lumiakias2017 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στο φόρουμ. Το 7 χρονών σαπάκι μου ενώ έκλεισε κανονικά χθες το βράδυ σήμερα δεν θέλησε να μας κάνει την τιμή. Συγκεκριμένα πλέον: 1. Ενώ είχε ρυθμίσεις o/c ακόμα και πριν το κάνω clear cmos όταν το άνοιξα δεν έκλεισε και ξανάνοιξε όπως κάνει πάντα. 2. Η οθόνη μαύρη, καθόλου σήμα. 3. Πληκτρολόγιο και ποντίκι σαν να μην παίρνουν ρεύμα. Δεν υπάρχει δηλαδή υπόνοια ούτε οτι περνάει το bios ούτε οτι μπαίνει στα windows. 4. Στην αρχή το λαμπάκι των δίσκων δεν ανάβει (μόνο ο ssd πάνω), μετά απο κάποια λεπτά θα ανάψει και σε σταθερό χρόνο θα σβήνει για 1 δευτερόλεπτο και μετα θα μένει ανοικτό για 2-3 σε λούπα. Σαν να προσπαθεί να διαβάσει. Φουφούρια γυρνάνε κανονικά. Η μητρική δεν έχει ledακια, ούτε ηχείο για να βρώ κάποιον κωδικό σφάλματος. Πρόκειται για: FX8320, GIGABYTE GA970 UD3, 2x4gb, rx570 Τροφοδοτικό Thermaltake 630watt Τίποτα δεν έχει εγγύηση. Εγώ τι έχω κάνει: 1. Δοκίμασα τις ραμ, μια μια σε καθε θέση 2. Άλλαξα την κάρτα γραφικών 3. Έκανα clear cmos 4. Το άφησα και ώρες εκτός ρευματος χωρις μπαταρία, και με μπαταρία 5. Τσέκαρα οτι τα καλώδια είναι στην θέση τους. Αύριο έχω σκοπό να το βγάλω απο το κουτί μπας βραχυκυκλώνει πουθενά, αν και δεν κούνησα ούτε το έπιπλο απο την στιγμή που έκλεισε και ξανάνοιξε χθες. Δυστυχώς δεν έχω άλλα κομμάτια πέρα απο μια έξτρα κάρτα γραφικών, ούτε και πολύμετρο για δω τα ρεύματα. Ποστάρω εδώ μήπως κάποιος μου δώσει τα φώτα του πριν πάω μάλλον για αντικατάσταση απο αγγελίες με άλλο DDR3 ΄σύστημα αφού δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα τώρα για αναβάθμηση σε Ryzen. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από lumiakias2017
johnpopexi Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, lumiakias2017 είπε Καλησπέρα στο φόρουμ. Το 7 χρονών σαπάκι μου ενώ έκλεισε κανονικά χθες το βράδυ σήμερα δεν θέλησε να μας κάνει την τιμή. Συγκεκριμένα πλέον: 1. Ενώ είχε ρυθμίσεις o/c ακόμα και πριν το κάνω clear cmos όταν το άνοιξα δεν έκλεισε και ξανάνοιξε όπως κάνει πάντα. 2. Η οθόνη μαύρη, καθόλου σήμα. 3. Πληκτρολόγιο και ποντίκι σαν να μην παίρνουν ρεύμα. Δεν υπάρχει δηλαδή υπόνοια ούτε οτι περνάει το bios ούτε οτι μπαίνει στα windows. 4. Στην αρχή το λαμπάκι των δίσκων δεν ανάβει (μόνο ο ssd πάνω), μετά απο κάποια λεπτά θα ανάψει και σε σταθερό χρόνο θα σβήνει για 1 δευτερόλεπτο και μετα θα μένει ανοικτό για 2-3 σε λούπα. Σαν να προσπαθεί να διαβάσει. Φουφούρια γυρνάνε κανονικά. Η μητρική δεν έχει ledακια, ούτε ηχείο για να βρώ κάποιον κωδικό σφάλματος. Πρόκειται για: FX8320, GIGABYTE GA970 UD3, 2x4gb, rx570 Τροφοδοτικό Thermaltake 630watt Τίποτα δεν έχει εγγύηση. Εγώ τι έχω κάνει: 1. Δοκίμασα τις ραμ, μια μια σε καθε θέση 2. Άλλαξα την κάρτα γραφικών 3. Έκανα clear cmos 4. Το άφησα και ώρες εκτός ρευματος χωρις μπαταρία, και με μπαταρία 5. Τσέκαρα οτι τα καλώδια είναι στην θέση τους. Αύριο έχω σκοπό να το βγάλω απο το κουτί μπας βραχυκυκλώνει πουθενά, αν και δεν κούνησα ούτε το έπιπλο απο την στιγμή που έκλεισε και ξανάνοιξε χθες. Δυστυχώς δεν έχω άλλα κομμάτια πέρα απο μια έξτρα κάρτα γραφικών, ούτε και πολύμετρο για δω τα ρεύματα. Ποστάρω εδώ μήπως κάποιος μου δώσει τα φώτα του πριν πάω μάλλον για αντικατάσταση απο αγγελίες με άλλο DDR3 ΄σύστημα αφού δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα τώρα για αναβάθμηση σε Ryzen. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Δοκίμασε να βγάλεις τα πάντα απο τη μητρική πλην των βασικών για boot (αφήνεις cpu/ram/gpu +τροφοδοσίες) . Και αν τυχόν bootαρει βαζεις ενα ενα να δεις τι φταίει(sata , fans usb κλπ , POWER με κατσαβίδι ή αστο πανω) Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από johnpopexi 1
Τέρης Α. Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, lumiakias2017 είπε έχω σκοπό να το βγάλω απο το κουτί μπας βραχυκυκλώνει πουθενά Καλή ιδέα! Για κάθε ενδεχόμενο επανατοποθετήστε και τον επεξεργαστή. 1
ice25 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δοκίμασε μια μια τις ram σε διαφορετικά slots και δες για σκασμενους πυκνωτές στην μητρική.. Δοκίμασε και χωρίς δίσκο να δεις αν μπαίνει bios. 2
lumiakias2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εστησα έξω από το κουτί, μητρική, επεξεργαστή, τροφοδοτικό και καρτα γραφικών. Ξαναδοκιμασα τις ραμ σε όλα τα σλοτς μια μια Σήκωσα τον επεξεργαστή από την μητρική, όλα καλά. Επίσης ο επεξεργαστής ανεβάζει θερμοκρασία. Το νέο που παρατήρησα είναι ότι οι ανεμιστήρες του επεξεργαστή και της κάρτας σπιναρουν για 2-3 δευτερόλεπτα και μετά σταματάνε. Δεν φαίνεται να υπάρχουν σκασμενοι πυκνωτές Νομίζω ότι έχει να κάνει με μητρική, τροφοδοτικό ή επεξεργαστη όμως δεν μπορώ από ότι ξέρω να κάνω κάτι άλλο. Ίσως αν παίξω με τις πιθανό και δοκιμάσω αρχικά να πάρω μεταχειρισμένη μητρική. Καμιά ιδέα; Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2020 από lumiakias2017
duffyduck Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Αφου εξω απο το κουτι δουλευει, μηπως τοτε φταιει το power button του κουτιου? Οσο για τις θερμοκρασιες, παρε μια καλουτσικη ψυκτρα με 30-40 ευρω.
lumiakias2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Απόλυτα λάθος δική μου διατύπωση. Ούτε έξω απο το κουτί δουλεύει. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι φαίνονται όλα σε φυσιολογική κατάσταση. Ψήκτρα έχω, 212 evo. Με την θερμοκρασία που είπα εννοώ οτι ο επεξεργαστής παίρνει ρεύμα αφού ζεσταίνεται. Τον ξανα έδεσα, εννοείτε μαύρο. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2020 από lumiakias2017
dpolal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 3 λεπτά πριν, lumiakias2017 είπε Απόλυτα λάθος δική μου διατύπωση. Ούτε έξω απο το κουτί δουλεύει. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι φαίνονται όλα σε φυσιολογική κατάσταση. Ψήκτρα έχω, 212 evo. Με την θερμοκρασία που είπα εννοώ οτι ο επεξεργαστής παίρνει ρεύμα αφού ζεσταίνεται. Μάλλον για τροφοδοτικό φαίνεται ότι είναι το πρόβλημα. Δοκίμασε να βρείς άλλο από κάνα φίλο να δοκιμάσεις. 2
lumiakias2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 11 λεπτά πριν, dpolal είπε Μάλλον για τροφοδοτικό φαίνεται ότι είναι το πρόβλημα. Δοκίμασε να βρείς άλλο από κάνα φίλο να δοκιμάσεις. Ευχαριστώ για την απάντηση. Να πω οτι στην θεση της RX570 που απαιτεί εξωτερική τροφοδοσία, έβαλα κάρτα που δεν θέλει ρεύμα αλλά δεν φαίνεται να αλλάζει συμπεριφορά. Ίσως αν αγοράσω ενα πολύμετρο, το πιο απλό στο σκρούτζ. Και μετρήσω το 8άρι και το 24άρι καλώδιο να βγάλω άκρη με βάση τα νούμερα που θα βγάλει;
dpolal Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 5 λεπτά πριν, lumiakias2017 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Να πω οτι στην θεση της RX570 που απαιτεί εξωτερική τροφοδοσία, έβαλα κάρτα που δεν θέλει ρεύμα αλλά δεν φαίνεται να αλλάζει συμπεριφορά. Ίσως αν αγοράσω ενα πολύμετρο, το πιο απλό στο σκρούτζ. Και μετρήσω το 8άρι και το 24άρι καλώδιο να βγάλω άκρη με βάση τα νούμερα που θα βγάλει; Δεν ξέρω κατά πόσο θα βγάλεις άκρη με το πολύμετρο.
duffyduck Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Μπορει με το πολυμετρο να μετρησεις σωστες τιμες, αλλα αυτες οι τιμες δεν ειναι υπο φορτιο. Αρα δεν σημαινει οτι δεν φταιει το τροφοδοτικο. Παρε δανεικο αλλο και τεσταρε την μητρικη. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2020 από duffyduck
Τέρης Α. Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, duffyduck είπε Μπορει με το πολυμετρο να μετρησεις σωστες τιμες, αλλα αυτες οι τιμες δεν ειναι υπο φορτιο. Εμένα η μητρική μου έδειχνε 9,8ν στη 12άρα στο stress test και το πολύμετρο 11,9ν. Βγάζω ό, τι είχα πάνω στη μητρική και τα βάζω σε άλλη, τρέχω πάλι stress test και μου εμφανίζει την ίδια τάση με το πολύμετρο. Οπότε, η μητρική είναι λίγο... Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2020 από Τέρης Α.
lumiakias2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Θα ψάξω για τροφοδοτικό που είναι πιο εύκολη λύση αυτήν την στιγμή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα