Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, γνωστός μου θέλει να φτιάξει μια online crm πλατφόρμα και για λογαριασμό του ρωτάω εγώ εδώ πέρα.
Με τι γνώσεις άτομα θα χρειαστεί να βρει/προσλάβει;
Θεωρώ ότι ως online πλατφόρμα θα θέλει σίγουρα κάποιον με γνώσεις βάσεων, php, css, javascript. Αλλά εκτός από αυτά τι άλλες γνώσεις χρειάζονται;
Η πλατφόρμα αυτή σύμφωνα με τις προσδοκίες του θα εξυπηρετεί μερικές χιλιάδες χρηστών (δεν ξέρω αν πράγματι πιάσει τέτοιο στόχο αλλά εφόσον αυτό λέει πως θέλει σημαίνει πως εξ αρχής πρέπει η πλατφόρμα να έχει την δυνατότητα να δεχτεί τόσο κόσμο) άρα τίθεται και θέμα ασφάλειας θεωρώ.

Δημοσ.

Απευθύνεται σε κάποια εταιρεία, αγοράζει το πρόγραμμα και μαζι με αυτό υποστήριξη και εγκατασταση, δεν γίνεται να προσλάβει προγραμματιστές και να του ξεκινήσουν ενα crm απο την αρχή για πάρτη του.

Γνώμη μου

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε

Απευθύνεται σε κάποια εταιρεία, αγοράζει το πρόγραμμα και μαζι με αυτό υποστήριξη και εγκατασταση, δεν γίνεται να προσλάβει προγραμματιστές και να του ξεκινήσουν ενα crm απο την αρχή για πάρτη του.

Γνώμη μου

Σεβαστή η γνώμη σου! Αλλά εφόσον θέλει να το κάνει με αυτό τον τρόπο, ρωτάω και εγώ αυτό :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Tiramolas είπε

Σεβαστή η γνώμη σου! Αλλά εφόσον θέλει να το κάνει με αυτό τον τρόπο, ρωτάω και εγώ αυτό :P

Το κόστος είναι υπερβολικά μεγάλο και θα πρέπει συνέχεια να γίνεται update το λογισμικό ώστε να μπορεί να υποστηρίζει «πολλά πραματα» σε κάποια χρόνια. 

Αλλά  για να απαντήσουμε στη ερώτηση σου, θα χρειαστεί κάποιον full stack να του φτιάξει το back end κομμάτι μαζί με το front end, και επίσης και κάποιον mobile developer για να του κάνει τα mobile apps. 

Αυτά μόνο για αρχή και ΠΟΛΥ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ μην περιμένει να ξοδέψει λιγότερο από 10,000€ για να έχει ένα prototype και ίσα να ξεκινήσει να δουλεύει 

• Like 2
Δημοσ.

Το οικονομικό δεν είναι το πρόβλημα του. Γνωρίζει ότι θα πρέπει να δώσει πολλά λεφτά, απλά δεν ξέρει ουσιαστικά το τι γνώσεις πρέπει να ζητά από τα άτομα αυτά. Όσον αφορά τα updates, σκοπεύει να τα κρατήσει αυτά τα άτομα οπότε θεωρώ δεν θα υπάρχει θέμα και εκεί.

Δημοσ.

Ωραία τότε αφού δεν έχει πρόβλημα, ξεκινάει αναζητώντας αυτούς τους δυο που ανέφερα. Θα μπορέσουν μέσα σε 4-5 μήνες δουλειάς  να έχουν ένα προϊόν να πλασάρουν. Μετά βλέποντας και κάνοντας! 

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν υπάρχουν γλώσσες για CRM ή για ERP ή για οτιδήποτε άλλο....γενικώς δεν υπάρχουν "καλές" και "κακές" γλώσσες...απλώς υπάρχουν προγραμματιστές και...προγραμματιστές.

Για να το πω αλλιώς ...εσένα σε τελική ανάλυση σε ενδιαφέρει αν θα το κανει σε JS ή σε Python ..ή σε LOGO...το θέμα είναι να παίζει.

Ετσι όπως το θέτεις και αφού ο γνωστός σου δεν έχει πρόβλημα για δουλειά είτε θα βάλει μια κανονική αγγελία στο οποίο θα ορίζει ακριβώς τι θέλει και πόσα είναι διατεθιμένος να δώσει σαν μισθό....είτε ας το βάλει σαν project σε κάποιο Site με Freelancers ή FB...ας θέσει ξεκάθαρα τι θέλει και πως το θέλει.

Εαν σταθεί στην ουσία του θέματος π.χ. θα δεχτώ υποψηφίους με χρονικό ορίζοντα Χ μηνών και εφόσον έχουν να παρουσιασουν δείγμα δουλειάς τους νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Εγω παντως το βρίσκω άστοχο να προσλάβει προγραμματιστές για δουλεια κονσέρβα με χιλιάδες ωρες δοκιμών, εγκατεστημένη σε 10αδες εταιρείες, εγγυηση, σαπορτ κλπ

Θα μπλέξεις ο φιλος σου σε  μονοπάτια άγνωστα, πες του να να βρει ενα καλο δικηγόρο, οπως και να εχει, οποια περίπτωση και να διαλέξει θα του χρειαστεί. 

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θεωρώ ότι είναι σοβαρή η απαίτηση του φίλου σου. Είναι μεγάλος όγκος δουλειάς, με αρκετά μεγάλο ρίσκο αποτυχίας, για κάτι που μπορεί να το αγοράσει και να πετύχει καλύτερη ποιότητα σε φτηνότερη τιμή. Δεν υπάρχει λόγος να επιμένει να το φτιάξει μόνος του. Θέλει σενιορ developer για να το κάνει σωστά, που ομως δεν θα τον βρει, επειδή δεν θα κάτσει ο senior να χαλαστει και να ασχοληθει με ενα αφεντικο που δεν εχει ιδεα και δεν ξερει τι θελει.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρέπει να φτιάξει ειδικό τμήμα CRM development, με τουλάχιστον 3 άτομα, τα οποία στην καλύτερη θα έχουν έτοιμο το project σε 3 μήνες.

Αυτό το κόλλημα που όλοι θέλουν να πάρουν ΕΝΑ προγραμματιστή να τους πετάξει στον Άρη, δεν το καταλαβαίνω!!!

Πάτε σε σοβαρή εταιρεία να γλιτώσετε κόπο, χρόνο και χρήμα και να γίνει σωστά η δουλειά σας.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, onelonelystar είπε

Θα πρέπει να φτιάξει ειδικό τμήμα CRM development, με τουλάχιστον 3 άτομα, τα οποία στην καλύτερη θα έχουν έτοιμο το project σε 3 μήνες.

Αυτό το κόλλημα που όλοι θέλουν να πάρουν ΕΝΑ προγραμματιστή να τους πετάξει στον Άρη, δεν το καταλαβαίνω!!!

Πάτε σε σοβαρή εταιρεία να γλιτώσετε κόπο, χρόνο και χρήμα και να γίνει σωστά η δουλειά σας.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν εμπλέκομαι εγώ προσωπικά σε όλο αυτό. Απλώς κάνω κάποιες ερωτήσεις για να του μεταφέρω κάποιες γνώμες.
Δεν θέλει να πάει σε κάποια εταιρία. Θέλει να προσλάβει 2-3 προγραμματιστές να του το φτιάξουν και στην συνέχεια να συνεχίσει να τους έχει για αναβαθμίσεις - συντήρηση. Θέλει να το "φτιάξει" ως προϊόν και να το εμπορευθεί. Όπως είπα δικά του τα λεφτά (και πραγματικά δεν του λείπουν!) άρα δικό του και το όποιο ρίσκο. Εγώ την δική μου γνώμη του την είχα πει καιρό πριν.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, Tiramolas είπε

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν εμπλέκομαι εγώ προσωπικά σε όλο αυτό.

ναι ναι, γενικά μιλούσα, δεν αναφερόμουν σε σένα.

Παρόλα αυτά είναι εντελώς παράλογο να προσλάβει άτομα που ο ίδιος ΔΕΝ μπορεί να αξιολογήσει τη δουλειά τους. Γιατί για αυτό που ζητάει, τα άτομα που θα πρέπει να προσλάβει πρέπει να είναι  top στον τομέα τους και φυσικά να μπορούν να συνεργαστούν. Για αυτό χρειάζεται και ένας CTO. Γενικά πρέπει να το ψάξει πάααρα πολύ το τι θέλει, πως το θέλει, πως θα το οργανώσει γιατί όπως είπα το πιθανότερο αποτέλεσμα θα είναι μεγάλο κόστος σε χρόνο και χρήμα. Δεν φτάνει να βάλεις μια αγγελία για προγραμματιστές και να ξεκινήσεις.

Γνώμη μου πάντα.

Δημοσ.

Καταρχάς, το CRM σύτημα δεν είναι κάτι που απαιτεί μια συγκεκριμένη γλώσσα. Περισσότερο είναι μια πλατφόρμα με συγκεκριμένο προσανατολισμό και δομή. Συνεπώς η αρχική ερώτηση είναι ολίγον άστοχη και θα έπρεπε να το γνωρίζει ο φίλος σου από τη στιγμή που θέλει να ξεκινήσει κάτι τέτοιο.

Κατά δεύτερον, ανάλογα βέβαια με το τι εννοεί ο καθένας με τον όρο "CRM", το τελικό προϊόν μπορεί να γίνει ιδιαίτερα σύνθετο. Δεν είναι υπόθεση 2-3 προγραμματιστών που θα δουλέψουν 4-5 μήνες. Ειδικά αν φαντάζεται μια μεγάλη εγκατεστημένη βάση πελατών. Εδώ ολόκληροι κολοσσοί (διεθνείς και εγχώριοι) έχουν πολυάριθμες ομάδες σε διαφορετικούς τομείς (ανάλυση, ανάπτυξη, δοκιμές, υποστήριξη, τεκμηρίωση) επί χρόνια.

Κάτι περίεργο φαντάζεται ο φίλος σου, κάτι απλούστερο από αυτό που υποννοεί.

Στην τελική, ίσως πρέπει να δει το ενδεχόμενο εξειδίκευσης σε ένα υπάρχον CRM (π.χ. Microsoft Dynamics), το οποίο και ζήτηση έχει και σε βάζει σε μεγάλους πελάτες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...