velociraptoras Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, aeroplanaki_7_ είπε Κατα τη γνώμη μου δεν ειναι πόσοι μπαίνουν, αλλά πόσοι βγαίνουν. Αν θες άστες ελεύθερες(τροπος του λέγειν), αλλά βάλε όρους. πχ μέγιστος αριθμός που κόβεσαι σε μάθημα να είναι 2. Μέγιστος χρόνο εκπαίδευσης ν+2 και κυρίως, βγάλε τη βάση του 5 και κάνε την όπως τα περισσότερα μεταπτυχιακα , στο 6,5. Μεγάλη συζήτηση για ένα θέμα που είναι casus belli ατα τη γνώμη μου δεν ειναι πόσοι μπαίνουν, αλλά πόσοι βγαίνουν. Αν θες άστες ελεύθερες(τροπος του λέγειν), αλλά βάλε όρους. πχ μέγιστος αριθμός που κόβεσαι σε μάθημα να είναι 2. Μέγιστος χρόνο εκπαίδευσης ν+2 και κυρίως, βγάλε τη βάση του 5 και κάνε την όπως τα περισσότερα μεταπτυχιακα , στο 6,5. Μεγάλη συζήτηση για ένα θέμα που είναι casus belli Αν ανέβαινε ίσως το επίπεδο δυσκολίας? γιατι αν το 5 γινει 6,5 και εφαρμοστουν οι οροι που λες εκτός από τις θεωρητικές και τις οικονομικές σχολές στις άλλες δε θα παίρνει πτυχίο κανένας.
Lilith19 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, aeroplanaki_7_ είπε Κ Για τον ΑΣΕΠ όντως υπάρχει ένας προβληματισμός στο μέτρο της διαφάνειας και την αξιοκρατίας. Πέραν αυτού οι συντεντεύξεις και οι διαγωνισμοί μπορεί να μην είναι απαραίτητα κακό. Είναι κοντά στο ευρωπακό μοντέλο. Όπως και να έχει, οταν σπουδάζεις κάτι βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο της δια βίου εκπαίδευσης. Άρα δεν ειναι μαλλον τόσο αστείο. Με κάθε εκτίμηση. Το αστείο δεν είναι το σύστημα των γραπτών εξετάσεων αυτό κάθε αυτό αλλά ο τρόπος και ο ρυθμός μετάβασης από το ένα στο άλλο. Μέχρι πέρσι και για πολλά χρόνια, οι αναπληρωτές προσλαμβάνονταν μέσω ενός πίνακα ο οποίος διαμορφωνόταν με βάση την προϋπηρεσία και το έτος κτήσης πτυχίου. Στη συνεχεια, πολύ απότομα και χωρίς κάποιο εύλογο μεταβατικό στάδιο, δημιουργούνται καινούριοι πινακες οι οποίοι προσμετρούν και ακαδημαϊκά κριτήρια. Με μοριοδοτηση τόση ώστε να βρεθούν στον πάτο του πίνακα άτομα που δούλευαν σταθερά 4-5 χρόνια αλλά δεν είχαν μεταπτυχιακό πχ. Τρέχουν όλοι αναγκαστικά να μαζέψουν προσόντα και τώρα ανακοινώνεται πάλι αλλαγή. Αυτό είναι το "αστείο" της υπόθεσης, στην ήδη δύσκολη και αγωνιώδη ζωή ενός αναπληρωτή που προσπαθεί κάθε χρονιά για το αυτονόητο. 2
aeroplanaki_7_ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Ναι, σαφώς τοτε συμφωνώ απόλυτα.! ειναι τραγελαφικό.
velociraptoras Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματικα έχει καταντήσει τρέλα. ειδικά στην ειδική αγωγή, στο γιο μου καθε 3 και λίγο του αλλάζουν την παράλληλη.
