Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατοχος 3600+B450 Tomahawk εδω και 11 μηνες. Μονο θεμα που αντιμετωπισα ηταν οτι καμια φορα δεν bootαρε τα windows και επρεπε να κανεις εκ νεου επανακινηση με κουμπακι, το οποιο ομως θεμα λυθηκε με το 3.30 bios αν θυμαμαι καλα και απο τοτε ολα κομπλε.

Δυστυχως δεν εχω κατι να προσθεσω να βοηθησω τον φιλο απλα παραθετω εμπειρια με το ιδιο συστημα.

Επεξ/σία από theo58
  • Like 1
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kαταρχην υποψιαζομαι οτι το κανει σε idle ή σε χαμηλα load.

Φίλε δοκίμασε το εξης:

θα πας στο ryzen master και θα αφησεις μονο 2 cores ανοιχτα σε καθε δοκιμη.

Τι εννοω:

θα αφησεις μονο το 1-4 και reboot, μετα 2-5 και reboot, μετα 3-6 και reboot.

Αν εχει καποιο core προβλημα, στο reboot θα τη φας τη bsod.

Αν υποθετικα εχει καποιο απο τα παραπανω ζευγαρια προβλημα θα δοκιμασεις το ενα απο τα δυο cores του ζευγαριου με καποιο αλλο απο αλλο ζευγαρι, ετσι θα απομονωσεις ποιο εχει θεμα συγκεκριμενα.

Επεξ/σία από alxnt
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alxnt είπε

Kαταρχην υποψιαζομαι οτι το κανει σε idle ή σε χαμηλα load.

Φίλε δοκίμασε το εξης:

θα πας στο ryzen master και θα αφησεις μονο 2 cores ανοιχτα σε καθε δοκιμη.

Τι εννοω:

θα αφησεις μονο το 1-4 και reboot, μετα 2-5 και reboot, μετα 3-6 και reboot.

Αν εχει καποιο core προβλημα, στο reboot θα τη φας τη bsod.

Αν υποθετικα εχει καποιο απο τα παραπανω ζευγαρια προβλημα θα δοκιμασεις το ενα απο τα δυο cores του ζευγαριου με καποιο αλλο απο αλλο ζευγαρι, ετσι θα απομονωσεις ποιο εχει θεμα συγκεκριμενα.

Φιλε μου πρωτον ευχαρισρτω πολυ για την απαντηση.

Οταν αρχισουν τα BSOD, μετα ο υπολογιστης δεν μπουταρει χωρις να φαει BSOD αμεσως - αλλα αυτο μετα το πρωτο BSOD. Οποτε ειναι αδυνατο. Απο τα πολλα restart, o SSD μου τωρα ειναι corrupt και πρεπει να του σκασω format.

Σημερα με το παιδι @BigBlack θα κανουμε μερικες δοκιμες για να δουμε ποιο κομματι υπολειτουργει και να δρασω αναλογως με επιστροφη για εγγυηση.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, DionGR είπε

Φιλε μου πρωτον ευχαρισρτω πολυ για την απαντηση.

Οταν αρχισουν τα BSOD, μετα ο υπολογιστης δεν μπουταρει χωρις να φαει BSOD αμεσως - αλλα αυτο μετα το πρωτο BSOD. Οποτε ειναι αδυνατο. Απο τα πολλα restart, o SSD μου τωρα ειναι corrupt και πρεπει να του σκασω format.

Σημερα με το παιδι @BigBlack θα κανουμε μερικες δοκιμες για να δουμε ποιο κομματι υπολειτουργει και να δρασω αναλογως με επιστροφη για εγγυηση.

Βαλε αλλο δισκο και κανε αυτο που σ λεω.

Ειχα κι εγω το ιδιο θεμα και το εκανα rma.

Οι τεχνικοι στο καταστημα δε βρισκαν τπτ  ενω εγω μπορουσα να αναπαραξω το προβλημα οποτε ηθελα.

Η amd ομως το αντικατεστησε.

Ειχα φαει πολυ χρονο και δεν εβγαζα ακρη πριν κανω αυτο που σου εγραψα.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, alxnt είπε

Βαλε αλλο δισκο και κανε αυτο που σ λεω.

Ειχα κι εγω το ιδιο θεμα και το εκανα rma.

Οι τεχνικοι στο καταστημα δε βρισκαν τπτ  ενω εγω μπορουσα να αναπαραξω το προβλημα οποτε ηθελα.

Η amd ομως το αντικατεστησε.

Ειχα φαει πολυ χρονο και δεν εβγαζα ακρη πριν κανω αυτο που σου εγραψα.

Εγω μεχρι τωρα μονο την μητρικη εστειλα για RMA στο καταστημα και μου ειπαν τιποτα, αλλα σημερα με τις δοκιμες ισως δοκιμασω αυτο. Ουτως η αλλως εχω 1 χρονο εγγυηση καταστηματος στον επεξεργαστη και αλλα 2 στην ΑΜD.

Δημοσ.

Τελικά με τους ελέγχους που κάναμε με τον @BigBlack, βρήκαμε ότι τελικά ο CPU είναι ελλατωματικος και αργοπεθαίνε. Στην αρχή ήταν BSODs και μετά κατάντησε να μην bootαρει καν.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, DionGR είπε

Τελικά με τους ελέγχους που κάναμε με τον @BigBlack, βρήκαμε ότι τελικά ο CPU είναι ελλατωματικος και αργοπεθαίνε. Στην αρχή ήταν BSODs και μετά κατάντησε να μην bootαρει καν.

η εγχείριση ήταν επιτυχής, ο ασθενής δυστηχώς απεβίωσε. 

Από περιέργεια, ήταν εξαρχής έτσι? Η μετά από κάποιο χρονικό διάστημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε

η εγχείριση ήταν επιτυχής, ο ασθενής δυστηχώς απεβίωσε. 

Από περιέργεια, ήταν εξαρχής έτσι? Η μετά από κάποιο χρονικό διάστημα

Στον @BigBlack λειτουργουσε κανονικα, και για εμενα στην αρχη. Μετα αρχισαν τα BSOD, και τα BSOD εξελιχθηκαν στο να μην bootαρει καν ο υπολογιστης. Ολο αυτο σε διαστημα 1-2 εβδομαδων.

Επεξ/σία από DionGR
Δημοσ.

Ο CPU ομως ετρεχε σε gameboost χωρις να εχω κανει gameboost, δηλαδη στα 4.2ghz, κατι μου με λιγο googling συμβαινει σε μερικους.

• Confused 1
Δημοσ.

Στην Β550 Tomahawk δεν το έκανε, αλλά δεν τον έβλεπα να πέφτει από τα 3,6 Ghz ούτε σε idle. Δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι. Πάντως σε 5 μέρες δοκιμών με cinebench κλπ δεν είχε κάνει κιχ.

• Confused 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, DionGR είπε

Ο CPU ομως ετρεχε σε gameboost χωρις να εχω κανει gameboost, δηλαδη στα 4.2ghz, κατι μου με λιγο googling συμβαινει σε μερικους.

15 ώρες πριν, BigBlack είπε

Στην Β550 Tomahawk δεν το έκανε, αλλά δεν τον έβλεπα να πέφτει από τα 3,6 Ghz ούτε σε idle. Δεν ξέρω αν αυτό λέει κάτι. Πάντως σε 5 μέρες δοκιμών με cinebench κλπ δεν είχε κάνει κιχ.

Και τα δύο είναι από το ryzen high performance power plan. 

Δημοσ.

Δεεεν μας στα λεει καλα η AMD - αμα δεν ηταν τοσο VFM o επεξεργαστης ισως το ξανασκεφτομουν να τον κρατησω, αλλα δυστυχως οταν με 160e παιρνω επεξεργαστη που τρεχει καρτες εως και την 2080Ti χωρις bottleneck (Kαι σιγουρα 3070 - πιθανως 3080), ειναι μονοδρομος για εμενα.

Τον εστειλα σημερα πισω στο μαγαζι, e-God. Εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες και σχολια για το μαγαζι, οποτε ειμαι αισιοδοξος οτι μεσα στην εβδομαδα θα εχω εναν καινουργιο επεξεργαστη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...