Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Ωστόσο ο @malakudi που θεωρείτε ότι σας έθιξε και προμοτάρει την MSI έχει στην κατοχή του και MSI και ASUS Χ470 και πριν από λίγες μέρες τάχθηκε υπέρ της Asus...

Εγω αλλου μελους μηνυμα σχολιασα.δεν με εθιξε κανενας ουτε ταχθηκα υπερ καποιας μαρκας.ειπα απλα οτι υπαρχουν και αλλες καλες μητρικες.

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα να το πάρουμε στατιστικά το πράγμα.. 

Τι ποσοστό πώλησης έχει η Tomahawk και τι ποσοστό πώλησης έχει μια Χ470 Prime για παράδειγμα? Η 1η είναι mainstream ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ..

Όταν λοιπόν η ζήτηση είναι τουλάχιστον η 2πλάσια (και λίγο λέω) λογικό δεν είναι να υπάρχουνε περισσότερα ελλατωματικά κομμάτια (Που βασικά δεν έχω ακούσει για πολλά RMA στην συγκεκριμένη μητρική)? Δηλαδή τα ίδια σάπια σταφύλια θα βρείς σε 1 κιλό σταφύλι και το ίδιο σε 10? 

Μη λέμε οτι θέλουμε

Επεξ/σία από Devastor
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, malakudi είπε

Δε μας νοιάζει η δική σου κάκιστη εμπειρία αλλά τα reviews σοβαρών reviewers στο internet, με ουσιαστικές μετρήσεις. Όλες οι εταιρείες κατά καιρούς βγάζουν χάλια μοντέλα, η δε MSI έχει μερικά πολύ κακά motherboards με X570 - ένα από τα οποία είναι αυτό που πήρε ο συγκεκριμένος χρήστης.

Μερικοι εδω μεσα ξεχνατε οτι ειναι post ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ εμπειριας. Εαν δεν σε νοιαζει η κακιστη εμπειρια του @giannis79 η η δικια μου, good riddance.

Τοσα post εχει το forum με εξειδικευμενες εμπειριες, γιατι εκατσες σε αυτο της προσωπικης;

Oσον αφορα τους αλλους, που τοσο φανατικα μου λετε ποσο καλη ειναι η TOMAHAWK και μου δειχνετε πινακες, θελω να μου δειξετε που το αμφισβητησα αυτο. Απλα λετε πραγματα για να τα πειτε και ξεφευγετε απο το post. Αφου ελυσα αυτο με τον επεξεργαστη, ειπα οτι αγορασα μια αλλη μητρικη και ειπα οτι ο χρονος θα δειξει εαν ειναι καλη επιλογη. Μην αγχωνεστε, δεν αμφισβήτησα οτι η Β450 Τomahawk εχει τον θρονο ουτε οτι ειναι mainstream. Ειπα οτι δεν μου αρεσει. 

Επεξ/σία από DionGR
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, DionGR είπε

Μερικοι εδω μεσα ξεχνατε οτι ειναι post ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ εμπειριας. Εαν δεν σε νοιαζει η κακιστη εμπειρια του @giannis79 η η δικια μου, good riddance.

Τοσα post εχει το forum με εξειδικευμενες εμπειριες, γιατι εκατσες σε αυτο της προσωπικης;

Oσον αφορα τους αλλους, που τοσο φανατικα μου λετε ποσο καλη ειναι η TOMAHAWK και μου δειχνετε πινακες, θελω να μου δειξετε που το αμφισβητησα αυτο. Απλα λετε πραγματα για να τα πειτε και ξεφευγετε απο το post. Αφου ελυσα αυτο με τον επεξεργαστη, ειπα οτι αγορασα μια αλλη μητρικη και ειπα οτι ο χρονος θα δειξει εαν ειναι καλη επιλογη. Μην αγχωνεστε, δεν αμφισβήτησα οτι η Β450 Τomahawk εχει τον θρονο ουτε οτι ειναι mainstream. Ειπα οτι δεν μου αρεσει. 

Φίλε μου εσύ νομίζεις πως σου πάμε κόντρα ενώ η αλήθεια είναι ότι θέλουμε να σε βοηθήσουμε να αλλάξεις μία λάθος επιλογή τώρα που είναι νωρίς και μπορείς. Επίσης θέλουμε να προστατέψουμε άλλους αναγνώστες από το να κάνουν το ίδιο λάθος με σένα. Να το πούμε άλλη μια φορά: η μητρική MSI X570 Gaming Plus που αγόρασες είναι μία κακή μητρική στο θέμα των VRM. Σε όλα τα άλλα μπορεί να είναι τέλεια, δε γνωρίζω. Στα VRM έχει πρόβλημα. Φυσικά με 65W CPUs δε θα έχεις πρόβλημα - αλλά αν μεθαύριο θα θέλεις να βάλεις 4900X πιθανότατα θα έχεις. Αυτά και τέλος από μένα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ψάξεις λίγο τα ποστ μου θα δείς οτι είχα x470 gaming Plus η οποία πάνω κάτω είναι η ίδια με την αυτή που έχεις τώρα τουλάχιστον στο θέμα του VRM το οποίο θα ξαναπώ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ VRM ΤΗΣ TOMAHAWK. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την μητρικούλα που λές λοιπόν μέχρι που ένα ωραίο πρωινό τα USB 3.1 GEN2 σταμάτησαν να δουλέουν και έτσι την αντικατέστησα ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ σε Β450 Tomahawk. Η εμπειρία μου ως πρός τώρα?

Α) 10c κάτω στα VRM 
Β) Καλύτερο Memory overclocking
Γ) Καλύτερο LLC σε οποιοδήποτε τομέα, εκεί που το 1.39VDIMM στην X470 Gaming Plus έδινε 1.408 στην Tomahawk δίνει 1.396 (μετρημένο με πολύμετρο)
Δ) Καλύτερα benchmark scores

Στο αρχικό σου post γράφεις οτι έψαξες και είδες οτι ο συνδυασμός B450 Tomahawk+3600 έχει κάνει προβλήματα σε πολύ κόσμο η με γελάνε τα μάτια μου?

Επεξ/σία από Devastor
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Devastor είπε

Αν ψάξεις λίγο τα ποστ μου θα δείς οτι είχα x470 gaming Plus η οποία πάνω κάτω είναι η ίδια με την αυτή που έχεις τώρα τουλάχιστον στο θέμα του VRM το οποίο θα ξαναπώ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ VRM ΤΗΣ TOMAHAWK. Δεν είχα κανένα πρόβλημα με την μητρικούλα που λές λοιπόν μέχρι που ένα ωραίο πρωινό τα USB 3.1 GEN2 σταμάτησαν να δουλέουν και έτσι την αντικατέστησα ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ σε Β450 Tomahawk. Η εμπειρία μου ως πρός τώρα?

Α) 10c κάτω στα VRM 
Β) Καλύτερο Memory overclocking
Γ) Καλύτερο LLC σε οποιοδήποτε τομέα, εκεί που το 1.39VDIMM στην X470 Gaming Plus έδινε 1.408 στην Tomahawk δίνει 1.396 (μετρημένο με πολύμετρο)
Δ) Καλύτερα benchmark scores

Στο αρχικό σου post γράφεις οτι έψαξες και είδες οτι ο συνδυασμός B450 Tomahawk+3600 έχει κάνει προβλήματα σε πολύ κόσμο η με γελάνε τα μάτια μου?

Eισαι ελευθερος να googlαρεις Ryzen 3600 + Tomahawk B450 bsod (η issues) για να δεις οτι πραγματι, ο συνδυασμος αυτος εχει βγαλει προβληματα σε αρκετους.

Επειτα απο την ερευνα στο internet, μιλησα με e-God (μαγαζι Skroutz, παρα πολυ καλο service!) και μου ειπαν οτι τις Tomahawk B450 τους τις γυρνανε αβερτα επειδη βγηκαν πολλα ελαττωματικά κομματια, ασχετα με το εαν εγω ειχα θεμα με τον επεξεργαστη.

Οποτε ναι, οντως ο συνδυασμος αυτος, ακομα και εαν δεν ακουγεται, εχει βγαλει προβληματα σε κοσμο!

Δημοσ.

Μέχρι και για 3700Χ η Toma είναι μια χαρά, και για 3900Χ, 3950Χ καλή είναι αλλά για λιγότερο OC. Ειδικά στα 92 που την είχα πάρει εγώ, bargain of the century! :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, yiannis1991 είπε

Μέχρι και για 3700Χ η Toma είναι μια χαρά, και για 3900Χ, 3950Χ καλή είναι αλλά για λιγότερο OC. Ειδικά στα 92 που την είχα πάρει εγώ, bargain of the century! :P

Aναμφίβολα φιλε μου, απλα δεν ταιριαξαμε με τη μητρικη, οπως εχω πει πολλες φορες στο post!

Επεξ/σία από DionGR
Δημοσ.

εγω στη θεση σου θα πηγαινα σε αυτη  

https://www.skroutz.gr/s/19433795/Asrock-X570-Pro4.html

ή ακομη καλυτερα σε 550 οπως και εκανα

4 λεπτά πριν, triplex1 είπε

εγω στη θεση σου θα πηγαινα σε αυτη  

https://www.skroutz.gr/s/19433795/Asrock-X570-Pro4.html

ή ακομη καλυτερα σε 550 οπως και εκανα

Δημοσ.

Για 3600/3700x όλες οι μητρικές καλές είναι μη το κουράζουμε το θέμα όσο oc και να τους κάνεις (που δε παίρνουν έτσι και αλλιώς πολλα πράγματα). τώρα αν στη μια που είναι overkill (b550 tomahawk) τα vrm είναι στους 50 και στην άλλη που είναι πιο lite είναι στους 70-80 ενώ είναι rated για 5k hours στους 105 χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.

Από την άλλη αν κάποιος έχει υπόψιν του να βάλει αργότερα κανέναν zen3 16 core, τότε ας την ψάξει λίγο παραπάνω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οι Max B450 της MSI πάντως είναι οι μόνες ΣΙΓΟΥΡΕΣ οτι θα παίρνουν 4600/4700 (η οπως θα λεγονται) από τις budget επιλογές, οπότε θεωρώ ότι κάτι λέει αυτό

Δημοσ.

Υπαρχει κ αυτο το κομματι που μπορει να ακουγομαι μακακογραφικος αλλα εγω σαν καταναλωτης δεν γουσταρω να το στηριζω πλεον 

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, niko13 είπε

Υπαρχει κ αυτο το κομματι που μπορει να ακουγομαι μακακογραφικος αλλα εγω σαν καταναλωτης δεν γουσταρω να το στηριζω πλεον 

Facts.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...