TheMechanic1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 O 6600K δεν είναι πλέον κάτι το ιδιαίτερο σαν επεξεργαστής, σίγουρα σε κάποια games θα κόβει κάρτες σαν την 1070. Είναι από τις εποχές που οι επεξεργαστές της Intel απλά άλλαζαν όνομα και κατά τα άλλα είχαν σχεδόν ίδιες επιδόσεις. Και 3570Κ να είχες που είναι 3 γενιές πίσω, το ίδια πράγμα θα ήταν λίγο πολύ. Σίγουρα και η ραμ σου πάντως είναι οριακή. Προσωπικά πάντως απλά θα κοιτούσα κάποια στιγμή να τα άλλαξω όλα πακέτο(μητρική, μνημες, επεξεργαστή). Για overwatch συγκεκριμένα δεν ξέρω πάντως, δεν έχω παίξει ποτέ. Πάντως σε σύστημα που είχα με 1660ti και 4670Κ (που είναι πολύ κοντά σε επιδόσεις με τα δικά σου) αλλά και 16Gb ram, είχα και εγώ drops από τον επεξεργαστή, σε άλλα games μεγαλύτερα και σε άλλα μικρότερα. Όταν έβαλα τον 3600 έστρωσαν. 2
basilis_k6 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Sakiz105 είπε θα με βάλεις να κατεβάσω το game από περιέργεια δοκίμασε λίγο αυτά render scale 100%, limit fps off, κλείσε chrome, discord κτλ από πίσω να μην τρέχει τίποτα εκτός από το afterburner και πες μου λίγο cpu/gpu usage και ρολόγια. Επίσης άνοιξε και το power του gpu να δούμε το limit πόσο πάει (πχ, στην 1060 εμένα είναι 110% από μόνο του όσο είναι κάτω από 78 βαθμούς) τα εχω κανει ηδη. καταρχην ειναι μονο Gaming το Pc δεν υπάρχει κατι να τρεχει. ουτε καν το geforce experience. η 1070 πιανει τα ρολογια που πρεπει να πιανει ακριβως. το usage απο afterburner μαμα ειναι 100%, το εβαλα 110 δεν εγινε κατι. παντα εχω uncap fps. θα βαλω τωρα 110% και θα σου πω. medium settings. in game εχω περιπου 160-170fps High 140-145 Low render scale 100%. Η gpu κοιμαται... Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από basilis_k6
Sakiz105 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Θεωρώ φυσιολογικά τα νούμερα. Μπορεί να μην έχεις τα fps ενός πιο γρήγορου επεξεργαστή, αλλά δεν τρως μπουκάλι με τίποτα ειδικά στο high. Όσο κατεβάζεις ανάλυση τότε γίνεσαι cpu bound. Ενεργοποίησε και το frametime στο msi afterburner (εκεί μπορείς να δεις πόσο μικρή είναι η διαφορά 144 με 200 fps). Βάλε Medium με μερικά high (textures, anisotropic fitlering etc). Σκοπός σου αυτήν την στιγμή είναι να έχεις 144 σταθερά. με τον επεξεργαστή στα 4,4 και την κάρτα 2.080 στα max έχει 130~ fps. Και ακόμα και εκεί είναι cpu bound (99% cpu).
basilis_k6 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 και low 140% render scale το βιντεο που εβαλες ο τυπος παιζει στα epic. ουτε καν στα Ultra!
panoskatos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε τα εχω κανει ηδη. καταρχην ειναι μονο Gaming το Pc δεν υπάρχει κατι να τρεχει. ουτε καν το geforce experience. η 1070 πιανει τα ρολογια που πρεπει να πιανει ακριβως. το usage απο afterburner μαμα ειναι 100%, το εβαλα 110 δεν εγινε κατι. παντα εχω uncap fps. θα βαλω τωρα 110% και θα σου πω. medium settings. in game εχω περιπου 160-170fps High 140-145 Low render scale 100%. Η gpu κοιμαται... Εγώ από τις παραπάνω εικόνες ιδιαίτερα στο high δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε όφελος να τρέχεις ένα παιχνίδι στα 180 frames όταν το μόνιτορ σου είναι στα 144hz.
basilis_k6 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, panoskatos είπε Εγώ από τις παραπάνω εικόνες ιδιαίτερα στο high δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε όφελος να τρέχεις ένα παιχνίδι στα 180 frames όταν το μόνιτορ σου είναι στα 144hz. το πρόβλημα ειναι οτι αν θέλω να παιξω στα medium /high πέφτω ακόμη και στα 120! αυτο το προβλημα δεν το εχει κανενας εκτος απο μένα. αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι στα Low Ολα τερμα κατω δεν σηκωνει πανω απο 240. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2020 από basilis_k6
Sakiz105 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 27 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε το πρόβλημα ειναι οτι αν θέλω να παιξω στα medium /high πέφτω ακόμη και στα 120! αυτο το προβλημα δεν το εχει κανενας εκτος απο μένα. αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι στα Low Ολα τερμα κατω δεν σηκωνει πανω απο 240. κυριολεκτικά επειδή τόσα frames μπορεί να ετοιμάσει ο επεξεργαστής πριν αναλάβει η gpu
basilis_k6 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 31 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε κυριολεκτικά επειδή τόσα frames μπορεί να ετοιμάσει ο επεξεργαστής πριν αναλάβει η gpu οπότε αν απο 3,9 παω την cpu 4,4 θα κατεβασει περισσοτερα?
panoskatos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, basilis_k6 είπε το πρόβλημα ειναι οτι αν θέλω να παιξω στα medium /high πέφτω ακόμη και στα 120! αυτο το προβλημα δεν το εχει κανενας εκτος απο μένα. αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι στα Low Ολα τερμα κατω δεν σηκωνει πανω απο 240. Κοίτα δεν το έχω παίξει ποτέ αυτό το παιχνίδι αλλά γιατί θεωρείς ότι επειδή τα βάζεις όλα low θα πρέπει να πιάνεις 240 fps? Μπορεί η κάρτα σου να μην μπορεί να δώσει τόσα fps, δεν είναι και καμία σούπερ ντουπερ η 1070 από την άλλη να ξέρεις ότι για τα fps ευθύνεται και ο επεξεργαστής. Είναι σχετικά παλιός αλλά και 4/4 .Επίσης έχεις και οριακή Ram. Όλο το παραπάνω combo δεν μπορεί να αποδώσει τα fps που ζητάς. Που δεν υπάρχει και κανένα όφελος να παίζεις 240 fps. Μην παραμυθιάζεσαι από μογγολους! 1
basilis_k6 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 19 λεπτά πριν, panoskatos είπε Κοίτα δεν το έχω παίξει ποτέ αυτό το παιχνίδι αλλά γιατί θεωρείς ότι επειδή τα βάζεις όλα low θα πρέπει να πιάνεις 240 fps? Μπορεί η κάρτα σου να μην μπορεί να δώσει τόσα fps, δεν είναι και καμία σούπερ ντουπερ η 1070 από την άλλη να ξέρεις ότι για τα fps ευθύνεται και ο επεξεργαστής. Είναι σχετικά παλιός αλλά και 4/4 .Επίσης έχεις και οριακή Ram. Όλο το παραπάνω combo δεν μπορεί να αποδώσει τα fps που ζητάς. Που δεν υπάρχει και κανένα όφελος να παίζεις 240 fps. Μην παραμυθιάζεσαι από μογγολους! ωραια ολα αυτα αλλα με το ιδιο σεταπ οι άλλοι πιανουν τουλαχιστον 280 σταθερα στα Low Και 250 Medium. εμενα κανει drop στα 200 η και 180. οταν την αγόρασα ήταν τουλαχιστον 60fps πανω. δεν ειναι νορμαλ αυτο.
ilos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 37 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ωραια ολα αυτα αλλα με το ιδιο σεταπ οι άλλοι πιανουν τουλαχιστον 280 σταθερα στα Low Και 250 Medium. εμενα κανει drop στα 200 η και 180. οταν την αγόρασα ήταν τουλαχιστον 60fps πανω. δεν ειναι νορμαλ αυτο. Καλά βρήκες και εσύ game να ακούσεις τους άλλους.😁 Αν είσαι στο training χαίρω πολύ με όλα low θα είσαι capped στα 300 fps. Όταν παίζεις online με team battles που σκάνε όλες οι ulti καπάκια και γίνεται ο χαμούλης, θα έχεις "ντρόπες" ότι και να έχεις στο υπογράφω. Τώρα κάποια cpu μπορεί να πέσουν στα 140 άλλα στα 200 κ.ο.κ. Όπως και αν έχει όλα αυτά είναι ανούσια για 144Hz monitors, κάνε tune τα settings σου ώστε να έχεις το καλύτερο visibility και performance βάλε και freesync/gsync και klein mein. Enjoy the game not the numbers.😉 4
panoskatos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 37 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ωραια ολα αυτα αλλα με το ιδιο σεταπ οι άλλοι πιανουν τουλαχιστον 280 σταθερα στα Low Και 250 Medium. εμενα κανει drop στα 200 η και 180. οταν την αγόρασα ήταν τουλαχιστον 60fps πανω. δεν ειναι νορμαλ αυτο. Αν με το ίδιο setup επιανες στο παρελθόν παραπάνω frames τότε κοίτα τα εξής. Ήταν ίδια έκδοση Windows? Bios? Chipset? Drivers nVidia? Έκδοση παιχνιδιού ? Να ξέρεις ότι στους Intel υπάρχουν και τα patch για τις "τρύπες" που μειώνουν την απόδοση.. Αν θεωρήσουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι τα ίδια όπως και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν θέματα με θερμοκρασίες σε gpu + cpu δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Πάντως από τις φωτογραφίες βλέπω ότι το σύστημα σου παίζει μια χαρά το παιχνίδι. Το μόνο πρόβλημα απ ότι καταλαβαίνω είναι ότι στο παρελθόν είχες περισσότερα frames. 1
ilos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Το πολύ πολύ ας κάνει clean install τα win πάλι και ας βάλει λίγο παλιότερους drivers, αν το θεωρεί πρόβλημα.
basilis_k6 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 15 λεπτά πριν, ilos είπε Το πολύ πολύ ας κάνει clean install τα win πάλι και ας βάλει λίγο παλιότερους drivers, αν το θεωρεί πρόβλημα. τα εχω κανει ΟΛΑ αυτα. δες το βιντεο που εβαλα πριν. 1060 κολλημενη στα 290fps ακομα και σε Junk tyre. εγω εδω πεφτω στα 140... lol
ilos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2020 57 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε τα εχω κανει ΟΛΑ αυτα. δες το βιντεο που εβαλα πριν. 1060 κολλημενη στα 290fps ακομα και σε Junk tyre. εγω εδω πεφτω στα 140... lol Εγώ σου λέω την δικιά μου εμπειρία και με τον 2500k που είχα παλιότερα και με τον 1600 και με τον 8600k και τώρα με τον 3700x. Άλλα cpu δεν έχω δοκιμάσει, δεν έχω μαγαζί. Αραιά και που μπορεί να έχεις drops από τα 300 αν σκάσουν μαζί όλες οι ulti και ανάλογα το cpu τα drops μπορεί να είναι από 10-20 fps μέχρι και 100-150. Εννοείται δε κυνηγάς high framerates με single channel που είναι το vid ή σαπίλα 2133/2400c18+ memory kits. Τώρα γιατί παλιότερα είχες περισσότερα fps μπορεί να υπάρχουν 1000000000 εξηγήσεις από το ίδιο το game στην current version που μπορεί να το κάναν να είναι λίγο πιο MT friendly, μέχρι και τα windows updates ή τα mitigations της intel για τα vulnerabilities. Από την στιγμή που έχεις 144 min δε θα έπρεπε και να σε απασχολεί tbh. Εγώ πχ που έχω 75ρι monitor ότι setting και να βάλω κοιμάται η κάρτα στα 1440p. 😁
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα