saxos55 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Ακούω γνώμες. Έχω έναν i7 6700k σε μία B150M Mortar (ναι, ξέρω, δε θέλω σχόλια για k επεξεργαστή σε 150 chipset, είναι long story πως βρέθηκα με αυτά τα specs) με 2x8άρια 2133 dimms HyperX Fury και μια 1070ti Το σύστημα είναι μια χαρά (ακόμα!) για το gaming που με ενδιαφέρει αλλά σε productivity έχω αρχίσει να έχω θέματα (επεξεργασία βίντεο συκεκριμένα). To rendering ούτως ή άλλως γίνεται από την GPU αλλά πλέον με 4k βίντεο δυσκολεύομαι την ώρα της επεξεργασίας και των φίλτρων. Έχω αγοράσει B550 μητρική (https://www.asus.com/Motherboards/TUF-GAMING-B550M-PLUS/) και μνήμες (https://www.crucial.com/memory/ddr4/ble2k8g4d36beeak) χωρίς ΦΠΑ και σε προσφορά γιατί τα βρήκα σε καλές τιμές. Το θέμα συζήτησης είναι: Χτυπάω έναν r7 3700x στα 250€ στην πόρτα μου και τέλος; Χτυπάω έναν r5 3600 στα 170€ με προοπτική όταν βγει η νέα σειρά να αναβαθμίσω; Δεν κάνω τίποτα και περιμένω zen 3; Δουλειά μου μπορώ να κάνω ακόμα, έστω και με σπάσιμο νεύρων μερικές φορές, για αυτό και δε βιάστηκα την αναβάθμιση και περίμενα για προσφορές στα parts. Παρακαλώ περιοριστείτε αν θέλετε στις παραπάνω λύσεις. Οκ, θα μπορούσα να πάρω εναν 3950x και στα 4rX1di4 μου όλα αλλά δεν υπάρχει 680άρι για CPU. Thanks σε όσους συμμετάσχουν.
sosaid Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Αν είσαι με premiere μετακόμισε resolve αν σε βολεύει το workflow ωστε να δεις αν εκμεταλλεύεσαι καλύτερα την κάρτα γραφικών αλλιώς εγώ θα περίμενα την νέα σειρά για αναβάθμιση.4κ με 4κ έχει διαφορά. Σκέψου και proxies η από ότι υποπτεύομαι τα αρχεία σου είναι dji h265 κάνε τα ένα transcode σε dnxhr και καθάρισες. Μπορεί το bottleneck σου να είναι δίσκος και μνήμη είσαι οριακά .Επεξεργαστής αντέχει έχω καβάτζα έναν i7 920 και με μία 2070 πετάει(σχετικά αλλά βγαίνει δουλειά όταν χρειάζεται) αλλά όλα αυτά σε resolve... 1
duffyduck Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 R7 3700X τωρα. Γιατι αφου θα ειναι μηχανημα/εργαλειο δουλειας, δεν ξερεις αν θα εχεις το χρονο να ασχοληθεις αργοτερα με αλλαγες επεξεργαστη κλπ. Επισης δεν ξερεις αν αλλαζοντας επεξεργαστη προκυψουν προβληματα συμβατοτητας κλπ. Καλο ειναι μηχανηματα δουλειας να μην τα πειραζουμε πολυ.
tanasen01 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Αν δεν μπορείς να περιμένεις Zen3 πήγαινε στον 3900Χ και μείνε εκεί. 300€ έχει, μικρή η χρηματική διαφορά. Και προσθέτεις στη συνέχεια έναν NVME και άλλα 16GB RAM.
saxos55 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Για bottleneck από σκληρό και μνήμες (χρονισμός) το έχω σκεφτεί κι εγώ για αυτό και η αναβάθμιση, έχω ήδη παραγγείλει nvme και τον αναμένω, ξέχασα να το γράφω στο αρχικό post. Για ποσότητα μνήμης θα το δω για διπλασιασμό από 16 σε 32. @sosaid Ευχαριστώ για το input, έχω κατεβάσει το resolve από Ιούλη αλλά «τρομάζω» να κάτσω να μάθω (ξέρεις: old dog, new tricks). Θα στρωθώ να το μάθω. @tanasen01 Μήπως εννοείς 400; Γιατί ακόμα και αποφορολογημένο 300 δεν τον βρίσκω (330 από mindfactory χωρίς +30 μεταφορικά και 360κάτι στο amazon).
tanasen01 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, saxos55 είπε @tanasen01 Μήπως εννοείς 400; Γιατί ακόμα και αποφορολογημένο 300 δεν τον βρίσκω (330 από mindfactory χωρίς +30 μεταφορικά και 360κάτι στο amazon). Λάθος μου ναι. 1
sosaid Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Μην τρομάζεις είναι πολύ απλό και πολύ εύχρηστο. Έχει τα περίεργά του αλλά σε σχέση με premiere είναι η μέρα με τη νύχτα. Stabiliser όχι τόσο καλό και έλλειψη του πλήθους των transitions που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν στο premiere αλλά από ταχύτητα και σταθερότητα καμία σχέση. Όχι τόσο σταθερό όσο ο avid αλλά πολύ σταθερό. Ταχύτητα μοντάζ ίσως και 2χ πάνω από premiere, καλό και κακό ότι χρησιμοποιεί πολύ την κάρτα γραφικών.Και δυστυχώς έλλειψη prores raw .
Aris_ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 το να νοικιάζεις cpu time στα βαριά render με μια fiber λύση δεν παίζει ?
ZELOMOTH Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 1/9/2020 στις 1:40 ΜΜ, saxos55 είπε Για bottleneck από σκληρό και μνήμες (χρονισμός) το έχω σκεφτεί κι εγώ για αυτό και η αναβάθμιση, έχω ήδη παραγγείλει nvme και τον αναμένω, ξέχασα να το γράφω στο αρχικό post. Για ποσότητα μνήμης θα το δω για διπλασιασμό από 16 σε 32. @sosaid Ευχαριστώ για το input, έχω κατεβάσει το resolve από Ιούλη αλλά «τρομάζω» να κάτσω να μάθω (ξέρεις: old dog, new tricks). Θα στρωθώ να το μάθω. @tanasen01 Μήπως εννοείς 400; Γιατί ακόμα και αποφορολογημένο 300 δεν τον βρίσκω (330 από mindfactory χωρίς +30 μεταφορικά και 360κάτι στο amazon). Στις 1/9/2020 στις 1:46 ΜΜ, tanasen01 είπε Λάθος μου ναι. Αν είχε υπομονή μέχρι να βγούν τα Zen3 και λίγο μετά, ίσως και να έπαιρνε τον 3900 στα 300~+... Ή τον 3700 κάπως πιο φθηνά.. Γιατί στάνταρ ή νεα γενιά θα είναι τσιμπημένη στην αρχή και με προβληματική διαθεσιμότητα... 1
TR-909 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Προσωπικά θα πήγαινα στον 3600 και θα περίμενα την επόμενη γενιά για να αναβαθμίσω αν το χρειαζόμουνα - εναλλακτικά θα περίμενα την νέα γενιά (δεν αργεί).
duffyduck Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2020 Μηχανημα που ειναι για δουλεια δεν τον πειραζουμε. Παιρνουμε απο την αρχη αυτο που χρειαζεται για να γινεται η δουλεια γρηγορα και σωστα (π.χ. 3700Χ ή 3900Χ και 32GB RAM + SSD/HDD δισκους) και το χρησιμοποιουμε για δουλεια. Και αφου ειναι για δουλεια, παιρνουμε και ενα σταθεροποιητη τασης ή ακομη καλυτερα UPS. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα