Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εχω το motherboard MSI TOMAHAWK B450 MAX στο οποιο εχω κουμπωσει εναν Ryzen 5 3600.      
Απο την πρωτη μερα, ο συνδυασμος ηταν ασχημος επειδη αρχισε να πεταει BSOD. Τα BSOD εγραφαν Kernel, Memory Management, Critical Error(η Issue), ntfs.sys κλπ κλπ.

Την εστειλα για εγγυηση του μαγαζιου και η μητρικη με εναν Ryzen 5 3200 δεν εβγαλε προβλημα, ενω ο επεξεργαστης μου με μια μητρικη MSI Mortar B550 ουτε αυτος εβγαλε προβλημα. Το εψαξα λιγο και αποτι φαινεται ο συνδυασμος B450 MAX + Ryzen 3600 εχει βγαλει σε παρα πολυ κοσμο προβλημα, οπως φαινεται στα forum και γενικα στο internet.
Εχω δοκιμασει:
- Διαφορετικες RAM
- Reinstall Windows - Format
- Update BIOS
- Downdate BIOS
- Δοκιμη εξαρτηματων με αλλη μητρικη + Intel (RAM, SSD,HDD, Fans, GPU ολα κομπλε λειτουργικα)
- Παιξιμο με ρυθμισεις BIOS
- Windows Troubleshooting, sfc /scannow και τα λοιπα αστεια
- New SATA cables
Και οτιδηποτε αλλο μπορειτε να φανταστειτε, αφου εχω ηδη μιλησει με 4 τεχνικους.

Πραγματικα εχω σηκωσει τα χερια ψηλα (μαζι και αυτοι), καθως περιμενα ο ελεγχος της μητρικης απο το μαγαζι να την βγαλει προβληματικη. Αλλα απ' οτι φαινεται, το θεμα μπορει να το παρουσιασει με συγκεκριμενους επεξεργαστες. 
Ευτυχως αυτες τις μερες ενας συν-forumητης διατέθηκε να κανουμε δοκιμες στο δικο του συστημα να βρουμε τι φταιει, αλλα ειναι παρα πολυ περιεργη η ολη φαση.

Εαν γνωριζετε τιποτα, αφηστε ενα σχολιο απο κατω να το κοιταξω, αν και το πιο πιθανο ειναι να το εχω ηδη δοκιμασει. 
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειδικά αυτόν τον συνδυασμό 3600/b450max τον έχει εδώ το μισό forum. 😁 Αν είχαν όλοι τα θέματα που λες κάτι θα είχε πάρει το αυτί μου. Από αυτά που αναφέρεις πιο πολύ μου κάνει για θέμα της mobo αφού δοκίμασες και με άλλες RAM και έκανε τα ίδια. Είναι 100% stable με τον 3200? Είσαι σίγουρος? Λες ότι δοκίμασες και άλλα bios. Δοκίμασες με agesa 1.0.0.3 ABBA? Από την εμπειρία μου είναι από τα πιο stable για zen2.

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκιμασες στα bios defaults χωρις AXMP κλπ. (οι μνημες στα 2133)

Θεματα ειχα και γω με τον 2700Χ και τις μνημες. Αλλα τις εβγαλα-εβαλα μερικες φορες, bios update, clear cmos κλπ. και εστρωσε. Και πλεον ειναι σταθεροτατο. Μεχρι και η μαυρη οθονη που ειχε καμια φορα (σπανια) κατα την εναρξη, εξαφανιστηκε (Erp Ready enabled).

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Δοκιμασες στα bios defaults χωρις AXMP κλπ. (οι μνημες στα 2133)

Θεματα ειχα και γω με τον 2700Χ και τις μνημες. Αλλα τις εβγαλα-εβαλα μερικες φορες, bios update, clear cmos κλπ. και εστρωσε. Και πλεον ειναι σταθεροτατο. Μεχρι και η μαυρη οθονη που ειχε καμια φορα (σπανια) κατα την εναρξη, εξαφανιστηκε (Erp Ready enabled).

17 λεπτά πριν, ilos είπε

Ειδικά αυτόν τον συνδυασμό 3600/b450max τον έχει εδώ το μισό forum. 😁 Αν είχαν όλοι τα θέματα που λες κάτι θα είχε πάρει το αυτί μου. Από αυτά που αναφέρεις πιο πολύ μου κάνει για θέμα της mobo αφού δοκίμασες και με άλλες RAM και έκανε τα ίδια. Είναι 100% stable με τον 3200? Είσαι σίγουρος? Λες ότι δοκίμασες και άλλα bios. Δοκίμασες με agesa 1.0.0.3 ABBA? Από την εμπειρία μου είναι από τα πιο stable για zen2.

Nαι και στους δυο σας!

Αυριο θα κανουμε αρκετους ελεγχους με εναν συνforumητη οπως ειπα, αλλα πραγματικα ειμαι χαμμενος. Μαλλον θα φταιει ο συνδυασμος.

Ισως καταντησω να την πουλησω αρκετα φθηνα με την προειδοποιηση οτι εμφανιζει προβληματα μονο με 3600, η να την στειλω στην MSI (1 μηνας θα παρει σιγουρα).

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, duffyduck είπε

Εγω εβγαλα-εβαλα τις μνημες μερικες φορες κλπ. και μετα επιασε. Βοηθησε και το BIOS update.

Δοκιμασες και με μονο με την μια μνημη?

Οπως ειπα και στο αρχικο μου ποστ, μεχρι και διαφορετικες RAM δοκιμασα.

• Like 1
Δημοσ.

σε 2400g φίλου με τα ίδια προβλήματα σε asrock b450m πριν κάμποσο καιρό στείλαμε πίσω μητρική και cpu (ίδιο μαγαζί) και τα άλλαξαν και τα δυο.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Sakiz105 είπε

σε 2400g φίλου με τα ίδια προβλήματα σε asrock b450m πριν κάμποσο καιρό στείλαμε πίσω μητρική και cpu (ίδιο μαγαζί) και τα άλλαξαν και τα δυο.

Εμενα το μαγαζι την μητρικη μου την εβγαλε "πληρως λειτουργικη", την δοκιμασαν με Ryzen 5 3200. (Phonegallerystore @ Πανεπιστημιου)

Δημοσ.

Με τον 3200 εκαναν τεστ δυνατά όπως επρεπε ή τον βάλανε πάνω κανα 10λεπτο και βγάλανε πόρισμα οτι ολα οκ? Στην θέση σου θα εστελνα οντως στην MSI με αναλυτικά το πρόβλημα κτλ. Λογικά θα σου στέλνανε καινούργια και τότε θα σιγουρευες αν φταίει η μητρική απλά κτλ.

Σίγουρα κάτι διαφεύγει.

Οπως υπόθηκε πιο πάνω, εδω μέσα τον έχουν πολλοι αυτόν τον συνδιασμό αφού είναι μάλλον ο πιο πολυδιαφημισμένος!

Μπορεί και ο memory controller να μην γουστάρει για κάποιον λόγο κάτι εδω.... Σπάνιο θέμα πάντως όντως....

Αλλά καλύτερα υπομονη και MSI...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι σημαίνει πλήρως λειτουργική από το μαγαζί όμως? έκανε post? το άφησε ανοιχτό μέχρι να σχολάσει? ή έτρεξε κάποιο στρες τεστ?

πιάσε κόκκινο @ZELOMOTH

Επεξ/σία από Sakiz105
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sakiz105 είπε

τι σημαίνει πλήρως λειτουργική από το μαγαζί όμως? έκανε post? το άφησε ανοιχτό μέχρι να σχολάσει? ή έτρεξε κάποιο στρες τεστ?

πιάσε κόκκινο @ZELOMOTH

2 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Με τον 3200 εκαναν τεστ δυνατά όπως επρεπε ή τον βάλανε πάνω κανα 10λεπτο και βγάλανε πόρισμα οτι ολα οκ? Στην θέση σου θα εστελνα οντως στην MSI με αναλυτικά το πρόβλημα κτλ. Λογικά θα σου στέλνανε καινούργια και τότε θα σιγουρευες αν φταίει η μητρική απλά κτλ.

Σίγουρα κάτι διαφεύγει.

Οπως υπόθηκε πιο πάνω, εδω μέσα τον έχουν πολλοι αυτόν τον συνδιασμό αφού είναι μάλλον ο πιο πολυδιαφημισμένος!

Μπορεί και ο memory controller να μην γουστάρει για κάποιον λόγο κάτι εδω.... Σπάνιο θέμα πάντως όντως....

Αλλά καλύτερα υπομονη και MSI...

Μου ειπαν 12 ωρες stress test... Και παλι, στο google (σε forum κλπ) ο συγκεκριμενος συνδυασμος (Β450 ΜΑΧ + 3600) ειναι αυτος που βγαζει τα κομπλεξ του περισσοτερο και πιο συχνα.

Εχω σηκωσει τα χερια ψηλα! Αυριο οι δοκιμες να δουμε τι θα δειξουν...

Δημοσ.

Μια ίσως άσκοπη/χαζή ερώτηση, τροφοδοτικό; Από τα ποστ σου δεν φαίνεται αν δοκιμάστηκε άλλο.

Ο 3600 δεν είναι από το ίδιο κατάστημα με την μητρική για να δοκίμαζαν στο κατάστημα και τα δύο μαζί. Κι αν δεν είναι από το ίδιο μπορούν να τα δοκιμάσουν μαζί;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, DionGR είπε
Εχω το motherboard MSI TOMAHAWK B450 MAX στο οποιο εχω κουμπωσει εναν Ryzen 5 3600.      
Απο την πρωτη μερα, ο συνδυασμος ηταν ασχημος επειδη αρχισε να πεταει BSOD. Τα BSOD εγραφαν Kernel, Memory Management, Critical Error(η Issue), ntfs.sys κλπ κλπ.

Την εστειλα για εγγυηση του μαγαζιου και η μητρικη με εναν Ryzen 5 3200 δεν εβγαλε προβλημα, ενω ο επεξεργαστης μου με μια μητρικη MSI Mortar B550 ουτε αυτος εβγαλε προβλημα. Το εψαξα λιγο και αποτι φαινεται ο συνδυασμος B450 MAX + Ryzen 3600 εχει βγαλει σε παρα πολυ κοσμο προβλημα, οπως φαινεται στα forum και γενικα στο internet.
Εχω δοκιμασει:
- Διαφορετικες RAM
- Reinstall Windows - Format
- Update BIOS
- Downdate BIOS
- Δοκιμη εξαρτηματων με αλλη μητρικη + Intel (RAM, SSD,HDD, Fans, GPU ολα κομπλε λειτουργικα)
- Παιξιμο με ρυθμισεις BIOS
- Windows Troubleshooting, sfc /scannow και τα λοιπα αστεια
- New SATA cables
Και οτιδηποτε αλλο μπορειτε να φανταστειτε, αφου εχω ηδη μιλησει με 4 τεχνικους.

Πραγματικα εχω σηκωσει τα χερια ψηλα (μαζι και αυτοι), καθως περιμενα ο ελεγχος της μητρικης απο το μαγαζι να την βγαλει προβληματικη. Αλλα απ' οτι φαινεται, το θεμα μπορει να το παρουσιασει με συγκεκριμενους επεξεργαστες. 
Ευτυχως αυτες τις μερες ενας συν-forumητης διατέθηκε να κανουμε δοκιμες στο δικο του συστημα να βρουμε τι φταιει, αλλα ειναι παρα πολυ περιεργη η ολη φαση.

Εαν γνωριζετε τιποτα, αφηστε ενα σχολιο απο κατω να το κοιταξω, αν και το πιο πιθανο ειναι να το εχω ηδη δοκιμασει. 

Ο επεξεργαστής φταίει.

Παθών με ίδιο setup.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dpolal είπε

Ο επεξεργαστής φταίει.

Παθών με ίδιο setup.

Τι ειδους BSODs ετρωγες;

Τι αλλα συμπτωματα ειχε ο υπολογιστης;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, DionGR είπε

Τι ειδους BSODs ετρωγες;

Τι αλλα συμπτωματα ειχε ο υπολογιστης;

Random restarts με μήνυμα:

«Έγινε επανεκκίνηση του συστήματος χωρίς προηγούμενο πλήρη τερματισμό. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκλήθηκε, αν το σύστημα σταμάτησε να ανταποκρίνεται, αν διακόπηκε η λειτουργία ή αν παρουσιάστηκε απρόσμενη διακοπή ρεύματος.»
Και λεπτομέρειες:
Keywords     0x8000400000000002

Στην αρχή σε idle κατάσταση π.χ. Youtube ή Netflix και αργότερα παντού.
Από ένα restart την εβδομάδα μετά από 2 μήνες περίπου είχα 8-9 την ημέρα.

Δοκιμασμένος σε 3 διαφορετικά build, έκανε το ίδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...