Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Αυτό πως βγήκε? Επειδή κάποιοι έκαναν καλύτερη οικονομία και έχτισαν όταν έχτισαν, πρέπει να τα έκαναν με κλεμμένα? 

Ε καλά τωρα. 3 διαμερισματα δεν φτιαχνονται με απλώς καλύτερη οικονομία. Ή βγάζεις 5000 το μηνα το λιγότερο η έχεις μεγάλη περιουσία απο γονείς.

Εκτος αν ζουμε στην εποχη του 80 

• Like 2
  • Απαντ. 208
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε

Έλληνα ξύπνα είσαι πτωχευμένος, θα κάνεις υποχωρήσεις στα πάντα...θα αγοράζεις από λιντλ , θα παίρνεις ΜΜΜ, θα βολευτεις με κινητό των 200 όχι των 800 ευρω.

Όλα αυτά σας πειράζουν το ξέρω, ομως τέλος τα λεφτά και οι εποχές προ 2008. Όλοι θα μάθουμε να ζούμε με λιγότερα γιατί όπως είπα οι τιμές θα παίρνουν μόνο την ανιούσα.

Οπότε αρχίστε την συγκατοίκηση

Εγω με οσα γραφεις εχω καταλαβει πως ειτε σου αφησαν σπιτια γονεις - παπουδες και την εχεις δει μεγιστανας (δεν εισαι ο μονος, μιας φιλης της αφησε ο παππους 3 σπιτια και 2 ακινητα που νοικιαζει σε εταιρειες και την εχει δει Ωνασης) η δεν εχεις τιποτα και απλα τρολλαρεις ολη την ωρα.

Δεν ξερω τι απο τα 2 βεβαια, και τα 2 ειναι καπως....

4 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Ε καλά τωρα. 3 διαμερισματα δεν φτιαχνονται με απλώς καλύτερη οικονομία. Ή βγάζεις 5000 το μηνα το λιγότερο η έχεις μεγάλη περιουσία απο γονείς.

Γονεις, παπουδες, θειους απο την Αμερικη πχ.....Καποιοι καλως η κακως εγιναν "μαγκες" με ξενες πλατες.....Ετσι ειναι η ζωη τι να κανουμε.

• Like 5
Δημοσ.
Μόλις τώρα, pontez2 είπε

Προφανώς όσοι έχουν σπίτια τώρα, οι περισσότεροι τα απέκτησαν πριν το 2005 το οποίο ήταν εύκολο. Οι υπόλοιποι, προσπαθούν να σώσουν τα σπασμένα από τα δάνεια τους. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Προφανώς όσοι έχουν σπίτια τώρα, οι περισσότεροι τα απέκτησαν πριν το 2005 το οποίο ήταν εύκολο. Οι υπόλοιποι, προσπαθούν να σώσουν τα σπασμένα από τα δάνεια τους. 

Για ποιους ηταν ευκολο; Σιγουρα δεν εννοεις για μισθωτους γιατι πχ το 2005 εγω ειμουν 24 και καθαριζα 1000-1200ε τον μηνα, για να αγορασω σπιτι θα επρεπε να κανω οικονομιες 10 χρονια κοντα.

Γυριζουμε λοιπον παλι σε οτι ειπα, τα σπιτια δεν αγοραστηκαν απο την γενια μας αλλα απο τις προηγουμενες, οσους Δημοσιους Υπαλληλους φαγανε καλα επι ΠΑΣΟΚ, οσους δουλευαν σε ΔΕΗ και ΟΤΕ και πηραν κατι φουσκωμενα ΕΦΑΠΑΞ και αλλους τετοιους (χωρια απο παπουδες και θειους που παμε ακομα πιο πισω).

Σε γενικες γραμμες δεν πιστευω πως υπαρχει ανθρωπος μεχρι τα 40 σημερα που μονος του (και χωρις παρανομιες) να εχει καταφερει να ειναι εισοδηματιας (εμφαση στο ΜΟΝΟΣ του - κατι γνωστους που εχω που μια ωραια πρωια βρηκαν στο μαξιλαρι τους 100-200-300 χιλιαρικα απο γονεις η/και παπουδες και τα επενδυσαν δεν θεωρω πως εκαναν κατι μονοι τους ασχετα που σε ολο τον κοσμο διαφημιζουν το αντιθετο).

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, KiriosMarios είπε

Έλληνα ξύπνα είσαι πτωχευμένος, θα κάνεις υποχωρήσεις στα πάντα...θα αγοράζεις από λιντλ , θα παίρνεις ΜΜΜ, θα βολευτεις με κινητό των 200 όχι των 800 ευρω.

Όλα αυτά σας πειράζουν το ξέρω, ομως τέλος τα λεφτά και οι εποχές προ 2008. Όλοι θα μάθουμε να ζούμε με λιγότερα γιατί όπως είπα οι τιμές θα παίρνουν μόνο την ανιούσα.

Οπότε αρχίστε την συγκατοίκηση

Οκ φίλε, δε διαφωνώ αλλά είναι φθηνά τα λιντλ? γιατί εγώ παίρνω από σκλαβενίτη. Πόσο πιο φθηνά? δεν έχουν ντελίβερι. Έχω ένα κινητό xiaomi 200Ε το οποίο κάνει υπερπαπάδες και με έχει κυριολεκτικά σώσει από τα χειρότερα, δε νομίζω των 800 να έκανε τίποτα καλύτερο για εμένα έστω.

Τώρα θέλω να μου προτείνεις πως να βρω συγκάτοικο καθώς ζω μόνος και η μοναξιά με σκοτώνει σε βαθμό που σκεφτόμουν να τη πέσω στην ιδιοκτήτρια η οποία αν και μεγάλη ντύνεται προκλητικά και κρατιέται καλά, μάλιστα είναι πολύ συνεργάσιμη. Έχω ένα εχτρα κρεβάτι. Θα προτιμούσα μία εργατική κοπέλα που να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού και να δουλεύει κανά 3ώρο, φυσικά να είναι εμφανίσιμη. Τι προσφέρω?¨λογαριασμούς/ενοίκια, μοντέρνο υπολογιστή, ίσως λίγο φαγητό. 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Για ποιους ηταν ευκολο; Σιγουρα δεν εννοεις για μισθωτους γιατι πχ το 2005 εγω ειμουν 24 και καθαριζα 1000-1200ε τον μηνα, για να αγορασω σπιτι θα επρεπε να κανω οικονομιες 10 χρονια κοντα.

Δηλαδή εσύ περιμένεις κάποιος να έχει την δυνατότητα να αγοράσει σπίτι από τα 25 του? Αν ήσουν 25 το 1995, ίσως μέχρι το 2005 να είχες κάτι στην άκρη + κάποιο στεγαστικό. 

Τι να σου πω, από προσωπική εμπειρία, και χωρίς να δουλεύουν οι γονείς μου σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΠΑΣΟΚ, δημόσιο κτλ, μια χαρά σήκωσαν και έφτιαξαν ξενοδοχείο, σπίτι και εστιατόριο το 90-2000

16 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Σε γενικες γραμμες δεν πιστευω πως υπαρχει ανθρωπος μεχρι τα 40 σημερα που μονος του (και χωρις παρανομιες) να εχει καταφερει να ειναι εισοδηματιας (εμφαση στο ΜΟΝΟΣ του - κατι γνωστους που εχω που μια ωραια πρωια βρηκαν στο μαξιλαρι τους 100-200-300 χιλιαρικα απο γονεις η/και παπουδες και τα επενδυσαν δεν θεωρω πως εκαναν κατι μονοι τους ασχετα που σε ολο τον κοσμο διαφημιζουν το αντιθετο).

Υπάρχουν όμως άλλοι πόσοι που βρήκαν 100-200-300 χιλιάρικα και έκαναν αέρα μέσα σε λίγα βράδια, μαζί με ότι άλλο είχαν από πριν. Οπότε, ναι, το να έφτιαξαν σπίτια με αυτά είναι κατόρθωμα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Δηλαδή εσύ περιμένεις κάποιος να έχει την δυνατότητα να αγοράσει σπίτι από τα 25 του? Αν ήσουν 25 το 1995, ίσως μέχρι το 2005 να είχες κάτι στην άκρη + κάποιο στεγαστικό. 

Τι να σου πω, από προσωπική εμπειρία, και χωρίς να δουλεύουν οι γονείς μου σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΠΑΣΟΚ, δημόσιο κτλ, μια χαρά σήκωσαν και έφτιαξαν ξενοδοχείο, σπίτι και εστιατόριο το 90-2000

Αν ειμουν 25 το 95 τωρα θα ειμουν 50, εγω ειπα μεχρι 40.

Παντως πολυ βολικα αφηνεις στην ακρη κληρονομιες, χρηματα απο γονεις, θειους, παπουδες.

Μονοι τους αποκλειεται να εκαναν οσα λες. Αν πεις ολο το τραγουδι ειμαι σιγουρος πως θα ερθεις στα λογια μου.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Υπάρχουν όμως άλλοι πόσοι που βρήκαν 100-200-300 χιλιάρικα και έκαναν αέρα μέσα σε λίγα βράδια, μαζί με ότι άλλο είχαν από πριν. Οπότε, ναι, το να έφτιαξαν σπίτια με αυτά είναι κατόρθωμα. 

Μια λέξη: Μαύρα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν ξερω αν σοβαρολογειτε η τρολλαρετε μερικοι. Δηλαδη ισοπεδωνουμε τα παντα; Το ιδιο ειναι ενας που αρχιζει με 0 ευρω και το ιδιο καποιος που αρχιζει με 100-200-300.000 ευρω; Και μετα περιμενουμε και απο τους 2 το ιδιο αποτελεσμα; Το οτι καποιοι τα τιναξαν στον αερα δεν σημαινει τιποτα απολυτως.

1 λεπτό πριν, ptwma είπε

Μια λέξη: Μαύρα 

Ισως, πολυ πιθανο. Αλλα να λεμε πως καποιος εφτιαξε σπιτι, μαγαζι, ξενοδοχειο,  χωρις παρανομιες και πλατες (και χωρις παχουλο ΕΦΑΠΑΞ επι ΠΑΣΟΚ) ειναι αστειο απλα.

Επεξ/σία από Salvation81
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Salvation81 είπε

Παντως πολυ βολικα αφηνεις στην ακρη κληρονομιες, χρηματα απο γονεις, θειους, παπουδες.

Μικρή βοήθεια από γονείς του ενός, και ένα δάνειο πυο το ξεπληρωσαν σχετικά γρήγορα. 

Τι να κάνουμε, κάποιες δουλειές φαίνεται ότι τα πήγαιναν καλύτερα από άλλες. Άσε που με δραχμές, η αποταμίευση ήταν ευκολότερη λόγω λιγότερων καθημερινών εξόδων. 

4 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Αν ειμουν 25 το 95 τωρα θα ειμουν 50, εγω ειπα μεχρι 40.

Ναι και το 2005 θα ήσουν 35, και άρα εντός του ορίου των "40" που εσύ έθεσες. 

Το έχω σχολιάσει και σε άλλο thread. Κάποιοι έκαναν καλύτερη οικονομία από άλλους. Τι να κάνουμε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Μικρή βοήθεια από γονείς του ενός, και ένα δάνειο πυο το ξεπληρωσαν σχετικά γρήγορα. 

Τι να κάνουμε, κάποιες δουλειές φαίνεται ότι τα πήγαιναν καλύτερα από άλλες. Άσε που με δραχμές, η αποταμίευση ήταν ευκολότερη λόγω λιγότερων καθημερινών εξόδων. 

Ναι και το 2005 θα ήσουν 35, και άρα εντός του ορίου των "40" που εσύ έθεσες. 

Το έχω σχολιάσει και σε άλλο thread. Κάποιοι έκαναν καλύτερη οικονομία από άλλους. Τι να κάνουμε. 

Και εδω σταματαμε την συζητηση, εκτος αν με μικρη βοηθεια εννοεις 5 χιλιαρικα πχ (εδω γελαμε).

Καλως η κακως το θεμα της οικονομιας ειναι απλη λογικη, δεν μπορει κανεις με 1000-1500-2000ε μισθο και νομιμα να κανει περιουσια (μιλαμε απο το 2000 και μετα εννοειται, πριν ηταν πολυ αλλιως ολα - οχι οτι εκανες περιουσια αλλα ηταν πιο νεα η αγορα σε ολα) οποτε κανεις δεν εχει κανει τιποτα απο μονος του.

Ολα τα αλλα ειναι ιστοριες για αγριους.

ΥΓ: Αν το 95 ειμουν 25 το 90 που ακομα επαιρνε καλα χρηματα ο κοσμος θα επαιρνα και εγω, δεν ειμουν ομως οποτε το παραδειγμα μου ισχυει για τωρα (που και να ειμουν αντε να ειχα ενα σπιτι δικο μου, δεν θα ειχα κανει περιουσια).

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε

Γενικά μιλάω δε θέλω να προσβάλλω κανέναν, όλοι πρέπει να κάνουμε οικονομία και να ξεβολευτουμε..10 χρόνια κρίσης και με 700 ευρώ μισθό ΔΕΝ θα μένεις μόνος σου στο ενοίκιο τέλεια και παύλα. Οι τιμές δεν θα πέσουν καντε οικονομία!!!

ναι αλλά δε βρίσκεις συγκάτοικο έτσι για πλάκα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Salvation81 ποτέ δεν είπα κάτι για μισθό, ΕΕ είναι και οι 2 (εστιατόριο), και πριν το 2005 γενικά όλα τα εστιατόρια δούλευαν και το ΦΠΑ δεν αποτελούσε πρόβλημα τότε κυρίως εποχή δραχμών. Επίσης, ότι έκαναν, το έκαναν μαζί. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις κολλήσει στο ότι πρέπει να φτιάξεις την ζωή σου μόνος σου. 

Θα δώσω άλλο παράδειγμα όπου κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν σωστά τα οικονομικά τους. Τους αγρότες. Έπαιρναν επιδόματα και αναβάθμιζαν την ζωή τους αλλά όχι την δουλειά τους. Τώρα η ζωή παλιωσε, το ίδιο και η δουλειά τους. Οι μισοί έχουν ερείπια μηχανήματα, δεν έχουν δίχτυα και περιμένουν από το κράτος χρήματα άμα τους καταστραφεί η σοδειά. 

Εδώ ποιος φταίει? 

Όπως είπα, πέρα από αυτούς που άρπαξαν ότι άρπαξαν, υπάρχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν τα οικονομικά τους, και αυτοί που χρέωσαν τις πιστωτικές και έχουν απλήρωτα δάνεια. Σε αυτούς που κατάφεραν να τα διαχειριστουν, έκαναν από σπίτι δικό τους και πάνω. 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

ποτέ δεν είπα κάτι για μισθό, ΕΕ είναι και οι 2 (εστιατόριο), και πριν το 2005 γενικά όλα τα εστιατόρια δούλευαν και το ΦΠΑ δεν αποτελούσε πρόβλημα τότε κυρίως εποχή δραχμών. Επίσης, ότι έκαναν, το έκαναν μαζί. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις κολλήσει στο ότι πρέπει να φτιάξεις την ζωή σου μόνος σου.

Άρα ό,τι είπε το ptwma, μαύρα.

Αλλά όχι, στο insomnia είμαστε, όλοι οι άλλοι είναι παράνομοι ή/και φοροδιαφεύγουν, εμείς ποτέ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

@Salvation81 ποτέ δεν είπα κάτι για μισθό, ΕΕ είναι και οι 2 (εστιατόριο), και πριν το 2005 γενικά όλα τα εστιατόρια δούλευαν και το ΦΠΑ δεν αποτελούσε πρόβλημα τότε κυρίως εποχή δραχμών. Επίσης, ότι έκαναν, το έκαναν μαζί. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις κολλήσει στο ότι πρέπει να φτιάξεις την ζωή σου μόνος σου. 

Θα δώσω άλλο παράδειγμα όπου κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν σωστά τα οικονομικά τους. Τους αγρότες. Έπαιρναν επιδόματα και αναβάθμιζαν την ζωή τους αλλά όχι την δουλειά τους. Τώρα η ζωή παλιωσε, το ίδιο και η δουλειά τους. Οι μισοί έχουν ερείπια μηχανήματα, δεν έχουν δίχτυα και περιμένουν από το κράτος χρήματα άμα τους καταστραφεί η σοδειά. 

Εδώ ποιος φταίει? 

Όπως είπα, πέρα από αυτούς που άρπαξαν ότι άρπαξαν, υπάρχουν αυτοί που διαχειρίστηκαν τα οικονομικά τους, και αυτοί που χρέωσαν τις πιστωτικές και έχουν απλήρωτα δάνεια. Σε αυτούς που κατάφεραν να τα διαχειριστουν, έκαναν από σπίτι δικό τους και πάνω. 

Φιλε μου το ειπα και πριν, το θεμα οικονομικου εχει να κανει καθαρα με την λογικη. Εσυ λες μεσα σε 10 χρονια πως Α) Εχτισαν σπιτι, Β) Εχτισαν εστιατοριο και Γ) Εχτισαν ξενοδοχειο.

Και προσπαθεις να πεισεις πως τα εκαναν μονοι τους. 5 ατομα μαζι να ηταν οχι 2 ΔΕΝ θα μπορουσαν να το κανουν.

Δυστυχως στην Ελλαδα ειδικα ο κοσμος εχει μεγαλη δυσκολια στο να παραδεχτει οτι ΔΕΝ εκανε κατι μονος του. Εχω φιλο που εχει 2 καφετεριες και 1 εστιατοριο. Σε ολο τον κοσμο λεει πως τα εκανε μονος του μαζι με 3-4 φιλους ενω εγω ξερω απο τον πατερα του οτι ο παππους και η γιαγια αφησαν μεγαλη σχετικα περιουσια απο την οποια ο πατερας εδωσε αρκετα στον γιο. Και ομως οπως ειπα σε ολο τον κοσμο λεει αλλα. Και εχω παρα πολλα τετοια παραδειγματα.

Δεν ξερω αν ξερεις ακριβως ποσα χρηματα εδωσε ο παππους στον πατερα σου η την μητερα σου αλλα αν ξερεις σιγουρα ξερεις πως δεν λεω κατι που δεν στεκει.

3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Άρα ό,τι είπε το ptwma, μαύρα.

Αλλά όχι, στο insomnia είμαστε, όλοι οι άλλοι είναι παράνομοι ή/και φοροδιαφεύγουν, εμείς ποτέ.

Ακομα και με μαυρα παλι δεν μπορεις να μαζεψεις τοσα χρηματα για σπιτι, εστιατοριο και ξενοδοχειο. Ειναι αδυνατο χωρις πλατη απο αλλου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...