senes Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Μπαίνω στην εφαρμογή μισθωτηρίων του taxis να περάσω τη λύση μίας μίσθωσης με ημ/νία λύσης 31/7/2020 και βγάζει το προειδοποιητικό μήνυμα: Ξέρεις κανείς αν εφαρμόζεται πρόστιμο και πόσο? Ευχαριστώ
bc00l Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 μαλλον αργησες να την δηλώσεις. να την εβαζες λιγες μερες μετα σε συνεννόηση με τον ενοικιαστή;
pontez2 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, senes είπε Μπαίνω στην εφαρμογή μισθωτηρίων του taxis να περάσω τη λύση μίας μίσθωσης με ημ/νία λύσης 31/7/2020 και βγάζει το προειδοποιητικό μήνυμα: Ξέρεις κανείς αν εφαρμόζεται πρόστιμο και πόσο? Ευχαριστώ Γιατι να βάλεις παλαιότερη ημερομηνία? Βάλε την σημερινη και δε θα έχεις πρόβλημα. Άλλωστε ακόμα και αν δεν το κάνεις καθόλου, ο ενοικιαστής, εφόσον θα νοικιάσει άλλο διαμέρισμα, ή εσυ νοικιάσεις το ίδιο διαμέρισμα αλλού, φαίνεται. Δε θα έχεις δηλαδη συνέπειες. @senes το συγκεκριμένο το ειχα κάνει ερώτηση παλαιότερα στην εφορία για αυτο απαντω με σιγουριά. Αν θέλεις κι εσυ πάντως μπορεις να τους στειλεις ένα ερωτημα ηλεκτρονικά. Δε χάνεις τιποτα. 1
senes Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Ο ενοικιαστής έμεινε μέσα στην πραγματικότητα έως 31/8, συμψηφίζοντας για τον επιπλέον μήνα (1/8 - 31/8) την εγγύηση. Από 1/9 το διαμέρισμα εκμισθώθηκε σε άλλον με νέο συμβόλαιο και δήλωση στο taxis. Σκέφτομαι να βάλω ημ/νία λύσης 31/8 ελπίζοντας ότι δεν θα δημιουργηθεί κάποιο θέμα. 1
SabotazNic Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Βάλε ότι έφυγε 31/8, δεν θα έχετε θέμα επειδή δεν φαίνεται η καταβολή ενοικίου. 1
berny Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 17 ώρες πριν, pontez2 είπε Γιατι να βάλεις παλαιότερη ημερομηνία? Βάλε την σημερινη και δε θα έχεις πρόβλημα. Άλλωστε ακόμα και αν δεν το κάνεις καθόλου, ο ενοικιαστής, εφόσον θα νοικιάσει άλλο διαμέρισμα, ή εσυ νοικιάσεις το ίδιο διαμέρισμα αλλού, φαίνεται. Δε θα έχεις δηλαδη συνέπειες. @senes το συγκεκριμένο το ειχα κάνει ερώτηση παλαιότερα στην εφορία για αυτο απαντω με σιγουριά. Αν θέλεις κι εσυ πάντως μπορεις να τους στειλεις ένα ερωτημα ηλεκτρονικά. Δε χάνεις τιποτα. εχουν αλλαξει αυτα που γραφεις. Άρθρο 4 Προστίθεται νέο άρθρο 9 και το υπάρχον αναριθμείται σε 10. Το νέο άρθρο έχει ως εξής: «1. Για συμφωνίες μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, αρχικές ή τροποποιητικές, λόγω σιωπηρής παράτασης αυτών ή λόγω μεταβολής του όρου της συμφωνίας μίσθωσης που αφορά στο ποσό του μισθώματος, οι οποίες είναι σε ισχύ μέχρι και την 12η Ιουνίου 2020 και για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», η εν λόγω δήλωση υποβάλλεται μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020 χωρίς την επιβολή κυρώσεων. Η υποχρέωση αυτή καταλαμβάνει και μισθώσεις οι οποίες έχουν συναφθεί πριν την 01.01.2014, για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν υπήρχε υποχρέωση υποβολής «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας». Σε αυτές τις περιπτώσεις δηλώνονται όλα τα πληροφοριακά στοιχεία της σύμβασης μίσθωσης όπως ισχύει κατά την 12η Ιουνίου 2020. 2. Σε περίπτωση που συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι την 12η Ιουνίου 2020, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώσει μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020 την ημερομηνία της λύσης, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.». άρα πρέπει να δηλώσεις λήξη συμβολαίου πάντα ακόμα και αν έχει μπει άλλος στο σπίτι. για το θέμα σου senes οτι ημερομηνία και να δηλώσεις μέχρι 30/9 δεν θα έχεις κανένα θέμα και πρόστιμο και εκπρόθεσμο 1
pontez2 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, berny είπε Σε περίπτωση που συμφωνία μίσθωσης, για την οποία έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά ή έχει κατατεθεί στη Δ.Ο.Υ. «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», έχει λυθεί μέχρι την 12η Ιουνίου 2020, ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώσει μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2020 την ημερομηνία της λύσης, διαφορετικά η συμφωνία της μίσθωσης θεωρείται ότι είναι σε ισχύ.». Δεν το γνωριζα και ευχαριστω διότι με αυτό που γράφει ουσιαστικά σου λέει οτι ακομα και αν έχεις 40 χρονια κάποιον σε ένα σπιτι πρέπει να κάνεις ηλεκτρονικη μισθωση (τους άτιμους το κάνουν για να τα σκάσεις για το ενεργειακό πιστοποιητικό ) Πάντως βάσει της παραπάνω παραγράφου, ισχύει αυτο που έγραψα στον φίλο. Οτι και τώρα να λυσει τη μισθωση, δεν θα έχει πρόβλημα!
29gk Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Τα συμβολαια μισθωσης προ 2014 που δεν εχουν δηλωθει ηλεκτρονικα αλλα με καταθεση στην εφορια, δεν υποχρεουνται στην εκδοση ενεργειακου πιστοποιητικου. 1 1
pontez2 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, 29gk είπε Τα συμβολαια μισθωσης προ 2014 που δεν εχουν δηλωθει ηλεκτρονικα αλλα με καταθεση στην εφορια, δεν υποχρεουνται στην εκδοση ενεργειακου πιστοποιητικου. Σοβαρά? Υπάρχει κάπου αυτό γραπτώς; Ειναι σημαντικη πληροφορία, διοτι όταν πήγα να φτιάξω ένα για μια θειά που έχει νοικιάρηδες 30 χρόνια, μου ζητάει κανονικά ενεργειακό. Βέβαια στο κουτάκι που γράφει αν υπάρχει ιδιωτικο συμφωνητικο παλαιότερο, το άφησα κενό διότι δεν ήξερα πριν ποσα χρονια έγινε αυτο (μιλάμε για δεκαετία 80)
29gk Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 1 λεπτό πριν, pontez2 είπε Σοβαρά? Υπάρχει κάπου αυτό γραπτώς; Ειναι σημαντικη πληροφορία, διοτι όταν πήγα να φτιάξω ένα για μια θειά που έχει νοικιάρηδες 30 χρόνια, μου ζητάει κανονικά ενεργειακό. Βέβαια στο κουτάκι που γράφει αν υπάρχει ιδιωτικο συμφωνητικο παλαιότερο, το άφησα κενό διότι δεν ήξερα πριν ποσα χρονια έγινε αυτο (μιλάμε για δεκαετία 80) Εμ, πριν βαλουμε την υπογραφη μας, το ψαχνουμε και λιγακι. Δες τις οδηγιες της ΠΟΜΙΔΑ στο link και κοιταξε να διορθωσεις ΟΛΗ την δηλαωση σου καθως εχεις λαθη και μαλιστα σοβαρα. Και ενας απο τους βασικοτερους κινδυνους ειναι να θεωρηθει η μισθωση ως νεα αρα και με ισχυ προστασιας την 3ετια. https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=platforma-aade-ksananoigei-mexri-239-gia-diloseis-covid-mexri-309-ta-misthotiria
pontez2 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 14 λεπτά πριν, 29gk είπε Εμ, πριν βαλουμε την υπογραφη μας, το ψαχνουμε και λιγακι. Δες τις οδηγιες της ΠΟΜΙΔΑ στο link και κοιταξε να διορθωσεις ΟΛΗ την δηλαωση σου καθως εχεις λαθη και μαλιστα σοβαρα. Και ενας απο τους βασικοτερους κινδυνους ειναι να θεωρηθει η μισθωση ως νεα αρα και με ισχυ προστασιας την 3ετια. https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=platforma-aade-ksananoigei-mexri-239-gia-diloseis-covid-mexri-309-ta-misthotiria Πολύ καλός.Όχι δε της το έφτιαξα τελικά, της ειπα να απευθηνθεί σε λογιστή διότι κάτι δε μου φαινόταν σωστό. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Peteos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Γεία σας το ίδιο πρόβλημα έχω και εγω, εχω κάποια παλία μισθωτηρια συμβόλαια τα οποια πρέπει να τα λυσω αλλα δεν θυμάμαι τις ημερομινίες που ξενικίαστικαν τι μπορώ να συμπληρωσω στην ημερομιία για να μην έχω θέμα ?
SB_1957 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Peteos είπε Γεία σας το ίδιο πρόβλημα έχω και εγω, εχω κάποια παλία μισθωτηρια συμβόλαια τα οποια πρέπει να τα λυσω αλλα δεν θυμάμαι τις ημερομινίες που ξενικίαστικαν τι μπορώ να συμπληρωσω στην ημερομιία για να μην έχω θέμα ? Δεν δήλωνες στην εφορία στο Ε2 τα ενοίκια που εισέπρατες? Εκεί θα δεις ποια χρονιά και μέχρι ποιο μήνα εισέπρατες ενοίκια.
Giannismarianna Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αντιμετωπίζω κ εγώ κάποιο θέμα με τό μεσιτικό κ έχουμε συμφωνήσει να γίνει λύση της μίσθωσης αφού ξεχρεωσω το νερό κ ένα ενοίκιο, υπάρχει περίπτωση να μην κάνει λύση μισθώσης ο ιδιοκτήτης για να διεκδικήσει τόυς υπόλοιπους 9 μήνες; τι πρέπει να προσέξω εγώ τώρα για να μήν τη φάω πισώπλατα γιατί μου είπαν ότι θα υπογράψουμε ένα χαρτί μόνο.. επίσης πληρώνουμε μέσω τραπέζης τα ενοίκια χρειάζεται αποδείξεις από τόν μεσίτη για να είμαστε σίγουροι; Είμαστε δυο στο συμβόλαιο εγώ κ η αρραβωνιαστικιά μου. ευχαριστω για το χρόνο σας! Επεξ/σία 7 Δεκεμβρίου 2020 από Giannismarianna
GREGORYMO Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2020 10 λεπτά πριν, Giannismarianna είπε Αντιμετωπίζω κ εγώ κάποιο θέμα με τό μεσιτικό κ έχουμε συμφωνήσει να γίνει λύση της μίσθωσης αφού ξεχρεωσω το νερό κ ένα ενοίκιο, υπάρχει περίπτωση να μην κάνει λύση μισθώσης ο ιδιοκτήτης για να διεκδικήσει τόυς υπόλοιπους 9 μήνες; τι πρέπει να προσέξω εγώ τώρα για να μήν τη φάω πισώπλατα γιατί μου είπαν ότι θα υπογράψουμε ένα χαρτί μόνο.. επίσης πληρώνουμε μέσω τραπέζης τα ενοίκια χρειάζεται αποδείξεις από τόν μεσίτη για να είμαστε σίγουροι; Είμαστε δυο στο συμβόλαιο εγώ κ η αρραβωνιαστικιά μου. ευχαριστω για το χρόνο σας! Αφού πληρώνεις μέσω τράπεζας, είσαι ΟΚ. Η ΔΕΗ είναι στο όνομα σου ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα