Mikekost Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Καλησπέρα σας. Είμαι ιδιοκτήτης σε μονοκατοικία και έχω κοινή αυλή με άλλες 3 μονοκατοικίες σε νησί. Ο ένας ιδιοκτήτης δεν μένει και δεν πληρώνει τίποτα για τα έξοδα του κοινόχρηστου χώρου. Οι άλλοι 2 ιδιοκτήτες απλά δεν ενδιαφέρονται για τον χώρο. Το πρόβλημα είναι ότι ο κοινόχρηστος χώρος έχει χόρτα τα οποία κάποιες φορές τον χρόνο (2,3 φορές) πρέπει να κόβονται. Επίσης έχει μια μεγάλη στέρνα που χρειάζεται καθαρισμό μια φορά το χρόνο για να μην υπάρχει κακοσμία και κουνούπια. Τέλος όπως κάθε κοινόχρηστος χώρος χρειάζεται κάποιες μικροεπισκευές κάθε χρόνο. Για να μην μακρυγορώ, αυτά τα τελευταία χρόνια τα κάνω εγώ με δικά μου έξοδα καθώς δεν μπορώ να μένω σε έναν χώρο βρώμικο/ακατάστατο. Γνωρίζεται αν μπορώ βάση του νόμου να βάλω κάποια κοινόχρηστα για τα βασικά έξοδα; Μιλάμε για ένα ελάχιστο ποσό των 8 ευρώ το μήνα ανά ιδιοκτήτη. Είναι υποχρεωμένοι όλοι οι ιδιοκτήτες να συμφωνήσουν για κάποιο κοινόχρηστο ποσό ή πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία; Δεν υπάρχουν οι καλύτερες σχέσεις μεταξύ μας και το λογικό του να κάτσουμε κάτω και να τα βρούμε είναι λίγο δύσκολο καθώς δεν θέλουν να πληρώνουν. Σας ευχαριστώ.
slk200gr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 μενω σε συκροτημα με 4 μονοκατοικιες ανεξαρτηες ,ο καθενας εχει απο 1 στρεμμα χωραφι,το μονο κοινοχρηστο ειναι ο δρομος που μπαινουμε μεσα και το μονο σχεδον κοστος ειναι το ρευμα ,οι 2 δεν πληρωναν συμετοχη ,μιλαμε για ευτελης ποσο οποτε στσματησαμε και οι αλλοι δυο οποτε το εκοψε η δεη και τελος.Δεν μπορεις να κανεις τιποτα αν δεν υπηρχε καταστατικο με κοινοχρηστα πριν την αγορα των κατοικιων ,μετα την αγορα πρεπει να το υπογραψουν ΟΛΟΙ ,ενας να μην υπογραψει δεν γινεται,καλα ξεπερδεματα 1
NikosKallithea Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχουν τετοιοι νομοι, παρε εργαλεία και ξεκίνα δουλειά αν σε ενοχλεί Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2020 από NikosKallithea 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα