Προς το περιεχόμενο

BOΗΘΕΙΑ: Progressive scan σε επιτραπέζιο DVD

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός επιτραπέζιου dvd recorder.

Ειναι κατι το οποίο το έχω αποφασίσει, απλά ψάχνω το τι μοντέλο να αγοράσω, τεχνικα χαρ/κα, τιμές κλπ.

Συγκεκριμένα κοιτάζω τα μοντέλα της Pioneer.

Η σκέψη που με ταλαιπωρεί αρκετά, είναι η χρησιμότητα στην πράξη της δυνατότητας για Progressive scan.

Εχω διαβάσει σχετικα άρθρα, οπότε ξέρω αρκετά καλά τι είναι και σε τι αναφέρεται.

Μεταξυ αλλων εχω διαβάσει για βελτιωμένη ανάλυση στην εικόνα σε αρκετές περιπτώσεις καθώς και λιγότερη κούραση στα μάτια, όταν μιλάμε για πολύωρη παρακολούθηση πχ.μιας ταινίας.

Ειχε κανει ενα test σε επιτραπέζια dvd recorders το hitech πριν 2-3 μηνες, εχει και σε excel τα αποτελεσματα στο site του. Δεν είδα κανένα dvd recorder να υποστηρίζει progressive scan, ούτε τα πιο ακριβα και κορυφαία! Κανω λαθος αραγε?

Επειτα, να πω οτι θελω σε πρωτη φαση θα συνδεθει σε κανονική tv, και τα επόμενα χρόνια αν όλα πάνε καλά -αναλόγως της πτώσης των τιμών- σε καμιά Plasma tv.

Επειδή δεν είμαι τεχνικός αλλά και δεν μπορώ να αξιολογήσω στην πράξη (στη θεωρία κατάλαβα οτι υπερέχει πολύ) στην εικόνα και τα συναφή, μπορεί κανείς να μου πει τη γνωμη του ή την εμπειρία του απο το progressive scan και κατά πόσο αξιζει όντως να το έχει κανείς στη συσκευή του?

Δημοσ.

Για να μην μπούμε σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, το συμπέρασμα είναι πώς ουσιαστική διαφορά με progressive scan θα δεις σε βιντεοπροβολέα, σε normal t.v. χμμμ.

Αν ήταν να πάρω αύριο (σήμερα κλείσαν τα μαγαζία :D ) standalone dvd θα τσιμπούσα ένα bluesky που παίζει τα πάντα ή ένα της ίδιας "supermarket " κατηγορίας που παίζει και divx και ότι άλλο του βάλεις μέσα.

Για να παίξεις σε επώνυμο dvd μηχάνημα πρέπει να παίξεις "ψηλά" (σε κατηγορία τιμής) για να κάνει τα ίδια, και να σιγουρευτείς ότι παίζει τα mp3, (s)vcd, photocd, videocd dvd-+, dvd, dvd-+rw, και ότι βγάλεις από το γραφτήρι του pciou σου, καθώς και σε συμβατότητα με media (ιδίως τα φτηνά).

Τώρα πλην τα απείρως χρήσιμα τεχνολογικά άρθρα του Hitech, τα test του τα εμπιστεύομαι όσο τα test του Ram/PC Magazine κοκ (Λαμπράκης είναι και αυτό βρε φιλαράκι).

Κάνε υπομονή και φαντάζομαι όταν με το καλό πάρεις την plasma, βιντεοπροβολέα, tft (ότι και αν είναι αυτό) θα ψωνίσεις με άλλο μάτι και άλλες τιμές :)

sc

Δημοσ.

Τωρα το πως γινεται οι συσκευες των 1000 ευρω(dvd recorders) να μην υποστηρίζουν Progressive και να το υποστηρίζουν οι συσκευές των 100 ευρω, ειναι ανεξηγητο μυστηριο.

Εκτος αν ειναι μαπα το καρπουζι.

Δημοσ.
Τωρα το πως γινεται οι συσκευες των 1000 ευρω(dvd recorders) να μην υποστηρίζουν Progressive και να το υποστηρίζουν οι συσκευές των 100 ευρω' date=' ειναι ανεξηγητο μυστηριο.

Εκτος αν ειναι μαπα το καρπουζι.[/quote']

Μην το λες... γίνεται και παραγίνεται... αλλά όπως έχει δηλώσει κάποιος σε άλλο thread, ότι πληρώσεις παίρνεις...

Για παράδειγμα, υπάρχουν αυτή τη στιγμή dvd players στην αγορά (sony) που δεν υποστηρίζουν SVCD (αν και τώρα πια με firmware update αρκετά το υποστηρίζουν)... και θα δεις να έχουν πάνω από 100€ γιατί πληρώνεις ποιότητα κατασκευής, εγγύηση αντιπροσωπίας, το όνομα της εταιρίας που σπάνια (πολύ σπάνια) βγάζει ''παντόφλες'', και πολλά άλλα... Υπάρχουν στην αγορά λοιπόν και συσκευές από μικρότερες εταιρίες που για να είναι ανταγωνιστηκές πρέπει να ρίξουν πολύ τις τιμές τους...

Προσωπικά θα προτυμούσα πάντως να μην έχει και όλα τα καλούδια, αρκεί να είναι ''εγγύηση'', γιατί πολλές φορές έχει καεί η γούνα μου... αλλά αυτό είναι μια προσωπική άποψη.

Δημοσ.

που δεν υποστηρίζουν SVCD

Αυτο παλι που το πας? Αν ειναι ποτε ΔΥΝΑΤΟΝ!

Μα καλα ας πουμε οτι η Progressive θυρα είναι hardware και κοστίζει(πόσο να κοστίζει δηλαδή...), το svcd είναι θέμα firmware!

Δηλαδή ο έρημος ο αγοραστης θα έχει δώσει 1000 ευρω και θα παίρνει την κυριακατικη εφημερίδα του και δεν θα μπορεί να δει κι αυτο το svcd.

Κι ο γείτονας με το dvd των 60 ευρώ θα γελά από μέσα του....

Ημαρτον...

Anyway?

Πειτε μου, τελικα αν αργότερα αγοράσω plasma ή Projector, χωρίς progressive scan δεν θα ειναι και οτι καλύτερο, έτσι είναι?

Δημοσ.

AN exeis plasma i provoliko kai deis me progressive scan meta den tha giriseis piso me tipota

Ok, το έπιασα το νοημα. Το υποψιαζομουν.

Απλα εξοργιζομαι που θέλω να αγοράσω καλο και επωνυμο dvd recorder και δεν λένε να βάλουν στα μηχανηματα τους progressive scan.

Δημοσ.

Sto topic pou sou edosa prepei na eides arketa eponima me 200-250 euro...exo grapsei kai ego ekei aplos den eixa xrono xthes na katso na kano copy-paste...

crAss

Δημοσ.

Να σας ρωτήσω κάτι; Τι πηγή θα συνδέσετε στο DVD recorder που είναι native progressive; (Και όχι όπως τα DVD που έχουν δύο fields interlaced, που απλά είναι τα ίδια; )

Δημοσ.

Να σας ρωτήσω κάτι; Τι πηγή θα συνδέσετε στο DVD recorder που είναι native progressive; (Και όχι όπως τα DVD που έχουν δύο fields interlaced, που απλά είναι τα ίδια; )

Δημοσ.

Sorry...fthnio recorder me progressive xero mono to comet me timi giro sta 450 euro an thimame kala.

Pantos einai progressive MONO sto NTSC...

Kati allo fthino den nomizo na iparxei...

Isos na skefteis kai ti lisi 2 siskevon

crAss

Δημοσ.

Pantos einai progressive MONO sto NTSC...

Δύσκολο να χρησιμοποιηθει με τις συσκευες που κυκλοφορουν στην Ελλάδα? Μαλλον ναι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδια βρηκα μοντελο της Liteon που φερνει στην Ελλαδα η ΑΜΥ.

Συγνωμη που ξαναρωτω:

Με τις απλές τηλεοράσεις crt που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε, η έλλειψη του Progressive scan θα είναι ορατή? Θα με κουράζει η πολύωρη προβολή ταινιών σε σχέση με το progressive scan ή θα είναι δεν υπάρχει διαφορά σε απλή τηλεόραση?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...