Dinos1973 Δημοσ. 5 Απριλίου 2024 Δημοσ. 5 Απριλίου 2024 7 hours ago, gos12 said: Καλησπέρα στην παρέα. Γράφω και γω τον προβληματισμό μου, κυρίως για συμβουλές. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα σπίτι το οποίο ο ιδιοκτήτης θα βγάλει φορολογική ενημερότητα (ισως και οχι) τον Μάιο. Επειδή παίζουν και άλλα μεσιτικά και επειδή η δικιά μου μεσίτρια φαίνεται να θέλει να "κλείσει" πρότεινε μια προκαταβολή (συμφωνητικό/προσύμφωνο ή όπως λέγεται) στο μεσιτικό το οποίο θα βρίσκεται "ενδιάμεσα" σε εμένα και ιδιοκτήτη. Θα δεσμεύσει και τις δύο πλευρές, κανονικά με δικηγόρο. Βλέπετε κάποια παγίδα που μπορεί να χάσω τα λεφτά; Δεν μιλάμε για κανα τρελό ποσό 1 έως 3κ. Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Η μεσιτρια θελει να κανει την αρπαχτη της! Εσυ θα εχεις το προβλημα εαν καπου κωλησει η αγορα!
vamvakoolas Δημοσ. 5 Απριλίου 2024 Δημοσ. 5 Απριλίου 2024 αν και υπαρχουν μεσιτες στο φορουμ που ισως γραψουν τη δικη τους αποψη, εγω προσωπικα θα εθετα ορο να πληρωθουν μονο με την ολοκληρωση της αγοραπωλησιας
Joshua21 Δημοσ. 5 Απριλίου 2024 Δημοσ. 5 Απριλίου 2024 9 hours ago, gos12 said: Καλησπέρα στην παρέα. Γράφω και γω τον προβληματισμό μου, κυρίως για συμβουλές. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ενα σπίτι το οποίο ο ιδιοκτήτης θα βγάλει φορολογική ενημερότητα (ισως και οχι) τον Μάιο. Επειδή παίζουν και άλλα μεσιτικά και επειδή η δικιά μου μεσίτρια φαίνεται να θέλει να "κλείσει" πρότεινε μια προκαταβολή (συμφωνητικό/προσύμφωνο ή όπως λέγεται) στο μεσιτικό το οποίο θα βρίσκεται "ενδιάμεσα" σε εμένα και ιδιοκτήτη. Θα δεσμεύσει και τις δύο πλευρές, κανονικά με δικηγόρο. Βλέπετε κάποια παγίδα που μπορεί να χάσω τα λεφτά; Δεν μιλάμε για κανα τρελό ποσό 1 έως 3κ. Ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ. Μα ακριβώς επειδή ο ιδιοκτήτης δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει να βγάλει φορολογική ενημερότητα (και άρα να πουλήσει) ΔΕΝ πρέπει να δοθεί καμία απολύτως προκαταβολή και με κανέναν τρόπο. Και φυσικά αν δοθεί προκαταβολή σε καμία περίπτωση δεν την παίρνει την η μεσίτρια, την παίρνει ο πωλητής, και μόνο με συμβολαιογραφική πράξη (προσύμφωνο). 1
gos12 Δημοσ. 5 Απριλίου 2024 Δημοσ. 5 Απριλίου 2024 (επεξεργασμένο) Η προκαταβολή θα δοθεί (αν δοθεί) ωστε το γραφείο να δεσμεύσει και τον πωλητή ώστε να «κλείσει» σε αυτό το μεσιτικό. Θα υπάρχει ένα συμφωνητικό που θα εμπλέκεται το μεσιτικό και οι δυο πλευρές. Υπάρχει όρος εννοείται για επιστροφή χρημάτων. Δε θα πω ψεματα, και εμένα με προβληματίζει η όλη φάση Αλλα κάπως θέλω να «δεσμεύσω» τον πωλητή. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδια Επεξ/σία 5 Απριλίου 2024 από gos12 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα