Ionlab Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 19 ώρες πριν, thodoris5321 είπε Σε αυτή την τιμή ή θα συμβιβαστείς με μία μηχανή όπως αυτή ή όπως της De'Longhi, ή πάλι θα συμβιβαστείς με μία καλοδιατηρημένη μεταχειρισμένη παλιά Gaggia, κατά προτίμηση Gaggia Classic ή Gaggia Baby, αλλά ακόμα και Gaggia όπως Evolution ή Pure πρέπει να κάνουν καλύτερο καφέ από αυτή του θέματος, αρκεί βέβαια να είναι όπως είπα καλοδιατηρημένη γιατί το αλουμινένιο boiler δε θέλει πολλή προσπάθεια για να χαλάσει. Όσο θέλει να ασχοληθεί ο καθένας. Εναλλακτικά μπορεί κάποιος σε αυτά τα λεφτά να πάρει μια Bialetti Moka Express ή Brikka, ένα Aeropress, μια V60 και ένα French Press και να ξεκινήσει τα ταξίδια του στον καφε και αργότερα όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά του αγοράζει πρώτα ένα μύλο της προκοπής (χειροκίνητο ή ηλεκτρικό). Μέχρι να μάθει κάποιος πως επηρεάζουν την γεύση και πως συσχετίζονται παράμετροι όπως θερμοκρασία νερού, χρόνος εκχύλισης, αναλογία νερού/καφέ, ποικιλία καφέ, πόσος καιρός έχει περάσει από το καβούρδισμα, ποσο έντονο είναι το καβούρδισμα, κόψιμο κτλ θα έχει μαζέψει σίγουρα τα χρήματα που χρειάζονται για μια Single Boiler Dual Use μηχανή espresso όπως π.χ. μια Lelit ή κλώνος αυτής. Η απόλαυση με αυτό τον τρόπο ξεκινάει άμεσα και συνεχίζεται αμείωτη, σε σχέση π.χ. με το να πίνεις μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει ξινό/πικρό καφέ Lavazza από το SM και να απογοητεύεσαι όταν αποφασίσεις να δώσεις το κατιτις εξτρα και να πάρεις καφέ της προκοπής από κάποιο καβουρδιστήριο και η γεύση συνεχίζει να είναι χάλια γιατί πλεόν η μηχανή δεν μπορεί και αναρωτιέσαι προς τι όλος ο χαμός από μερικούς. 1
thodoris5321 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, Ionlab είπε Εναλλακτικά μπορεί κάποιος σε αυτά τα λεφτά να πάρει μια Bialetti Moka Express ή Brikka, ένα Aeropress, μια V60 και ένα French Press και να ξεκινήσει τα ταξίδια του στον καφε και αργότερα όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά του αγοράζει πρώτα ένα μύλο της προκοπής (χειροκίνητο ή ηλεκτρικό). Μέχρι να μάθει κάποιος πως επηρεάζουν την γεύση και πως συσχετίζονται παράμετροι όπως θερμοκρασία νερού, χρόνος εκχύλισης, αναλογία νερού/καφέ, ποικιλία καφέ, πόσος καιρός έχει περάσει από το καβούρδισμα, ποσο έντονο είναι το καβούρδισμα, κόψιμο κτλ θα έχει μαζέψει σίγουρα τα χρήματα που χρειάζονται για μια Single Boiler Dual Use μηχανή espresso όπως π.χ. μια Lelit ή κλώνος αυτής. Η απόλαυση με αυτό τον τρόπο ξεκινάει άμεσα και συνεχίζεται αμείωτη, σε σχέση π.χ. με το να πίνεις μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει ξινό/πικρό καφέ Lavazza από το SM και να απογοητεύεσαι όταν αποφασίσεις να δώσεις το κατιτις εξτρα και να πάρεις καφέ της προκοπής από κάποιο καβουρδιστήριο και η γεύση συνεχίζει να είναι χάλια γιατί πλεόν η μηχανή δεν μπορεί και αναρωτιέσαι προς τι όλος ο χαμός από μερικούς. Το ζήτημα είναι το αποτέλεσμα να πλησιάζει όσο πιο κοντά σε εσπρέσο γίνεται. Φυσικά θες PID για να πιείς σωστό καφέ σε μηχανη, ωστόσο με τα παραπάνω δε θα καταφέρεις τίποτα χωρίς μύλο και ειδικά με μπρίκι μόκα θα τα παρατήσει κάποιος μετά την πρώτη προσπάθεια. Επίσης χάνεις τη δυνατότητα εύκολου αφρόγαλου, λίγοι θα χρησιμοποιήσουν άλλους τρόπους όπως πχ να ζεστάνουν καφέ σε μπρίκι και μετά να τον χτυπήσουν σε κάτι σαν French Press ή ειδικό μιξεράκι για εξοικονόμηση. Ο καλύτερος τρόπος για ν' αρχίσεις την εμπειρία σου είναι με έναν καλό μύλο πριν ακόμα πάρεις μηχανή. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δε σχετίζεται με το ποστ.
ChrisN.S. Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 2/9/2020 στις 4:12 ΜΜ, thodoris5321 είπε Το ζήτημα είναι το αποτέλεσμα να πλησιάζει όσο πιο κοντά σε εσπρέσο γίνεται. Φυσικά θες PID για να πιείς σωστό καφέ σε μηχανη, ωστόσο με τα παραπάνω δε θα καταφέρεις τίποτα χωρίς μύλο και ειδικά με μπρίκι μόκα θα τα παρατήσει κάποιος μετά την πρώτη προσπάθεια. Επίσης χάνεις τη δυνατότητα εύκολου αφρόγαλου, λίγοι θα χρησιμοποιήσουν άλλους τρόπους όπως πχ να ζεστάνουν καφέ σε μπρίκι και μετά να τον χτυπήσουν σε κάτι σαν French Press ή ειδικό μιξεράκι για εξοικονόμηση. Ο καλύτερος τρόπος για ν' αρχίσεις την εμπειρία σου είναι με έναν καλό μύλο πριν ακόμα πάρεις μηχανή. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα και δε σχετίζεται με το ποστ. Εγώ πάντως με μπρίκι Moka και καφέ από supermarket πίνω 10 φορές καλύτερο espresso like freddo σε σχέση με την Illy Iperespresso με κάψουλες που είχα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα