Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω σμηγματορροϊκή δερματίτιδα στο κεφαλι κυριως. Οσο ημουν Ελλαδα εβαζα ειδικα σαμπουαν αλλα και παλι με επιανε φαγουρα. 

Πριν απο 2 χρονια εφυγα για uk και η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα εξαφανιστηκε εντελως. Ουτε νιφαδες, ουτε φαγουρα ουτε τιποτα. 

Τωρα ξαναγυρισα Ελλαδα και επεστρεψε και η δερματιτιδα μαζι. Τι μπορει να φταιει? Μηπως ειναι το κλιμα? Καποιοι μου ειπαν οτι μπορει να ειναι και το νερο.

Εχει κανεις παρομοια εμπειρια?

Δημοσ.

Μήπως η φαγούρα είναι από την ξηροδερμία που τυχόν προκαλείται από ήλιο/αφυδάτωση?
Ίσως Αγγλία έχεις λιγότερο άγχος? Αν και μάλλον Ελλάδα ήρθες για διακοπές οπότε δεν πρέπει να είναι ψυχολογικό.

Δημοσ.

Πολλά μπορεί να είναι.

Ψυχολογικό: πώς ήσουν όσο ήσουν στην Αγγλία και πώς τώρα που επέστρεψες; Ήσουν αγχωμένος εκεί ή γουσταρες που έφυγες από Ελλάδα; Ακολούθως, ήθελες να κάτσεις κι άλλο και γύρισες αναγκαστικά, ή ανακουφιστηκες που επέστρεψες;

Κλίμα: αν γύρισες τώρα με τις ζέστες, μπορεί να έπαθε κάτι σαν σοκ ο οργανισμός. Αν και οι χαμηλές θερμοκρασίες έχω διαβάσει ότι επίσης επιδεινώνουν την κατάσταση, όχι μόνο οι υψηλές και ο ιδρώτας.

Υγιεινή: ενδεχομένως κάποια αλλαγή στο πλύσιμο πετσετών, μαξιλαροθηκών;

Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να είναι και θέμα νερού, ή και διατροφής.

Δημοσ.

Γυρισα μονιμα Ελλαδα. Πιο αγχωμενος ημουν εκει παρα εδω. Αλλα γενικα δεν στρεσαρομαι.

Θα δοκιμασω το εμφιαλωμενο νερο για κανα μηνα να δω αν αλλαξει κατι. Ισως επαθε και σοκ ο οργανισμος γιατι εχω 1 μηνα που γυρισα μονο.

Δημοσ.

Διατροφή επίσης παίζει ρόλο. Μήπως πλακώθηκες στα πιτόγυρα, τσιπουροκαταστάσεις, κλπ κρεπάλες εδώ? :P
Όχι ότι Αγγλία δε βρίσκεις σαβούρες να φας φαντάζομαι.

Δημοσ.

Χαχα οχι και τοσο να σου πω την αληθεια. θα παω και σε μια δερματολογο να με ξανατσεκαρει να παρουμε και μια επαγγελματικη γνωμη

Δημοσ.

Μήπως το σπίτι σου στην Ελλάδα έχει πολύ υγρασία ? Επειδή σε εμένα μόλις μετακόμισα πιο παλιά ξαφνικά άρχισα να έχω θέμα και έχω φουλ υγρασία εδώ....Είχα πάει και εγώ σε δερματολόγο έχω αλλάξει 500 σαμπουάν αλλά τίποτα...

Δημοσ.

Το έχω και εγώ το πρόβλημα ευτυχώς όχι μόνιμα.Πιο πολύ το ρίχνω στο άγχος.Έχω δοκιμάσει άπειρα σαμπουάν αλλά πέραν της φαγούρας εμφανίζεται και πυτιρίδα.

Μόνο με h@s δεν έχω πρόβλημα πυτιρίδας αλλά αν αγχωθώ εμφανίζεται φαγούρα ευτυχώς όχι πάντα.Έχω μάθει να ζω με το πρόβλημα και όταν εμφανιστεί συχνό λούσιμο.Δεν έχω βρει άλλη λύση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

είχα παρατηρήσει το ίδιο θέμα με σένα αλλά με απλά ταξίδια για δουλειά εξωτερικό, όσο ήμουν έξω όλα σταματούσαν με το που γύριζα ξανά χαμός...

μια μέρα στη Γαλλία είδα ότι αυτή τη φορά τα πράγματα όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά ήταν 10 φορές χειρότερα, εκεί παρατήρησα την έντονη μυρωδιά χλωρίου στο νερό.

έβαλα φίλτρο για το χλώριο στο ντουζ και έπεσε αρκετά και η φαγούρα και όλα. 

κατάφερα να το μηδενίσω με 2 σαμπουάν που λένε ότι έχουν μέσα ελαιόλαδο ένα της  GARNIER Botanic Therapy Σαμπουάν βαθιάς θρέψης με ελαιόλαδο και ένα Nature Box Shampoo Olive και τα δυο είναι απλά σαμπουάν σούπερ μάρκετ όχι τίποτα ακριβό και τα εναλλάσσω μόλις δω ότι με πιάνει   

Αυτό με το ελαιόλαδο το ανακάλυψα σε ένα χαμάμ :P  μου περάσαν τα μαλλιά κάποιο δικό τους προϊόν (που δεν είναι του εμπορίου) και σταμάτησαν τα πάντα μέχρι το επόμενο λούσιμο, αφού τους ρώτησα τι είχε μέσα, πήγα στο super market και πήρα τα 2 που βρήκα με ελαιόλαδο.  

Επεξ/σία από Dark_son20
  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

είχα παρατηρήσει το ίδιο θέμα με σένα αλλά με απλά ταξίδια για δουλειά εξωτερικό, όσο ήμουν έξω όλα σταματούσαν με το που γύριζα ξανά χαμός...

μια μέρα στη Γαλλία είδα ότι αυτή τη φορά τα πράγματα όχι μόνο δεν σταμάτησαν αλλά ήταν 10 φορές χειρότερα, εκεί παρατήρησα την έντονη μυρωδιά χλωρίου στο νερό.

έβαλα φίλτρο για το χλώριο στο ντουζ και έπεσε αρκετά και η φαγούρα και όλα. 

κατάφερα να το μηδενίσω με 2 σαμπουάν που λένε ότι έχουν μέσα ελαιόλαδο ένα της  GARNIER Botanic Therapy Σαμπουάν βαθιάς θρέψης με ελαιόλαδο και ένα Nature Box Shampoo Olive και τα δυο είναι απλά σαμπουάν σούπερ μάρκετ όχι τίποτα ακριβό και τα εναλλάσσω μόλις δω ότι με πιάνει   

Αυτό με το ελαιόλαδο το ανακάλυψα σε ένα χαμάμ :P  μου περάσαν τα μαλλιά κάποιο δικό τους προϊόν (που δεν είναι του εμπορίου) και σταμάτησαν τα πάντα μέχρι το επόμενο λούσιμο, αφού τους ρώτησα τι είχε μέσα, πήγα στο super market και πήρα τα 2 που βρήκα με ελαιόλαδο.  

οταν λες φιλτρο εννοεις αυτα του ενεργου ανθρακα? δεν εχω ιδεα.

θα τα δοκιμασω και τα δυο τα σαμπουαν

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κάτι αντίστοιχο αυτουνού είχα πάρει απο ebay

https://www.skroutz.gr/s/24549625/Calux-Συσκευή-Φιλτραρίσματος-με-Φίλτρο-15-Σταδίων.html

Το KDF είναι το υλικό που κάνει τη δουλειά με το χλώριο 

Επεξ/σία από Dark_son20
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dark_son20 είπε

κάτι αντίστοιχο αυτουνού είχα πάρει απο ebay

https://www.skroutz.gr/s/24549625/Calux-Συσκευή-Φιλτραρίσματος-με-Φίλτρο-15-Σταδίων.html

Το KDF είναι το υλικό που κάνει τη δουλειά με το χλώριο 

https://shop.waterfresh.gr/product/φίλτρο-για-ντουζ-ενεργού-άνθρακα-χρωμ-2/?skr_prm=WyIwZWIzYjFkMS01MzI2LTQ0YTYtYWY1NC1kMTk5YzlkOTE0ZWUiLDE1OTkwOTgwMzUwMjYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

αυτο τσιμπησα εγω να το δοκιμασω. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...