Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά, είδα τον συγκεκριμένο κώδικα πρώτη φορά σε κάποιο templete το οποίο έμοιαζε έτσι "\x6c\x28\x66\x75\x6e\x63" γύρω στις 500 γραμμές μέσα στον κώδικα..έψαξα λίγο google και είδα ότι είναι κρυπτογραφημένος κώδικας μέσα στον κώδικα wtf??..τέσπα..βρήκα κάποιους decoders online τους δοκίμασα αλλά κανένα αποτέλεσμα εκτός από αυτόν που μου εμφάνισε τουλάχιστον 10 γραμμές υπάρχει κάποιος τρόπος να τον αποκρυπτογραφήσω;; με κάποιο πρόγραμμα;;

Επεξ/σία από atrwtos
Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά πέρσι είχα μια σελίδα σε shared hosting και την είχα παρετημενη από ενημερώσεις για κανένα εξάμηνο. 

Χωρίς να ψάξω τι ακριβώς είναι κατάλαβα ότι κάπως φυτευτηκε κακόβουλος κώδικας ο οποίος έστελνε λινκ σε διάφορα site. 

Είχα backup έκανα τις ενημερώσεις. Άλλαξα κωδικούς και όλα καλά. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, polaki είπε

Το template το αγόρασες? Αν ναι, γιατί δεν ρωτάς τί είναι αυτός ο κώδικας το support τους? 

Δεν το αγόρασα..και αν μπορουσα θα το εκανα...απλα θέλω να μάθω αν υπάρχει κάποια λύση σε αυτο

15 λεπτά πριν, JLEE είπε

Αν θυμάμαι καλά πέρσι είχα μια σελίδα σε shared hosting και την είχα παρετημενη από ενημερώσεις για κανένα εξάμηνο. 

Χωρίς να ψάξω τι ακριβώς είναι κατάλαβα ότι κάπως φυτευτηκε κακόβουλος κώδικας ο οποίος έστελνε λινκ σε διάφορα site. 

Είχα backup έκανα τις ενημερώσεις. Άλλαξα κωδικούς και όλα καλά. 

Όντως κάτι τέτοιο πρέπει να είναι διαφημιστικό  και να σε παραπέμπει κάπου..αλλά πως μπορώ και αν γίνετε να το αποκρυπτογραφήσω;;

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, atrwtos είπε

"\x6c\x28\x66\x75\x6e\x63"

Πατώντας ctrl + shift + i σε firefox ή chrome, πήγαινε στην καρτέλα console ('η κονσόλα) . Εκεί γράψε:

console.log ( "\x6c\x28\x66\x75\x6e\x63" );

και πάτα ENTER ( ανάμεσα στις παρενθέσεις θα βάλεις τον κώδικα που θες με τα "αυτάκια" ).

Το παραπάνω δίνει αποτέλεσμα:

Αναφορά σε κείμενο

l(func

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elvizakos είπε

Πατώντας ctrl + shift + i σε firefox ή chrome, πήγαινε στην καρτέλα console ('η κονσόλα) . Εκεί γράψε:

console.log ( "\x6c\x28\x66\x75\x6e\x63" );

και πάτα ENTER ( ανάμεσα στις παρενθέσεις θα βάλεις τον κώδικα που θες με τα "αυτάκια" ).

Το παραπάνω δίνει αποτέλεσμα:

Σε ευχαριστώ εκτιμώ την απάντηση..αλλά δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα  και σε chrome και σε firefox...console.log ( "οκώδικας" ); δοκίμασα και χωρίς τα κενά και κολητά..τίποτα καμία κρυπτογράφηση μου εμφανίζει στην κονσόλα undefined

Επεξ/σία από atrwtos
Δημοσ.

Λοιπόν, για αρχή δεν είναι ακριβώς κρυπτογραφημένος κώδικας. Είναι string και τα \x?? είναι χαρακτήρες σε δεκαεξαδική μορφή. Υποθέτω πως έχει μπλέξει τον κώδικά του σε διάφορες μεταβλητές ώστε να είναι δύσκολο να βρεις τη σειρά και όλα αυτά σε κάποιο σημείο (ή σε περισσότερα σημεία) τα κάνει eval με κάποιον τρόπο. Ο λόγος είναι απλά για να μη δεις τι κάνει ίσως γιατί φοβάται μην του "κλέψεις" τον κώδικα, πιθανό να τον ειδοποιεί για τη χρήση του template του (εδώ ίσως να περιγράψεις τι template είναι ακριβώς αυτό. wordpress template, κάποιο html5+JS, κάτι άλλο?).

13 λεπτά πριν, atrwtos είπε

undefined

Αυτό το βγάζει γιατί η επιστροφή της μεθόδου console.log αλλά ακριβώς πάνω από αυτό, αν έχεις γράψει σωστά το string, θα πρέπει να το βγάζει με κανονικούς χαρακτήρες. Επίσης, θα πρέπει να το κάνεις σε ένα ένα string που βρίσκεις και όχι να βάλεις όλο τον κώδικα μέσα.

Για το σύνδεσμο, δεν μπορώ να συνδεθώ με το gmail μου από εδώ που είμαι. Αν θες στείλ'το σε PM αλλά να ξέρεις δεν υπόσχομαι τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με @polaki

Για πολλούς λόγους που δεν έχει νόημα εδώ να αναλύουμε καλό θα είναι να γίνεται η αγορά ενός Template έτσι ώστε να υπάρχει και η ανάλογη υποστήριξη και πιθανές αναβαθμίσεις που μπορεί να χρειάζονται κατά καιρούς...και πάνω απ'όλα η ασφάλεια ενός "καθαρού" Template και Plugins που μπορεί να περιέχει...

μφχ

• Like 3
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, elvizakos είπε

Λοιπόν, για αρχή δεν είναι ακριβώς κρυπτογραφημένος κώδικας. Είναι string και τα \x?? είναι χαρακτήρες σε δεκαεξαδική μορφή. Υποθέτω πως έχει μπλέξει τον κώδικά του σε διάφορες μεταβλητές ώστε να είναι δύσκολο να βρεις τη σειρά και όλα αυτά σε κάποιο σημείο (ή σε περισσότερα σημεία) τα κάνει eval με κάποιον τρόπο. Ο λόγος είναι απλά για να μη δεις τι κάνει ίσως γιατί φοβάται μην του "κλέψεις" τον κώδικα, πιθανό να τον ειδοποιεί για τη χρήση του template του (εδώ ίσως να περιγράψεις τι template είναι ακριβώς αυτό. wordpress template, κάποιο html5+JS, κάτι άλλο?).

Αυτό το βγάζει γιατί η επιστροφή της μεθόδου console.log αλλά ακριβώς πάνω από αυτό, αν έχεις γράψει σωστά το string, θα πρέπει να το βγάζει με κανονικούς χαρακτήρες. Επίσης, θα πρέπει να το κάνεις σε ένα ένα string που βρίσκεις και όχι να βάλεις όλο τον κώδικα μέσα.

Για το σύνδεσμο, δεν μπορώ να συνδεθώ με το gmail μου από εδώ που είμαι. Αν θες στείλ'το σε PM αλλά να ξέρεις δεν υπόσχομαι τίποτα.

Έχω βάλει ένα μέρος του κώδικα περίπου 3 γραμμές αλλά μου εμφανίζει στην κονσόλα το μήνυμα "SyntaxError: Unexpected token ILLEGAL" .Γι αυτο το έβαζα όλο μήπως και...Έχω ένα blogger και ένα wordpress.Το έβαλα εδώ μπορείς να το δεις.

Δημοσ.

Αντικατέστησε τα ??? με αυτό όπως είναι:  console.log("???")

το αποτέλεσμα είναι αυτό: decrypted.txt

το οποίο θέλει παραπάνω επεξεργασία να να δεις τι κάνει. Μπορείς να παρακολουθείς και την καρτέλα δικτύου στα προγραμματιστικά εργαλεία του browser σου.

Επίσης, θα συμφωνήσω κι εγώ με τους @polaki και @kormos.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, elvizakos είπε

Αντικατέστησε τα ??? με αυτό όπως είναι:  console.log("???")

το αποτέλεσμα είναι αυτό: decrypted.txt

το οποίο θέλει παραπάνω επεξεργασία να να δεις τι κάνει. Μπορείς να παρακολουθείς και την καρτέλα δικτύου στα προγραμματιστικά εργαλεία του browser σου.

Επίσης, θα συμφωνήσω κι εγώ με τους @polaki και @kormos.

Το αρχείο που έβαλες δεν λειτουργεί.κοίτα βγάζει κάποιες λέξεις αλλά πάλι κινέζικα είναι..μάλλον όπως λες θέλει κιάλο...και δεν γνωρίζω τρόπους για να το κάνω...έχουμε φτάσει πάντος αρκετά κοντά..

....εγώ πάλι διαφωνώ εν μέρη αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα..ήξερα ότι θα υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι θα σχολιάσουν τα παραπάνω..αλλά έχω αυτό το πρόβλημα και ζητάω λύση σε αυτό..το αν και το ότι δεν έχει νόημα..έχει για μενα..όλα τα παραπάνω που αναφέρουν τα γνωρίζω...απλά θέλω να βρω την λύση σε αυτό αν μπορεί κάποιος βοηθάει (forum) με τέτοιου είδους απαντήσεις δεν βοηθάς τον άλλο καθόλου...να φανταστώ ότι δεν κατεβάζετε και ταινίες να το πιστέψω;;; τεσπα..

• Confused 1
Δημοσ.

Φίλε μην αρπάζεσαι με αυτό που είπαν οι προηγούμενοι. Μια συμβουλή έδωσαν για ποιο λόγο πρέπει να αγοράζεις γνήσια θέματα για να μην έχεις προβλήματα.

• Απο τεχνικής άποψης, δεν θα είχες κάποιο πρόβλημα όπως το παραπάνω ή και να είχες θα είχες πλάτη από ένα support που θα σε βοηθούσε. 
  • Από ηθικής άποψης, ναι, γιατί να μην πληρωθεί δηλαδή ο δημιουργός του θέματος? Θα σου άρεσε στο επάγγελμα σου να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι? Αλλά αν πειραματίζεσαι τώρα με wordpress και θέματα, άντε να το δικαιολογήσουμε. Αν όμως φτιάχνεις site πελάτη που πληρώνει ή δικό σου site για το επαγγελμά σου, ψάξου λίγο, κάτι σκέφτεσαι λάθος ;)

Υ.Γ. Προσωπικά ταινίες βλέπω μόνο από netflix και μουσική από spotify premium. 

• Like 2
Δημοσ.

την πρώτη φορά που συνάντησα τέτοιο κώδικα ήταν σε template η Plugin (δε θυμάμαι), wordpress και ήταν κακόβουλος κώδικας. Εννοείται ότι χρησιμοποιούσα σπασμένη έκδοση (μη βαράτε)

Δε θυμάμαι τι ακριβώς πρόβλημα είχα, πέρασαν και χρόνια από τότε, πετούσε διαφημίσεις ίσως και το ανακάλυψα ψάχνοντας στο google.

οπότε αν σου κάνει κολπάκια το theme, μάλλον κάτι τέτοιο είναι.

Εμένα ήταν για προσωπική χρήση οπότε δε θα πλήρωνα για να το αγοράσω, κατάφερα βέβαια να αφαιρέσω τον κώδικα και δεν εμφανίστηκε πάλι το πρόβλημα. Τώρα αν το χρησιμοποιείς για επαγγελματική χρήση, καλά σου λένε οι από πάνω. Θα την πατήσεις και θα σου κοστίσει περισσότερο. γιατί αν το theme είναι πειραγμένο, πολύ πιθανόν να έχει χωθεί κώδικας και σε άλλο σημείο.

Στην περίπτωση μου τότε, είχα βρει σε ένα forum ακριβώς αυτόν τον κώδικα γι αυτό έβγαλα άκρη σχετικά εύκολα. Ήταν δηλαδή γνωστό "πείραγμα"

Δημοσ.
4 ώρες πριν, L34x88iT είπε

Φίλε μην αρπάζεσαι με αυτό που είπαν οι προηγούμενοι. Μια συμβουλή έδωσαν για ποιο λόγο πρέπει να αγοράζεις γνήσια θέματα για να μην έχεις προβλήματα.

• Απο τεχνικής άποψης, δεν θα είχες κάποιο πρόβλημα όπως το παραπάνω ή και να είχες θα είχες πλάτη από ένα support που θα σε βοηθούσε. 
  • Από ηθικής άποψης, ναι, γιατί να μην πληρωθεί δηλαδή ο δημιουργός του θέματος? Θα σου άρεσε στο επάγγελμα σου να δουλεύεις και να μην πληρώνεσαι? Αλλά αν πειραματίζεσαι τώρα με wordpress και θέματα, άντε να το δικαιολογήσουμε. Αν όμως φτιάχνεις site πελάτη που πληρώνει ή δικό σου site για το επαγγελμά σου, ψάξου λίγο, κάτι σκέφτεσαι λάθος ;)

Υ.Γ. Προσωπικά ταινίες βλέπω μόνο από netflix και μουσική από spotify premium. 

Δεν αρπάζομαι απλά περίμενα τέτοιου είδους απαντήσεις που δεν με βοηθάνε πουθενά και απλά κάνουμε συζήτηση όπως τώρα...όπως είπα γνωρίζω τη παίζει..δεν θα κάνω επαγγελματικό blog προσωπικό είναι.."θα σου αρεσε" χααχαα...ένα template για το wordpress,blogger κάνω...δεν θα σας κλέψω το ψωμί απο το στόμα...που μου ζητάει ο αλλος 20 ευρώ το templete (ερχετε η ερώτηση εξαρτάτε τη θες) το θέλω δωρεάν! υπάρχουμε και μεις που τόσα χρόνια δεν έχουμε δώσει ούτε cent για 0 και1 τι να κάνουμε...αν και έχω κάνει πολλές δωρεές σε διάφορα γνωστά προγράμματα vlc,ccleaner κτλ. αλλά μέχρι εκεί. καμια βοήθεια υπάρχει για το πρόβλημα;;

• Confused 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, atrwtos είπε

Το αρχείο που έβαλες δεν λειτουργεί.κοίτα βγάζει κάποιες λέξεις αλλά πάλι κινέζικα είναι..μάλλον όπως λες θέλει κιάλο...και δεν γνωρίζω τρόπους για να το κάνω...έχουμε φτάσει πάντος αρκετά κοντά..

....εγώ πάλι διαφωνώ εν μέρη αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα..ήξερα ότι θα υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι θα σχολιάσουν τα παραπάνω..αλλά έχω αυτό το πρόβλημα και ζητάω λύση σε αυτό..το αν και το ότι δεν έχει νόημα..έχει για μενα..όλα τα παραπάνω που αναφέρουν τα γνωρίζω...απλά θέλω να βρω την λύση σε αυτό αν μπορεί κάποιος βοηθάει (forum) με τέτοιου είδους απαντήσεις δεν βοηθάς τον άλλο καθόλου...να φανταστώ ότι δεν κατεβάζετε και ταινίες να το πιστέψω;;; τεσπα..

@L34x88iT >> σωστή θέση!

Τώρα επί της ουσίας, είναι άδικο/άτιμο να βοηθήσει ο οποιοσδήποτε για τέτοιου είδους λύσεις...

Και εντελώς αντικειμενικά πχ "εγώ" που για δική μου χρήση χρειάστηκε ένα template και το πλήρωσα 70€ θεωρούμε χαζός? 🙄

Παρεμπιπτόντως δύο φορές βρήκα πρόβλημα και μου τις έλυσε το support που αγόρασα το template.

Οπότε αναθεώρησε τις σκέψεις σου και στήριξε τις δημιουργούς 🤓

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...