ilos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 9 ώρες πριν, basilis_k6 είπε ηταν οι μνήμες που απο κάποιο παλιο fail safe boot είχαν βγει απο xmp και παιζαν στα 1066 αντι για 1500. δεν φαντάστηκα οτι μπορεί να κάνει τέτοια διαφορά Στις 8/9/2020 στις 5:34 ΠΜ, ilos είπε Εννοείται δε κυνηγάς high framerates με single channel που είναι το vid ή σαπίλα 2133/2400c18+ memory kits.
Sakiz105 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 7/9/2020 στις 9:13 ΜΜ, Sakiz105 είπε κάτι άλλο ακόμα, ποια μητρική έχεις? γιατί μπορεί να σε κόβουν και οι ram στα 1080p λόγο ταχύτητας. (λίγο δύσκολο, γιατί λες 6600k αλλα δεν ξέρεις) @ilos το είχα σκεφτεί και εγώ, αλλά είπε z170 και λέω θα έχει το xmp Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2020 από Sakiz105 1
ilos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 17 λεπτά πριν, amiga500 είπε Καλημέρα , δεν μιλάει για network lag αλλά για input lag, εξάλειψη shuttering και tearing , και αύξηση του χρόνου αντίδρασης. Το άρθρο αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι έχεις πλεονέκτημα με τα υψηλοτερα fps ακόμα και αν η οθόνη σου είναι 60hz. Tο αν έχουν σημασία αυτά για τον μέσο χρήστη είναι άλλη συζήτηση. Αν και αυτός είναι ο general rule λογικά (περισσότερα fps = λιγότερο input latency ειδικά με κλειστά vsync/gsync/freesync), καμιά φορά η αλήθεια απέχει παρασάγγας. Και ειδικά στο overwatch είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο με frame cap να έχεις λιγότερο input lag από ότι με uncapped (?!), επειδή έτσι συμπεριφέρεται η συγκεκριμένη game engine όταν δε ζορίζεται η gpu. Είναι το ίδιο με το tearing όπου αν βάλεις framecap στο refresh rate και κλείσεις vsync + gsync ή fressync σε κάποια games δε βλέπεις ίχνος tearing (πχ DOOM) και άλλα σκίζονται (MHW, Witcher 3) παρόλο που έχεις σταθερά frametimes παντού. Εγώ είμαι της άποψης vsync + freesync/gsync και framecap όσο το refresh rate -2-3 fps (ή τέλος πάντων όσο χρειάζεται για να μη παρατηρείται flickering κλπ). ειδικά στα online mp είναι αστείο να κυνηγάμε advantage 10-20ms που μπορεί να είναι συσσωρευτικά όλο το υπόλοιπο hardware locally και να παίζουμε σε 60 tic servers ή ακόμα χειρότερα που ο ντόπιος μπορεί να είχε και 50-60 ms πλεονέκτημα. Θυμάμαι κάποτε που έπαιζα Gotham City impostors στο pc που οι τσίπηδες το χαν κάνει p2p host (κάποιος από τους παίχτες έκανε host randomly) και από 3-4 k/d που είχα συνήθως κατέληγα σε κάτι εξωφρενικά 40-0 ή 50-1 όποτε έκανα host.😁 Προφανώς το ίδιο κουλαμαρίας ήμουν. 1
Sakiz105 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Στο LoL για παράδειγμα, αν δεν εχεις vsync δεν σταυρωνεις minion από το tearing (server refresh - pc input-monitor refresh δεν συντονίζονται με uncapped) Οι μνήμες μόνες τους δεν έχουν τόσο διαφορά (3600 c16 με 3200 c16 να έχει 5-6 fps διαφορά στα 1080p). Ωστόσο αν παίζουν χαμηλότερα από τις ρυθμίσεις κατασκευαστή βγάζουν προβλήματα
basilis_k6 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, ilos είπε Αν και αυτός είναι ο general rule λογικά (περισσότερα fps = λιγότερο input latency ειδικά με κλειστά vsync/gsync/freesync), καμιά φορά η αλήθεια απέχει παρασάγγας. Και ειδικά στο overwatch είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο με frame cap να έχεις λιγότερο input lag από ότι με uncapped (?!), επειδή έτσι συμπεριφέρεται η συγκεκριμένη game engine όταν δε ζορίζεται η gpu. Είναι το ίδιο με το tearing όπου αν βάλεις framecap στο refresh rate και κλείσεις vsync + gsync ή fressync σε κάποια games δε βλέπεις ίχνος tearing (πχ DOOM) και άλλα σκίζονται (MHW, Witcher 3) παρόλο που έχεις σταθερά frametimes παντού. Εγώ είμαι της άποψης vsync + freesync/gsync και framecap όσο το refresh rate -2-3 fps (ή τέλος πάντων όσο χρειάζεται για να μη παρατηρείται flickering κλπ). ειδικά στα online mp είναι αστείο να κυνηγάμε advantage 10-20ms που μπορεί να είναι συσσωρευτικά όλο το υπόλοιπο hardware locally και να παίζουμε σε 60 tic servers ή ακόμα χειρότερα που ο ντόπιος μπορεί να είχε και 50-60 ms πλεονέκτημα. Θυμάμαι κάποτε που έπαιζα Gotham City impostors στο pc που οι τσίπηδες το χαν κάνει p2p host (κάποιος από τους παίχτες έκανε host randomly) και από 3-4 k/d που είχα συνήθως κατέληγα σε κάτι εξωφρενικά 40-0 ή 50-1 όποτε έκανα host.😁 Προφανώς το ίδιο κουλαμαρίας ήμουν. εχω freesync αλλα στο ow δεν αξιζει. το έχω κλείσει άλλωστε παιζω πολύ πανω απο τα 144. αν κλειδώσεις 144 χάνεις πολύ σε σχέση με uncap 200+. άλλωστε δεν υπάρχει ορατό tearing σε τέτοια frame. απλα δεν εχεις το ίδιο clarity. το freesync αυξάνει αρκετά το Lag και το νιώθεις. αξίζει καθαρά για την ποιότητα της εικόνας και μονο. μου έκανε εντύπωση τέτοια διαφορά απο ραμ.. εντωμεταξυ
amiga500 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 12 λεπτά πριν, ilos είπε Αν και αυτός είναι ο general rule λογικά (περισσότερα fps = λιγότερο input latency ειδικά με κλειστά vsync/gsync/freesync), καμιά φορά η αλήθεια απέχει παρασάγγας. Και ειδικά στο overwatch είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο με frame cap να έχεις λιγότερο input lag από ότι με uncapped (?!), επειδή έτσι συμπεριφέρεται η συγκεκριμένη game engine όταν δε ζορίζεται η gpu. Είναι το ίδιο με το tearing όπου αν βάλεις framecap στο refresh rate και κλείσεις vsync + gsync ή fressync σε κάποια games δε βλέπεις ίχνος tearing (πχ DOOM) και άλλα σκίζονται (MHW, Witcher 3) παρόλο που έχεις σταθερά frametimes παντού. Εγώ είμαι της άποψης vsync + freesync/gsync και framecap όσο το refresh rate -2-3 fps (ή τέλος πάντων όσο χρειάζεται για να μη παρατηρείται flickering κλπ). ειδικά στα online mp είναι αστείο να κυνηγάμε advantage 10-20ms που μπορεί να είναι συσσωρευτικά όλο το υπόλοιπο hardware locally και να παίζουμε σε 60 tic servers ή ακόμα χειρότερα που ο ντόπιος μπορεί να είχε και 50-60 ms πλεονέκτημα. Θυμάμαι κάποτε που έπαιζα Gotham City impostors στο pc που οι τσίπηδες το χαν κάνει p2p host (κάποιος από τους παίχτες έκανε host randomly) και από 3-4 k/d που είχα συνήθως κατέληγα σε κάτι εξωφρενικά 40-0 ή 50-1 όποτε έκανα host.😁 Προφανώς το ίδιο κουλαμαρίας ήμουν. Ακριβώς, και εγώ αυτόν τον κανόνα ακολουθώ στο 90% των παιχνιδιών vsync on μέσω nvidia contro panel ( off στα ingame settings) + gsync + 2-3fps cap κάτω από τα hz τις οθόνης. Το αρχικό σχόλιο είχε να κάνει με το ερώτημα γιατί κάποιος να παίζει με uncapped fps ενώ η οθόνη του υποστηρίζει 60hz. Σε παιχνίδια όπως το csgo η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη και δικαιολογεί αυτή την επιλογή όταν όλοι οι άλλοι παράγοντες είναι ίδιοι για όλους τους παίκτες.
ilos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Κλείσε vsync από το game και βάλε και frame cap 144. Πάω στοίχημα δε θα καταλάβεις διαφορά. Αν είδες το vid, ο τύπος είχε και λιγότερο input lag έτσι από ότι με uncapped την gpu. 1 λεπτό πριν, amiga500 είπε Ακριβώς, και εγώ αυτόν τον κανόνα ακολουθώ στο 90% των παιχνιδιών vsync on μέσω nvidia contro panel ( off στα ingame settings) + gsync + 2-3fps cap κάτω από τα hz τις οθόνης. Το αρχικό σχόλιο είχε να κάνει με το ερώτημα γιατί κάποιος να παίζει με uncapped fps ενώ η οθόνη του υποστηρίζει 60hz. Σε παιχνίδια όπως το csgo η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη και δικαιολογεί αυτή την επιλογή όταν όλοι οι άλλοι παράγοντες είναι ίδιοι για όλους τους παίκτες. Cause you have to blame the network lag/hardware.😁 Αν σκεφτείς πόσο μεγάλο είναι το variation στα player reactions και στο hand eye coordination μεταξύ όλων των παικτών σε πρώτο βαθμό και σε δεύτερο πόσο μεγάλη διαφορά κάνουν άλλοι παράγοντες όπως το tic rate (αν και αυτό είναι κοινό για όλους) κλπ, είναι για γέλια να ασχολούμαστε με τα ψίχουλα τύπου πόσο θα κερδίσεις από radeon anti lag, nvidia low latency mode, 1 thread optimization ή το reflex που θα βγάλουν τώρα. Το μόνο που έχει νόημα είναι τα high refresh monitors σε twitch shooters όπως και ένα mouse που να έχει ικανοποιητικό σένσορα και να μην είναι αλλού γι αλλού.Και αυτά όχι σε βαθμό υπερβολής και marketing (πχ να αλλάζεις για 360hz monitor) ή να κάνεις εγχείρηση ποντίκια για να μειώσεις το travel distance σε διακόπτες.
basilis_k6 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 8 λεπτά πριν, ilos είπε Κλείσε vsync από το game και βάλε και frame cap 144. Πάω στοίχημα δε θα καταλάβεις διαφορά. Αν είδες το vid, ο τύπος είχε και λιγότερο input lag έτσι από ότι με uncapped την gpu. παντα κλειστο το vsync. το ειδα και εχω δει πολλά ακόμη αλλα το εχω δοκιμάσει κιόλας. έχει διαφορά, δεν αξιζει να κλειδώσεις 144 για κανένα λογο. δεν εχω πρόχειρα τα βιντεο αλλα αυξάνει πολύ το Lag. σε όλα τα fps αν μπορείς να ξεφύγεις αρκετά απο τα 144 δεν βαζεις sync. αν εισαι με 160-170 οκ δεν χανεις κατι.
ilos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, basilis_k6 είπε παντα κλειστο το vsync. το ειδα και εχω δει πολλά ακόμη αλλα το εχω δοκιμάσει κιόλας. έχει διαφορά, δεν αξιζει να κλειδώσεις 144 για κανένα λογο. δεν εχω πρόχειρα τα βιντεο αλλα αυξάνει πολύ το Lag. σε όλα τα fps αν μπορείς να ξεφύγεις αρκετά απο τα 144 δεν βαζεις sync. αν εισαι με 160-170 οκ δεν χανεις κατι. Το θέμα είναι πως μέτρησες το input latency και είσαι σίγουρος ότι αυξήθηκε το Lag, γιατί το vid από πάνω δείχνει το εντελώς αντίθετο για το OW.😉
basilis_k6 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, ilos είπε Το θέμα είναι πως μέτρησες το input latency και είσαι σίγουρος ότι αυξήθηκε το Lag, γιατί το vid από πάνω δείχνει το εντελώς αντίθετο για το OW.😉 εδω εισαι. το βίντεο που έβαλες δεν δειχνει το αντιθετο. Επεξ/σία 10 Σεπτεμβρίου 2020 από basilis_k6
Herald Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, cabdik είπε και το Input Lag της οθονης υπαρχει, ειτε 144fps, ειτε 240, ειτε 360, αφου....... οσα Fps και να δινει το συστημα, η οθονη διαβαζει και προλαβαινει να παιξει 144.....!!!! Αρα... ποια η διαφορα...? Όσα περισσότερα frames τόσο πιο recent το κάθε frame που δείχνει η οθόνη.
ilos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 αν δεις είναι ο ίδιος, και το δικό μου vid είναι 3 χρόνια πιο πρόσφατο. 😁 Μακριά από fast sync tbh ακόμα και αν κρατάς 280-300 fps συνέχεια (που αμφιβάλω), πάλι κάνει dupe/frame skiping καμιά φορά. Στο δικό μου 75ri monitor, που κρατάω για πλάκα 150min και πάλι είναι πολύ χειρότερο σαν αίσθηση to fast sync από ότι vsync off capped 75 ή vsync+freesync 72 in game cap.
Herald Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Το ερώτημα μου είναι, τι rank είσαι στο overwatch? Γιατί και εγώ παλεύω με τα input lags και τα refresh rates στην dota αλλά στην ξεφτίλα πάω high divine - immortal κάθε season με 2-3 accounts. Αν είσαι τίποτα silver - gold - platinum ασχολείσαι με λάθος πράματα 2 λεπτά πριν, ilos είπε αν δεις είναι ο ίδιος, και το δικό μου vid είναι 3 χρόνια πιο πρόσφατο. 😁 Μακριά από fast sync tbh ακόμα και αν κρατάς 280-300 fps συνέχεια (που αμφιβάλω), πάλι κάνει dupe/frame skiping καμιά φορά. Στο δικό μου 75ri monitor, που κρατάω για πλάκα 150min και πάλι είναι πολύ χειρότερο σαν αίσθηση to fast sync από ότι vsync off capped 75 ή vsync+freesync 72 in game cap. Σκέψου με τις προτεινόμενες 2666c18 πώς θα τα πήγαινε ο αιπεντες όμως ε
ilos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, Herald είπε Το ερώτημα μου είναι, τι rank είσαι στο overwatch? Γιατί και εγώ παλεύω με τα input lags και τα refresh rates στην dota αλλά στην ξεφτίλα πάω high divine - immortal κάθε season με 2-3 accounts. Αν είσαι τίποτα silver - gold - platinum ασχολείσαι με λάθος πράματα Εχω να παίξω 3 χρόνια. Κάπου gold ήμουν (δε πολυέπαιζα). But i blame me not the hardware.😁
Herald Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2020 Μόλις τώρα, ilos είπε Εχω να παίξω 3 χρόνια. Κάπου gold ήμουν (δε πολυέπαιζα). But i blame me not the hardware.😁 Για το παλικάρι που ψάχνεται με τα frames μιλάω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα