Προς το περιεχόμενο

Τάσια 14'' Hyundai i10 2008

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τα εργοστασιακά φθάρηκαν πολύ είπα να τα αντικαταστήσω. Νόμιζα πώς οποιοδήποτε universal μοντέλο θα ταίριαζε αλλά δυστυχώς δεν ειναι έτσι. Αγόρασα ένα σετ και δοκίμασα να το κουμπώσω στο στεφάνι αλλά κάτι το εμπόδιζε. Νόμισα πώς έφταιγαν τα παξιμάδια που είναι με κεφάλι (επειδή πράγματι προεξέχουν) οπότε πήγα σε βουλκανιζατέρ και τα αντικαταστήσαμε με απλά (χωρίς κεφάλι) για δοκιμή και πάλι όμως δεν κούμπωνε. Σύμφωνα με τον μάστορα στο βουλκανιζατέρ το πρόβλημα είναι στη ζάντα και ειδικότερα στο στεφάνι περιμετρικά των μπουλονιών (επισυνάπτω φωτογραφία με σχετικό βέλος) και πρέπει να ψάξω να βρω κάποιο μοντέλο που να μην είναι ίσιο αλλά να κάνει κούρμπα/βαθούλωμα για να το φωλιάσει.

Το ερώτημα μου είναι αν υπάρχουν φτηνά universal τάσια για τη συγκεκριμένη ζάντα (και πώς να τα ξεχωρίσω) ή πρέπει να πάω αποκλειστικά σαν αυτά που φορούσε το αμάξι που δεν καλύπτουν όλη τη ζάντα αλλά έχει τρύπες για τα υπάρχοντα παξιμάδια (όπως αυτά εδώ δηλαδή).

IMG_20200827_181004.jpg.71f374cc27fb23b7e1a6b2a5952c25ee.jpg

Δημοσ.

Πάρε ένα σπρέι με χρώμα για ζάντες (προτιμώ το ασημί) και βάψτες. Ελαφρύ τρίψιμο να φύγουν οι σκουριές (αν θέλεις ένα χέρι primer μετάλλου) και 2-3 χέρια σπρέι. Στα μάτια μου είναι καλύτερο από οποιοδήποτε τάσι, εκτός από κάποια όπως πχ της citroen που ειναι σαν ζάντα από μακριά.

Ή αν σε ενδιαφέρει η εμφάνιση βρες ένα σετ αλουμινίου με 100-150€ που πάλι θα θέλει βάψιμο αλλά θα έιναι πολύ πιο όμορφο.

Την πρώτη επιλογή την έχω κάνει σε πασσατ για τα χειμερινά και είναι μια χαρά.

• Like 1
Δημοσ.

Παρόμοιο πρόβλημα είχα με Getz του 2006. Όταν ρώτησα στην αντιπροσωπεία μου έδωσαν τιμή για 4 καινούρια τάσια 248 ευρώ. Πραγματικά νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα ή ότι στην τιμή ήταν ολόκληρες ρόδες. Κανένα aftermarket δεν μου έκανε, οπότε πήγα πήρα μια 4άδα μεταχειρισμένα γνήσια με μερικές γρατζουνιές, τα έτριψα, τα αστάρωσα, τα έβαψα και από τότε χαζεύω το αποτέλεσμα. 
Παραθέτω το πριν και το μετά. Συνολικό κόστος 25 ευρώ (10 τάσια, 15 μπογιές)

IMAG0970 - Copy.jpg

IMAG1086 - Copy.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Πήρα σπρέι ασημένιο για ζάντες και τις έριξα ένα βαψιματάκι (αφού τις έριξα ένα καλό καθάρισμα πρώτα φυσικά). Ιδού:

1980821008_.jpg.dc108e7a1428c9f8ec49028b9d063945.jpg

Λέτε να πάρω κι ένα διάφανο βερνίκι να περάσω από πάνω για επιπλέον προστασία ή δεν έχει ανάγκη; Πόσο καιρό θα κρατήσει είτε σκέτο είτε με βερνίκι;

• Like 2
Δημοσ.

Μια χαρά έγινε!!

Υπάρχει ένα για ζάντες που έχει και βερνίκι μέσα. Τώρα αυτό αν δεν έχει δεν πειράζει, αν το γδάρεις λίγο του ρίχνεις λίγο και το καλύπτεις...

Σε δικές μου έχουν πάνω από 5 χρόνια που δεν έχουν πρόβλημα... 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...