Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum και καλό μήνα σε όλους!!

Παρατήρησα τον τελευταίο καιρό ότι το aircodotion δεν ξεκινά όταν πατάω το on. Το έψαξα και είδα πως φταίει η πλεξούδα αυτή που έχω βγάλει φώτο που υπάρχει κάτω από το ντουλαπάκι του συνοδηγού. Αν την πειράξω λίγο με το χέρι τότε αρχίζει και δουλεύει αλλά κατά την πορεία μπορεί να ξανασταματήσει ή να ξαναρχίσει να δουλεύει από μόνο του. Μου είπε ένας ηλεκτρολόγος ότι χρειάζεται αλλαγή γιατί απ' ότι είδε αυτός από την πολύ την χρήση κάπως έχουν μαυρίσει τα κλιψάκια και δεν κάνουν επαφή καλή επαφή. Επίσης μου είπε καλό είναι να μην το χρησιμοποιείς το AC μέχρι να το αλλάξεις γιατί μπορεί να γίνει σπινθήρας ή βραχυκύκλωμα και να πάρει φωτιά το αμάξι. Εγώ έχω ψάξει για το συγκεκριμένο ανταλλακτικό αλλά παρατήρησα πως δεν υπάρχει έτσι σκέτο. Το ερώτημά μου είναι που μπορώ να το βρω έστω από κάποιο μεταχειρισμένο; Επίσης υπάρχει περίπτωση να το βρω στο πακέτο μαζί με κάποιο άλλο ανταλλακτικό ; πχ την αντίσταση ή όλο το μοτέρ του AC - καλοριφέρ και να έχει και αυτή την πλεξούδα; Ξέρει κανείς του έχει ξανατύχει; Επίσης έχω ακούσει ότι αυτό το πρόβλημα τα βγάζουν τα Opel Corsa.

Ευχαριστώ πολύ!!

118762709_315926226161445_6503907840809064773_n.jpg

Δημοσ.

Ξέρω φίλε μου εγώ το έκανα είναι προσωρινή λύση απλά δεν το ανοίγω καν πλέον το ac βολεύομαι με τα παράθυρα. Αυτό το καλώδιο που βλέπεις που είναι πορτοκαλί και κίτρινο το βρήκα από μία ανακύκλωση αυτοκινήτων. Δεν είχε το υπόλοιπο και μου έδωσε το μισό και εγώ το έραψα ερασιτεχνικά και χειρότερα μην σου πω. Απλά πίστεψα πως αυτό τουλάχιστον θα αρκούσε για να δουλέψει αλλά μάταια. 

Ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση αλλά αυτό μπορώ να το βρω κάπου στην Ελλάδα; Έχω παραγγείλει πολλά πράγματα από το ebay και αργούνε πολύ και μερικά δεν έρχονται και καν κιόλας. Μήπως υπάρχει κάπου στην Ελλάδα να το αλλάξω γρήγορα; Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
11 ώρες πριν, LOVExVOTKA είπε

Ξέρω φίλε μου εγώ το έκανα είναι προσωρινή λύση απλά δεν το ανοίγω καν πλέον το ac βολεύομαι με τα παράθυρα. Αυτό το καλώδιο που βλέπεις που είναι πορτοκαλί και κίτρινο το βρήκα από μία ανακύκλωση αυτοκινήτων. Δεν είχε το υπόλοιπο και μου έδωσε το μισό και εγώ το έραψα ερασιτεχνικά και χειρότερα μην σου πω. Απλά πίστεψα πως αυτό τουλάχιστον θα αρκούσε για να δουλέψει αλλά μάταια. 

Ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση αλλά αυτό μπορώ να το βρω κάπου στην Ελλάδα; Έχω παραγγείλει πολλά πράγματα από το ebay και αργούνε πολύ και μερικά δεν έρχονται και καν κιόλας. Μήπως υπάρχει κάπου στην Ελλάδα να το αλλάξω γρήγορα; Ευχαριστώ πολύ

Η αντίσταση του βεντιλατέρ είναι αυτό? Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται οτι έχει διαφορετική φίσα.

Δημοσ.

Το είχα δει στο παρελθόν αυτό το βίντεο που το έψαχνα το θέμα. Δεν ξέρω ποια έκδοση του grande punto είναι αυτή πάντως εμένα ούτε το control έχει σχέση μ'αυτό ούτε και ο χώρος κάτω εκεί. Η αντίσταση του δικού μου είναι αυτή φίλε μου. 

https://www.amazon.co.uk/Genuine-Fiat-Grande-Heater-Resistor/dp/B00CQJZ7ME

Δημοσ.
Στις 3/9/2020 στις 11:09 ΠΜ, LOVExVOTKA είπε

ΟΚ, γιατί αν το είχε κάνει ηλεκτρολόγος, είναι για σκότωμα. Σχετικά με το σετ επισκευής δεν γνωρίζω αν υπάρχει Ελλάδα, αλλά ψάξε για METZGER 2322021. Όσο για την αντίσταση, βάση του σχήματος που βλέπω στην φωτό σου, μάλλον φοράς την παρακάτω που φαίνεται να έχει κωδικό 55702441...

100.jpg.adb7be9497fe4fed49469518a43e86e2.jpg

Δημοσ.

Ναι αυτή την είχα βρει και στο ebay όσο έψαχνα για το κιτ καλωδίων σαν αυτό που μου έστειλες παραπάνω. Το θέμα είναι ότι έχει θέμα το καλώδιο δηλαδή μόνο αυτό που έχω στην φώτο αυτό θέλω να αλλάξω αυτό λογικά θα είναι ακριβό. Επίσης τον μάστορα που ρώτησα μου είπε δεν υπάρχει η πλεξούδα μόνη την σαν ανταλλακτικό μόνο μου είπε να πάω σε ανακύκλωση αυτόκινήτων ή σε μάντρα και να ρωτήσω μήπως έχουν κανένα φιατ να το ξηλώσουν από αυτό και να μου το αλλάξουν. Το θέμα είναι ότι είμαι στην επαρχία και δεν υπάρχουν αμάξια στις μάντρες πολλά και δεν βρήκα σε κανά 2 που ρώτησα γι' αυτό αν ξέρετε καμία μάντρα ρε παιδία από καμία μεγάλη πόλη που να έχει μπόλικο αμάξι πείτε μου το όνομά της μήπως τους πάρω να τους στείλω και τις φώτο μπας και μου στείλουν τίποτα γιατί εδώ δεν βρίσκεις τίποτα.

Δημοσ.

Πήγαινε στον καυκα με δείγμα από το καλώδιο και από τα φισακια για να σου δώσει τα ίδια. Κάτσε και μονταρε την, βγάλε την αντίσταση και ξυσε τις επαφές με ένα γυαλόχαρτο, ρίξε και σπρέι επαφών στην φισα του ανεμιστήρα και είσαι έτοιμος. Δεν είναι κάτι δύσκολο και κάτι που κοστίζει. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...