Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν θα ήθελα να ακούσω γνώμες πανω σε αυτό το θεμα διότι υπάρχει πολύ μπέρδεμα τουλάχιστον ετσι οπως το βλέπω εγω. 

Ας υποθέσουμε οτι εχω α) 10.000€,β)100.000€ πως θα μπορούσα να τα "επένδυσω" ώστε αμεσα η έμμεσα (μακροχρόνια) να βγαζω ενα ποσο και τα λεφτα μ πίσω, εχω διαβάσει πολλα απο χρηματιστήριο μέχρι και ακίνητα κτλπ αλλα θα ήθελα να ακούσω απόψεις για το ποιος θα ηταν ο καλύτερος τρόπος για την επένδυση ειτε τον α) η β) χρημάτων. 

-Ευχαριστώ εκ των προτέρων 😁

Δημοσ.

Crypto & defi.

Αν έχεις 10.000€ χτίσε ένα portofolio και hodl.

Αν έχεις 100.000€ σπάσιμο σε 50/50 ή όπως πιστεύεις καλύτερα σε portofolio & defi για 7-15% yearly returns.

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, GRat είπε

Crypto & defi.

Αν έχεις 100.000€ σπάσιμο σε 50/50 ή όπως πιστεύεις καλύτερα σε portofolio & defi για 7-15% yearly returns.

Portfolio δεν ειναι η λεξη; Κατσε γιατι με εβαλες σε σκεψεις και λεω τοσα χρονια λαθος την ηξερα; (η ειναι και οι 2 υπαρκτες λεξεις για διαφορετικα πραγματα;).

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Nisteate είπε

Λοιπόν θα ήθελα να ακούσω γνώμες πανω σε αυτό το θεμα διότι υπάρχει πολύ μπέρδεμα τουλάχιστον ετσι οπως το βλέπω εγω. 

Ας υποθέσουμε οτι εχω α) 10.000€,β)100.000€ πως θα μπορούσα να τα "επένδυσω" ώστε αμεσα η έμμεσα (μακροχρόνια) να βγαζω ενα ποσο και τα λεφτα μ πίσω, εχω διαβάσει πολλα απο χρηματιστήριο μέχρι και ακίνητα κτλπ αλλα θα ήθελα να ακούσω απόψεις για το ποιος θα ηταν ο καλύτερος τρόπος για την επένδυση ειτε τον α) η β) χρημάτων. 

-Ευχαριστώ εκ των προτέρων 😁

Άμα θέλεις να αγοράσεις fonds, μετοχες, whatever, ειναι προτιμοτερο να αγοραζεις καθε μηνα ενα σταθερο ποσο, παρα να πας αυριο και να αγορασεις με ολο το ποσο. Δεν μπορεσεις να προβλεψεις την ανοδο και την πτωση, και αμα πας all in, κινδυνευεις να πεσεις σε πτωση που θα σου παρει αρκετα χρονια να ξεπερασεις. Αμα θελεις ενα σταθερο ποσο καθε μηνα, (και εχεις το αναγκαιο κεφαλαιο) τσεκαρε για φωτοβολταικο παρκο και κανενα διαμερισμα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Portfolio δεν ειναι η λεξη; Κατσε γιατι με εβαλες σε σκεψεις και λεω τοσα χρονια λαθος την ηξερα; (η ειναι και οι 2 υπαρκτες λεξεις για διαφορετικα πραγματα;).

Yes autocorrect for the win :)

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, GRat είπε

Crypto & defi.

Τι ειναι το defi? Διαβασα κατι λιγα αλλα δεν πολυκαταλαβα...

Δημοσ.

Δεν κάνεις τίποτα με αυτά τα λεφτά, δεν μπορείς να βασιστείς σε άγνωστους σε ένα φόρουμ για να σου πουν τι θα κάνεις τα λεφτά σου. Εγώ αν είχα όρεξη θα αγόραζα ακίνητα η γκαρσονιέρες και θα τις νοικιαζα και μετά από Χ χρόνια θα τις πούλαγα. Για τα 100k μπορείς να κοιτάξεις ομόλογα ιδιοτικων εταιρειών με καλό επιτόκιο, λέγοντας καλό μέχρι 3-4% στην καλύτερη, αν πτωχευσουν οι εταιρείες χάνεις τα λεφτά σου, οι προθεσμιακες τέλος. Μετοχές και άλλα πιστωτικά προϊόντα τα ξεχνάς γιατί δεν έχεις καθόλου γνώσεις και θα τα χάσεις. Μπορείς να ανοίξεις και κανένα μαγαζί ή επιχειρηση αν έχεις εμπειρία σε κάποιον τομέα που γνωρίζεις όχι έτσι εχω λεφτά είδα φως και μπηκα, λεφτα θα τα πάρεις πίσω μετά από χρόνια αλλά μπορεί και να κλείσεις με οφειλές και χρωστουμενα. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Επένδυσε σε κάτι που ξέρεις ότι νικάει 100%. Αν δεν γνωρίζεις τίποτα αυτή τη στιγμή  τότε καλύτερα να μην επενδύσεις σε τίποτα. Η καλύτερη επένδυση θα είναι να μάθεις κάτι για να μπεις σε κάποια αγορά το οποίο μετά θα σου δώσει ιδέες και ανοίγματα να επενδύσεις τα λεφτά σου.

Το χρήμα είναι δύναμη και είναι σωστή η σκέψη να θες να πατήσεις πάνω σε αυτό για να τη κάνεις περισσότερη αλλά καμιά φορά απλά δε μπορείς επειδή δε ξέρεις πως....οπότε τότε είναι καλύτερα να μένεις με όσα έχεις παρά να τα χάσεις. Μπορεί ακόμη και να είσαι σε μία αγορά επιτυχημένος αλλά και πάλι να μην υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις σε αυτή το κεφάλαιο σου ή να μην έχει νόημα οπότε πάλι πρέπει να το διαφυλάξεις. 

Όταν δε ξέρεις τίποτα το οποίο να γνωρίζεις ότι έχει καλές πιθανότητες να νικήσει τότε οποιαδήποτε επενδύση τέτοιου τύπου είναι τζόγος ή και χειρότερο από αυτό.

Από ότι έχω ακούσει από διάφορους οι οποίοι δε ξέρω πόσο έμπιστοι είναι, η πιο ασφαλής επένδυση που μπορείς να κάνεις είναι rental property. Αγόρασε κάτι που το θέλουν σίγουρα και νοίκιαζε το. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι είναι η μόνη σίγουρη επένδυση.

Δημοσ.
18 minutes ago, Salvation81 said:

Βαλτα σε μια εμπιστη τραπεζα, κλειδωσε τα για 10 χρονια και παρε το σιγουρο επιτοκιο.

και παρε το σιγουρο τιποτα. 100.000 ευρω προθεσμιακη αντε στο τελος τπυ χρονου θα παρει και 150 ευρω με τα τελεια επιτοκια

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Επένδυσε σε κάτι που ξέρεις ότι νικάει 100%. Αν δεν γνωρίζεις τίποτα αυτή τη στιγμή  τότε καλύτερα να μην επενδύσεις σε τίποτα. Η καλύτερη επένδυση θα είναι να μάθεις κάτι για να μπεις σε κάποια αγορά το οποίο μετά θα σου δώσει ιδέες και ανοίγματα να επενδύσεις τα λεφτά σου.

Το χρήμα είναι δύναμη και είναι σωστή η σκέψη να θες να πατήσεις πάνω σε αυτό για να τη κάνεις περισσότερη αλλά καμιά φορά απλά δε μπορείς επειδή δε ξέρεις πως....οπότε τότε είναι καλύτερα να μένεις με όσα έχεις παρά να τα χάσεις. Μπορεί ακόμη και να είσαι σε μία αγορά επιτυχημένος αλλά και πάλι να μην υπάρχει τρόπος να αξιοποιήσεις σε αυτή το κεφάλαιο σου ή να μην έχει νόημα οπότε πάλι πρέπει να το διαφυλάξεις. 

Όταν δε ξέρεις τίποτα το οποίο να γνωρίζεις ότι έχει καλές πιθανότητες να νικήσει τότε οποιαδήποτε επενδύση τέτοιου τύπου είναι τζόγος ή και χειρότερο από αυτό.

Από ότι έχω ακούσει από διάφορους οι οποίοι δε ξέρω πόσο έμπιστοι είναι, η πιο ασφαλής επένδυση που μπορείς να κάνεις είναι rental property. Αγόρασε κάτι που το θέλουν σίγουρα και νοίκιαζε το. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι είναι η μόνη σίγουρη επένδυση.

Παράθεση από βιβλίο self help όλο το ποστ σου αλλά ουσία καμία. Δεν λες τι να κάνει.

Στον OP τώρα:

Φίλε ξέχνα crypto θέλει τρελό διάβασμα για να έχεις έστω 0.5% αποδόσεις επί του κεφαλαίου σου. Το 85% των ατόμων που ενασχολείται τα χάνει γιατί στα crypto κάνουν pump-n-dump και οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα πώς να διαχειριστούν τα συναισθήματα και την διαίσθηση τους λόγω του ότι είναι τελείως αρχάριοι.

Με 100.000€ ίσως αγόραζες σπίτι που είναι σταθερό πράγμα που αυξάνεται η αξία του πάντα, όμως έχει τρεχούμενα. Με 10.000€ έχεις απλά καλό ρευστό. Δεν επενδύεις τόσο γελοίο ποσό.

Δημοσ.

Για μένα η καλύτερη επένδυση είναι η γη. Όχι τα σπίτια 50 ετών (εκτός αν μιλάμε για διατηρητεα που εκεί στην ουσία αγοραζεις την γη και το σημείο, εφόσον αξίζει, πχ πλάκα, ιστορικό κέντρο κλπ). Αν έχεις λεφτά αγόρασε οικόπεδο σε μεγάλη πόλη. Όσοι κέρδισαν πολλά από ακίνητα ήταν οι κατασκευαστές και οι οικοπεδούχοι.
Όλες οι άλλες αγορές αν δεν έχεις άκρες να ψωνίζεις φθηνά και με δικά σου συνεργεια ανακαίνισης είναι απλά για να ελπίζεις ότι θα έρθουν να μείνουν στην Ελλάδα μια μέρα όλοι οι Άραβες σε 50τμ στα Πατήσια... Δηλαδή σε βάθος χρόνου τίποτα το σημαντικό.

Τα 100.000 είναι μικρό πόσο, τα 10.000 είναι ανύπαρκτα. Η γνώμη μου είναι πως ή θα βρεις 5 -6 ακόμα με 100.000 έκαστος να κάνετε ένα μικρό fund και να τα επένδυσετε κάπου σοβαρά (κάπου που να το ξέρετε και με το ανάλογο ρίσκο) ή θα τα κρατήσεις κλειστά και απειραχτα για μια περίπτωση ανάγκης ή για τα παιδιά σου.

Προσωπικά πιστεύω πως μια επένδυση πρέπει να λάβει περίπου 1.000.000 για να έχει ελπίδες επιτυχίας (με απόδοση 5-6%) Τώρα αυτό το 1.000.000 δεν είναι ανάγκη να είναι όλο χρηματικό πόσο (πχ μια τρομερή ιδέα πόσο αποτιμαται; η εξειδίκευση ενός ανθρώπου;)

Κάπως έτσι (πάντα προσωπική άποψη)...

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, poulinos είπε

και παρε το σιγουρο τιποτα. 100.000 ευρω προθεσμιακη αντε στο τελος τπυ χρονου θα παρει και 150 ευρω με τα τελεια επιτοκια

Εγω που το ειχα ψαξει πριν κατι χρονια ειχα βρει τραπεζες με πολυ καλα επιτοκια μεχρι και σχεδον 5-6% (κλειδωμενους για συγκεκριμενα χρονικα πλαισια και απο 50.000 και ανω), τα 150ε πως τα εβγαλες;

Δημοσ.

Πρόσεξε τις προθεσμιακες, η Νορβηγία την περίοδο του κορονοϊού και για έναν χρόνο ακόμα τουλάχιστον από επιτόκιο 1% το έριξε στο 0 με σκοπό να σώσει το νόμισμα της.

Οι καιροί είναι περίεργοι...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...