Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, $Gkuts είπε

Απλά να αναφέρω ότι όντως είναι προσωπικό δεδομένο και υπάρχει κίνδυνος στίγματος.

Γενικά οι εξετάσεις υγείας ενός εργαζόμενου δεν πρέπει να καθορίζονται από την εταιρία και ακόμα περισσότερο να δημοσιεύονται σε αυτή.

Αφενός δυστυχώς ανοίγει ο ασκός του αιόλου (φανταστείτε να θέλουμε ένα τεστ εγκυμοσύνης πριν από μία πρόσληψη ή ένα τεστ για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα).

Αφετέρου ενδέχεται να συμβεί εκφοβισμός σε περίπτωση που κάποιος είναι θετικός καθώς κάποιος μπορεί να το συγκρίνει με τον τρόπο ζωής.

Κλείνοντας, όντως το τεστ δείχνει την κατάσταση την στιγμή της εξέτασης. Προσβολή από τον ιό μπορεί να συμβεί το αμέσως επόμενο λεπτό.

Πολύ σωστά τα ανέφερες. 

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DrLo είπε

καταλαβαίνω το "point" σου

αλλά από την άλλη ...

είχα στη καριέρα μου ΠΑΑΑΑΡΡΑΑΑ πολούς συναδέλφους που όχι μόνο δε θα μου καίγονταν καρφί αν ψοφάγανε αλλά θα το φχαριστιώμουν κιόλας.

βρες καλύτερα άλλο επειχείρημα 

η απάντησή σου στέκεται μόνο αν όλοι οι συνάδελφοι στο γραφείο είναι Μ22222πανα

σε κάθε άλλη περίπτωση δε βρίσκω λόγο να βρω άλλο επιχείρημα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, $Gkuts είπε

Γενικά οι εξετάσεις υγείας ενός εργαζόμενου δεν πρέπει να καθορίζονται από την εταιρία και ακόμα περισσότερο να δημοσιεύονται σε αυτή.

παιδιά

για να μη λέμε (όπως συνήθως) μ@λ@κίες στο Insomnia

δε τους την βάρεσε ξαφνικά να κάνουν όλοι τέστ

υπάρχει οδηγία

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, DrLo said:

καταλαβαίνω το "point" σου

αλλά από την άλλη ...

είχα στη καριέρα μου ΠΑΑΑΑΡΡΑΑΑ πολούς συναδέλφους που όχι μόνο δε θα μου καίγονταν καρφί αν ψοφάγανε αλλά θα το φχαριστιώμουν κιόλας.

βρες καλύτερα άλλο επειχείρημα 

ενώ αυτό που δίνεις εσύ είναι βάσιμο; κακοπροαίρετο και εγωιστικό τουλάχιστον το οποίο δείχνει ότι το πρόβλημα το έχεις εσύ μαζί τους και όχι εκείνοι μαζί σου. κοιτάς τη δουλειά σου και δεν σε απασχολεί τι κάνει ο καθένας. αν είναι έτσι όπως τα λες τότε να πάμε σε ένα νοσοκομείο με όσους νοσηλεύονται λόγω της επιδημίας να πάρουμε το αίμα τους να το βάλουμε σε μπουκάλια ψεκασμού και να ψεκάζουμε όσους δεν συμπαθούμε. φοβερό επιχείρημα. 

Επεξ/σία από zeibei
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, $Gkuts είπε

Απλά να αναφέρω ότι όντως είναι προσωπικό δεδομένο και υπάρχει κίνδυνος στίγματος.

Αφενός δυστυχώς ανοίγει ο ασκός του αιόλου (φανταστείτε να θέλουμε ένα τεστ εγκυμοσύνης πριν από μία πρόσληψη ή ένα τεστ για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα).

Αφετέρου ενδέχεται να συμβεί εκφοβισμός σε περίπτωση που κάποιος είναι θετικός καθώς κάποιος μπορεί να το συγκρίνει με τον τρόπο ζωής.

Κλείνοντας, όντως το τεστ δείχνει την κατάσταση την στιγμή της εξέτασης. Προσβολή από τον ιό μπορεί να συμβεί το αμέσως επόμενο λεπτό.

Αν δουλεύεις (όχι εσύ προσωπικά-μην παρεξηγηθώ) σε οίκο ανοχής σίγουρα θα ήταν χρήσιμο...

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.

Σε λιγες μερες ο μη γενοιτο καποιος απο τους εργαζομενους ειναι φορεας και καολλανε και οι υπολοιποι ,οποτε ανοιγει καινουργιο θεμα.

"Ο αναλγητος εργοδοτης κοιταξε να βγαλει μονο χρηματα απο τον ιδρωτα μας και δε μας προστατεψε απο το θανατηφορο ιο"

Δημοσ.

Σίγουρα δεν είναι δυνατόν ο εργοδότης να το απαιτήσει με προσωπική χρηματική επιβάρυνση του εργαζόμενου.

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Ειναι τοσο απελπισμενοι που το αρχιζουν και το δημοσιοποιουν στις εφημεριδες (γκουγκλαρε το) και ελπιζουν μπας και κανενα καναλι ενδιαφερθει...

Έχεις link; Δε βρίσκω κάτι σχετικό στο google

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, DrLo είπε

παιδιά

για να μη λέμε (όπως συνήθως) μ@λ@κίες στο Insomnia

δε τους την βάρεσε ξαφνικά να κάνουν όλοι τέστ

υπάρχει οδηγία

Νομίζω δεν υπάρχει επίσημη οδηγία που να υποχρεώνει τους εργοδότες να επιβάλλουν σε τεστ όλο το προσωπικό με ή χωρίς τη θέλησή τους..Με δική τους πρωτοβουλία το κάνουν γιατί περισσότερο φοβούνται το διασυρμό από τα κανάλια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ κόσμος πεθαίνει κάθε μέρα στα νοσοκομεια και εκείνοι που έχουν νοσηλευθεί και τελικά το ξεπέρασαν περιγράφουν την εμπειρία σαν την χειρότερη της ζωής τους. Επιπροσθετα, ακόμα οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με σαφήνεια αν ο συγκεκριμένος ιός αφήνει μόνιμη ζημιά σε καρδιά ή πνεύμονες ακόμα και αν κάποιος αναρρώσει. Τέλος να αναφέρω πως άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους και επιχειρήσεις έχουν κλείσει ή θα κλείσουν λόγω της ζημιάς.

Και ο άλλος κάνει remote εργασία από τον καναπέ του και σκέφτεται αν μπορεί να αρνηθεί να του γίνει τεστ.

Σοβαρευτείτε μάγκες μου. Φιλικά το λέω.

Επεξ/σία από zx1234r
  • Like 4
Δημοσ.

Καρεν εσυ;

πάμε καλα το αποτέλεσμα θα λεει αν είναι αρνητικό ή θετικό τπτ άλλο.

Καλά κάνει ο εργοδότης, αν το πληρώνει αυτός, γιατί μπορεί να εχει μεγαλη ζημια αν κάποιος κολλήσει και θα κλείσει η εταιρία για μερες .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εφόσον η επιχείρηση θέλει να γίνουν τεστ για τον ιό και τα επιβαρύνεται η ίδια , τότε καλώς. τι προσωπικό δεδομένο είναι εάν είσαι ασυμπτωματικός με τον ιό; δεν θα ήθελες να ξέρεις εάν όντως είσαι για να πάρεις τα μέτρα προστασίας για να προστατέψεις την οικογένειά σου πάνω από όλα;

να κάνω μια ερώτηση στους μάγκες. εάν μια εταιρεία δεν πάρει μέτρα για τον ιό και κολλήσεις τον ιό από έναν συνάδελφο γιατί η εταιρεία δεν έχει τα πάρει τα ελάχιστα μέτρα που απαιτούνται. 

θα της πάρεις και τα βρακιά της εταιρείας ναι ή όχι;

γιατί στην εταιρεία που είμαι έχω τσακωθεί με τον εργοδότη γιατί δεν μας έχει φέρει ούτε αντισηπτικά. εάν φίλε μου γίνει κάτι στην εταιρεία, του έχουμε πάρει τα βρακιά του εργοδότη, ελπίζω να το καταλαβαίνεις.

δουλεύεις σε μια εταιρεία που δείχνει ώς ένα σημείο να νοιάζεται για εσένα (βασικά για να καλύψει τον κ_ _ ο της θέλει). εγώ πάντως θα το έκανα το τεστ γιατί θέλω να είμαι εντάξει στους υπόλοιπους συναδέλφους μου

Επεξ/σία από james01gr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή υπάρχει το ιατρικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα, αν είστε θετικοί θα ενημερωθείτε προσωπικά οι ίδιοι. 

Θα σας τηλεφωνήσουν μόνο αν είστε θετικοί. 

Φυσικά θα ενημερωθεί και ο εοδυ που θα σας υποχρεώσει σε καραντίνα και θα πάρει στοιχεία από τις επαφές σας για να κάνουν κι εκείνοι τεστ. 

Επεξ/σία από magdalhnh
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...