Προς το περιεχόμενο

Πιθανότητα βλάβης σκληρού δίσκου

Βασίλης_29

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από την εμπειρία σας πόσο εύκολο είναι να υποστεί βλάβη ένας σκληρός δίσκος σε σύγκριση με τα υπόλοιπα υποσυστηματα του υπολογιστή; Δεν μιλαω για προβλήματα με bad sectors/clusters αλλα να τεθεί εντελώς εκτός λειτουργίας σαν να έχει καει. 

Στους δικους μου υπολογιστές δεν έχει καεί ποτέ σκληρός. Ορισμένοι εμφανίζουν προβλήματα με clusters στα γνωστά διαγνωστικά προγράμματα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Από την εμπειρία σας πόσο εύκολο είναι να υποστεί βλάβη ένας σκληρός δίσκος σε σύγκριση με τα υπόλοιπα υποσυστηματα του υπολογιστή; Δεν μιλαω για προβλήματα με bad sectors/clusters αλλα να τεθεί εντελώς εκτός λειτουργίας σαν να έχει καει. 

Στους δικους μου υπολογιστές δεν έχει καεί ποτέ σκληρός. Ορισμένοι εμφανίζουν προβλήματα με clusters στα γνωστά διαγνωστικά προγράμματα. 

κεραυνος χωρις προστασια!

μου ειχε καψει τηλεοραση, ρουτερ, τροφοδοτικο κλπ.. επεσε σε κολωνα οτε, και περασε απο το ρουτερ σε οτι ειναι συνδεδεμενο με lan.. 

Κάθε κατασκευαστής δίνει MTBF (mean time between failure) για κάθε μοντέλο δίσκου. Μπορείς να ψάξεις τις τιμές αυτές για τους δίσκους σου.

Αν η παροχή ρεύματος είναι σταθερή τότε είναι σχεδόν απίθανο να καούν. Bad sectors δημιουργούνται από μετακινήσεις των δίσκων κατά την λειτουργία ή από φυσιολογική φθορά

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

να τεθεί εντελώς εκτός λειτουργίας σαν να έχει καει. 

Δηλαδή δεν εμφανίζεται στο Bios; Spin κάνει;

2 ώρες πριν, mikevchq είπε

Κάθε κατασκευαστής δίνει MTBF (mean time between failure) για κάθε μοντέλο δίσκου. Μπορείς να ψάξεις τις τιμές αυτές για τους δίσκους σου.

Αν η παροχή ρεύματος είναι σταθερή τότε είναι σχεδόν απίθανο να καούν. Bad sectors δημιουργούνται από μετακινήσεις των δίσκων κατά την λειτουργία ή από φυσιολογική φθορά

Κατι τετοιο ψάχνω να βρω δεν ξέρω αν το βγάζουν οι κατασκευαστές, θα το ψάξω. 

1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Δηλαδή δεν εμφανίζεται στο Bios; Spin κάνει;

Προς το παρών δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο θέμα, απλά ρωτάω αν έχει συμβεί σε κάποιον και γενικά μπορεί να υπάρξει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε δύο IDE μου συνέβη πέρυσι και πρόπερσι. Πατάω το PWR Button να ανάψω τον υπολογιστή και κάηκε η πλακέτα. Πως το κατάλαβα; Έκανε τακ-τακ μόνο η κεφαλή (η κίνηση που κάνει για να διαβάσει). Άλλαξα πλακέτα από ολόιδιο δίσκο που είχα και δούλεψε κανονικά (δεν γίνεται σε δίσκους SATA έτσι απλά η αλλαγή).

Επεξ/σία από Τέρης Α.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...