Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας γιατί δεν παλεύεται άλλο αυτή η κατάσταση και νομίζω ότι ο ΟΤΕ με κοροϊδεύει ... Έχω ADSL (ακόμα δυστυχώς) και εκεί που κλείδωνα στα 11600 ξαφνικά μια μέρα πήγα στα 8900. Όταν κάλεσα στα κεντρικά γιατί συμβαίνει αυτό μου απάντησαν ότι μάλλον είναι δικό μου το θέμα καλωδίωσης εσωτερικής του σπιτιού μου... Καλώ λοιπόν τον ηλεκτρολόγο αλλάζω καλωδίωση και μεταφέρω το ρούτερ σε άλλη πρίζα του σπιτιού (στην οποία έρχεται κατευθείαν το καινούριο cat 6 καλώδιο από το εξωτερικό κουτί του ΟΤΕ) η οποία έχει απόσταση από το εξωτερικό κουτί του ΟΤΕ ούτε 5 μέτρα. Ο ηλεκτρολόγος λοιπόν μου έβαλε 5 μέτρα καλώδιο cat 6 αφού σκοπεύω στο άμεσο μέλλον να μεταβώ σε VDSL... Μετά από αυτή την αλλαγή δεν άλλαξε κάτι στην ταχύτητα καθώς πάλι κλείδωνα στα 8900. (Να σημειώσω ότι πριν κάνω την αλλαγή αυτή το ρούτερ μου ήταν σε διαφορετική πρίζα τηλεφώνου σε σχέση με την τηλεφωνική συσκευή. Εδώ να επισημάνω ότι το συμβόλαιο με τον ΟΤΕ έγινε 10/2018 και όταν έγινε η εγκατάσταση από τους ανθρώπους του ΟΤΕ στις συγκεκριμένες πρίζες το τηλέφωνο ήταν voip. Μετά από μία βλάβη που είχα πέρυσι στην τηλεφωνική γραμμή είχε έρθει τεχνικός από τον ΟΤΕ και είχε καταργήσει το voip προκειμένου να έχω και τηλέφωνο.) Φτάνοντας στο τώρα και στο σήμερα και μετά από επανειλημμένα τηλεφωνήματα μου έχω τηλέφωνο και ίντερνετ (με splitter καθώς δεν έχω voip) στην πρίζα που ανέφερα ότι άλλαξε η καλωδίωση με χάλια ταχύτητα 6mbps. Παρακάτω σας παραθέτω τι κλειδώνει το ρούτερ. Αν τώρα βγάλω το splitter και έχω μόνο το ρούτερ στην πρίζα κλειδώνω στα 8900 αλλά δεν έχω τηλέφωνο. Τι πρέπει να κάνω για να σταματήσει αυτό το μαρτύριο; Είναι απαραίτητο το ίντερνετ και για μένα αλλά και για την οικογένειά μου λόγω δουλειάς. Όλες οι αλλαγές έγιναν από μέρους μου. Αν ξαναπάρω και καταφέρω τελικά να τους πείσω να έρθει τεχνικός σπίτι μου τι πρέπει να ζητήσω να κάνει; Και κάτι τελευταίο επειδή ασχολούμαι και με casual gaming η γραμμή μου ήταν fast path στα 11600 που κλείδωνα. Τώρα μετά τα τηλεφωνήματα μου για "καλύτερη" ταχύτητα με πήγαν σε interleaved. Περιοχή κέντρο Γιάννενα. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
geoavlonitis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Το splitter δημιουργεί το πρόβλημα, αν βρεις κάποιο άλλο άλλαξέ το με αυτό. Γιάννενα μένεις, ε; Κέντρο πού ακριβώς; Υπάρχει κινητικότητα στο θέμα VDSL τον τελευταίο χρόνο εκεί, η Vodafone έχει αναλάβει να εγκαταστήσει νέες καμπίνες για VDSL. Στην περιοχή σου έχει γίνει κάτι τέτοιο;
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) To splitter και να το αφαιρέσω τα 8,9mbps φτάνω... Τίποτα παραπάνω... Εδώ κοντά καμπίνες του ΟΤΕ αλλά και κάποιες της WIND έχω δει μόνο... Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2020 από Επισκέπτης
geoavlonitis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Wind;; Στα Γιάννενα μόνο OTE και Vodafone έχουν βάλει καμπίνες. Στο σάιτ του cosmote σου δίνει διαθεσιμότητα για VDSL με αναζήτηση αριθμού;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Ναι κι όμως έχω δει και κάποιες καμπίνες της wind στη γειτονιά μου... Στο site του ΟΤΕ με τον αριθμό μου μου δείχνει έως 100mbps vdsl διαθεσιμότητα...
bill2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Βάση εξασθένισης φαίνεται ότι είσαι περίπου 2,75 καλωδιακά χιλιόμετρα από το αστικό κέντρο Σχετικά μακριά ίσως το snr από 8 αν το ζητήσεις στο 6 ίσως να κερδίσεις κάτι αλλά θα γίνει πιο ασταθής η γραμμή δοκίμασε άλλο splliter αλλιώς δοκιμαστικά με φίλτρο και δια κλαδωτή-ταφ το ρουτερ απευθείας και το το τηλέφωνο στο φίλτρο να δεις αν θα έχει διαφορά Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2020 από bill2015
theanonymous Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2020 Κάνε ένα τηλέφωνο στο 13788, ενημέρωσε ότι έχεις ήδη ελέγξει την εσωτερική σου καλωδίωση με ηλεκτρολόγο και ζήτα αλλαγή ζεύγους, λόγω της απότομης πτώσης του συγχρονισμού
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 5/9/2020 στις 12:17 ΜΜ, theanonymous είπε Κάνε ένα τηλέφωνο στο 13788, ενημέρωσε ότι έχεις ήδη ελέγξει την εσωτερική σου καλωδίωση με ηλεκτρολόγο και ζήτα αλλαγή ζεύγους, λόγω της απότομης πτώσης του συγχρονισμού Αλλαγή ζεύγους τι είναι ακριβώς; Στις 5/9/2020 στις 12:00 ΜΜ, bill2015 είπε Βάση εξασθένισης φαίνεται ότι είσαι περίπου 2,75 καλωδιακά χιλιόμετρα από το αστικό κέντρο Σχετικά μακριά ίσως το snr από 8 αν το ζητήσεις στο 6 ίσως να κερδίσεις κάτι αλλά θα γίνει πιο ασταθής η γραμμή δοκίμασε άλλο splliter αλλιώς δοκιμαστικά με φίλτρο και δια κλαδωτή-ταφ το ρουτερ απευθείας και το το τηλέφωνο στο φίλτρο να δεις αν θα έχει διαφορά Πήρα χθες τηλέφωνο στο 13788 και μίλησα με μία άλλη κοπέλα που φαινόταν να ξέρει περισσότερα σε σχέση με όλους τους προηγούμενους που μίλησα και μου είπε ότι έχουν βγάλει adsl γραμμές στην περιοχή μου ενώ έχουν προσθέσει VDSL γραμμές με αποτέλεσμα εγώ που είμαι με το ADSL ακόμα να έχω πέσει... Παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο;
filipN Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, nosmtx είπε [...] Πήρα χθες τηλέφωνο στο 13788 και μίλησα με μία άλλη κοπέλα που φαινόταν να ξέρει περισσότερα σε σχέση με όλους τους προηγούμενους που μίλησα και μου είπε ότι έχουν βγάλει adsl γραμμές στην περιοχή μου ενώ έχουν προσθέσει VDSL γραμμές με αποτέλεσμα εγώ που είμαι με το ADSL ακόμα να έχω πέσει... Παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο; - Δεν σου μίλησε ακριβώς για βάλε-βγάλε γραμμές, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έπεσες σε ειλικρινή εκπρόσωπο που δεν προσπάθησε να σε παραμυθιάσει. - Και εκείνο που θα πρέπει να μάθεις είναι, ότι ένα από τα πρώτα που ζήτησε η Ε.Ε.Τ.Τ. από τους παρόχους, όταν τους επέτρεψε να δίνουν ADSL και VDSL από την "ίδια διαδρομή" και τους ίδιους τηλεπικοινωνιακούς κόμβους, ήταν να μην γίνει αυτό εις βάρος των πελατών που θα εξακολουθήσουν να έχουν ADSL2+. - Με λίγα λόγια, αν τα λέω καλά προηγουμένως, η εκπρόσωπος ομολόγησε ότι δεν έλαβαν και πολύ στα σοβαρά αυτή την εντολή και την θεώρησαν, προφανώς, ως απλή παραίνεση την οποία και αρνούνται εμπράκτως να υιοθετήσουν αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η επιλογή τους σε ένα τμήμα της πελατείας τους... Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από filipN
QuantumWanderer Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κάνε άλλη μια απόπειρα στην εξυπηρέτηση να ζητήσεις επισταμένα να ελεγχθεί από τεχνικό με επίσκεψη. Αν δεν δεις φως, προχώρα σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ και ίσως βρεθεί λύση, αν υπάρχει. Είναι ο μόνος τρόπος να εξαντληθεί η διερεύνηση ενός προβλήματος. Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από kostasgr78
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 5 ώρες πριν, filipN είπε - Δεν σου μίλησε ακριβώς για βάλε-βγάλε γραμμές, αλλά αυτό είναι δευτερεύον. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι έπεσες σε ειλικρινή εκπρόσωπο που δεν προσπάθησε να σε παραμυθιάσει. - Και εκείνο που θα πρέπει να μάθεις είναι, ότι ένα από τα πρώτα που ζήτησε η Ε.Ε.Τ.Τ. από τους παρόχους, όταν τους επέτρεψε να δίνουν ADSL και VDSL από την "ίδια διαδρομή" και τους ίδιους τηλεπικοινωνιακούς κόμβους, ήταν να μην γίνει αυτό εις βάρος των πελατών που θα εξακολουθήσουν να έχουν ADSL2+. - Με λίγα λόγια, αν τα λέω καλά προηγουμένως, η εκπρόσωπος ομολόγησε ότι δεν έλαβαν και πολύ στα σοβαρά αυτή την εντολή και την θεώρησαν, προφανώς, ως απλή παραίνεση την οποία και αρνούνται εμπράκτως να υιοθετήσουν αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η επιλογή τους σε ένα τμήμα της πελατείας τους... Ναι ακριβώς όπως τα περιγράφεις μου ανέφερε στο τηλέφωνο... Τουλάχιστον όντως μου είπε την αλήθεια και κάπως έτσι έχει μια βάση η πτώση της ταχύτητάς μου... Το θέμα είναι ότι τώρα τι μπορώ να κάνω εγώ με τα υπάρχοντα μέσα... 3 ώρες πριν, kostasgr78 είπε Κάνε άλλη μια απόπειρα στην εξυπηρέτηση να ζητήσεις επισταμένα να ελεγχθεί από τεχνικό με επίσκεψη. Αν δεν δεις φως, προχώρα σε καταγγελία στην ΕΕΤΤ και ίσως βρεθεί λύση, αν υπάρχει. Είναι ο μόνος τρόπος να εξαντληθεί η διερεύνηση ενός προβλήματος. Θα ξαναπροσπαθήσω να καλέσω και να δω τι θα γίνει ... Πιστεύω ότι μόνο με δικό τους έλεγχο στην καμπίνα τους ή όπου αλλού κρίνουν αναγκαίο θα γίνει κάτι αφού από δικιάς μου μεριάς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες αλλαγές...
thetiesthatbind Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Εγώ βλέπω σε παρένθεση να λες δυστυχως που εισαι σε ADSL. Πάρε τηλέφωνο στον ΟΤΕ και ζήτα να πας σε 50αρι. Αν εισαι φοιτητής θα σου βγει 25, αν οχι βγει καπου στα 30 αν θυμαμαι καλα. Αν σου πουν μα και μου κανε αιτηση φορητοτητας και θα παρεις αντιπροσφορα. Τουλαχιστον με 50αρα λογικα θα κλειδωνεις στα 50.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, thetiesthatbind είπε Εγώ βλέπω σε παρένθεση να λες δυστυχως που εισαι σε ADSL. Πάρε τηλέφωνο στον ΟΤΕ και ζήτα να πας σε 50αρι. Αν εισαι φοιτητής θα σου βγει 25, αν οχι βγει καπου στα 30 αν θυμαμαι καλα. Αν σου πουν μα και μου κανε αιτηση φορητοτητας και θα παρεις αντιπροσφορα. Τουλαχιστον με 50αρα λογικα θα κλειδωνεις στα 50. Ναι το λέω γιατί δυστυχώς αυτόν τον καιρό τα οικονομικά είναι στριμωγμένα και δεν παίζει για 50αρα... Δεν έχω μόνο ίντερνετ έχω και τηλεόραση στον ΟΤΕ και πληρώνω 48€ το μήνα αν πάω σε vdsl θα πάω στα 57€ το ίδιο πακέτο πράγμα που ξεφεύγει από τον προϋπολογισμό μου αυτή τη στιγμή...
bill2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Παράξενο για οτε Συνήθως τους πελάτες της cosmote τους συνδέει σε καφάο με προφίλ vdsl με όριο 24/1
theanonymous Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, bill2015 είπε Παράξενο για οτε Συνήθως τους πελάτες της cosmote τους συνδέει σε καφάο με προφίλ vdsl με όριο 24/1 Αν η καμπίνα δεν είναι του ΟΤΕ, δε μπορεί να γίνει αυτό. 21 ώρες πριν, nosmtx είπε Αλλαγή ζεύγους τι είναι ακριβώς; Έρχεται τεχνικός του ΟΤΕ και δοκιμάζει διαφορετικό ζεύγος καλωδίων από το ΚΑΦΑΟ προς το σπίτι, μήπως βρεθεί κάποιο καλύτερης ποιότητας και έτσι αυξηθεί ο συγχρονισμός σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα