Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σας. Δοξα σι τοσα χρονια τα δοντια μου δεν χρειαστηκαν ποτε τιποτα εκτος απο καθαρισμο μια καθε 1-2 χρονια.

Πηγα τον προηγουμενο μηνα στον οδοντιατρο που παω για καθαρισμο και μου δειξε με το καθρεφτη εναν φρονιμιτη που εχω που εχει αρχισει να σαπιζει

Ειμαι 32 χρονων και βγαινουν ισιοι  λιγο λιγο με τα χρονια, οποτε και ποτε δεν ασχοληθηκα εφοσον δεν με πονανε,ουτε ποτε χρειαστηκε να ασχοληθω με οδοντιατρους για κατι αλλο εκτος απο καθαρισμο οποτε και ειμαι πανασχετος με αυτο το θεμα. Ο οδοντιατρος μου πε να βγαλω πανοραμικη και να με στειλει σε γναθοχειρουργο. Εβγαλα την πανοραμικη και υστερα τον ρωτησα τιμη κ μου πε 170 ευρω, ΑΛΛΑ ενας φιλος μου πε οτι ειχε παει πριν πολλα χρονια κ τους εβγαλε ολους μαζι στο δημοσιο τσαμπα αλλα δε θυμαται λεπτομερειες.

Μπορεις οποιος γνωριζει παρακαλω να μου πει τι ακριβως πρεπει να κανω για να βγουν σε δημοσιο? Να  κλεισω ενα ραντεβου σε ενα Γναθοχειρουργο μεσω του idika.gr?

Πως παει η φαση?

Επεξ/σία από Indalx
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Indalx είπε

Καλησπερα σας. Δοξα σι τοσα χρονια τα δοντια μου δεν χρειαστηκαν ποτε τιποτα εκτος απο καθαρισμο μια καθε 1-2 χρονια.

Πηγα τον προηγουμενο μηνα στον οδοντιατρο που παω για καθαρισμο και μου δειξε με το καθρεφτη εναν φρονιμιτη που εχω που εχει αρχισει να σαπιζει

Ειμαι 32 χρονων και βγαινουν ισιοι  λιγο λιγο με τα χρονια, οποτε και ποτε δεν ασχοληθηκα εφοσον δεν με πονανε,ουτε ποτε χρειαστηκε να ασχοληθω με οδοντιατρους για κατι αλλο εκτος απο καθαρισμο οποτε και ειμαι πανασχετος με αυτο το θεμα. Ο οδοντιατρος μου πε να βγαλω πανοραμικη και να με στειλει σε γναθοχειρουργο. Εβγαλα την πανοραμικη και υστερα τον ρωτησα τιμη κ μου πε 170 ευρω, ΑΛΛΑ ενας φιλος μου πε οτι ειχε παει πριν πολλα χρονια κ τους εβγαλε ολους μαζι στο δημοσιο τσαμπα αλλα δε θυμαται λεπτομερειες.

Μπορεις οποιος γνωριζει παρακαλω να μου πει τι ακριβως πρεπει να κανω για να βγουν σε δημοσιο? Να  κλεισω ενα ραντεβου σε ενα Γναθοχειρουργο μεσω του idika.gr?

Πως παει η φαση?

170€ για αφαίρεση;; Μήπως έχεις καμια πολύ δύσκολη περίπτωση, γιατι συνήθως οι εξαγωγές πάνε κανα 30-35 άντε κανα 50αρικο . Για να σου λένε 170€ αποκλείεται να είσαι για εξαγωγή μόνο. Στο ερώτημα σου τώρα, λογικά πρέπει να κλείσεις ραντεβού με γναθοχειρούργο να σε δει, και μετά να στο βγάλει ναι.

Τώρα το για πότε θα βρείς ραντεβού...

Επεξ/σία από papp0us
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, papp0us είπε

170€ για αφαίρεση;; Μήπως έχεις καμια πολύ δύσκολη περίπτωση, γιατι συνήθως οι εξαγωγές πάνε κανα 30-35 άντε κανα 50αρικο . Για να σου λένε 170€ αποκλείεται να είσαι για εξαγωγή μόνο. Στο ερώτημα σου τώρα, λογικά πρέπει να κλείσεις ραντεβού με γναθοχειρούργο να σε δει, και μετά να στο βγάλει ναι.

Δεν εχει δει καν την ακτινογραφια ακομα και δεν με ποναει. Τι να πω,δε ξερω

Δημοσ.

Θα πας σε δημόσιο ναι. Σε γναθοχειρουργο. Κλεινεις ραντεβου να σε δουν και ξανα  ραντεβού για να τους βγάλεις. 

Θα σου παει κανα 20ρικο ο φρονιμητης. 

Ιδιωτικά τα 170 ειναι πολυ λιγα. Εχω ακουσει ποσα μέχρι και 500 ευρώ. 

Δημοσ.

Τον πρώτο φρονιμιτη μου τον αφαιρεσα όταν ήμουν φαντάρος στην Ορεστιάδα και με έστειλαν στην Αλεξανδρούπολη στο στρατιωτικό νοσοκομείο όπου μου έκαναν πανοραμική και τον αφαίρεσαν. Μετά την αφαίρεση μου έκανε και ράμματα στο ουλο. Η επούλωση ήταν πολύ καλή.

Μετά από 2 χρόνια χρειάστηκε να αφαιρέσω και τον 2ο φρονιμιτη. Δεν ήθελε πανοραμική αυτός. Πήγα σε ιδιωτικό και πλήρωσα 60€. Ράμματα δεν έκανε αλλά η επούλωση έγινε φυσιολογικά.

Μετά από 2 χρόνια αφαιρεσα και τον 3ο φρονιμιτη επειδή είχε στραβώσει και έσπρωχνε τα υπόλοιπα. Πήγα σε άλλον ιδιωτικό γιατρό και πλήρωσα 50€ . Δεν ήθελε πανοραμική ούτε αυτός.Όπως τον έβγαλε αυτός όμως, έσπασε ένα κομμάτι προς την ρίζα και 'παιδευτηκε' για να το αφαιρέσει. Η επούλωση καθυστέρησε και είχα αρκετές ενοχλήσεις.

Το θέμα είναι να βρεις καλό γιατρό για εξαγωγή φρονιμιτη. Του στρατού ήταν άριστος !

23 λεπτά πριν, lazkalai είπε

κάνουν και σφράγισμα στο δημόσιο ή μόνο εξαγωγές;

Κάνουν και σφράγισμα καθώς και καθαρισμό. Είχα πάει μια φορά στο ΙΚΑ για σφράγισμα. Η τύπισσα βαριόταν, μου έκανε 'πρόχειρο' σφράγισμα και προχειροδουλεια. Σε 3 μήνες έφυγε το σφράγισμα. Πήγα σε ιδιωτικό γιατρό , πλήρωσα 40€ αλλά το σφράγισμα έγινε άψογο!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, papp0us είπε

30-35€ η εξαγωγή φρονιμίτη; Καλύτερα δηλαδή να το γυρίσει σε ΜΚΟ να μην πληρώνει φόρους και να αφήσει ένα κουτί για δωρεές στην είσοδο. 

Επεξ/σία από george1807
Δημοσ.

Αν ο φρονιμιτης ειναι εγκλειστος (δλδ δεν εχει φυτρωσει εντελως σαν κανονικο δοντι) τοτε πρεπει να πας σε γναθοχειρουργο γιατι πρεπει να κοψει το ουλο και μετα να τραβηξει το δοντι. Αυτο θεωρειται εγχειρηση εστω κι αν γινεται με τοπικη αναισθησια. Στα νοσοκομεια ξερω οτι αν καποιος παει να βγαλει 3-4 φρονιμιτες μαζι τοτε μπορει να του κανουν και ολικη αναισθησια. Σε ιατρειο μονο με τοπικη αναισθησια κανουν δουλεια.

Αν ο φρονιμητης ειναι πληρως φυτρωμενος τοτε τον αφαιρει και κανονικος οδοντιατρος και ειναι 5 λεπτα υποθεση και δεν κοστιζει ιδιαιτερως ακριβα.

Οσο αφορα την ερωτηση «νοσοκομειο ή ιδιωτικο» πρεπει να σκεφτεις ποσο γρηγορα πρεπει να βγει αυτος ο φρονιμητης (ειναι επειγον ή πρεπει απλα να γινει καποια στιγμη;) και ποσο γρηγορα μπορεις να βρεις ραντεβου σε νοσοκομειο για να κανεις την επεμβαση (αν προκειται για εγκλειστο).

Εχω βγαλει 2 φυτρωμενους φρονιμιτες στον οδοντιατρο γιατι δαγκωνα το κατω ουλο και ηταν πολυ ευκολη διαδικασια (βεβαια περασα ολη την παιδικη μου ηλικια, να μου βγαζει τα δοντια γαλακτος ενας οδοντιατρος παντα, οποτε ισως γι αυτο να μου φαινεται σαν κατι το τελειως μπαναλ).

Τον τριτο φρονιμητη τον εβγαλα αρον αρον ενω ηταν εγκλειστος γιατι ειχε τρομερη μολυνση το ουλο. Δεν με επαιρνε να περιμενω καθολου και τα νοσοκομεια μου εδιναν ραντεβου σε ενα μηνα στην καλυτερη των περιπτωσεων! Προφανως πηγα σε ιδιωτη χειρουργο τον οποιο πληρωσα αδρα αλλα η δουλεια που εκανε αξιζε τα λεφτα της. Την επομενη μερα το απογευμα πηγα για δουλεια και την μεθεπομενη ετρωγα κοψιδια στα καρβουνα. Οσα ατομα εχω γνωρισει που εχουν βγαλει φρονιμητες με χειρουργειο ηταν ολοι στα μαυρα τους τα χαλια για μια βδομαδα μετα τουλαχιστον! Προφανως το καθε σωμα εχει διαφορετικη αντιδραση αλλα σε γενικες γραμμες οτι πληρωνεις παιρνεις.

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, george1807 είπε

30-35€ η εξαγωγή φρονιμίτη; Καλύτερα δηλαδή να το γυρίσει σε ΜΚΟ να μην πληρώνει φόρους και να αφήσει ένα κουτί για δωρεές στην είσοδο. 

Για απλή εξαγωγή φρονιμίτη , που δεν είναι εγκλειστος/σάπιος/στραβός/ η τελωσπάντων για οποιοδήποτε λόγο "οχι απλη περίπτωση, ναι. 2 έχω βγάλει , 45 και 50€ με τις αποδειξούλες τους δυο διαφορετικοί γιατροί, ούτε ράμα δε χρειάστηκε, 10 λεπτά ο κάθε ένας διαδικασία. Γιατι σου φαίνεται τόσο εξωπραγματικό δηλαδή; Αν ο TS έχει φρονιμιτη που απαιτεί επέμβαση, φυσικά δεν θα ειναι απλή εξαγωγή, και δε θα χρεωθεί ως τέτοια.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papp0us είπε

Για απλή εξαγωγή φρονιμίτη , που δεν είναι εγκλειστος/σάπιος/στραβός/ η τελωσπάντων για οποιοδήποτε λόγο "οχι απλη περίπτωση, ναι. 2 έχω βγάλει , 45 και 50€ με τις αποδειξούλες τους δυο διαφορετικοί γιατροί, ούτε ράμα δε χρειάστηκε, 10 λεπτά ο κάθε ένας διαδικασία. Γιατι σου φαίνεται τόσο εξωπραγματικό δηλαδή; Αν ο TS έχει φρονιμιτη που απαιτεί επέμβαση, φυσικά δεν θα ειναι απλή εξαγωγή, και δε θα χρεωθεί ως τέτοια.

Τι να πω... εγώ δεν είχα καμία παρόμοια εμπειρία. Και μεγαλύτερο κόστος και ώρα. Έμαθα και κάτι νέο. Από περιέργεια, τα σιδεράκια πόσο κοστίζουν περίπου στην αγορά; Μια μέση τιμή.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, george1807 είπε

Τι να πω... εγώ δεν είχα καμία παρόμοια εμπειρία. Και μεγαλύτερο κόστος και ώρα. Έμαθα και κάτι νέο. Από περιέργεια, τα σιδεράκια πόσο κοστίζουν περίπου στην αγορά; Μια μέση τιμή.

ειναι πολλα τα λεφτα !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, george1807 είπε

Ε ανάλογα το πρόβλημα. Συνήθως 2-2.5-3 χιλιάδες ευρώ. Κάτω απο Διχίλιαρο δύσκολα να βρεις.

https://www.doctoranytime.gr/l/siderakia

Αμα κάνεις εγγραφή εκει λογικά θα δείξει τιμές

Επεξ/σία από papp0us
  • Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, papp0us είπε

Ε ανάλογα το πρόβλημα. Συνήθως 2-2.5-3 χιλιάδες ευρώ. Κάτω απο Διχίλιαρο δύσκολα να βρεις.

https://www.doctoranytime.gr/l/siderakia

Αμα κάνεις εγγραφή εκει λογικά θα δείξει τιμές

Οκ, και εμένα τόσο είχε βγει. Ρώτησα γιατί έπαθα ένα σοκ με την εξαγωγή πριν και έλεγα μήπως ζω σε άλλον πλανήτη. Εμένα ο οδοντίατρος παίρνει ένα 50ρι επίσκεψη και καθαρισμό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

4 φρονιμήτες έβγαλε ο γιός μου πριν από κάνα 3χρονο και εγώ έκανα 2 εξαγωγές πρόπερσι, όλα μια χαρά και εντελώς δωρεάν.

Όλα αυτά έγιναν στο Δημόσιο Οδοντιατρικό Κέντρο στην Λένορμαν.

https://virus.com.gr/pedi-lenorman-neo-odontiatriko-kentro-gia-olokliri-tin-attiki/

Επεξ/σία από dpolal
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...