Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

θα μπορουσε να γινει και αλλιως το πραγμα, εικονικη απολυση απλα δεν θα επαιρνε αποζημιωση που για 2 χρονια δεν θα ξεπερνουσε τις 2000 ευρω οποτε στην επομενη φορολογικη ενημερωση δεν θα φορολογουταν για το ποσο αυτο, πολλοι εργαζομενοι το ζητανε αυτο απο τους εργοδοτες για να παρουν το επιδομα ανεργιας σε συννενοηση, οποτε και ο εργοδοτης δεν βαρυνεται με αποζημιωση ουτε και ο απολυμενος εργαζομενος χανει το επιδομα ανεργιας, win win η κατασταση, δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικοι κανουν τα ευκολα δυσκολα :P 

και γιατί να χάσει την αποζημίωση? εφόσον επέλεξε ο εργοδότης να κάνει μείωση προσωπικού να πληρωσει και τα ανάλογα που πρέπει

Παρόλα αυτά έχει λάθος και η γυναίκα του ts που δέχτηκε να υπογράψει

Δημοσ.
3 ώρες πριν, μπουρτζοβλαχος είπε

θα μπορουσε να γινει και αλλιως το πραγμα, εικονικη απολυση απλα δεν θα επαιρνε αποζημιωση που για 2 χρονια δεν θα ξεπερνουσε τις 2000 ευρω οποτε στην επομενη φορολογικη ενημερωση δεν θα φορολογουταν για το ποσο αυτο, πολλοι εργαζομενοι το ζητανε αυτο απο τους εργοδοτες για να παρουν το επιδομα ανεργιας σε συννενοηση, οποτε και ο εργοδοτης δεν βαρυνεται με αποζημιωση ουτε και ο απολυμενος εργαζομενος χανει το επιδομα ανεργιας, win win η κατασταση, δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικοι κανουν τα ευκολα δυσκολα :P 

Για 2 χρόνια εργασίας η αποζημίωση είναι μικρή, δεν νομίζω 2.000€, για μισθό πχ 800€.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 4/9/2020 στις 12:20 ΜΜ, Snoob είπε

Οικειοθελής αποχώρηση ανυπόγραφη, είναι άκυρη. Πρέπει να υπογράψει ο εργαζόμενος.

Οπότε, το έντυπο είτε έχει υπογραφή (οπότε δεν γίνεται τίποτε ως προς τις διεκδικήσεις) είτε είναι πλαστογραφημένο, οπότε θέλει δικηγόρο για τα περαιτέρω. 

Ολιγοήμερη "εργασία" και καπάκι απόλυση, εντωμεταξύ, εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τον εργαζόμενο-"απολυμένο", όσο και για τον εργοδότη που κάνει την εξυπηρέτηση. Πρέπει να σπάσει λιγάκι ο διάολος το ποδάρι του, για να ελεγχθεί αυτό (αν και μαθαίνω πως οι έλεγχοι αυξάνονται γιατί παραέχει γίνει αυτή η ιστορία και ο ΟΑΕΔ ζήτησε τη συνδρομή των ελεγκτικών μηχανισμών) αλλά μην κατηγορείτε τον άλλο (συγγενή ή όχι) που δεν θέλει να ρισκάρει, σε τέτοιες εποχές. 

Γενικότερα, προσοχή στο τι υπογράφουμε.

Ανοίγω ξανά το θέμα για ένα φίλο μου που τον κορόιδεψαν αντί για απόλυση του έδωσαν παρετηση αυτός επειδή ήταν όμως στο χωριό του με προβλήματα υγείας δεν την έχει υπογράψει.

Εμένα μου το έδειξε πρόσφατα και επειδή υπάρχει εκμετάλλευση επειδή είναι ΑΜΕΑ σαν εμένα και αυτά με τρελαίνουν, έχουν περάσει 5 μήνες μπορεί να κάνει κάτι τώρα ή όχι ? 

• Super Moderators
Δημοσ.

Πέντε μήνες μετά;

Δύσκολο. Θα πρέπει να μιλήσει με ειδικό σε αυτά τα θέματα, αλλά η αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία συνιστά παραίτηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...