Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως όλο και περισσότερα παρόμοια θέματα ανοίγονται εδώ στο ινσόμνια και παντού και όλο και περισσότερα άρθρα γράφονται στον τύπο. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και χρειάζεται παρεμβάσεις στο ανώτατο επίπεδο.

• Απαντ. 378
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Veggie_Chia είπε

Εδω στην Ελλαδα μαλλον οι ιδιοκτητες την εχουν δει αρκετα μαγκες; Βεβαια σπιτι δεν εχω στο ονομα μου, δεν ξερω τι γινεται με τοσους φορους που υπαρχουν πλεον + τις ζημιες που μπορει να προκαλουν προηγουμενοι ενοικιαστες.

15% επί του τζίρου έως 12.000€

Μετα η κλίμακα ανεβαίνει στο 35%

Βάλε τάπες, φθορές κλπ κλπ

Φτάνουμε αισίως στο 50%

Για αυτό βρίσκεις τόσα πολλά χρεπια

Σου λέει ο άλλος, θα δώσω 5-10-20 χιλιάδες για να το αναικαινισω; Αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση, και δεν θα κάνω απόσβεση ποτέ την ανακαίνιση...

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε

15% επί του τζίρου έως 12.000€

Μετα η κλίμακα ανεβαίνει στο 35%

Βάλε τάπες, φθορές κλπ κλπ

Φτάνουμε αισίως στο 50%

Για αυτό βρίσκεις τόσα πολλά χρεπια

Σου λέει ο άλλος, θα δώσω 5-10-20 χιλιάδες για να το αναικαινισω; Αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση, και δεν θα κάνω απόσβεση ποτέ την ανακαίνιση...

Υπάρχει ζήτηση για χρέπια;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Υπάρχει ζήτηση για χρέπια;

Πιστεύω ναι, γιατί άλλοι αμοίβονται με 5.000€, άλλοι με 1.000€, άλλοι με 500€ και άλλοι καθόλου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kirileman είπε

Για αγορά ναι.

Για αγορά υπάρχει άλλη προοπτική...αλλά και πάλι φαντάζομαι μιλάς κυρίως για μονοκατοικίες ή διαμερίσματα σε περιοχές-φιλέτα!

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
Στις 5/9/2020 στις 10:00 ΠΜ, primeragt είπε

Ο μεσίτης θα πάρει 2% +φπα επί της τιμής που θα αναγράφεται στα συμβόλαια από εσένα . Ούτε αρκετές χιλιάδες ευρώ ούτε τίποτε παραπάνω. 

Αυτο ομως ειναι αρκετες χιλιαδες ευρω γιατι το ακινητο κανει πολλα.

Στις 5/9/2020 στις 10:44 ΠΜ, kirileman είπε

Χωρίς να χαρακτηρίσω την παραπάνω ενέργεια (ένας λόγος που δουλεύω μόνο αποκλειστικές), πώς θα βρεις τον ιδιοκτήτη;

Και χωρις να βαλω φιλο μου θα βρω τον ιδιοκτητη απλα θα μου παρει λιγο χρονο παραπανω ειναι μικρο το μερος.

Εχω φωτο του χωρου οποτε καποιος θα ξερει... αντε να μου παρει 1-2 μερες

Δημοσ.
Στις 8/9/2020 στις 10:53 ΠΜ, kirileman είπε

Για αγορά ναι.

Φθηνά όμως.

Κάτω απο την αντικειμενικη.

Παράδειγμα: Διαμέρισμα στη Φωκίωνος, αντικειμενικης αξίας 55 χιλιάδων, μη ανακαινισμένο αλλά λειτουργικότατο και σε εξαιρετικη κατάσταση, ο ιδιοκτήτης το εδινε στα 40.000 και διάφοροι ενδιαφερόμενοι (wannabe προφανως) μεσίτες και μηχανικοι γέλαγαν και του έλεγαν οτι δε θα το πουλήσει πάνω απο 20.

Εν τέλη βρέθηκε σοβαρός μεσίτης που το ανέλαβε και του το πούλησε 65. Μόλις προχθές ολοκληρωθηκε η συναλλαγη. Δε ξέρω πόσα πηρε ο μεσίτης, αλλά τον άκουσα πολυ ευχαριστημένο τον μπαρμπα. Οτι πήρε χρηματα που δεν τα περίμενε ποτέ. 

Κιριλε σε τέτοια συναλλαγη (οκ βγάζεις κανα ταληρο συμβολαιογραφικά κτλ), θα πηρε κανα 7αρι ο μεσιτης λες που βρηκε αγοράστη με παραπάνω χρημα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην ουσια για αγορα σπιτιου, θελεις μεσιτη ή μονο ο συμβολαιογραφος/δικηγορος ειναι απαραιτητος;

Επεξ/σία από Veggie_Chia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Veggie_Chia είπε

Στην ουσια για αγορα σπιτιου, θελεις μεσιτη ή μονο ο συμβολαιογραφος/δικηγορος ειναι απαραιτητος;

Μόνο ο συμβολαιογράφος είναι απαραίτητος (μάλλον πιο σωστά υποχρεωτικός), δικηγόρος και μεσίτης όχι.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μόνο ο συμβολαιογράφος είναι απαραίτητος (μάλλον πιο σωστά υποχρεωτικός), δικηγόρος και μεσίτης όχι.

Και ο δικηγόρος δεν είναι πλέον υποχρεωτικός όπως παλια  αν το τίμημα είναι πάνω απο κάποιο ποσό;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Και ο δικηγόρος δεν είναι πλέον υποχρεωτικός όπως παλια  αν το τίμημα είναι πάνω απο κάποιο ποσό;

Δεν το έχω ξανακούσει αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, pontez2 είπε

Φθηνά όμως.

Κάτω απο την αντικειμενικη.

Παράδειγμα: Διαμέρισμα στη Φωκίωνος, αντικειμενικης αξίας 55 χιλιάδων, μη ανακαινισμένο αλλά λειτουργικότατο και σε εξαιρετικη κατάσταση, ο ιδιοκτήτης το εδινε στα 40.000 και διάφοροι ενδιαφερόμενοι (wannabe προφανως) μεσίτες και μηχανικοι γέλαγαν και του έλεγαν οτι δε θα το πουλήσει πάνω απο 20.

Εν τέλη βρέθηκε σοβαρός μεσίτης που το ανέλαβε και του το πούλησε 65. Μόλις προχθές ολοκληρωθηκε η συναλλαγη. Δε ξέρω πόσα πηρε ο μεσίτης, αλλά τον άκουσα πολυ ευχαριστημένο τον μπαρμπα. Οτι πήρε χρηματα που δεν τα περίμενε ποτέ. 

Κιριλε σε τέτοια συναλλαγη (οκ βγάζεις κανα ταληρο συμβολαιογραφικά κτλ), θα πηρε κανα 7αρι ο μεσιτης λες που βρηκε αγοράστη με παραπάνω χρημα; 

Η αντικειμενική είναι άσχετη με την εμπορική.
Για τιμήματα κάτω από 100χιλ οι περισσότεροι αμείβονται με πάγια αμοιβή, όχι με ποσοστό. Πχ στα 65χιλ εγώ παίρνω 2χιλ. Τα 7χιλ δεν ξέρω, μου ακούγονται πολλά, μπορεί και να έκαναν κάποια ειδική συμφωνία του τύπου, το υπερβάλλον ποσό από ένα Χ τίμημα, πχ 60χιλ, θα είναι η αμοιβή μου. Τουτέστιν, στις 65χιλ που λες, 60χιλ ο ιδιοκτήτης και 5 ο μεσίτης. Είναι ένα σενάριο που έχει παίξει αρκετά τα τελευταία χρόνια με Κινέζους.

Εσύ πώς ξέρεις πόσο πουλήθηκε το ακίνητο; Σου το είπε ο ιδιοκτήτης; Γιατί πολλοί ιδιοκτήτες λένε ψέμματα για το τίμημα μετά την πώληση. Καλοφάγωτα στον μπάρμπα.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 9/9/2020 στις 8:24 ΜΜ, kirileman είπε

Εσύ πώς ξέρεις πόσο πουλήθηκε το ακίνητο; Σου το είπε ο ιδιοκτήτης; Γιατί πολλοί ιδιοκτήτες λένε ψέμματα για το τίμημα μετά την πώληση. Καλοφάγωτα στον μπάρμπα.

Ο μπάρμπας μας το λεγε οικογενειακός χαρούμενος και κέρναγε :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...