Lilith19 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, velociraptoras είπε πραγματικα έχει καταντήσει τρέλα. ειδικά στην ειδική αγωγή, στο γιο μου καθε 3 και λίγο του αλλάζουν την παράλληλη. Πονεμένη ιστορία αυτή, για γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά βασικά για τα παιδιά. Τουλάχιστον για τον θεσμό της παράλληλης στήριξης, θα έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα ο εκπαιδευτικός να παραμένει με το παιδί παραπάνω από μια χρονιά. Έχω ακούσει πως σε κάποιες πρωτοβάθμιες το λαμβάνουν υπόψιν στην περίπτωση που ο εκπαιδευτικός αναπληρωτής προσληφθεί ξανά στην ίδια διεύθυνση, θα πρέπει να γίνεται όμως βάσει υπουργικής απόφασης και όχι αποσπασματικά και υπό την κρίση κάθε πρωτοβάθμιας. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 4/9/2020 στις 2:09 ΜΜ, Backpacker είπε Γιατί να δώσεις κατατακτήριες για μια σχολή και να φας τέσσερα χρόνια απ'τη ζωή σου για να σπουδάσεις κάτι που έχει αποκλειστική κατάληξη την ανεργία? Στους πίνακες των δασκάλων υπάρχουν πλέον δεκάδες χιλιάδες άτομα ακόμα και με μεταπτυχιακά που δεν έχουν ήδη καμία ελπίδα να δουλέψουν ποτέ σε σχολείο. Μέχρι να βγεις εσύ θα έχουν προστεθεί και άλλοι πόσοι χιλιάδες επίσης χωρίς καμία ελπίδα για εργασία. Μιλάμε για ίσως το πιο υπερκορεσμένο και αδιέξοδο επάγγελμα στην χώρα. Και δεν έχει ούτε καν τις ευκαιρίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν άλλες υπερκορεσμένες σχολές όπως οι φιλόλογοι πχ που μπορούν να βρουν σε κάνα φροντιστήριο ή με τίποτα ιδιαίτερα έναν μισθό...ούτε άλλες διεξόδους όπως οι μαθηματικοί που είναι ναι μεν αμέτρητοι αλλά μπορούν με ένα μεταπτυχιακό να ασχοληθούν σε πολλούς τομείς... (πληροφορική-οικονομικά-στατιστικές-λογιστικά-χρηματοοικονομικα κτλπ) Τι ήταν το πρώτο πτυχίο σου? Την πέταξες πάλι. Για ποιο υπερκορεσμενο κλάδο μιλάμε? Που από τους 18000 που έχει ο πίνακας οι 13000 κάθε χρόνο είναι αναπληρωτές.αμοκ κάνουν όλοι να πάνε παιδαγωγικό και να είναι και αναπληρωτές. Εγώ μια χαρά απορροφητικότητα βλέπω με πολλά θετικά και κανένα αρνητικό. Να μου έλεγες για τις λοιπές ειδικότητες της εκπαίδευσης να σου ναι έχεις δίκιο αλλά το π;ιδαγωγικο είναι το καλύτερο για επιλογη 1
Lilith19 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Την πέταξες πάλι. Για ποιο υπερκορεσμενο κλάδο μιλάμε? Που από τους 18000 που έχει ο πίνακας οι 13000 κάθε χρόνο είναι αναπληρωτές.αμοκ κάνουν όλοι να πάνε παιδαγωγικό και να είναι και αναπληρωτές. Εγώ μια χαρά απορροφητικότητα βλέπω με πολλά θετικά και κανένα αρνητικό. Να μου έλεγες για τις λοιπές ειδικότητες της εκπαίδευσης να σου ναι έχεις δίκιο αλλά το π;ιδαγωγικο είναι το καλύτερο για επιλογη Αν τώρα από τους 18.000 δουλεύουν οι 13.000 και όταν ανοίξει ο πίνακας προστεθούν άλλοι 5.000 κατ' ελάχιστο, δεν μιλάμε για υπερκορεσμό; Η ζήτηση για το παιδαγωγικό δημοτικής έχει μειωθεί αισθητά, κάτι που αποδεικνύεται και από τις βάσεις των πέντε τελευταίων ετών. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, Lilith19 είπε Αν τώρα από τους 18.000 δουλεύουν οι 13.000 και όταν ανοίξει ο πίνακας προστεθούν άλλοι 5.000 κατ' ελάχιστο, δεν μιλάμε για υπερκορεσμό; Η ζήτηση για το παιδαγωγικό δημοτικής έχει μειωθεί αισθητά, κάτι που αποδεικνύεται και από τις βάσεις των πέντε τελευταίων ετών. Δεν θα το ελεγα. Μη ξεχνας οτι εγιναν μονιμοποιησεις 3750. Αν ο πινακας παει 23000, αφαιρεσε τις μονιμοποιησεις πολυ απλα θα εχει αυξηθει με τις προσθαφαιρεσεις 3000. Και παλι ομως σαν το παιδαγωγικο δεν υπαρχει σχολη. Για ποιο υπερκορεσμο μιλας. Απλα μερικοι εχουν πονηρευτει και σου λεει ας επιλεξω παιδαγωγικο ειδικης στο Βολο, παρα ννα κανω παιδαγωγικο γενικης και μετα να κανω μαστερ στην ειδικη. Για μενα ομως το Παιδαγωγικο γενικης Δημοτικης εκπαιδευσης, παραμενει η τοπ σχολή επιλογής με άμεση επαγγελματικη αποκατασταση, σιγουρο μισθο και ξεκουρστες διακοπες 1 1
Ajx08 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 48 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Για μενα ομως το Παιδαγωγικο γενικης Δημοτικης εκπαιδευσης, παραμενει η τοπ σχολή επιλογής με άμεση επαγγελματικη αποκατασταση, σιγουρο μισθο και ξεκουρστες διακοπες Μετανάστης ανά την Ελλάδα σε χωριά και νησιά που δεν τα έχει ούτε ο χάρτης για 800 ευρώ είναι τοπ επιλογή; Σήμερα το δασκαλήκι δεν είναι όπως ήταν της γενιάς των γονιών μας που έκαναν 25 ωρίτσες max δουλειά την εβδομάδα απέναντι απο το σπίτι τους και το χιλιάρικο στη τσέπη. 3 1
Lilith19 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Για μενα ομως το Παιδαγωγικο γενικης Δημοτικης εκπαιδευσης, παραμενει η τοπ σχολή επιλογής με άμεση επαγγελματικη αποκατασταση, σιγουρο μισθο και ξεκουρστες διακοπες Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από προσωπική εμπειρία;
airtrelomike13 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Ajx08 είπε Μετανάστης ανά την Ελλάδα σε χωριά και νησιά που δεν τα έχει ούτε ο χάρτης για 800 ευρώ είναι τοπ επιλογή; Σήμερα το δασκαλήκι δεν είναι όπως ήταν της γενιάς των γονιών μας που έκαναν 25 ωρίτσες max δουλειά την εβδομάδα απέναντι απο το σπίτι τους και το χιλιάρικο στη τσέπη. Για πες μου ποια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα σου δίνει 800 ευρώ (που με το μάστερ ο μισθός ανεβαίνει συν το επίδομα παραμεθοριου) να δουλεύεις ούτε 8 ώρες , να έχεις τα Σκ σου ελεύθερα και τις διακοπές σου επίσης ελεύθερες. Απαντησε μου 30 λεπτά πριν, Lilith19 είπε Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από προσωπική εμπειρία; Ναι από συμμαθήτριες, συγγενείς κλπ. Όλοι πετάνε από τη χαρά τους 1 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 5 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Για πες μου ποια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα σου δίνει 800 ευρώ (που με το μάστερ ο μισθός ανεβαίνει συν το επίδομα παραμεθοριου) να δουλεύεις ούτε 8 ώρες , να έχεις τα Σκ σου ελεύθερα και τις διακοπές σου επίσης ελεύθερες. Απαντησε μου Φιλε, ο αναπληρωτης τρωει πιο πολλες μεταθεσεις απο στρατιωτικο! Πολλοι δε μαθαινουν την τοποθετηση τελευταια στιγμη οποτε τρεχουν να φορτωσουν το αμαξι και βουρ στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα. Πιθανολογω οτι εισαι νεαρος στην ηλικια οποτε δεν σε πειραζει. Για καποιον ανω των 30 αυτου τους ειδους η ανασφαλεια και η μεταβλητοτητα στη ζωη ειναι σημαντικο θεμα. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Φιλε, ο αναπληρωτης τρωει πιο πολλες μεταθεσεις απο στρατιωτικο! Πολλοι δε μαθαινουν την τοποθετηση τελευταια στιγμη οποτε τρεχουν να φορτωσουν το αμαξι και βουρ στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα. Πιθανολογω οτι εισαι νεαρος στην ηλικια οποτε δεν σε πειραζει. Για καποιον ανω των 30 αυτου τους ειδους η ανασφαλεια και η μεταβλητοτητα στη ζωη ειναι σημαντικο θεμα. Για των άνω των 30 ισχύει αυτό που λες. Αλλά το αραλίκι δεν παίζει. Εγώ σαν χημικός στον ιδιωτικό τομέα δούλευα 10ωρα και πολλές φορές σε 6μερο, σε περιβάλλον με χημικά μέχρι να βρω κατι της προκοπής. Οπότε μέχρι να έρθει διορισμός ή άλλη δουλειά, χίλιες φορές να μαθαίνω χημεία σε σχολείο σε νησί σε μια τάξη, ΣΚ να μη δουλεύω, απογεύματα να μη δουλεύω και διακοπές χριστούγεννα, πάσχα, καλοκαίρι. Δεν έχεις άδικο αλλά ότι μπορούσε να ναι καλύτερα, αλλα σε σχεση με τοχαλι που υπάρχει ειναι πολυ καλυτερα, οποτε δε θα βρεις "δικαίωση" όταν οι αναγνώστες εδώ δουλεύουν 12ωρα, είναι ντελιβεράδες ή οτιδηποτε αλλο.
airtrelomike13 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2021 53 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Φιλε, ο αναπληρωτης τρωει πιο πολλες μεταθεσεις απο στρατιωτικο! Πολλοι δε μαθαινουν την τοποθετηση τελευταια στιγμη οποτε τρεχουν να φορτωσουν το αμαξι και βουρ στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα. Πιθανολογω οτι εισαι νεαρος στην ηλικια οποτε δεν σε πειραζει. Για καποιον ανω των 30 αυτου τους ειδους η ανασφαλεια και η μεταβλητοτητα στη ζωη ειναι σημαντικο θεμα. ναι αλλα απο το να δουλευει στον ιδιωτικο τομεα ωραρια τρελα και να παιρνει ψιχουλα, εχοντας εργασιακο μεσαιωνα χιλιες φορες το αναπληρωτηλικι στην εκπαιδευση. Επιπλεον, συγνωμη που θα στο πω αλλα αυτοι οι ανω των 30 που λες, τα ηξεραν ολα αυτα πριν ασχοληθουν με το επαγγελμα οποτε δεν μπορω σε καμια τι των περιπτωσεων να τους δικαιολογησω. Μερικοι πανηγυριζον οτι θα γινονται συνεχεια μονιμοι διορισμοι αλλα ξεχνανε την εκθεση του ΟΟΑΣΑ που λεει οτι ειναι εντοληλ της ΕΕ οι αναπληρωτες γιατι πληρωνονται απο το ΕΣΠΑ παρα απο το Ελληνικο κρατος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα