Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ενα που εχω ζησει απο κοντα ειναι το θεμα του πελατολογιου

φευγεις πας στο απεναντι ιδιο  μαγαζι με ενα αρχειο πελατων που δεν εχει ο αλλος......ο αλλος σε παιρνει γιαυτο.....ο πρωην σε κυνηγαει για κλοπη δεδομενων...το δικαστηριο δεν εχει γινει

αλλα θα τη πληρωσει ο υπαλληλος τη παπαρια......για τα υπολοιπα δεν εχω αποψη αλλα πολλες επιχειρησεις εχουν δελεασει υπαλληλους απο ανταγωνιστικες για να τους δωσουν καποιους πελατες γιαυτο και προσπαθουν να φυλαξουν τα ρουχα τους με διαφορα χαρτια που υπογραφουμε.

οταν εφυγα απο επιχειρηση μου ζητησαν να υπογραψω την παραιτηση...τη διαβασα και ειδα οτι σε ενα σημειο εγραφαν οτι αν διαπιστωσουν οτι ενηργησα με δολο εναντια στα συμφεροντα τους θα

ειχαν το δικαιωμα να με κυνηγησουν δικαστικα....τους ειπα να βαλουν και αλλη μια παραγραφο και να αναφερουν οτι αν διαπιστωσω το ιδιο για μενα να μπορω και γω να κανω το ιδιο...το εγραψαν αν και ξυνιστικαν λιγο ,υπεγραψα και εφυγα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Εμενα η ολη υποθεση μου βρομαει ασχημα............

Ένας εργοδότης σε απολυει οποτε θελει .ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΌΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.........

Πως σου βρωμάει δηλαδή; Για να δω και εγώ αν πρέπει να απολογηθώ για κάτι που έχω κάνει ή πιθανώς να το έχω σκεφτεί. Διότι έχω ακούσει και άλλες "απόψεις" εκτός φόρουμ με ιδιαίτερες προεκτάσεις τις τελευταίες μέρες που και εμένα μου "χτυπάει" λίγο η απάντηση αυτή

Επεξ/σία από ikonio
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνεχισε φιλε μου..................πες εσυ οτι θες και ασε με εμενα να λεω τα δικα μου.

Εν  ευθέτω χρόνω θα τοποθετηθώ.............

Επεξ/σία από SPYRER_007
Δημοσ.
48 minutes ago, SPYRER_007 said:

Συνεχισε φιλε μου..................πες εσυ οτι θες και ασε με εμενα να λεω τα δικα μου.

Εν  ευθέτω χρόνω θα τοποθετηθώ.............

Είσαι μήπως ο εργοδότης? 

Δημοσ.

Να και κάτι πρωτότυπο... Ζούμε άλλωστε σε μια χώρα αγγελικά πλασμένη που δεν υπάρχουν τέτοιοι εργοδότες. Απλά εγώ ξύπνησα ένα πρωί και είπα να γράψω τον φανταστικό πόνο μου για ένα γεγονός που δεν έλαβε χώρα ποτέ? Και γιατί να πούμε δεν το έκανα βιβλίο να κονομήσω κιόλας; Κρίμα κιόλας γιατί πολλά παιδιά ασχολήθηκαν και έγραψαν χρήσιμα πράγματα για αρκετούς που μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι με ένα τέτοιο αφεντικό.

@SPYRER_007 Αν και δεν βλέπω κάποιο λόγο να απολογηθώ για κάτι συγκεκριμένα, θέλεις μήπως κάποια απόδειξη για το που δούλευα, να ανεβάσω τη σύμβαση που είχα υπογράψει για να σε πείσω, μήπως το έντυπο που με έστειλαν να υπογράψω ή και την απόλυσή μου; Κάποιο αντίγραφο από τα ένσημα ίσως; Να δώσω ανοιχτά όνομα επώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας του εργοδότη και να βγω στη σέντρα να περιμένω; Αλήθεια τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν είχα καλύτερη δουλειά να κάνω από το να μπω εδώ μέσα και να δουλευόμαστε τόσες μέρες; Λίγη ντροπή δεν βλάπτει, όπως επίσης και λιγότερες μπηχτές, αν έχεις κάτι να πεις βγες και πες το τεκμηριωμένα όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι και μην πετάς "τυράκια" για να χαλάς το τόπικ ώστε να φτάσει στο κλείδωμα, όπως γίνεται με τα περισσότερα.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Malthador είπε

Έχει δίκιο σε αυτό που λέει ο εργοδότης σου. Έχεις την υποχρέωση παράλειψης ανταγωνιστικής δραστηριότητας ή ανταγωνιστικών πράξεων όσο δουλεύεις σε μια επιχείρηση. Δεν μπορεί να δουλεύεις σε φούρνο και να πας στον απέναντι φούρνο να του δείξεις πως να βγάζει ψωμί, καθώς έτσι δρας ανταγωνιστικά.

Με μία τόση δα διαφορά όμως να του πεις του πρώην εργοδότη σου: η ρήτρα «μη-ανταγωνισμού» λήγει με την λύση της σύμβασης εργασίας. Οποιοδήποτε επιπλέον διάστημα συμφωνηθεί μπορεί να ελεγχθεί για καταχρηστικότητα.

10 ώρες πριν, agnostos13 είπε

Καλά το να έχει βαρύτητα ο όρος περί μη αναταγωνισμού σε περίπτωση απόλυσης μου φαίνεται ανέκδοτο...

Δηλαδή έστω σε εμποδίζει από το να σε πάρει ο ανταγωνιστής (και να παραιτηθείς) αλλά αν η εταιρεία δεν σε χρειάζεται (και σε απολύει) γιατί να μην μπορείς να βρεις δουλειά σε ανταγωνιστή;

Αυτά είναι κουφά πράγματα και δεν νομίζω οτι θα τα δεχτεί κάποιο σοβαρό δικαστήριο!

Ειδικά αν μιλάμε για πολύ εξειδικευμένους τομείς οποιαδήποτε περίπτωση είναι εν δυνάμη ανταγωνισμός...

Επίσης ποιός νόμος απαγορεύει τον ανταγωνισμό;

ΥΓ. Καλά αυτό που είπε στον TS περί όρων μη ανταγωνισμού οτι τον δεσμεύουν ακόμα και αν δεν έχει υπογράψει και αν είναι από τα άγραφα...

10 ώρες πριν, ikonio είπε

Το σημερινό Update όπου πλέον πέφτει και η αυλαία στο σκηνικό με το οποίο σας ταλαιπωρώ εδώ και αρκετές μέρες

Το έντυπο το έχω ακόμη στα χέρια μου, όμως ενημέρωσα τον ιδιοκτήτη ότι δεν θα το υπογράψω σε καμία περίπτωση. Κάναμε μια σχετική κουβέντα όπου επέμενε ότι δεν το κάνει για να με ρίξει αλλά ο σκοπός του είναι να νιώσει ότι έχει "διασφαλίσει" την δουλειά του. Είναι καθαρά τυπικό και βέβαια δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε απόλυση αφού είναι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία μας. Βέβαια, όταν ανέφερα το ενδεχόμενο να με αποζημιώσει αναλόγως για τα δύο χρόνια που απαιτεί να μην εργάζομαι πάνω στο αντικείμενό μου ξανάρχισε το ίδιο παραμύθι ότι δεν το κάνει για να με ρίξει και άρχισε να μου λέει ξανά τα ίδια και τα ίδια πράγματα. Άλλωστε δεν προβλέπεται κάπου νομικά να με αποζημιώσει έξτρα. Βέβαια φαντάζομαι είχε κάθε δικαίωμα να με απολύσει και την επόμενη μέρα ακόμη και αν είχα υπογράψει. 

Επιμένοντας ότι δεν αποδέχομαι να υπογράψω κάτι μου είπε να το ξανασκεφτώ και πως η μοναδική εναλλακτική είναι να περάσω από τον λογιστή του για τα περαιτέρω, όπως και έκανα. Ο εργοδότης δεν περίμενε καν να τελειώσει η μέρα, οπότε θεωρώ ότι όλα ήταν προαποφασισμένα ίσως και από τη στιγμή που μου έδωσαν το έντυπο.  Κάπου πριν τους τίτλους τέλους μου είπαν ότι τυπικά δεσμεύομαι για όσα έλεγε το συμφωνητικό ακόμα και αν δεν το έχω υπογράψει τελικά και πως επίσης υπάρχει νόμος περί μη ανταγωνισμού που αναφέρεται στη σύμβαση που είχαμε υπογράψει. Είπα να μην το συνεχίσω γιατί τελικά θα καταλήγαμε να καυγαδίζουμε. 

Πάμε για άλλα λοιπόν... 

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=200352

Το εψαξα αυτο ,διοτι ειχα "ακουσει"σχετικα για αλυσιδα καφε που δεσμευε υπαλληλους τον ορο "ανταγωνισμου" να μην εργαστουν σε αλλη επιχειρηση παρομοιου ενδιαφέροντος.

Αναφερει εδω σχετικα:
Η υποχρέωση αποφυγής ανταγωνισμού, μπορεί να γίνει και αντικείμενο ρητού όρου της εργασιακής σχέσεως, η ρήτρα δε αυτή θεωρείται καταρχήν έγκυρη. Όταν όμως περιορίζει τη μελλοντική επαγγελματική δραστηριότητα του εργαζομένου, τότε το κύρος της εξαρτάται από τη διάρκεια της ισχύος της, την έκτασή της κατά τόπο, την επαγγελματική δραστηριότητα η οποία απαγορεύτηκε και την παροχή από τον εργοδότη ανάλογης αντιπαροχής προς τη συμβατική δέσμευσή του.

Τρεχα γυρευε με δικαστηρια ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ασχοληθειτε..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...