Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή δεν υπάρχει κουμπί στο πληκτρολόγιο μου ( logitech ) που να δίνει εντολή για αναστολή λειτουργίας ( sleep ) του υπολογιστή, μπορώ να δώσω εντολή σε κάποιο κουμπί να το κάνει ;; Το πληκτρολόγιο ρυθμίζεται στα κουμπιά F να εκτελούν εντολές με αντιστοίχιση πατήματος πλήκτρου.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Οχι, στο πληκτρολόγιο εννοώ. Μπορείς πάντως να προγραμματίσεις το κουμπί τερματισμού να κάνει αναστολή ή αδρανοποίηση μέσα από τις ρυθμίσεις ενέργειας.

spacer.png

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, giorgos_76 είπε

Ναι το ξέρω αυτό...Απλά ρώτησα μήπως υπάρχει κάποια εντολή των windows για να προγραμματίσω κάποιο κουμπί του πληκτρολογίου

Αν το πληκτρολόγιο δέχεται να προγραμματίσεις macro 

Win key +X μετά U μετά S , και μπαίνει σε sleep mode. 

Αλλιώς μπορείς να φτιάξεις μια συντόμευση για sleep, και να ενεργοποιείται με συνδυασμό κουμπιών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρα από τους αυτοματισμούς μπορείς να κάνεις ένα bat αρχείο και να του ορίσεις ότι συντόμευση θέλεις.

1. Κατεβάζεις το πακέτο PSShutdown της Sysinternals. Στο λινκ είναι όλο το πακέτο των εργαλείων σε zip

2. Ανοίγεις το zip και βγάζεις το PSShutdown.exe στην επιφάνεια.

3. Το μεταφέρεις στον φάκελο C:\windows. Στην προειδοποίηση ασφαλείας πατάς Συνέχεια.

4. Βγάζεις μια συντόμευση του psshutdown.exe στην επιφάνεια ή στα έγγραφα και κάνεις δεξί κλικ->ιδιότητες.

5. Πας στον προορισμό και προσθέτεις στο τέλος, μετά το .exe το  -d -t 0 (μηδέν είναι στο τέλος).

6. Ορίζεις την συντόμευση που θέλεις (πατάς στο πεδίο και μετά πατάς τον συνδυασμό ή το πλήκτρο που θέλεις) και πατάς OK. Θα πρέπει να είναι όπως παρακάτω (έχω ορίσει σαν συντόμευση το CTRL+ALT+0)

spacer.png.

Ξέρω ότι είναι λίγο μπακαλίστικο αλλά εμένα μου δουλεύει

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Μέσα απο τις ρυθμίσεις του Set Point της Logitech, έδωσα εντολή σε πλήκτρο να εκτελεί το   C:\Windows\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0   που είναι για Sleep mode..Το δοκίμασα και κλείνει κανονικά, απλά πρέπει να απενεργοποιήσεις την λειτουργία Hibernate για επαναφορά απο Sleep με πάτημα οποιουδήποτε πλήκτρου του πληκτρολογίου..Βασικά αυτό ήθελα, το command prompt και όχι κάποιο hotkey μιας και όλη την δουλειά την κάνει το setpoint..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...