teotsigourakos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στους φίλους και λάτρεις της εικόνας κινούμενης και μη Θέλω να πάω σε mirrorless και είμαι ανάμεσα στις δύο του τίτλου (Panasonic Lumix GX85 (ή GX80) & Sony A6000). Η δουλειά που τη θέλω ΚΥΡΙΩΣ είναι το βίντεο. Έχω ένα καναλάκι στο youtube και προσπαθώ σιγά σιγά να αναβαθμίζω τον εξοπλισμό μου. Επίσης στο θέμα του stabilization διαθέτω gimbal (Zhiyun Crane Plus). Συνεπώς ποιά απ' τα δύο μοντέλα θα μου προτείνατε και γιατί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2020 από teotsigourakos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, δες εδώ. Αν σε ενδιαφέρει πάνω από όλα η απόδοση της εικόνας πας σε sony που όμως δεν τραβά 4Κ (ενώ η lumix τραβά 4Κ). Η sony έχει μεγαλύτερο αισθητήρα με μεγαλύτερα pixel με αποτέλεσμα να τραβά πιο λεπτομερής εικόνα. Αλλά η sony πέρα από το 4Κ που δεν έχει, έχει και άλλα αρνητικά όπως το ότι δεν έχει θύρα μικροφώνου (όχι σοβαρό θέμα κατ εμέ, εύκολα συγχρονίζεις τον ήχο από άλλο μικρόφωνο), δεν έχει οθόνη αφής, δεν έχει περιστρεφόμενη οθόνη. Όπως και να έχει γράψε στο youtube το μοντέλο της κάμερας και από δίπλα cinematic πχ sony a6000 cinematic. Με αυτόν τον τρόπο προσωπικά παίρνω μια καλή εικόνα για το αν τελικά η κάμερα μου αρέσει ή όχι (μαζί με τα color grade που έχει κάνει ο editor). Στην θέση σου θα κοιτούσα και την canon 250D, είναι πιο καινούργιος αισθητήρας πολυ κοντά στο μέγεθος της sony και έχει 4Κ, θύρα για μικρόφωνο, οθόνη αφής που είναι περιστρεφόμενη,και από τι έχω ακούσει έχει πολύ καλή μπαταρία. Έχει και bluetooth ενώ η sony όχι. Απλά η τιμή ανεβαίνει λίγο πιο πάνω και επίσης έχει μόνο 9 σημεία εστίασης χωρίς να ξέρω πόσο αυτό θα επηρεάσει... Σε περίπτωση που ψάξεις για Ελληνικό review της 250 επειδή ίσως να μην βρεις το συγκεκριμένο βίντεο που θα παραθέσω (για τον λόγο του ότι ο τίτλος του βίντεο δεν γράφει την 250), στο παραθέτω εδώ. Δες λίγο και τι παίζει με το AF(autofocus) Έχω καιρό να ασχοληθώ οπότε αυτά που λέω πάρτα ως μία άποψη, σε κάποια μπορεί να είμαι λάθος, δες λίγο αναλυτικά τα specs μήπως έχω κάπου λάθος καθώς τα είδα λίγο στα γρήγορα Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2020 από GeorgeR1_700 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teotsigourakos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Καλησπέρα, δες εδώ. Αν σε ενδιαφέρει πάνω από όλα η απόδοση της εικόνας πας σε sony που όμως δεν τραβά 4Κ (ενώ η lumix τραβά 4Κ). Η sony έχει μεγαλύτερο αισθητήρα με μεγαλύτερα pixel με αποτέλεσμα να τραβά πιο λεπτομερής εικόνα. Αλλά η sony πέρα από το 4Κ που δεν έχει, έχει και άλλα αρνητικά όπως το ότι δεν έχει θύρα μικροφώνου (όχι σοβαρό θέμα κατ εμέ, εύκολα συγχρονίζεις τον ήχο από άλλο μικρόφωνο), δεν έχει οθόνη αφής, δεν έχει περιστρεφόμενη οθόνη. Όπως και να έχει γράψε στο youtube το μοντέλο της κάμερας και από δίπλα cinematic πχ sony a6000 cinematic. Με αυτόν τον τρόπο προσωπικά παίρνω μια καλή εικόνα για το αν τελικά η κάμερα μου αρέσει ή όχι (μαζί με τα color grade που έχει κάνει ο editor). Στην θέση σου θα κοιτούσα και την canon 250D, είναι πιο καινούργιος αισθητήρας πολυ κοντά στο μέγεθος της sony και έχει 4Κ, θύρα για μικρόφωνο, οθόνη αφής που είναι περιστρεφόμενη,και από τι έχω ακούσει έχει πολύ καλή μπαταρία. Έχει και bluetooth ενώ η sony όχι. Απλά η τιμή ανεβαίνει λίγο πιο πάνω και επίσης έχει μόνο 9 σημεία εστίασης χωρίς να ξέρω πόσο αυτό θα επηρεάσει... Σε περίπτωση που ψάξεις για Ελληνικό review της 250 επειδή ίσως να μην βρεις το συγκεκριμένο βίντεο που θα παραθέσω (για τον λόγο του ότι ο τίτλος του βίντεο δεν γράφει την 250), στο παραθέτω εδώ. Δες λίγο και τι παίζει με το AF(autofocus) Έχω καιρό να ασχοληθώ οπότε αυτά που λέω πάρτα ως μία άποψη, σε κάποια μπορεί να είμαι λάθος, δες λίγο αναλυτικά τα specs μήπως έχω κάπου λάθος καθώς τα είδα λίγο στα γρήγορα Σε θέματα όμως autofocus μιας και είναι ο κύριος λόγος που αλλάζω την D5200 που έχω, η Canon 250D πώς τα πάει; Είναι στο ίδιο επίπεδο με τις mirrorless πιο πάνω; Επίσης όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας που είναι και το 2ο πιο βασικό που με ενδιαφέρει, η Sony υπερτερεί στο βίντεο έχοντας μεγαλύτερο σενσορα ή αυτό είναι μόνο για τις φωτογραφίες; Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2020 από teotsigourakos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, teotsigourakos είπε Σε θέματα όμως autofocus μιας και είναι ο κύριος λόγος που αλλάζω την D5200 που έχω, η Canon 250D πώς τα πάει; Είναι στο ίδιο επίπεδο με τις mirrorless πιο πάνω; Επίσης όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας που είναι και το 2ο πιο βασικό που με ενδιαφέρει, η Sony υπερτερεί στο βίντεο έχοντας μεγαλύτερο σενσορα ή αυτό είναι μόνο για τις φωτογραφίες; Για το AF (Auto Focus) ψάξε σε reviews, δες εδώ ένα αλλά δες και άλλα για να βγάλεις μια καλή εικόνα. Επίσης έχει την τεχνολογία dual pixel AF που αυτό σημαίνει πως ακουμπώντας την οθόνη αφής εστιάζει άμεσα εκεί που θες. Όσον αφορά τον σένσορα η διαφορά είναι μικρή, και επίσης ο σενσορας της 250 είναι πιο καινούργιος. Δες αναλυτικά εδώ στο Sensor comparison, και δες και τα τελικά συμπεράσματα από κάτω στο Review summary. Γενικά αυτό που ισχύει για τον σένσορα και τα pixel του είναι ότι, όσο τα pixel είναι πιο μεγάλα τόσο πιο πολύ φως μπορούν να πάρουν (άρα πιο πολύ πληροφορία) και ως προς τις φωτογραφίες και ως προς τα βίντεο, ειδικά στα βίντεο είναι πιο σημαντικό από τι έχω διαβάσει. Οπότε ανάλογα το πόσο μεγάλα είναι τα pixel και ανάλογα το πλήθος τους, διαμορφώνεται το μέγεθος του αισθητήρα. Απλά να πω και το εξής, μια συζήτηση που έτυχε να είχα με έναν που πήρε την canon m50, αλλά έτυχε να έχει στα χέρια του για 2 μέρες την sony a6000, η sony του φάνηκε ανώτερη ως προς το να φαίνεται η εικόνα πιο φυσική σε σχέση με την m50. Βέβαια μου είπε πως όταν έβαλε την Μ50 στο cinematic mode την έφτιαξε όπως ήθελε... Δες μερικά συγκριτικά, δες και τα προβλήματα που μπορεί να έχει σαν κάμερα (αν έχει) για να βγάλεις μια καλή εικόνα πέρα από αυτά που έχω παραθέσει. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2020 από GeorgeR1_700 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα