Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα.

Επειδή ο υπολογιστής μου στη δουλειά είναι έτοιμος να παραδώσει πνεύμα ( κράτησε 10 χρόνια) θα ήθελα τα φώτα σας για αγορά νέου PC:

Ποσό που διαθέτουμε : 600 βαριά 700 ευρώ με ΦΠΑ όσο λιγότερα τόσο καλύτερα

Χρήση υπολογιστή : Εφαρμογές office ( ανοιχτά πολλά αρχεία ταυτόχρονα) , Adobe Acrobat, Ίντερνετ ( πολλά tabs ανοιχτά) ,Custom εφαρμογή ψιλοαπαιτητική

Η σύνθεση να είναι όσο πιο αξιόπιστη και future proof γίνεται. Καλό θα ήταν να είναι σχετικά αθόρυβο, Καλό τροφοδοτικό ,Κάρτα γραφικών  ας  έχει ξεχωριστή χωρίς τρομερές απαιτήσεις ,θα χρειαστώ και ένα νέο πληκτρολόγιο.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? θα ήθελα και μια πρόταση για οθόνη 24αρα με κριτήριο το πόσο ξεκούραστη είναι στα μάτια για πολύωρη χρήση σε office,  ανάγνωση pdf και διαδίκτυο.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Πληκτρολόγιο και ποντίκι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αττική

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμήσουμε από ένα κατάστημα . Θα βόλευε αγορά από πλαίσιο γιατί έχουμε μια πολύ μικρή έκπτωση αλλά δεν είναι δεσμευτικό μπορούμε και από άλλα μαγαζιά ( e-shop, cosmodata, mgmanager etc)

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από το κατάστημα αγοράς.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι δεν επιθυμώ λειτουργικό

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού είναι μηχάνημα για γραφείο προτίμησε branded υπολογιστή για να έχεις καλύτερη υποστήριξη/εγγύηση.
Κατά προτίμηση DELL.

https://www.skroutz.gr/c/891/branded-desktop-pc/f/561752_660221/Windows-10-SSD.html?order_by=pricevat&order_dir=asc&visible_manufacturers=1139%2C40%2C288%2C355%2C470%2C356%2C23%2C698

Eπίσης για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο φρόντισε να έχει ΚΑΙ Windows 10 PRO στο τιμολόγιο αγοράς.

Aν αγοράσεις κομμάτια όπως θα προτείνουν άλλοι τότε πρέπει να υπολογίσεις και το κόστος της άδειας των windows μέσα, άρα θα μειωθεί το διαθέσιμο ποσό για το h/w.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
Δημοσ.

Παιδιά επειδή η αγορά θα γίνει από e-shop ή cosmodata και το budget ανέβηκε ελαφρά :

Πως σας φαίνεται αυτή η σύνθεση ?

Μήπως πρέπει να βάλω Μητρική B550 για επεκτασιμότητα στο μέλλον?  Πχ Asrock Β550  pro 4 retail . Αυτή η 450 που έβαλα την διάλεξα πιο πολύ επειδή είναι ASUS…

Από PSU το eshop δεν έχει πολλά be quiet δεν ξέρω αυτό που έβαλα αν είναι Οκ

Οθόνη θα πάρω ξεχωριστά αυτή που μου προτείνατε : dell p2419h

eshop1.png

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, zaico είπε

παιδιά καμιά γνώμη?

καλυτερα βαλε αυτον απο δω  https://eustore.gr/computer-components/cpu-amd-ryzen-5-pro-4650g-mpk-6c-12t-11mb-3.7-ghz-up-to-4.2-ghz-with-radeon-graphics-am4-65w/

και μη παιρνεις καρτα γραφικων , τον 3600 το eshop τον εχει ακριβα , παρε μια μητρικη λιγο καλυτερη σε 550  https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/706216_1114897/AM4-AMD-B550.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν αναφέρεις τι χρήση κάνει η ψιλο-απαιτητική εφαρμογή, για εφαρμογές γραφείου είναι οκ...
Σε αυτα τα χρήματα  και apps που ανέφερες, συμφωνώ με τον φίλο από πάνω, καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά.

Επεξ/σία από Shadow Explorer
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, triplex1 είπε

καλυτερα βαλε αυτον απο δω  https://eustore.gr/computer-components/cpu-amd-ryzen-5-pro-4650g-mpk-6c-12t-11mb-3.7-ghz-up-to-4.2-ghz-with-radeon-graphics-am4-65w/

και μη παιρνεις καρτα γραφικων , τον 3600 το eshop τον εχει ακριβα , παρε μια μητρικη λιγο καλυτερη σε 550  https://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes/f/706216_1114897/AM4-AMD-B550.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Μητρική από eshop ποια από τις 550 θα πρότεινες που να είναι αξιόπιστη ?

την νεα CPU μόνο αυτο το κατάστημα την έχει? λίγο δύσκολο να πάρουμε απο αλλού την CPU .υπάρχει κάποια άλλη επιλογή απο eshop ?

32 λεπτά πριν, Shadow Explorer είπε

Δεν αναφέρεις τι χρήση κάνει η ψιλο-απαιτητική εφαρμογή, για εφαρμογές γραφείου είναι οκ...
Σε αυτα τα χρήματα  και apps που ανέφερες, συμφωνώ με τον φίλο από πάνω, καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά.

32 λεπτά πριν, Shadow Explorer είπε

Τελικά η εφαρμογή που έχουμε και δεν την έχω δουλέψει ακόμη με ενημέρωσαν ότι δεν είναι απαιτητική ( μια vb εφαρμογή σε dotnet) οπότε αρκεί ο ryzen5 3600 βέβαια θέλω να είναι και όσο γίνεται futureproof επιλογή

Δημοσ.

Αυτό το pc θα είναι ικανό για παραπάνω πράγματα από εφαρμογές γραφείου.
Β550 κοιτάζω κι εγώ, μέχρι τώρα μου έχουν αρέσει τα features της asrock steel legend, χωρίς να την προτείνω απαραίτητα.
Eίμαι ανάμεσα σε αυτή και την αντίστοιχη x570 μέχρι τώρα.
Καλά VRM έχει η MAG series απο MSI (tomahawk κτλ).

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, zaico είπε

Μητρική από eshop ποια από τις 550 θα πρότεινες που να είναι αξιόπιστη ?

την νεα CPU μόνο αυτο το κατάστημα την έχει? λίγο δύσκολο να πάρουμε απο αλλού την CPU .υπάρχει κάποια άλλη επιλογή απο eshop ?

Τελικά η εφαρμογή που έχουμε και δεν την έχω δουλέψει ακόμη με ενημέρωσαν ότι δεν είναι απαιτητική ( μια vb εφαρμογή σε dotnet) οπότε αρκεί ο ryzen5 3600 βέβαια θέλω να είναι και όσο γίνεται futureproof επιλογή

Το eshop ούτε 550 μητρική δεν έχει , δεν ξέρω τι κάνουν εδω και αρκετό καιρό αλλά δεν τούς βλεπω καλά (και γω πελάτης τους ειμαι αλλά τελευταία ψωνιζω από visionstudio)

Τελευταια πήρα την ashrock 550m pro 4 και είναι άψογη σε όλα της.

Δημοσ.

Το e shop το βρίσκω ακριβό γενικά...

2 Radeon VII εχω αγοράσει απο vision studio, παραλαβή επόμενη μέρα μετα την παραγγελία!

Θεσσαλονίκη που ειναι το καταστημα ,σε Αθήνα και ολα μια χαρα. 

Η δεύτερη μου ηρθε σήμερα και ψάχνω mobo να  κουμπώσω και τις δυο. 

Ε και για αναβάθμιση.. Εχω την steel legend b450m. Γνώριζα οτι ερχονται οι 550 και ηταν λιγο stop gap λόγω budget.

Nα σου πω αν δε προέκυπτε δεύτερη καρτα, δε θα σκεφτομουν να την αλλαξω, μια χαρα παει το pc, γι αυτο και οι επιλογές στο απο πάνω ποστ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφού φαγώθηκες να εξαντλήσεις το budget και θες και ποιοτικά parts παρε αυτά 

3886325D-FADE-4FE4-AD3E-0888157D2CB0.png.ef93fd11990b381546b45076c903c75b.png

737E61CF-D5C3-415B-95BB-BAE406E302CC.png

Επεξ/σία από radiohead
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, radiohead είπε

Αφού φαγώθηκες να εξαντλήσεις το budget και θες και ποιοτικά parts παρε αυτά 

3886325D-FADE-4FE4-AD3E-0888157D2CB0.png.ef93fd11990b381546b45076c903c75b.png

737E61CF-D5C3-415B-95BB-BAE406E302CC.png

Σε ευχαριστώ πολύ . Το PSU 450W είναι αρκετό για το set up ή χρειάζεται 500-550?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, zaico είπε

Σε ευχαριστώ πολύ . Το PSU 450W είναι αρκετό για το set up ή χρειάζεται 500-550?

Για να στο έβαλα είναι παραπάνω από αρκετό και σαν ισχύ και σαν ποιότητα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...