Ukforthemoment Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, SilentVoice είπε Η επιθεώρηση εργασίας δεν θα έπρεπε να έχει τον λόγο για την ομαλή "απαίτηση" του εργοδότη; Μην σου πω και το δικαστηριο ανθρωπινων δικαιωμάτων. Σοβαρευτείτε λίγο.
SilentVoice Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, alexisgav είπε Συγγνώμη για το οφτοπικ αλλά δεν άντεξα.Μιλας σοβαρά η τρολαρεις; Είναι δυνατόν να βάζεις προσωπικές αντιλήψεις πάνω από την συλλογική ευθύνη; Η ας το πάρουμε από την δική οπτική των πραγμάτων γιατί δεν θεωρώ ότι σε συγκινούν τα ανωτέρω.Ως επιχειρηματίας δεν θα υποχρεώνες τους υπαλλήλους σου ας τεστ ώστε να μην έχεις οικονομικές απωλειες σε περίπτωση σφραγίσματος της επιχείρησης; Φυσικά και μιλάω σοβαρά.Δεν αναφέρομαι σε προσωπικές αντιλήψεις. Αναφέρομαι στον σωστό τρόπο και νόμιμης απαίτησης απο τον εργοδοτη. 15 λεπτά πριν, SilentVoice είπε 1. Η συμβασή μου δεν με υποχρεώνει. 2. Οι εξετάσεις ειναι προσωπικές και εμπίμπτουν στα προσωπικά δεδομένα 1
kostasbm Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 2 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Η επιθεώρηση εργασίας δεν θα έπρεπε να έχει τον λόγο για την ομαλή "απαίτηση" του εργοδότη; ποιον ρωτας ???δεν ειναι επιθεωρηση εργασιας εδω....με ενα τηλεφωνο θα παρεις και τις απαντησεις
agnostos13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Καλησπέρα σας, Αναρωτιέμαι αν υπάρχει η επιλογή να αρνηθώ να κάνω το τέστ κορωνοϊου για να επιστρέψω στο γραφείο. 1. Η συμβασή μου δεν με υποχρεώνει. 2. Οι εξετάσεις ειναι προσωπικές και εμπίμπτουν στα προσωπικά δεδομένα. Ανοιξα το θέμα, γιατι πολλές εταιρείες υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να κάνουν το τέστ του κορωνοιου, είτε με προσωπικά έξοδα είτε με κάλυψη εξόδων απο την εταιρεία. Πιστευω όμως πως είναι "παράνομη" η υποχρέωση απο τον εργοδότη να στείλει τον υπάλληλο να κάνει το τέστ του κορωνοιου. Υπάρχουν επιλογές άρνησης ή προσφυγής στην δικαιοσύνη με τον τρόπο απαίτησης του εργοδότη; Update: Αναφέρομαι μόνο στο θέμα απο νομικής πλευράς. Οχι οτι ειναι αυτονοητο και διασφαλίζει σε εναν βαθμό την υγεία. Αν δεν χρειάζεται να το πληρώσεις από την τσέπη σου δεν βλέπω που είναι το πρόβλημα... Φοβάσαι μην σου βάλουν το τσιπάκι του Gates; Από εκεί και πέρα, όσοι δουλεύουν σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος υποχρεούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια από το νόμο να κάνουν κάποιες εξετάσεις και να καταγράφονται στο σχετικό βιβλιάριο ωστέ να προστατευτεί η δημόσια υγεία, δεν καταλαβαίνω γιατί στην περίπτωση σου πρέπει να σκεφτούμε με διαφορετική λογική. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2020 από agnostos13 3
SilentVoice Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, papoys1 είπε Από την άλλη όμως αυτό το τεστ δεν πρέπει να γίνεται σε όλο το προσωπικό τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα όπως γίνεται στα Νοσοκομεία;; Πες πως έκανε ένας σήμερα ήταν αρνητικό την επομένη ή την παραπάνω κόλησε γιατί πήγε το παιδί στην παιδική χαρά και δεν θα του ξαναγίνει τεστ.Και πάλι δεν θα μολύνει όλο το προσωπικό του εργοστασίου με το οποίο θα έχει επαφή.Πιστεύω πω ζούμε μία κατάσταση που δεν ξέρουμε τι είναι σωστό και τι πρέπει να γίνεται. Συμφωνώ απόλυτα!
papoys1 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, kostasbm είπε ποιον ρωτας ???δεν ειναι επιθεωρηση εργασιας εδω....με ενα τηλεφωνο θα παρεις και τις απαντησεις Σιγά μην τις πάρει. 2
basilis_k6 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 αφηνω στην ακρη οτι κάποιος σου προσφέρει τζάμπα τεστ που ειναι δώρο βασικα για σενα και την οικογένεια σου. επισης διπλό δωρο γιατι κάνει και στους γυρο σου και σε εξασφαλιζει διπλά. νομικα μαλλον υπάρχει κολλημα. μεχρι να φτάσει, αν φτάσει σε εκδίκαση θα έχει βγεί νομος να τους το επιτρέπει. λογικο ειναι κιόλας. σκέψου ο γιώτης με τις παιδικές τροφές και 200 εργαζόμενους στη γραμμη παραγωγής να μην κανει τεστ. εγω θα ήθελα να κάνει για να παρω κρεμα ξανα. απλα πραγματα.
SilentVoice Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε αφηνω στην ακρη οτι κάποιος σου προσφέρει τζάμπα τεστ που ειναι δώρο βασικα για σενα και την οικογένεια σου. επισης διπλό δωρο γιατι κάνει και στους γυρο σου και σε εξασφαλιζει διπλά. νομικα μαλλον υπάρχει κολλημα. μεχρι να φτάσει, αν φτάσει σε εκδίκαση θα έχει βγεί νομος να τους το επιτρέπει. λογικο ειναι κιόλας. σκέψου ο γιώτης με τις παιδικές τροφές και 200 εργαζόμενους στη γραμμη παραγωγής να μην κανει τεστ. εγω θα ήθελα να κάνει για να παρω κρεμα ξανα. απλα πραγματα. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ειναι "τζάμπα" το τέστ και έχει ζητηθεί απο εργοδότη να γίνεται κάθε 4 ημέρες με προσωπικά έξοδα του. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι γίνεται;
greekfragma Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, SilentVoice είπε Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ειναι "τζάμπα" το τέστ και έχει ζητηθεί απο εργοδότη να γίνεται κάθε 4 ημέρες με προσωπικά έξοδα του. Σε αυτές τις περιπτώσεις τι γίνεται; Τα έξοδα του τεστ υποχρεώνουν τον εκάστοτε εργοδότη. Όπως αντίστοιχα και με τους μισθούς σε επιχειρήσεις που επλήγησαν και έδωσε το κράτος. Αν τα οικονομικά μου ήταν άνετα και ο εργοδότης το ζητούσε θα το έκανα πρωτίστως για εμένα. Αν τα οικονομικά μου ήταν χάλια θα έλεγα στον εργοδότη με κάθε ειλικρίνεια οτι δε διαθέτω τα χρήματα για το τεστ και να το αναλάβει εκείνος. Απλά πράγματα.
SilentVoice Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, greekfragma είπε Τα έξοδα του τεστ υποχρεώνουν τον εκάστοτε εργοδότη. Δεν ειναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να στα καλύψει. Αντιθέτως το "απαιτεί" με δικά σου έξοδα. Εκεί τι κάνεις; Φυσικά τα οικονομικά όλων ειναι χάλια και ο καθένας υπολογίζει τον μισθό του για τα προσωπικά του έξοδα και όχι να δίνει ενα μεγάλο ποσοστό σε έξοδα του τεστ. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2020 από SilentVoice
vamvakoolas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τι καθομαστε και ασχολουμαστε: στα jumbo υπαρχει επισημη καταγγελια οτι εχει βρεθει εργαζομενος με κορονοιο και η επιχειρηση ουτε καν ενδιαφερεται! Οι εργαζομενοι ζητησαν εστω απολυμανση και τιποτα. Γραφουν οτι προσπαθουν οι ιδιοι (!). Γνωστοποιουν οτι εκατονταδες πελατες ειναι σε κινδυνο αλλα...και που το εγραψαν. Ειναι τοσο απελπισμενοι που το αρχιζουν και το δημοσιοποιουν στις εφημεριδες (γκουγκλαρε το) και ελπιζουν μπας και κανενα καναλι ενδιαφερθει... και εδω ο αλλος γραφει για προσωπικα δεδομενα και το σκεφτεται Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2020 από vamvakoolas 1
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) κάτι βαθύτερο παίζει με τον ts για να επιμένει τόσο πολύ στην άρνηση του τεστ και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν θα συνεχίσει να δουλεύει από το σπίτι. ίσως να ανησυχεί μήπως βγει στην επιφάνεια κάτι που έχει αποκρύψει από τον εργοδότη και δεν πρέπει να μαθευτεί. πες με κακοπροαίρετο πες με καχύποπτο λόγω επαγγέλματος αλλά πολλά έχω βιώσει. και ναι καλύπτονται νομικά στο να απαιτήσουν από τους εργαζομένους το τεστ ακόμη και αν δεν το γράφει η σύμβαση γιατί όταν την υπέγραφες δεν γνώριζαν ότι θα έρθει πανδημία. έχεις φυσικά το δικαίωμα να αρνηθείς και με το που το κάνεις σε 2 ημέρες θα σου σταλεί εισήγηση από το νομικό τμήμα της εταιρείας που εργάζεσαι όπου θα σε αναγκάζει να κάνεις το τεστ ώστε να γυρίσεις στην εταιρεία διαφορετικά πιθανόν να υπάρξουν κυρώσεις. αν μπορούσα κιόλας θα ανέφερα τα ονόματα εταιρειών που έχουν προβεί σε τέτοιου είδους κινήσεις όμως μετά θα έχω εγώ άλλο θέμα με αυτές. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2020 από zeibei
greekfragma Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, SilentVoice είπε Δεν ειναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να στα καλύψει. Αντιθέτως το "απαιτεί" με δικά σου έξοδα. Εκεί τι κάνεις; Φυσικά τα οικονομικά όλων ειναι χάλια και ο καθένας υπολογίζει τον μισθό του για τα προσωπικά του έξοδα και όχι να δίνει ενα μεγάλο ποσοστό σε έξοδα του τεστ. εφόσον είσαι δυναμικός χαρακτήρας παραιτείσαι από την εταιρία που απαιτεί από σένα όσα παράλογα θεωρείς...και βρίσκεις αλλού δουλειά.
$Gkuts Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Απλά να αναφέρω ότι όντως είναι προσωπικό δεδομένο και υπάρχει κίνδυνος στίγματος. Γενικά οι εξετάσεις υγείας ενός εργαζόμενου δεν πρέπει να καθορίζονται από την εταιρία και ακόμα περισσότερο να δημοσιεύονται σε αυτή. Αφενός δυστυχώς ανοίγει ο ασκός του αιόλου (φανταστείτε να θέλουμε ένα τεστ εγκυμοσύνης πριν από μία πρόσληψη ή ένα τεστ για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα). Αφετέρου ενδέχεται να συμβεί εκφοβισμός σε περίπτωση που κάποιος είναι θετικός καθώς κάποιος μπορεί να το συγκρίνει με τον τρόπο ζωής. Κλείνοντας, όντως το τεστ δείχνει την κατάσταση την στιγμή της εξέτασης. Προσβολή από τον ιό μπορεί να συμβεί το αμέσως επόμενο λεπτό. 5
DrLo Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 26 λεπτά πριν, greekfragma είπε Θα ήθελες να θάψεις το συνάδελφό σου και να το κουβαλάς όλη σου τη ζωή; καταλαβαίνω το "point" σου αλλά από την άλλη ... είχα στη καριέρα μου ΠΑΑΑΑΡΡΑΑΑ πολούς συναδέλφους που όχι μόνο δε θα μου καίγονταν καρφί αν ψοφάγανε αλλά θα το φχαριστιώμουν κιόλας. βρες καλύτερα άλλο επειχείρημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις