andipariotis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Γεια σας, Εχω ενα ML 350 του 2004 σε ακινησία απο το 2011. Ο λόγος ήταν οικονομικός - εκείνη την εποχή - καθώς είχα και μικρότερο αυτοκίνητο οπότε κάλυπτα τις μετακινήσεις μου. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αλλάξω το μικρό αυτοκίνητο και προβληματίζομαι αν πρέπει να κάνω αυτό ή να επισκευάσω το ML που έχει 92.000 χιλιόμετρα και γενικά η κατάσταση του ήταν άριστη πριν ακινητοποιηθεί. Θέλω την γνώμη σας αν είναι το σωστό και αν γνωρίζει κάποιος ποιό είναι το πιθανό κόστος επισκευής που θα καθορίσει και την τελική μου αποόφαση.
paylidis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Τι εννοείς επισκευή; Κινητήρα; Γιατί; Ή απλά ένα Καλό γενικό σέρβις για να ξαναμπεί στο δρόμο με ασφάλεια;
NikosKallithea Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Ενα γενικο σερβις θελεις με ιμαντες και λαστιχα ~1500ευρω
Dark_Nightfall Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, andipariotis είπε Γεια σας, Εχω ενα ML 350 του 2004 σε ακινησία απο το 2011. Ο λόγος ήταν οικονομικός - εκείνη την εποχή - καθώς είχα και μικρότερο αυτοκίνητο οπότε κάλυπτα τις μετακινήσεις μου. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αλλάξω το μικρό αυτοκίνητο και προβληματίζομαι αν πρέπει να κάνω αυτό ή να επισκευάσω το ML που έχει 92.000 χιλιόμετρα και γενικά η κατάσταση του ήταν άριστη πριν ακινητοποιηθεί. Θέλω την γνώμη σας αν είναι το σωστό και αν γνωρίζει κάποιος ποιό είναι το πιθανό κόστος επισκευής που θα καθορίσει και την τελική μου αποόφαση. 9 χρόνια σε ακινησία εντελώς χωρίς έστω μια φόρα το μήνα βόλτα ; αν ήταν έτσι τότε σίγουρα θα χρειαστείς αλλαγή ότι ιμάντες έχει με full service ,λάδια φίλτρα μπουζί ψυκτικό υγρό και υγρά υδραυλικού τιμονιού βαλβολίνες υγρά φρένων και λάστιχα μαζί με τα κολλάρα (όλα) του συστήματος ψύξης και όλα αυτά σε περίπτωση που δεν έχει προκληθεί κάποια ζημιά στον κινητήρα από την ακινησία. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από Dark_Nightfall
stelios18120 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν αφήνουμε έτσι 9 χρόνια αμάξι σε ακινησία γιατί μετα θέλεις πολλά €€€ σε μάζεματα Μια βόλτα το τετράγωνο, αλλαγές ταχυτήτων, λίγο ρελαντί, και γενικά να δουλέψει λίγο ανά 15 με 20 μέρες, και έτσι σε βγάζει από παρα πολλά έξοδα. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από stelios18120
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 4 ώρες πριν, andipariotis είπε Γεια σας, Εχω ενα ML 350 του 2004 σε ακινησία απο το 2011. Ο λόγος ήταν οικονομικός - εκείνη την εποχή - καθώς είχα και μικρότερο αυτοκίνητο οπότε κάλυπτα τις μετακινήσεις μου. Αυτή τη στιγμή πρέπει να αλλάξω το μικρό αυτοκίνητο και προβληματίζομαι αν πρέπει να κάνω αυτό ή να επισκευάσω το ML που έχει 92.000 χιλιόμετρα και γενικά η κατάσταση του ήταν άριστη πριν ακινητοποιηθεί. Θέλω την γνώμη σας αν είναι το σωστό και αν γνωρίζει κάποιος ποιό είναι το πιθανό κόστος επισκευής που θα καθορίσει και την τελική μου αποόφαση. Εφόσον η κατάσταση του ήταν άριστη όπως λες,τότε δεν θέλει επισκευή αλλά ένα πολύ καλό service.Πανω κάτω ειπώθηκε πιο πάνω τι θα χρειαστεί. Το πόσο θα κοστίσει εξαρτάται που θα γίνει το service.Γενικα υπολογίζεις για 1500 ευρώ τουλάχιστον.ML350 είναι. Βέβαια μετά θα έχεις ένα φανταστικό SUV,με λίγα χιλιόμετρα,αλλά και πολλά τέλη κυκλοφορίας,σίγουρα όχι φθηνή συντήρηση.Αν το αντέχεις οικονομικά,τότε ναι αξίζει.
vamvakoolas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 μη ξεχασεις και λαστιχα εκτος και αν τα αλλαξες στο ενδιαμεσο
andipariotis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Βλάβη στον κινητήρα δεν έχει, απλά δεν έχει κυλοφορήσει καθόλου αυτά τα χρόνια. Τι βλάβη μπορεί να έχει πάθει ο κινητήρας απο την ακινησία? Για να πάει συνεργείο απλά αλλάζω μπαταρία, βάζω βενζίνη και μετακινείται ή πρέπει να πάει για καθάρισμα το ρεζερβουάρ πρώτα ?
paylidis Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Καλο θα ήταν να το πας φορτωμένο συνεργειο και να γινει εκει ότι απαιτείται... αλλαγη ότι ειπωθηκε, για αρχή μπαταρία, ολα τα υγρα (λαδια νερα κλπ), κολλάρα, όλα τα φιλτρα, λάστιχα, τακακια δισκοπλακες... οπως λες και εσυ ενας καθαρισμος ρεζερβουαρ θα ηταν καλη ιδεα (πιθανως να θελει αλλαγμα και καποιο σωληνακι βενζινης καθως σε καποια αμαξια σε ακινησια ειχα ακουσει οτι λιωνουν) 2
meletis_m Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, andipariotis είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Βλάβη στον κινητήρα δεν έχει, απλά δεν έχει κυλοφορήσει καθόλου αυτά τα χρόνια. Τι βλάβη μπορεί να έχει πάθει ο κινητήρας απο την ακινησία? Για να πάει συνεργείο απλά αλλάζω μπαταρία, βάζω βενζίνη και μετακινείται ή πρέπει να πάει για καθάρισμα το ρεζερβουάρ πρώτα ? Αφού θα δώσεις που θα δώσεις τα λέφτα δώσε και σε μια ιδιωτική οδικη να το πάει σε συνεργείο κατευθείαν . Από άποψη κατανάλωσης πόσο το έφερνε βενζίνη ; Σκέφτεσαι τη μετατροπή του σε υγραέριο , αυτό εξαρτάται και απο τα χιλιόμετρα που κάνει ετησίως . Πάντως εγω που είχα σε ακινησία για 2 χρόνια 1 Honda Accord παρόλο που το έβαζα μπροστά και μια βότα το τετράγωνο , όταν πήρα τήν απόφαση για επανακυκλοφορία , το φόρτωσα οδική και κατευθείαν σε συνεργείο . Άλλαξα και ελαστικά καθώς ηταν για αλλαγή αλλά είχαν στραβώσει . Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2020 από meletis_m
NikosKallithea Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2020 4 ώρες πριν, andipariotis είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Βλάβη στον κινητήρα δεν έχει, απλά δεν έχει κυλοφορήσει καθόλου αυτά τα χρόνια. Τι βλάβη μπορεί να έχει πάθει ο κινητήρας απο την ακινησία? Για να πάει συνεργείο απλά αλλάζω μπαταρία, βάζω βενζίνη και μετακινείται ή πρέπει να πάει για καθάρισμα το ρεζερβουάρ πρώτα ? Πίστεψα οτι ρωτάς σοβαρά μονο και μονο απο το αυτοκίνητο οου κατέχεις. Αλλα επεσα εξω! Βάζεις βενζίνη και βουρρρρρ γυρνάς όλη την Ελλάδα απροβληματιστα.
Ioannisto Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Αν αντεχεις τα εξοδα του κ αν εισαι ο πρωτος αγοραστης (δηλ εχει 92.000 πραγματικα χιλιομετρα) το αυτοκινητο μετραει ακομα. Φυσικα ομως θα αλλαξεις ολα οσα ειπωθηκαν παραπανω σε εξειδικευμενο συνεργειο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα