Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας και καλό μήνα!!

ενδιαφερομαι να αγοράσω σόμπα πελλετ και θα ήθελα γνώσεις/απόψεις.

Το σπίτι μου μένω είναι 20/ετιας.. (δεν έχει καλή μόνωση..) και είναι όλο μαζί στε 110 τετραγωνικά.

Σαλόνι Χολ  κουζίνα Μαζί είναι γύρω στα 80-85.

Αλλοι μου είπαν ότι θέλω 14αρα άλλοι ανέφεραν ότι με 11αρα θα είμαι εντάξει...

Το θέμα είναι και το οικονομικό δεν μπορώ να ξεπεράσω και ένα συγκεκριμενο ποσό...

τγν 14αρα την βρήκα με 1400 και της 11αρα σε προσφορά γύρω στα 1100.

βασικα λόγο του ότι είμαι άσχετη με αυτά...

δεδομρνου της κατάστασης του σπιτιου η ενδεκάδα δεν θα είναι οκ;

στα δωμάτια που με ενδιαφέρει πετισοτετο είναι χωλ καθιστικό και κουζινα(υπάρχει και σαλόνι αλλά η πόρτα είναι κλειστή.

ελπιζω να μην σας μπέρδεψα..

ευχαριστω!! :)

Δημοσ.

Κοιτάς για σόμπες αέρα σε αυτες τις τιμές οι οποίες δεν θα καλύψουν τον χώρο σου.Ξεχνα την είναι χάσιμο χρήματος καλύτερα ινβερτερ ερ κοντισιον.

Θα κοιτάξεις για σόμπα νερού η οποία θα μπει στην θέση ενός σώματος καλοριφέρ και θα κυκλοφορεί το νερό στις σωληνώσεις όλου του σπιτιού.

Το κόστος ανεβαίνει στο 2χηνο αλλά αξίζει τα χρήματα 100%

Δημοσ.

Έχω πελλετ δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος 

Είναι 10kw +2kw τον αριθμό συν δύο μάλλον από το αερόθερμο που έχει για να πετάει μακρυά την ζέστη εννοεί (δεν είμαι και σίγουρος) και η προηγούμενη που είχα έλεγε 8kw συν 2kw

Οι προδιαγραφές λένε ότι καλύπτει ως 120 τμ αν δεν κάνω λάθος αλλά σίγουρα αυτός ο αριθμός είναι ονομαστικός σε διαφορετικές συνθήκες 

Προσωπικά θα πήγαινα αν ήμουν 100 τοις εκατό σίγουρος ότι θέλω πελλετ τουλάχιστον σε 14 kw μη σου πω και περισσότερα ίσως

Εμένα στο άλλο σπίτι μου  ο μηχανικός στον λέβητα αερίου που έχω μου έβαλε 20kw για σπίτι 99 τμ

Και στους θείου μου το σπίτι που είναι 130 τμ έβαλε 24 kw λέβητα αερίου 

Στις πελλετ οι κατασκευαστές ίσως για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω αναφέρουν διαφορετικές τιμές kw

Για αυτές που είναι υδραυλικές που συνδέονται με καλοριφέρ δεν έχω προσωπική άποψη μόνο κάποια θετικά σχόλια φίλων 

Εξέτασε και την περίπτωση του λέβητα αερίου έχει λέβητες  αρκετά κάτω από χίλια ευρώ 

Αν δεν έχεις φυσικό αέριο στη περιοχή σου κάνουν μια μετατροπή και σου αλλάζουν τα μπεκ και τα λειτουργείς με φιάλες προπανιου 

Υπόψιν ότι στο πελλετ εκτός από καθαριότητα έχει και Κουβαλημα πολύ 

• Like 2
Δημοσ.

οτιδηποτε αεροθερμο μη περιμενεις να καλυψει πολλαπλους χωρους, χωρις ειδικη εγκατασταση (αεραγωγους)

αν υπαρχει εγκατασταση καλοριφερ στο σπιτι, κοιταξε κατι σε νερου

29 λεπτά πριν, Panagiotis!! είπε

Έχω πελλετ δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος 

Είναι 10kw +2kw τον αριθμό συν δύο μάλλον από το αερόθερμο που έχει για να πετάει μακρυά την ζέστη εννοεί (δεν είμαι και σίγουρος) και η προηγούμενη που είχα έλεγε 8kw συν 2kw

Οι προδιαγραφές λένε ότι καλύπτει ως 120 τμ αν δεν κάνω λάθος αλλά σίγουρα αυτός ο αριθμός είναι ονομαστικός σε διαφορετικές συνθήκες 

Προσωπικά θα πήγαινα αν ήμουν 100 τοις εκατό σίγουρος ότι θέλω πελλετ τουλάχιστον σε 14 kw μη σου πω και περισσότερα ίσως

Εμένα στο άλλο σπίτι μου  ο μηχανικός στον λέβητα αερίου που έχω μου έβαλε 20kw για σπίτι 99 τμ

Και στους θείου μου το σπίτι που είναι 130 τμ έβαλε 24 kw λέβητα αερίου 

Στις πελλετ οι κατασκευαστές ίσως για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω αναφέρουν διαφορετικές τιμές kw

Για αυτές που είναι υδραυλικές που συνδέονται με καλοριφέρ δεν έχω προσωπική άποψη μόνο κάποια θετικά σχόλια φίλων 

Εξέτασε και την περίπτωση του λέβητα αερίου έχει λέβητες  αρκετά κάτω από χίλια ευρώ 

Αν δεν έχεις φυσικό αέριο στη περιοχή σου κάνουν μια μετατροπή και σου αλλάζουν τα μπεκ και τα λειτουργείς με φιάλες προπανιου 

Υπόψιν ότι στο πελλετ εκτός από καθαριότητα έχει και Κουβαλημα πολύ 

συνηθως οι 2 αριθμοι αφορουν την κυρια αποδοση (ειτε στον αερα ειτε στο νερο) και την θερμανση δι ακτινοβολιας στο χωρο. Στη δικη σου περιπτωση τα 10kw αφορουν τη θερμανση που αποδιδει στον αερα και τα 2kw μεσω ακτινοβολιας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για πέλετ δεν ξέρω αλλά επειδή έκαιγα πολλά δικά μου ξύλα στο τζάκι και ζέστη στην ουσία ποτέ δεν είδα πήρα μία ξυλόσομπα 10KW την οποία βρήκα σε προσφορά σε ενιαίο χώρο 45 τ.μ. (σαλόνι κουζίνα) στον οποίο αν τη φουλάρω πρέπει καταχείμωνο να ανοίξεις παράθυρο. Φυσικά η ζέστη φτάνει και στα δύο υπνοδωμάτια αλλά σε μικρότερη ένταση.

Άρα αν η πέλετ αποδίδει 14 kw που λέει θα πρέπει να έχεις αρκετή ζέστη στο χώρο.Το μόνο θέμα πρέπει να σκεφτείς αν έχεις αποθήκη για πέλετ γιατί δεν μπορείς να αγοράζεις από 2 -3 τσουβάλια γιατί δε σε συμφέρει.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Η σόμπα πετρελαίου που είχαμε παλιά στο σπίτι κάλυπτε όλους τους χώρους αλλά είχε σχεδιαστεί και τοποθετήθηκε ακριβώς στο κέντρο του σπιτιού και λειτουργούσε 12/24 για να παρέχει θέρμανση και στο πιο ακραίο σημείο, το μόνο δωμάτιο που είχε πρόβλημα βάζαμε ένα αερόθερμο. Εσύ μιας και λες οτι είσαι άσχετη, αν αναλογιστείς οτι το πέλλετ και γενικά το ξύλο θέλει καθημερινό κουβάλημα, καλύτερα να μην επιλέξεις αυτή την λύση. Αμφιβάλλω αν θα σε καλύψει για τόσα τετραγωνικά, εμείς είχαμε παραπάνω τετραγωνικά αλλά είχε πολύ μεγάλο φορτίο η σόμπα και το κάλυπτε. Χρειάζεσαι άλλες λύσεις που θα καλύπτουν πιο ομοιόμορφα τον χώρο σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να παλέψουν τη σημερινή κατάσταση οπότε πρέπει να το δούμε από την πλευρά τους.

Κεντρικές θερμάνσεις σε πολυκατοικίες;;;;Το μεγαλύτερο ποσοστό απενεργοποιημένο γιατί κανείς δεν πληρώνει για πετρέλαιο. Αιρκοντίσιον καλό αλλά μεγάλος κίνδυνος να μείνει ο άλλος χωρίς ρεύμα γιατί θα το αφήσει απλήρωτο αν έρθουν μεγάλοι λογαριασμοί επειδή δεν μπορεί να ελέγξει την κατανάλωση.Φυσικό αέριο και να υπάρχει δίκτυο μεγάλη και δυσβάσταχτη η δαπάνη. Οπότε ο καθένας προσπαθεί να βρει μια λύση όποια και αν είναι αυτή να έχει λίγη ζέστη όχι καθημερινά αλλά σε μεγάλα κρύα.

Από την άλλη σόμπα πέλετ με 2.000 ευρώ το βρίσκω ακραίο.Πάντως ότι και να κάνει ο TS ας το μελετήσει πρώτα καλά να μην πετάξει τζάμπα λεφτά.

Προσωπικά και επειδή δεν μου τρέχουν από τα πατζάκια χρησιμοποιώ ατομική κεντρική θέρμανση (ευτυχώς) και συμπληρωματικά να μην καίει συνέχεια για οικονομία μία σόμπα υγραερίου για την οποία έχω βρει άκρες και γεμίζω τη φιάλη φτηνά σε πρατήριο.

YΓ.Η ξυλόσομπα έχει μπει στο δίπλα διαμέρισμα του γιου γιατί το δικό μου δεν έχει τζάκι.

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.

Εχω βαλει σομπα πελλετ σε παλιο διαμερισμα τελευταιου οροφου και με εχει σωσει μιας και η κεντρικη θερμανση δεν λειτουργει, αλλα ακομα και οταν λειτουργουσε δεν εφτανε ποτε μεχρι επανω σε εμενα. Τελοσπαντων, επελεξα ποιοτικη ας πουμε μαρκα και λιγοτερα KW απο οτι χρειαζεται για να καλυψω το σπιτι, και την τοποθετησα σε ενιαιο χωρο σαλονι / χωλ / τραπεζαρια, οχι σε ιδανικο σημειο λογω χωροταξικων προβληματων. Αυτο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι μας εχει σωσει απο τον παγετο που ειχαμε μεσα στο σπιτι, και ζεσταινει σχετικα ευκολα τα (πανω - κατω) 40τ.μ. του χωρου που την εχω, χωρις κλειστες πορτες προς το διαδρομο για το υπολοιπο σπιτι το οποιο βρισκεται "πισω" απο τη σομπα και δεν ζεσταινει τοσο αλλα απλα σπαει η παγωνια. Ειναι στα σχεδια μου να περασω σωληνα για να πεταφερω αερα στα 2 "πισω" δωματια αλλα ποτε δεν βρισκομαι με λεφτα που να περισσευουν οποτε και το εχω αφησει στο 5ετες προγραμμα :rolleyes:

Σχετικα με το κουβαλημα που αναφερουν πολλοι, ειναι πολυ πιο ευκολο και διαχειρησιμο απο το να εχεις ξυλα, μιας και ειναι σακουλες 15κιλες και δεν λερωνεις οπου και να τις αποθηκευσεις, αλλα εχεις και την ευελεξια να παρεις 4-5 π.χ. και οχι ολοκληρη παλετα (που πιθανοτατα συμφερει οικονομικα). Το μονο που ζηταει ειναι υποχρεωτικα σκουπισμα με σκουπα για σταχτες μετα απο καθε χρηση (οταν κρυωσει) και την ετησια συντηρηση της απο τον τεχνικο της εταιρειας. Υπολογισε παντως TS οτι χρειαζεσαι και ενα σεβαστο ποσο για την εγκατασταση + καμιναδα, το οποιο αυξανεται οσο πιο πολλα μετρα πρεπει να ανεβει το μπουρι για να μην ενοχλεις, αν και ουσιαστικα ζεστο αερα βγαζει, καμια σχεση με καμιναδα απο τζακι.

Ειναι παντως μεγαλη, τεραστια ευκολια να εχεις ζεστασια με το πατημα ενος κουμπιου, η οποια ζεστασια δεν εχει καμια σχεση με τον αερα του air condition, αλλα φερνει πιο πολυ σε ξυλοσομπα λογω και της θαλπωρης απο τη θεα της φλογας, και την ζεστη που ακτινοβολει. 

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Love_79 είπε

Καλησπερα σας και καλό μήνα!!

ενδιαφερομαι να αγοράσω σόμπα πελλετ και θα ήθελα γνώσεις/απόψεις.

Το σπίτι μου μένω είναι 20/ετιας.. (δεν έχει καλή μόνωση..) και είναι όλο μαζί στε 110 τετραγωνικά.

Σαλόνι Χολ  κουζίνα Μαζί είναι γύρω στα 80-85.

Αλλοι μου είπαν ότι θέλω 14αρα άλλοι ανέφεραν ότι με 11αρα θα είμαι εντάξει...

Το θέμα είναι και το οικονομικό δεν μπορώ να ξεπεράσω και ένα συγκεκριμενο ποσό...

τγν 14αρα την βρήκα με 1400 και της 11αρα σε προσφορά γύρω στα 1100.

βασικα λόγο του ότι είμαι άσχετη με αυτά...

δεδομρνου της κατάστασης του σπιτιου η ενδεκάδα δεν θα είναι οκ;

στα δωμάτια που με ενδιαφέρει πετισοτετο είναι χωλ καθιστικό και κουζινα(υπάρχει και σαλόνι αλλά η πόρτα είναι κλειστή.

ελπιζω να μην σας μπέρδεψα..

ευχαριστω!! :)

Βρές μια κάτοψη του σπιτιού , σημειώσε που έχει σώματα και πόσα φέτες το καθένα.

Το καλύτερο είναι ρωτήσεις μηχανολόγο ώστε να σε κατευθύνει πόσο ισχυ πρέπει .

Κοίταξε και να είναι και νερού όπως γράφτηκε , να ζεσταίνει και όλο το σπιτι.

Στο εμπ[όριο υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες. 

Σε όποιαν καταλήξεις κοίταξε για τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών .

Δές μήπως μπορείς να ενταχθείς και στο εξοικονομώ που γράφουν οτι θα ανοίξει αρχές Νοέμβρη .

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο περιπου ενα χρονο απο την τελευταια απαντηση, ηθελα να προσθεσω οτι οποιος φοβαται το κουβαλημα, εχω φτιαξει πνευματικη μεταφορα πελλετ με λιγα χρηματα και δεν ξανακουβαλησα ποτε σακι στην καθημερινοτητα. Ομως χρειαζεται ενα κουβαλημα ανα τονο για αδειασμα των σακιων στο σιλο. Οποιος ενδιαφερεται, εχει χωρο στο σπιτι για αποθηκευση ικανης ποσοτητας πελλετ για να κραταει 1 μηνα, ισως να μπορουσα να τον βοηθησω.

Για οποιον ενδιαφερεται για pellet, του προτεινω μονο σομπα η λεβητα πελλετ νερου και οχι αεροθερμη. Τα kW που ανεφερε το αρχικο ποστ ειναι ιδια σε ολες τις ενεργειες, η διαφορα εχει να κανει με το ποσο πραγματικα ειναι και δυστυχως ο καθε κατασκευαστης λεει οτι θελει, κυριως στις πιο οικονομικες λυσεις.

Με μια πελλετ σομπα νερου 21kW που εχουμε, ζεσταινουμε 3 οροφους των 200 τμ. με καταναλωση 4-5 τονους πελλετ το χρονο (Κεντρικη Ελλαδα)

Επεξ/σία από arisxama
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...