κάνω μια έρευνα αγοράς και θα επανέλθω στο Thread "Βοήθεια για αγορά φορητού υπολογιστή"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα