marsele Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημέρα είμαι συνδρομητής στην forthnet με 24αρα ταχύτητα (περίπου 13-14 Mbps συγχρονίζει η γραμμή). Το Modem που μου έχει δώσει ο πάροχος είναι το technicolor td5136. Σκέφτομαι να αγοράσω το Xiaomi Mi 4A για να εκμεταλλευτώ την 5ghz μπάντα μιας και η smart tv και το τηλέφωνο μου την υποστηρίζει. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχει ικανοποιητική εμβέλεια το wifi του router και γενικότερα εάν αξίζει η αγορά (περίπου 25 ευρώ απο skroutz);; Θα υπάρχει διαφορά όσον αφορά την ταχύτητα του internet όταν είμαι συνδεδεμένος στο wifi;;
TechnoState Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 ... διαφορά στην ταχύτητα δεν θα δεις. Όμως, στο δικό μου σπίτι, το mi router, διαχειρίζεται καλύτερα στο δίκτυο, απο εκείνο του παρόχου. Vodafone (50/5) με τουλάχιστον 15 συσκευές on line (οι μισές μέσα απο MiHome). Καμία αποσύνδεση, οι υπηρεσίες που απαιτούν bandwidth, λειτουργούν χωρίς προβλήματα (streaming, Netflix, αλλά κ home surveillance/uploading, etc). 1
mikevchq Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Έχε κατά νου ότι η μπάντα 5G έχει χειρότερη διεισδυτικότητα από την 2.4 και το σήμα θα είναι πιο ασθενές
marsele Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 23 minutes ago, TechnoState said: ... διαφορά στην ταχύτητα δεν θα δεις. Όμως, στο δικό μου σπίτι, το mi router, διαχειρίζεται καλύτερα στο δίκτυο, απο εκείνο του παρόχου. Vodafone (50/5) με τουλάχιστον 15 συσκευές on line (οι μισές μέσα απο MiHome). Καμία αποσύνδεση, οι υπηρεσίες που απαιτούν bandwidth, λειτουργούν χωρίς προβλήματα (streaming, Netflix, αλλά κ home surveillance/uploading, etc). Κοίταξε κι εγώ με αυτό το σκεπτικό έχω μπει στην διαδικασία να το αγοράσω. Έχω μια smart TV που παίζει Netflix, μια ip camera που την χρησιμοποιώ μέσω του Mi home, 2 sonoff,μια yeelight λάμπα και θεωρώ ότι θα γίνεται σωστότερη διαχείριση των συσκευών όπως αναφέρεις κι εσύ.
TechnoState Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 ....15 είπα?!...15 τουλάχιστον είναι μόνο μεσα στα 2 ΜiHome (Europe/China mainland)! ...βάλε κ δύο smart TVs, τρία smartphones, ένα tablet, δύο laptops, ενα Sony ps, κάτι θερμοσίφωνες κ κάτι τέντες στα μπαλκόνια με sonoff...κ δουλεύουν όλα σταθερά (εντάξει δεν τα έχω δοκιμάσει όλα μαζί ταυτόχρονα... λογικά η σύνδεση θα γονατίσει). ...ρε πως καταλήξαμε έτσι (τώρα που το σκέφτομαι)??!?!?
marsele Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 11 minutes ago, TechnoState said: ....15 είπα?!...15 τουλάχιστον είναι μόνο μεσα στα 2 ΜiHome (Europe/China mainland)! ...βάλε κ δύο smart TVs, τρία smartphones, ένα tablet, δύο laptops, ενα Sony ps, κάτι θερμοσίφωνες κ κάτι τέντες στα μπαλκόνια με sonoff...κ δουλεύουν όλα σταθερά (εντάξει δεν τα έχω δοκιμάσει όλα μαζί ταυτόχρονα... λογικά η σύνδεση θα γονατίσει). ...ρε πως καταλήξαμε έτσι (τώρα που το σκέφτομαι)??!?!? Με αφορμή το mi home που ανέφερες θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι: έχω την xiaomi mijia imilab camera και παρατηρώ μεγάλο lag κατά την διάρκεια χειρισμού της κάμερας. Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο server (europe) ή η ταχύτητα της γραμμής;; Να δοκιμάσω να αλλάξω server (China Mainland);
TechnoState Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 @marsele ....την έχω κ αυτή. Προχθές έκανε ένα μεγάλο update...δεν έχω προλάβει να μπω κ να δω τι έχει αλλάξει. Το είχα παρατηρήσει κ εγώ κάποιες στιγμές αυτό. Παίζει ρόλο το uploading της γραμμής σου κ το δίκτυο στο οποίο βρίσκεσαι...πχ έβλεπα καθυστερήσεις όταν ήμουν απο 4G, απο 4G+ όμως κ με την ποιότητα στο SD είχα σχεδόν άμεση επικοινωνία, χωρίς καμία καθυστέρηση. Για το region είναι ανάλογα τι συσκευή έχεις πάρει (Global/China) στις Global συσκευές έχω παρατηρήσει ότι μου παίζουν πολύ καλά όταν το Region είναι Germany (?!?!) στις υπόλοιπες China mainland φυσικά. Εξυπακούεται ό,τι αν έχεις κινεζική έκδοση, δεν "την βλέπει" ευρωπαϊκός server κ αντίστροφα. Το έχω λύσει με κλώνο του miHome app ώστε να τρέχουν ταυτόχρονα κ οι δύο εφαρμογές, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να αλλάζω το location. Φυσικά στο China mainland έχεις πολλές παραπάνω επιλογές, δυνατότητες κ άμεσες αναβαθμίσεις από τους υπόλοιπους (servers).
marsele Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 37 minutes ago, TechnoState said: Το έχω λύσει με κλώνο του miHome app ώστε να τρέχουν ταυτόχρονα κ οι δύο εφαρμογές, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να αλλάζω το location. Όταν λες κλώνο εννοείς την δυνατότητα που σου δίνει μέσω "dual app" το κινητό;;.(Xiaomi mi 8 lite έχω). Δηλαδή στην μια εφαρμογή επιλέγεις China Server και στην άλλη Europe server;;; Ξέρω πάντως ότι το upload της γραμμής μου δεν είναι και το καλύτερο ( κάτω από 1mbps σίγουρα για να μην πω ότι συγχρονίζει 0,5 mbps). Άρα λογικά όταν επιλέγω SD ανάλυση ( low) γι'αυτό μάλλον ρολαρει καλύτερα η εφαρμογή...
TechnoState Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Ναι, ειδικά οι κάμερες, για να έχεις σωστή λειτουργία χρειάζεσαι αρκετα καλό upload. Με 5 εγώ είμαι απλά οκ σε SD βέβαια ιδανικά θα ήταν το 10 αλλά τα κόστη ξεφεύγουν. Έχω Realme συσκευή (άρα δεν έχω by default duplicate apps)... οπότε χρησιμοποιώ άλλη εφαρμογή (parallel apps) που δημιουργεί κλώνους στην εκάστοτε επιλεγμένη εφαρμογή, ώστε να δουλεύουν ταυτόχρονα πολλαπλά accounts.
marsele Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) @TechnoState Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Στην καμέρα έχω τοποθετήσει μια κάρτα micro sd 8gb που την είχα από παλιό κινητό σαν spare, και φυσικα δεν είναι class 10 όπως οι πιο καινούριες. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όλα τα βιντεάκια που καταγράφονται στο cloud η αναπαραγωγή τους γίνεται άψογα χωρίς κάποια κολλήματα, ενώ τα βιντεάκια που καταγράφονται στην micro sd όταν πάω να κάνω αναπαραγωγή λαγκάρει απίστευτα λες και τα βλέπεις σε slow motion.Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται η κάρτα micro sd λόγω του ότι δεν είναι class 10;;; Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2020 από marsele
marsele Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2020 Τελικά το αγόρασα περίπου στα 25 ευρώ και χθες έκανα το σετάρισμα! Οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές, φαίνεται πιο σταθερό σε σύνδεση το wifi και το πλεονέκτημα είναι και η μπάντα των 5ghz που όταν συνδέθηκα με το κινητό είδα μια μικρή διαφορά στην ταχύτητα. Η ταχύτητα internet είναι περίπου στα 13mbps που κλειδώνει στο σπίτι η γραμμή. Τώρα σίγουρα για κατακόρυφη αύξηση της ταχύτητας θα πρέπει να γίνει μετάβαση σε vdsl. Πάντως το router φαίνεται για αρχή αρκετά καλό. Εάν αργότερα αλλάξω σύνδεση και βάλω VDSL λογικά θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω έτσι δεν είναι;;
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2020 το σύνδεσες σαν router ή σαν access point ?
marsele Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2020 Σαν Modem (για να γίνεται η σύνδεση στον ISP) έχω το tecnhnicolor td5136 που δίνει η forthnet και έχω συνδέσει ακριβώς πάνω από του το xiaomi σαν router. Όπως είπα είδα μια βελτίωση στην σταθερότητα του ασυρμάτου δικτύου μιας και πριν δεν ήμουν αρκετά ευχαριστημένος. Στην ουσία ότι αποτέλεσμα δίνει το speedtest στο σταθερό pc που το δοκίμασα με καλώδιο ethernet το ίδιο παίρνω και στις συσκευές wifi και είδα μια βελτίωση της ταχύτητας στις συσκευές που υποστηρίζουν μπάντα 5ghz. Ωστόσο όπως ανέφερα παραπάνω για να βελτιώσεις αισθητά την ταχύτητα του internet πρέπει να πας αναγκαστικά σε VDSL πράγμα το οποίο σκέφτομαι να κάνω κι εγώ. Προσανατολίζομαι για cosmote υπάρχουν κάποιες προτάσεις για το ποιος πάροχος είναι πιο αξιόπιστος (σε ταχύτητα, εξυπηρέτηση κλπ.);;; Με ενδιαφέρει ένα πρόγραμμα στα 30 ευρώ μάξιμουμ μιας και τώρα δίνω 19 ευρώ το μήνα για απλή ADSL έως 24mbps (που στην πραγματικότητα είναι περίπου 13,5 Mbps)
jimmy1973 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2021 κανω δοκιμες και το εχω σεταρει ως extender ωστε να περνει ασυρματα και να δινει επιγεια. μεχρι εδω καλα.. μπορω να το δω μεσα απο την εφαρμογη του τηλεφωνου,δεν μπορω να μπω ομως στο pc interface μεσω browser που εχει και περισσοτερες ρυθμισεις. πως μπορω να το δω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα