gii Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Tι κρίμα. τα τελευταία 2 χρόνια στους 25000 διορισμούς που έχουν πραγματοποιηθεί, οι δάσκαλοι εχουν τη πλειοψηφία των θέσεων. Σήμερα μόνο πήραν ως μόνιμους 3200+ και βάλε. Όπως επίσης ότι πλεον αποτελεί τεράστια επιλογή των υποψηφίων των πανελληνίων εξετάσεων να περάσουν Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης. Η μόνη σχολή με άνθηση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα Ε κάποια στιγμή θα μπουκωσει πάλι ζήτημα 2-3 χρονών είναι
airtrelomike13 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2022 13 λεπτά πριν, gii είπε Ε κάποια στιγμή θα μπουκωσει πάλι ζήτημα 2-3 χρονών είναι ενω κατι νομικες, κατι οικονομικα, κατι μηχανικοι δεν εχουν μπουκωσει 1
gii Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 13 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε ενω κατι νομικες, κατι οικονομικα, κατι μηχανικοι δεν εχουν μπουκωσει Έχουν διέξοδο στον ιδιωτικό τομέα αρκετές σε σχέση με έναν δάσκαλο ειδικά 1
Backpacker Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Οι δάσκαλοι που μπήκαν όπως λες μονιμοι φέτος και πέρυσι δουλεύουν αναπληρωτές δεξια και αριστερά στα ξερονησια εδώ και μια δεκαετία χαλαρά. Χωρια οτι οι περισσοτεροι εχουν και ΜΠΣ. Αυτοι παλια μπορεσαν να ξεκινησουν να δουλευουν γιατι μετρουσε η παλαιοτητα πτυχιου και ετσι με μια ατυπη επετηρίδα μπαινανε αναπληρωτες κανα 4-5 χρονια ΜΕΤΑ το πτυχιο τους και μετα απο αλλα 10 χρονια περιπου διοριστηκαν. ΠΛεον με το νεο σύστημα δεν παιζει κατι τετοιο γιατι η θέση σου στον πίνακα ειναι παντα φιξ. Οσοι δουλευουν ηδη θα ανεβαινουν και οι υπολοιποι στασιμοι είτε στον πατο αν δεν εχουν ΜΠΣ είτε επισης πολλά χρόνια και αρκετές χιλιαδες συνταξιοδοτήσεις μακρια απο θεσεις για προσληψη σαν αναπληρωτες μαζι με τους υπόλοιπους χιλιάδες που επίσης εχουν ΜΠΣ. Καλά για μονιμο διορισμο στην καλύτερη στα 40 και ΑΝ!!Αυτο με τα σημερινα δεδομενα. Σε 20 χρονια που τα σχολεια και οι μαθητές θα ειναι ακομα παρα πολυ λιγοτεροι (καθε χρονο κλεινουν ποσα σχολεια λογω του απιστευτου δημογραφικου προβληματος που εχει η χωρα και που θα χειροτερεψει στο μελλον) οι πιθανότητες διορισμου θα ειναι ακομα μικροτερες καθώς οι θέσεις θα ειναι κατα πολυ μικροτερες. Η εκπαίδευση ειναι θέμα timing. Όσοι ειχαν προλάβει την δεκαετια 00-10 να τελειωσουν την σχολη που άνοιξαν ποσες χιλιαδες θεσεις με τον θεσμο του ολοημερου και την καθιερωση ποσων νεων ειδικοτητων στην πρωτοβαθμια προλαβαν. Τώρα όσοι πρόλαβαν να μπουνε με το ανοιγμα χιλιαδων θεσεων στην ειδικη εκπαιδευση προλαβαν. Ποσοι που δεν προλαβαν απλα θα χαραμισουν ποσα χρονια στην αναμονη για ενα θαύμα. 20 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε ενω κατι νομικες, κατι οικονομικα, κατι μηχανικοι δεν εχουν μπουκωσει 7 ώρες πριν, gii είπε Έχουν διέξοδο στον ιδιωτικό τομέα αρκετές σε σχέση με έναν δάσκαλο ειδικά Ακριβώς αυτό. Οι νομικοί δουλεύουν σε 1002 τομείς και κλάδους (εταιρειες-ΜΚΟ-γραφεια-ελευθερο επαγγελμα κτλπ). Έχει δει ποτέ κανένας δικηγορο ανεργο? Επισης με λιγα χρονια δουλειας μαζεύοντας προυπηρεσία μετά μπαινει καποιος παρα πολυ ευκολα σαν δικηγορος στο δημοσιο σαν έσχατη λύση αν είναι τόσο άχρηστος γιατί ελάχιστοι δικηγοροι κανουν αιτησεις για ΑΣΕΠ. Θεωρείται (και ειναι αν με ρωτας και μενα) ψιλοξεφτιλα να εχει τελειωσει καποιος νομικη και να παει να μπει στο δημοσιο να παίρνει 885 ευρώ καθαρά τον μηνα!! 1
gii Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 29 λεπτά πριν, Backpacker είπε Οι δάσκαλοι που μπήκαν όπως λες μονιμοι φέτος και πέρυσι δουλεύουν αναπληρωτές δεξια και αριστερά στα ξερονησια εδώ και μια δεκαετία χαλαρά. Χωρια οτι οι περισσοτεροι εχουν και ΜΠΣ. Αυτοι παλια μπορεσαν να ξεκινησουν να δουλευουν γιατι μετρουσε η παλαιοτητα πτυχιου και ετσι με μια ατυπη επετηρίδα μπαινανε αναπληρωτες κανα 4-5 χρονια ΜΕΤΑ το πτυχιο τους και μετα απο αλλα 10 χρονια περιπου διοριστηκαν. ΠΛεον με το νεο σύστημα δεν παιζει κατι τετοιο γιατι η θέση σου στον πίνακα ειναι παντα φιξ. Οσοι δουλευουν ηδη θα ανεβαινουν και οι υπολοιποι στασιμοι είτε στον πατο αν δεν εχουν ΜΠΣ είτε επισης πολλά χρόνια και αρκετές χιλιαδες συνταξιοδοτήσεις μακρια απο θεσεις για προσληψη σαν αναπληρωτες μαζι με τους υπόλοιπους χιλιάδες που επίσης εχουν ΜΠΣ. Καλά για μονιμο διορισμο στην καλύτερη στα 40 και ΑΝ!!Αυτο με τα σημερινα δεδομενα. Σε 20 χρονια που τα σχολεια και οι μαθητές θα ειναι ακομα παρα πολυ λιγοτεροι (καθε χρονο κλεινουν ποσα σχολεια λογω του απιστευτου δημογραφικου προβληματος που εχει η χωρα και που θα χειροτερεψει στο μελλον) οι πιθανότητες διορισμου θα ειναι ακομα μικροτερες καθώς οι θέσεις θα ειναι κατα πολυ μικροτερες. Η εκπαίδευση ειναι θέμα timing. Όσοι ειχαν προλάβει την δεκαετια 00-10 να τελειωσουν την σχολη που άνοιξαν ποσες χιλιαδες θεσεις με τον θεσμο του ολοημερου και την καθιερωση ποσων νεων ειδικοτητων στην πρωτοβαθμια προλαβαν. Τώρα όσοι πρόλαβαν να μπουνε με το ανοιγμα χιλιαδων θεσεων στην ειδικη εκπαιδευση προλαβαν. Ποσοι που δεν προλαβαν απλα θα χαραμισουν ποσα χρονια στην αναμονη για ενα θαύμα. Ακριβώς αυτό. Οι νομικοί δουλεύουν σε 1002 τομείς και κλάδους (εταιρειες-ΜΚΟ-γραφεια-ελευθερο επαγγελμα κτλπ). Έχει δει ποτέ κανένας δικηγορο ανεργο? Επισης με λιγα χρονια δουλειας μαζεύοντας προυπηρεσία μετά μπαινει καποιος παρα πολυ ευκολα σαν δικηγορος στο δημοσιο σαν έσχατη λύση αν είναι τόσο άχρηστος γιατί ελάχιστοι δικηγοροι κανουν αιτησεις για ΑΣΕΠ. Θεωρείται (και ειναι αν με ρωτας και μενα) ψιλοξεφτιλα να εχει τελειωσει καποιος νομικη και να παει να μπει στο δημοσιο να παίρνει 885 ευρώ καθαρά τον μηνα!! Το ίδιο θα έλεγα για τους καλούς οικονομικαριους...γιατί ναι μεν έχει γεμίσει ο τόπος αλλά όποιος ασχολείται σίγουρα θα βρει την άκρη του έχουν παντού εφαρμογή τα οικονομικά Μόλις τώρα, gii είπε Το ίδιο θα έλεγα για τους καλούς οικονομικαριους...γιατί ναι μεν έχει γεμίσει ο τόπος αλλά όποιος ασχολείται σίγουρα θα βρει την άκρη του έχουν παντού εφαρμογή τα οικονομικά Και τους μηχανικούς
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 30 λεπτά πριν, Backpacker είπε Οι δάσκαλοι που μπήκαν όπως λες μονιμοι φέτος και πέρυσι δουλεύουν αναπληρωτές δεξια και αριστερά στα ξερονησια εδώ και μια δεκαετία χαλαρά. Χωρια οτι οι περισσοτεροι εχουν και ΜΠΣ. Αυτοι παλια μπορεσαν να ξεκινησουν να δουλευουν γιατι μετρουσε η παλαιοτητα πτυχιου και ετσι με μια ατυπη επετηρίδα μπαινανε αναπληρωτες κανα 4-5 χρονια ΜΕΤΑ το πτυχιο τους και μετα απο αλλα 10 χρονια περιπου διοριστηκαν. ΠΛεον με το νεο σύστημα δεν παιζει κατι τετοιο γιατι η θέση σου στον πίνακα ειναι παντα φιξ. Οσοι δουλευουν ηδη θα ανεβαινουν και οι υπολοιποι στασιμοι είτε στον πατο αν δεν εχουν ΜΠΣ είτε επισης πολλά χρόνια και αρκετές χιλιαδες συνταξιοδοτήσεις μακρια απο θεσεις για προσληψη σαν αναπληρωτες μαζι με τους υπόλοιπους χιλιάδες που επίσης εχουν ΜΠΣ. Καλά για μονιμο διορισμο στην καλύτερη στα 40 και ΑΝ!!Αυτο με τα σημερινα δεδομενα. Σε 20 χρονια που τα σχολεια και οι μαθητές θα ειναι ακομα παρα πολυ λιγοτεροι (καθε χρονο κλεινουν ποσα σχολεια λογω του απιστευτου δημογραφικου προβληματος που εχει η χωρα και που θα χειροτερεψει στο μελλον) οι πιθανότητες διορισμου θα ειναι ακομα μικροτερες καθώς οι θέσεις θα ειναι κατα πολυ μικροτερες. Η εκπαίδευση ειναι θέμα timing. Όσοι ειχαν προλάβει την δεκαετια 00-10 να τελειωσουν την σχολη που άνοιξαν ποσες χιλιαδες θεσεις με τον θεσμο του ολοημερου και την καθιερωση ποσων νεων ειδικοτητων στην πρωτοβαθμια προλαβαν. Τώρα όσοι πρόλαβαν να μπουνε με το ανοιγμα χιλιαδων θεσεων στην ειδικη εκπαιδευση προλαβαν. Ποσοι που δεν προλαβαν απλα θα χαραμισουν ποσα χρονια στην αναμονη για ενα θαύμα. Ακριβώς αυτό. Οι νομικοί δουλεύουν σε 1002 τομείς και κλάδους (εταιρειες-ΜΚΟ-γραφεια-ελευθερο επαγγελμα κτλπ). Έχει δει ποτέ κανένας δικηγορο ανεργο? Επισης με λιγα χρονια δουλειας μαζεύοντας προυπηρεσία μετά μπαινει καποιος παρα πολυ ευκολα σαν δικηγορος στο δημοσιο σαν έσχατη λύση αν είναι τόσο άχρηστος γιατί ελάχιστοι δικηγοροι κανουν αιτησεις για ΑΣΕΠ. Θεωρείται (και ειναι αν με ρωτας και μενα) ψιλοξεφτιλα να εχει τελειωσει καποιος νομικη και να παει να μπει στο δημοσιο να παίρνει 885 ευρώ καθαρά τον μηνα!! Άρα ο Γιαβρόγλου, όταν άλλαξε το σύστημα ρίσκαρε στην ουσία και αυτό μόνο ως θετικό δεν λειτούργησε, με δεδομένο ότι κάποιοι θα μένουν διορισμό στα 40 , ενώ έτσι όπως είναι ο πίνακας με μοριοδότηση κάποιοι θα είνια στον πάτο. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι το μόνο που σώζει την κατάσταση, είναι ο γραπτός διαγωνισμός, σε συνδυασμο πάντα με τη μοριοδότηση. Όσον αφορά τους δικηγόρους, δυστυχώς μπορείς να πας να ρωτήσεις πόσα παίρνουν η πλειοψηφία των δικηγόρων στα δικηγορικά γραφεία. Στη καλύτερη 800 ευρώ, για ωράρια στο θεό , κοινώς ψίχουλα. Και μη μου πεις ότι μπορούν να γίνουν και άλλα, γιατί θα σου πω ότι για να γίνεις συμβολαιογράφος και το οτιδήποτε θέλει τρελό διάβασμα, αρκετή επένδυση χρόνου και χρήματος που δεν είναι και το καλύτερο Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, ξερω αρκετο΄ςυ δικηγόρους που παράτησαν το επάγγελμα και κυνηγούν αρκετές θέσεις ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ στο Δημόσιο
Backpacker Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Άρα ο Γιαβρόγλου, όταν άλλαξε το σύστημα ρίσκαρε στην ουσία και αυτό μόνο ως θετικό δεν λειτούργησε, με δεδομένο ότι κάποιοι θα μένουν διορισμό στα 40 , ενώ έτσι όπως είναι ο πίνακας με μοριοδότηση κάποιοι θα είνια στον πάτο. Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι το μόνο που σώζει την κατάσταση, είναι ο γραπτός διαγωνισμός, σε συνδυασμο πάντα με τη μοριοδότηση. Όσον αφορά τους δικηγόρους, δυστυχώς μπορείς να πας να ρωτήσεις πόσα παίρνουν η πλειοψηφία των δικηγόρων στα δικηγορικά γραφεία. Στη καλύτερη 800 ευρώ, για ωράρια στο θεό , κοινώς ψίχουλα. Και μη μου πεις ότι μπορούν να γίνουν και άλλα, γιατί θα σου πω ότι για να γίνεις συμβολαιογράφος και το οτιδήποτε θέλει τρελό διάβασμα, αρκετή επένδυση χρόνου και χρήματος που δεν είναι και το καλύτερο Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, ξερω αρκετο΄ςυ δικηγόρους που παράτησαν το επάγγελμα και κυνηγούν αρκετές θέσεις ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ στο Δημόσιο Ο γραπτός διαγωνισμός είναι η υπέρτατη ξεφτίλα. Είναι σαν να σου ζητάνε να επιβεβαιώσεις ότι ξέρεις αυτά που ήδη αποδεικνύει το πτυχίο σου ότι ξέρεις. Καταργεί στην ουσία τα πτυχία και την αξία τους. Στο ελεύθερο επάγγελμα θέλει να έχεις και κάποιες κοινωνικές και επικοινωνιακες δεξιότητες. Στην δικηγορία ακόμα περισσότερο. Από τους κολλητους μου οι 2 ειναι δικηγοροι. Με γραφειο δικο τους απ'τα 28-30 τους (37 και 42 σήμερα) χωρις να εχουν καμια σχεση οι γονεις τους με το επαγγελμα βγάζουν τώρα πάνω απο 30-35k ετήσιο εισόδημα. Καλά άσε με το προσφυγικο ποσα χρονια απ'το 15 μεχρι και τωρα ποσες δουλειες με μισθαρες ανοιξαν για δικηγορους. Στην Μόρια δουλευα και τα εβλεπα. Τώρα αν κάποιος δεν το έχει δεν θα του δωσει κανενας λεφτα στην ελεύθερη αγορά επειδη τελειωσε νομικη. Αν καποιος εχει λιγο νιο νιο βγαζει πολυ καλα λεφτά πάντως με πτυχιο νομικης. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 32 λεπτά πριν, Backpacker είπε Καλά άσε με το προσφυγικο ποσα χρονια απ'το 15 μεχρι και τωρα ποσες δουλειες με μισθαρες ανοιξαν για δικηγορους. Στην Μόρια δουλευα και τα εβλεπα. εκεί είναι βύσματα. Έχω φίλο στο ασυλο που μπήκε με μέσον Αν δεν έχεις μέσον, όσο νιονιο και να έχεις, κλάφτα
Backpacker Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε εκεί είναι βύσματα. Έχω φίλο στο ασυλο που μπήκε με μέσον Αν δεν έχεις μέσον, όσο νιονιο και να έχεις, κλάφτα Βύσμα ειναι να μπαινεις στο δημοσιο. Στον ιδιωτικο τομεα (ΜΚΟ δλδ που εχει το προσφυγικο) προφανώς παιζουν ρολο οι γνωριμιες δλδ οι κοινωνικες δεξιοτητες του καθενος. Και εγω αν εχω εταιρεια πχ θα προτιμησω να προσλαβω γνωστους μου. Δεν σημαίνει οτι ειμαι το βύσμα τους. Με το ίδιο σκεπτικο ειναι σαν να λεμε οτι ενα υδραυλικος ή ενας ηλεκτρολόγος εχει βυσματα τους εργολαβους που τον προσλαμβανουν επειδη τον ξερουν προσωπικα και αυτον και την δουλεια του.
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Backpacker είπε Βύσμα ειναι να μπαινεις στο δημοσιο. Στον ιδιωτικο τομεα (ΜΚΟ δλδ που εχει το προσφυγικο) προφανώς παιζουν ρολο οι γνωριμιες δλδ οι κοινωνικες δεξιοτητες του καθενος. Και εγω αν εχω εταιρεια πχ θα προτιμησω να προσλαβω γνωστους μου. Δεν σημαίνει οτι ειμαι το βύσμα τους. Με το ίδιο σκεπτικο ειναι σαν να λεμε οτι ενα υδραυλικος ή ενας ηλεκτρολόγος εχει βυσματα τους εργολαβους που τον προσλαμβανουν επειδη τον ξερουν προσωπικα και αυτον και την δουλεια του. Ειναι τελειως διαφορετικες περιπτωσεις. Το να παρω τον υδραυλικο ή τον ηλεκτρολογο στο σπιτι μου, ηρθε μεσα απο γνωρμια με εκεινον , αλλα εχω το κυκλο μου, που θα μου δωσει πληροφοριες για να μπορω να τους αξιολογησω Στο άσυλο και στα ΜΚΟ , όσοι γνωστοί μου μπηκαν επιασαν πολιτικο, ειδικα σε κατι Ευρωπαικα ασυλα. Δυστυχως ακομα και ετσι ειναι βυσμα, δεν ειναι το βυσμα μονο στο δημοσιο. Στο Εξωτερικο επικρατει η λογικη μην προσλαμβανετε τους φιλους σας και εδω στην Ελλαδα το ακρως αντιθετο. Δεν ειναι ετσι
Backpacker Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Ειναι τελειως διαφορετικες περιπτωσεις. Το να παρω τον υδραυλικο ή τον ηλεκτρολογο στο σπιτι μου, ηρθε μεσα απο γνωρμια με εκεινον , αλλα εχω το κυκλο μου, που θα μου δωσει πληροφοριες για να μπορω να τους αξιολογησω Στο άσυλο και στα ΜΚΟ , όσοι γνωστοί μου μπηκαν επιασαν πολιτικο, ειδικα σε κατι Ευρωπαικα ασυλα. Δυστυχως ακομα και ετσι ειναι βυσμα, δεν ειναι το βυσμα μονο στο δημοσιο. Στο Εξωτερικο επικρατει η λογικη μην προσλαμβανετε τους φιλους σας και εδω στην Ελλαδα το ακρως αντιθετο. Δεν ειναι ετσι Παντου υπάρχει η λογική να προσλαμβάνεις άτομα που ξέρεις όσα περισσότερα γίνεται για αυτά. Για αυτό υπάρχουν και συστατικές επιστολές πολλών υποψηφιων για δουλεια. Εννοειται οτι αν καποιος εχει συστάσεις απο καποιον που ξέρω και εμπιστευομαι θα τον προτιμησω έναντι κάποιου που δεν έχει όσο καλά τυπικα προσοντα και αν εχει. Παντού συμβαίνει αυτό. Τι να τα κανω τα τυπικα προσοντα και τα χαρτιά στο βιογραφικο αν ρισκαρω μια ανισσόροπη προσωπικότητα ή καποιον που δεν μπορει να συνεργαστει καλα με αλλους. Ενω καποιος που εχει συστάσεις απο γνωστους για την δουλεια που κανει ή ακομα καλυτερα αν ξερω προσωπικα απο πρωτο χερι πως ειναι στην δουλεια του θα τον προτιμησω 100%!! Ποσο καιρο δουλεψα στο προσφυγικο και ακομα και σημερα τα καλοκαιρια με ΜΚΟ ασχολούμαι απο άλλο ανώτερο πόστο και το ξερω πολυ καλα. Μη λες χωρις να εχεις ιδεα ή επειδη ετυχε να ξερεις 1-2 ατομα που ειχαν "γνωστο" οτι ολοι μπηκανε με μεσο και τετοια ειναι απλα λάθος. Η συντριπτικη πλειοψηφια μπηκε γιατι ηταν οι καλυτεροι για την δουλεια τους.
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Backpacker είπε Παντου υπάρχει η λογική να προσλαμβάνεις άτομα που ξέρεις όσα περισσότερα γίνεται για αυτά. Για αυτό υπάρχουν και συστατικές επιστολές πολλών υποψηφιων για δουλεια. Εννοειται οτι αν καποιος εχει συστάσεις απο καποιον που ξέρω και εμπιστευομαι θα τον προτιμησω έναντι κάποιου που δεν έχει όσο καλά τυπικα προσοντα και αν εχει. Παντού συμβαίνει αυτό. Τι να τα κανω τα τυπικα προσοντα και τα χαρτιά στο βιογραφικο αν ρισκαρω μια ανισσόροπη προσωπικότητα ή καποιον που δεν μπορει να συνεργαστει καλα με αλλους. Ενω καποιος που εχει συστάσεις απο γνωστους για την δουλεια που κανει ή ακομα καλυτερα αν ξερω προσωπικα απο πρωτο χερι πως ειναι στην δουλεια του θα τον προτιμησω 100%!! Ποσο καιρο δουλεψα στο προσφυγικο και ακομα και σημερα τα καλοκαιρια με ΜΚΟ ασχολούμαι απο άλλο ανώτερο πόστο και το ξερω πολυ καλα. Μη λες χωρις να εχεις ιδεα ή επειδη ετυχε να ξερεις 1-2 ατομα που ειχαν "γνωστο" οτι ολοι μπηκανε με μεσο και τετοια ειναι απλα λάθος. Η συντριπτικη πλειοψηφια μπηκε γιατι ηταν οι καλυτεροι για την δουλεια τους. Mallon και εσυ εχεις μεσον και απλα το καλυπτεις με επιχειρηματα τα οποια δεν στεκουν. Ο ξαδερφος μου ειναι στη Μυτιληνη και ξερω τι γίνεται καθως εργαζεται ως κοινωνικος λειτουργος σε ΜΚΟ. Εδω πεφτει βυσμα σε θεσεις σεκιουριτι σε αεροδρομια και βαζουν μπροστα πολιτικα προσωπα και δεν θα πεφτει σε ΜΚΟ, Άσυλα. Κανενας δεν ειναι ικανος στη δουλεια του γιατι πολυ απλα αυτη η λογικη στην Ελλαδα δεν υπαρχει. Όσο πιο κοινωνικοποιημενος εισαι, πολυ απλα αξιοποιεις τις γνωριμιες σου ως βυσμα και κινεισαι στην αγορα ΕΠισης στο Εξωτερικο ΔΕΝ παιζει κανενα απολυτως ρολο αυτο που λες. Αν ηταν ετσι οι Έλληνες που εφυγαν στο Εξωτερικο, θα γυρνουσαν ολοι πισω καθως δεν ειχαν γνωριμια για να βρουν δουλεια και δεν θα εβρισκαν μονοι τους. Αυτο ομως δεν ισχυει 1
Lilith19 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Ο γραπτός διαγωνισμός είναι πράγματι τρομερά προβληματικός από πολλές απόψεις. Το ίδιο προβληματικό για άλλους λόγους είναι και το προσοντολόγιο. Το χειρότερο όμως, είναι η έλλειψη μεταβατικής περιόδου από το ένα σύστημα στο άλλο και οι τεράστιες ανακατατάξεις που αυτό δημιουργεί, μέσα σε έναν μόνο χρόνο.
airtrelomike13 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Στις 5/8/2022 στις 10:59 ΜΜ, Lilith19 είπε Ο γραπτός διαγωνισμός είναι πράγματι τρομερά προβληματικός από πολλές απόψεις. Το ίδιο προβληματικό για άλλους λόγους είναι και το προσοντολόγιο. Το χειρότερο όμως, είναι η έλλειψη μεταβατικής περιόδου από το ένα σύστημα στο άλλο και οι τεράστιες ανακατατάξεις που αυτό δημιουργεί, μέσα σε έναν μόνο χρόνο. Και ποια είναι η λύση? Το ένα δεν μας αρέσει , το άλλο μας ξινίζει, το άλλο μας βρωμάει. Όλα τα συστήματα αν τα πιάσουμε είναι άδικα. Εκείνος που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μαζεύει χαρτια΄θα λέει ότι είναι δίκαιο, εκέινος που τα έχει και τα δίνει, θα λέει είναι άδικο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το λάθος είναι που μας έφτασαν στο σημείο , να μπορούν να σπουδάζουν όλοι, να μπορούν όλοι να παίρνουν παιδαγωγική επάρκεια, να μπορούν όλοι να έχουν τα πάντα. Το αποτέλεσμα είναι να γέμιζαν οι πίνακες και ιδού τα αποτελέσματα. Το 2005 για να μπεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ και να κανεις τη παιδαγωγικη επαρκεια πηγαινε αναλογα τις αναγκες του υπουργειου. πχ χρειαζομαστε 10 οικονομολογους στα σχολεια και υπηρχε η ασπαιτε μονο σε Αθηνα, Θεσσαλονικη, Πατρα. Μετα ανοιξαν σε ολη την Ελλαδα, τους επαιρναν σχεδον ολους και ιδου τα αποτελεσματα. Τρέχα γύρευε. Κάπως έτσι λοιπον, αφου δοθηκαν αρκετα ποσα , χρονος, διαβασμα για πτυχια, μεταπτυχιακα, παιδαγωγικες επαρκειες, σεμιναρια σου λενε ξαφνικα γραπτος διαγωνισμος και τρέχα τωρα ξανα απο την αρχή, και εσυ και εγω και ο καθενας. Εκτος αν εχεις μονιμοποιηθει
Lilith19 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Και ποια είναι η λύση? Το ένα δεν μας αρέσει , το άλλο μας ξινίζει, το άλλο μας βρωμάει. Όλα τα συστήματα αν τα πιάσουμε είναι άδικα. Εκείνος που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μαζεύει χαρτια΄θα λέει ότι είναι δίκαιο, εκέινος που τα έχει και τα δίνει, θα λέει είναι άδικο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το λάθος είναι που μας έφτασαν στο σημείο , να μπορούν να σπουδάζουν όλοι, να μπορούν όλοι να παίρνουν παιδαγωγική επάρκεια, να μπορούν όλοι να έχουν τα πάντα. Το αποτέλεσμα είναι να γέμιζαν οι πίνακες και ιδού τα αποτελέσματα. Το 2005 για να μπεις στην ΑΣΠΑΙΤΕ και να κανεις τη παιδαγωγικη επαρκεια πηγαινε αναλογα τις αναγκες του υπουργειου. πχ χρειαζομαστε 10 οικονομολογους στα σχολεια και υπηρχε η ασπαιτε μονο σε Αθηνα, Θεσσαλονικη, Πατρα. Μετα ανοιξαν σε ολη την Ελλαδα, τους επαιρναν σχεδον ολους και ιδου τα αποτελεσματα. Τρέχα γύρευε. Κάπως έτσι λοιπον, αφου δοθηκαν αρκετα ποσα , χρονος, διαβασμα για πτυχια, μεταπτυχιακα, παιδαγωγικες επαρκειες, σεμιναρια σου λενε ξαφνικα γραπτος διαγωνισμος και τρέχα τωρα ξανα απο την αρχή, και εσυ και εγω και ο καθενας. Εκτος αν εχεις μονιμοποιηθει Εφόσον το τι είναι δίκαιο θα κρίνεται από το τι συμφέρει τον καθένα , γι'αυτό είπα πως πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον μεταβατική περίοδος η οποία να είναι επαρκής ώστε να μπορεί να αποφασίσει ο υποψήφιος πώς θέλει να πορευτεί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα