Προς το περιεχόμενο

Home cinema ή sound bar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας,

Θέλω πάρω κάτι καλύτερο  από τα ενσωματωμένα ηχεία της Samsung 43RU7402 που διαθέτω, ώστε να απολαμβάνω τις όποιες ταινίες και σειρές.

Κατ' αρχάς όσον αφορά τον τύπο της "βελτίωσης" :

1. Είμαι ανάμεσα σε  ηχόμπαρα και σε home cinema.

Θεωρώ ότι το home cinema είναι καλύτερο ως επιλογή λόγω του surround αλλά δεν ξέρω αν ο χώρος που θα εγκατασταθεί και ειδικότερα οι πιθανές θέσεις τοποθέτησης των πίσω ηχείων, θα μου δώσουν την εμπειρία του surround, οπότε μήπως είναι καλύτερο να κοιτάξω για μια ηχόμπαρα.

Επισυνάπτω φωτογραφία του χώρου στο σαλόνι όπου είναι τοποθετημένη η τηλεόραση, προκειμένου να μου δώσετε την γνώμη σας.

Επισημαίνω ότι υπάρχουν πρίζες  για ηχεία, στον τοίχο πίσω από τον καναπέ, που καταλήγουν σε μια διπλή πρίζα ηχείων πίσω από την τηλεόραση (οπότε δεν τίθεται θέμα πως θα περάσουν απέναντι τα καλώδια)

Οι πιθανές θέσεις τοποθέτησης των surround ηχείων είναι είτε αριστερά και δεξιά από τον τριθέσια καναπέ (για κολωνάτα ηχεία) είτε ακριβώς πίσω από τον καναπέ (για μη κολωνάτα ηχεία). Θα έχω εμπειρία του surround ή να μην το σκεφτώ καθόλου;

2. Καθώς ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος, προσανατολίζομαι στην αγορά μεταχειρισμένης ηχόμπαρας ή home cinema, ώστε να μην ξοδέψω μεγάλο ποσό σε κάτι που τελικώς θα ευχαριστιέμαι μια φορά την εβδομάδα.

Τι να προσέξω κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου home cinema ή ηχόμπαρας;

Ευχαριστώ

IMG_20200830_224543.jpg

Επεξ/σία από yiankap
Δημοσ.

Από την φωτό καταλαβαίνω ότι στο σπίτι υπάρχει σύζυγος.
Τα home cinema είναι μηχανήματα του διαβόλου για τις γυναίκες να το ξέρεις.  👎  (ψάξε τον όρο Wife acceptance factor ή WAF στο γούγλη 😄 )

Tα δεδομένα τώρα είναι ότι με ένα home cinema θα έχεις σίγουρα πολύ ανώτερη απόδοση σε σχέση με την ηχόμπαρα ΑΛΛΑ θα πρέπει να κινηθείς στην λύση του ξεχωριστού ενισχυτή με σετ ηχείων.
Οι έτοιμες λύσεις all-in-one καλύτερα να αποφεύγονται.

Αν λοιπόν δεν είσαι έτοιμος να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη για ένα τέτοιο σύστημα τότε καλύτερα να κινηθείς στην λύση της ηχόμπαρας.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...