Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Ο ανιψιός μου έχει εδώ και κάποια χρόνια ένα laptop Model:W270EN. Επειδή φέτος πέρασε σε μια σχολή , λέω να του κάνω αναβάθμιση το συγκεκριμένο.

Θα ήθελα την βοήθεια σας , να μου πείτε εάν αξίζει κάποια αναβάθμιση ή να αγοράσει κάποιο καινούργιο.

Αυτό που θέλω να του βάλω είναι σίγουρα έναν ssd  , επίσης και  ram (να πάει τουλάχιστον 8GB).

Η χρίση που θα κάνει εκτός απο word ,excel  , θα βλέπει ταινίες και κανένα παιχνιδάκι τύπου LoL.

Τι λέτε αξίζει να γίνει κάποια αναβάθμιση?

Ευχαριστώ

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimipap είπε

Καλησπέρα.

Ο ανιψιός μου έχει εδώ και κάποια χρόνια ένα laptop Model:W270EN. Επειδή φέτος πέρασε σε μια σχολή , λέω να του κάνω αναβάθμιση το συγκεκριμένο.

Θα ήθελα την βοήθεια σας , να μου πείτε εάν αξίζει κάποια αναβάθμιση ή να αγοράσει κάποιο καινούργιο.

Αυτό που θέλω να του βάλω είναι σίγουρα έναν ssd  , επίσης και  ram (να πάει τουλάχιστον 8GB).

Η χρίση που θα κάνει εκτός απο word ,excel  , θα βλέπει ταινίες και κανένα παιχνιδάκι τύπου LoL.

Τι λέτε αξίζει να γίνει κάποια αναβάθμιση?

Ευχαριστώ

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Βάλε έναν ssd όπως και δηποτε βάλε και windows 10 κάνε την ραμ 8gb και είσαι κομπλέ θα κρατήσει ακόμα πολύ καιρο λόγο της gt640 αν ήταν τα ενσωματωμένα το ξεχνουσες παιχνιδια lol θα παίξει κάτι άλλο δεν ξέρω αν θες πες τι παιχνίδια παίζεις να δούμε

Δημοσ.

Βαζεις εννοειται ssd! Ram μπορεις να μεινεις και με 6GB αντι για 8GB,
και αναβαθμιζεις τον επεξεργαστη απο 2/4 i5 σε 4/8 i7 και καθαριζεις:
i7-3630QM,
i7-3610QM, i7-3632QM, i7-3612QM -> οποιον βρεις φθηνο 😃 

https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-3630QM-Notebook-Processor.80051.0.html

😋

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Ssd και Windows 10 είναι το μόνο σίγουρο οτι θα του βάλω. Απο cpuz βλέπω ότι έχει 6gb. Λογικά το laptop θα έχει δύο slot για ram. Από το cpuz φαίνεται εαν είναι πιασμένα και τα δύο slot? Για να δω εαν θα πάρω ακόμη μια ram?

ΥΓ Το laptop δεν το έχω για να το ανοίξω να δω τις ram. Μπαίνω απο teamviewr. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

8α εχει δυο slot οπου -> 4 + 2 = 6
i-img1200x900-1566960619xayxb1291.jpg

Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχει 4 ενσωματωμένα ραμ και σε καρτουλα αλλά 2

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

οχι πολυ δυσκολο! (εως εντελωως απιθανο εκτος και υπαρχουν καπως δυο version της μητρικης)

b237767226.2.jpg

Οκ δεν ξέρω το συγκεκριμένο τι έχει εγώ το είπα γενικά γιατί το έχω δει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τί να τον κάνει τον ι7 με την καρτα την 600αρα? να πληρωσει κανενα 60αρι κ να καθεται ο επεξεργαστης?😀

και δε βαζει άλλα 150-200(!!)ευρω να φτιαξει ενα σύστημα σταθερο με καρτα γραφικων των 80 ευρω rx 480, 1050 να ειναι σαν κονσόλα?

ο ι5 νομιζω ειναι σουπερ επαρκης για την καρτα που εχει,

τωρα ο,τι θελει ας κανει.

βεβαια ισως να κανω κ λαθος κάπου κ να αξιζει ο ι7 . πχ αν τον βρει πιο φθηνα κλπ😀

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια.

Αυτό που θα κάνω είναι να βάλω τον ssd και να κάνω την ram τουλάχιστον 8gb. Αλλα για να δω τι ram θα επιλέξω θα πρέπει να τον ανοιξω να δω τι έχει. 

Για επεξεργαστή δεν σκέφτομαι να τον αλλάξω γιατί για ποιο δυνατά παιχνίδι εχει σταθερό pc. 

Απο οτι μου είπε και έτσι όπως είναι τώρα παίζει μια χαρά το LoL που θέλει. 

Οπότε με ενας ssd, ram 8gb και Windows 10 πιστεύω θα είναι μια χαρά. 

Επεξ/σία από dimipap
Δημοσ.

Για τον επεξεργαστη, μπορω να πω οτι οσες (πολλες!) φορες αντικατεστησα i3 & i5 με i7. δεν μετανιωσα 😁

Καταρχην αυτοι οι i5 ειναι...2/4 (!), δηλαδη = i3 σταθερων -και ναι την ακουνε... Σημερα, που τα παντα εχουν
'βαρυνει' ανυποφορα, νομιζετε δεν υπαρχει διαφορα -που την αντιλαμβανεστε, στη χρηση τους- μεταξυ, για
παραδειγμα ενος μικρου i3-2100 -που αντιστοιχει στο μεγιστο αυτου εδω του mobile i5- με εναν i7-2600? 🤓

Δεν ειναι μονο για καποιο παιχνιδι (που και εκει υπαρχουν διαφορες, ακομη και για την 640), 17"αρι λαπτοπ
ειναι για να το χαρει καποιος, θελει να μπορει + να 'γκαζωνει' για ο,τι & οπου τυχον χρειαστει επεξεργαστη!

Επισης με τον i7, ουσιαστικα του δινεις 'προσδοκιμο ζωης': μεχρι να σου...χαλασει το λαπτοπ, καθως ακομη και
ενω θα συνεχιζει εννοειται το..."πανηγυρι της βαρυτητας (!) των παντων ολων", δεν θα ανησυχεις για ετουτο! 😎

Για να καταλαβεις, αυτη τη στιγμη 15"λαπτοπ με i5-7200u (παλι 2/4) που ειναι +27%
επανω απο τον i5-3210m, καταλαβαινω πως υφισταται, ενοχλητικο "κατοσταρισμα"
του επεξεργαστη -ακομη & σε...σερφαρισματα γαμ@το!- και παλι καλα που υπαρχει
η βοηθεια της Nvidia 950m, αλλιως θα ηταν ανυποφορο, που δεν μπορει να μπει i7!
🤯

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

Για τον επεξεργαστη, μπορω να πω οτι οσες (πολλες!) φορες αντικατεστησα i3 & i5 με i7. δεν μετανιωσα 😁

Καταρχην αυτοι οι i5 ειναι...2/4 (!), δηλαδη = i3 σταθερων -και ναι την ακουνε... Σημερα, που τα παντα εχουν
'βαρυνει' ανυποφορα, νομιζετε δεν υπαρχει διαφορα -που την αντιλαμβανεστε, στη χρηση τους- μεταξυ, για
παραδειγμα ενος μικρου i3-2100 -που αντιστοιχει στο μεγιστο αυτου εδω του mobile i5- με εναν i7-2600? 🤓

Δεν ειναι μονο για καποιο παιχνιδι (που και εκει υπαρχουν διαφορες, ακομη και για την 640), 17"αρι λαπτοπ
ειναι για να το χαρει καποιος, θελει να μπορει + να 'γκαζωνει' για ο,τι & οπου τυχον χρειαστει επεξεργαστη!

Επισης με τον i7, ουσιαστικα του δινεις 'προσδοκιμο ζωης': μεχρι να σου...χαλασει το λαπτοπ, καθως ακομη και
ενω θα συνεχιζει εννοειται το..."πανηγυρι της βαρυτητας (!) των παντων ολων", δεν θα ανησυχεις για ετουτο! 😎

Για να καταλαβεις, αυτη τη στιγμη 15"λαπτοπ με i5-7200u (παλι 2/4) που ειναι +27%
επανω απο τον i5-3210m, καταλαβαινω πως υφισταται, ενοχλητικο "κατοσταρισμα"
του επεξεργαστη -ακομη & σε...σερφαρισματα γαμ@το!- και παλι καλα που υπαρχει
η βοηθεια της Nvidia 950m, αλλιως θα ηταν ανυποφορο, που δεν μπορει να μπει i7!
🤯

Φίλε μου  μπορείς να μου πεις ποιον επεξεργαστή μπορώ να αγοράσω για να δω γιατί ποσό μιλάμε ?

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από dimipap
Δημοσ.

κοίταξε εγω έχω κλείσει & θα παραλαβω (εδω απο τις αγγελίες) έναν επιπλεον i7-3630qm @ 50 ευρα που ειναι τιμή αριστη για i7 φορητού, που ξεπερνά όπως νομιζω ειχα γράψει κι αλλου fx-8150 :devil:

• Like 1
Δημοσ.
Στις 4/9/2020 στις 2:05 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε

κοίταξε εγω έχω κλείσει & θα παραλαβω (εδω απο τις αγγελίες) έναν επιπλεον i7-3630qm @ 50 ευρα που ειναι τιμή αριστη για i7 φορητού, που ξεπερνά όπως νομιζω ειχα γράψει κι αλλου fx-8150 :devil:

Ναι βρε δεν το συζητάμε οτι θα είναι πολύ πιο ανετο με καλύτερο cpu i7 κτλ  απλά αφού λέει οτι τον βολευει όπως είναι, αρα μόνο ο ssd θα άλλαζε έτσι κι αλλιώς....

Εννοείται οτι κι ο i5 είναι ψιλο-χάλια μιας και είναι 2/4  κτλ.....🙂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...