red7genius Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Έχω το εξής πρόβλημα σε 50αρα VDSL Cosmote: Όταν η γραμμή ενεργοποιήθηκε πριν 4-5 μήνες υπήρχε πρόβλημα ταχύτητα, το router συγχρόνιζε με απίστευτη δυσκολία στα 25mbps. Μετά από δήλωση βλάβης στην Cosmote και αφού είπαν ότι η γραμμή μέχρι το κτίριο είναι μια χαρά είπαν ότι είναι πρόβλημα στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. Μέσα από μια υπηρεσία της cosmote (μπας και έχουμε εγγυημένα αποτελέσματα), επισκέφτηκε τεχνικός το σπίτι (60ε η επίσκεψη με την επισκευή) και έλυσε το πρόβλημα. Πρακτικά από ότι μου είπε, άλλαξε το ζεύγος του UTP που ερχόταν από τον κατανεμητή της πολυκατοικίας στο διαμέρισμα. Τότε το πρόβλημα είχε λυθεί πλήρως και μέχρι πρόσφατα το router συγχρόνιζε άψογα 49999/4999. Πριν κάποιες μέρες άρχισαν πάλι τα προβλήματα στην ταχύτητα, το router έκανε να συγχρονίσει τουλάχιστον 20 λεπτά, και όταν το κάνει κλειδώνει στα 25 περίπου. Επίσης έχει συχνές αποσυνδέσεις. Δηλώθηκε ξανά βλάβη στην cosmote, και σήμερα με ενημέρωσαν πως επισκέφτηκε τεχνικός και μέτρησε την γραμμή και είναι μια χαρά οπότε το θέμα είναι εσωτερικό. Πριν φωνάξω ξανά τεχνικό και χρειαστώ άλλα 60ε, η ερώτηση μου είναι τι μπορώ να κάνω αν υπάρχει κάποια πρόταση; Μπορεί μέσα σε 4 μήνες να χάλασε η εσωτερική καλωδίωση ξανά; Μπορώ κάπως να το διαπιστώσω μόνος μου; Πως μπορώ να είναι σίγουρος επίσης ότι όντως ήρθε ο τεχνικός της cosmote και τα μέτρησε όλα οκ; Γιατί θεωρητικά σε όλες τις βλάβες θα μπορούσαν να λένε ήρθαμε μετρήσαμε και είναι όλα καλά και τρέχα γύρευε εσύ τι φταίει. Να πω πως έχουν δοκιμαστεί και οι δυο πρίζες του σπιτιού, το router είναι απευθείας συνδεδεμένο στην πρίζα, δεν υπάρχει τηλέφωνο/συναγερμός ούτε παρεμβολές από άλλες συσκευές κοντά. Μόνο reset το router δεν έχω δοκιμάσει αλλά δεν ξερω αν παίζει ρόλο στον συγχρονισμό. Επίσης είναι σχετικά καινούριο γιατί μου το άλλαξαν τότε. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2020 από red7genius
geoavlonitis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Απενεργοποίησε το SRA για αρχή και δες πώς θα πάει..
bill2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Όταν άλλαξες την καλωδίωση μήπως έβγαλες φωτογραφία η θυμάσαι το Attenuation ??
rexrap Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Γεια σας παίδες. Έχω το εξής πρόβλημα σε 50αρα VDSL Cosmote: Σήμερα έγινε η αλλαγή από Voda σε Cosmote. Το προβλημά μου είναι οτι είχα adsl στην Voda και έπιανα 12mbps max(9-10 σταθερό) down κ 0.80(max) up. Σήμερα που "έγινα" VDSL οι ταχύτητες μου έγιναν χώμα. Από 12(max)down έπεσα στα 5.8(max) και το up από 0.8(max) σε 0.5(max). Μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί έχω τρελαθεί. Πως γίνεται να έχω VDSL και να μου έπεσε η ταχύτητα πιο κάτω από ADSL. Αμα είναι να ακυρώσω το συμβόλαιο μην βγω και χρεωμένος που θα πληρώνω παραπάνω για να έχω λιγότερο. Πήρα τεχνικούς και όπως πάντα κατηλ. Σορρυ για την καταχρηση του ποστ.
geoavlonitis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τι στατιστικά δίνει το ρούτερ;; Ποιο έχεις; Το speedport plus ή το προηγούμενο της Voda; Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2020 από geoavlonitis
afm Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Η vdsl είναι πολύ πιο ευαίσθητη από την adsl σε θέματα παρεμβολών και bridge taps (παράλληλων συνδέσεων). Θα πρέπει λοιπόν να ελέγξεις την καλωδίωση σου για bridge taps. Η διαδικασία γίνεται ως εξής: Α. Αν είσαι τυχερός και οι 2 πρίζες σου είναι "σε σειρά" (δηλαδή το καλώδιο έρχεται από τον κατανεμητή στην πρώτη πρίζα και μετά από την πρώτη πρίζα με ένα καλώδιο πάει στην άλλη). α. Βρίσκεις πια είναι η πρώτη σου πρίζα που έρχεται από τον κατανεμητή. Συνήθως είναι η πιο κοντινή στην είσοδο. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις πια είναι άνοιξε τες και τις δύο. Αυτή που θα έχει διπλά καλώδια είναι η πρώτη. β. Αφαίρεσε όλα τα καλώδια εκτός από αυτά που έρχονται από τον κατανεμητή. Για να βρεις τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή (αν δεν μπορείς να το καταλάβεις) αποσύνδεσε όλα τα καλώδια από τις πρίζες. Σύνδεσε μία μπαταρία στα καλώδια στην μονή πρίζα και με ένα πολύμετρο ή ένα λαμπάκι βρες τα αντίστοιχα στην διπλή (πρώτη). Τα καλώδια που θα βρεις συνδέουν απλά τις δύο πρίζες ενώ τα άλλα καλώδια είναι αυτά που έρχονται από τον κατανεμητή. γ. Σύνδεσε τα καλώδια που έρχονται από τον κατανεμητή (όπως ακριβώς ήταν) και κλείσε την πρίζα. δ. Σύνδεσε απευθείας την πρίζα με το router σου με το τηλεφωνικό καλώδιο (βύσματα rj11). ε. Σύνδεσε (αν θέλεις) το τηλέφωνο ή/και το συναγερμό στη θύρα phone1 ή phone2 του router σου. στ. Σύνδεσε το υπολογιστή σου και μέτρα την ταχύτητα. Λογικά θα είσαι εντάξει. Β. Αν είσαι άτυχος και οι πρίζες σου είναι συνδεδεμένες "τύπου αστέρα" (δηλαδή το καλώδιο που έρχεται από τον κατανεμητή διακλαδίζεται συνήθως κάπου μέσα στον τοίχο και κάθε πρίζα έχει μόνο ένα ζευγάρι καλωδίων) τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί θα πρέπει να βρεις το κουτί στον τοίχο και να απομονώσεις τα καλώδια ώστε να γίνει η σωστή σύνδεση. Αν τα κάνεις όλα σωστά σίγουρα θα δεις μεγάλη βελτίωση στην ταχύτητα. Αν δεν δεις βελτίωση κάνε ένα reset πατώντας με ένα συνδετήρα το κουμπί reset (μέσα στην μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος). Αν δεν δεις βελτίωση ίσως τότε φταίει το router και ζητάς αλλαγή. Δες και την παρακάτω εικόνα για την σωστή συνδεσμολογία.
red7genius Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2020 Update: Τελικά ξανά ήρθε ο εξωτερικός τεχνικός που το είχε φτιάξει την πρώτη φορά και είπε πως η γραμμή του διαμερίσματος και μέχρι τον κατανεμητή είναι μια χαρά και ότι έχει πρόβλημα η γραμμή του οτε και ο τεχνικός δεν μέτρησε καλά. Αφού γύρισε πίσω την βλάβη στον οτε, ξανά ήρθε τεχνικός από τον οτε να μετρήσει ξανά την γραμμή και αυτήν την φορά με κατέβασε κάτω να μου το δείξει. Ενώ μου είπε πως έπρεπε να καλέσω πάλι τον εξωτερικό τεχνικό, φιλοτιμήθηκε και ανέβηκε πάνω και τελικά βρήκαμε πως το πριζάκι του τηλεφώνου είχε κάποιο θέμα. Ίσιωσε κάτι δοντάκια και τώρα παίζει καρφί στο 50αρι η γραμμή! Να 'ναι καλά το παιδί.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα