Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, lupus_Hegemonia είπε

Αυτό μου 'πε κι αυτός. Μου λέει "ως μόνιτορ γενικά, το G7 ίσως είναι Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ κυκλοφορεί τώρα... ΑΛΛΑ!!! Το curved screen ΔΕΝ είναι για πολλούς - δεν συνηθίζεται εύκολα - και κυρίως αυτό το flickering των γραφικών που είναι ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ/ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ για να το παραβλέψεις"...!

ακριβως, και τα 200 παραπανω απ την LG/ 250 απ τη dell δεν ειναι και λιγα.

Κι ναι ισχυει αυτο που γραφεις και παρακατω. τιποτα δεν  ειναι τελειο  και δινουν βαρος μονο στις επιδοσεις.

στο LG  τα πλαστικα του μου καθονται στο στομαχι για 500 eur. τιποτα κακο αλλα και τιποτα premium

Επεξ/σία από rofl
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έτσι είναι... αλλά απ' την άλλη, χέστηκα για τα... πλαστικά του μόνιτορ! Δεν το κοιτάζω... σβηστό!
Δεν λέω... ως designer γουστάρω το εργονομικό design. Αλλά αν "χολαίνει" σ' αυτό, δεν με πειράζει ιδιαίτερα.

Πχ.... έσκασα στα γέλια με έναν κουμπάρο μου. Του 'λεγα "ίσως να πάω το SUV της Dacia"  και μου λέει "καλέ, είναι άσχημο"...
...Και του απαντώ "ρε παπάρα, ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΟΤΑΝ ΟΔΗΓΩ;;;; Χέστηκα πώς δείχνει ΑΠ' ΕΞΩ!" Δεν είναι... ρούχο, να πεις ότι κάθεσαι όλη την ώρα και σε βλέπουν με αυτό! Αμάξι είναι, τις ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ θες, όχι απαραίτητα την... εμφάνιση - ΑΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ "ΜΕΣΑ", δεν με χαλάει.
Πάμφηνο USV, με πολύ καλές επιδόσεις, λογικά καύσιμα καίει, ικανοποιητικό έως ωραίο εσωτερικό σαλόνι, ...γιατί να μην αξίζει η αγορά;
Δυο τρεις... ντουζίνες από δαύτα, είδα φέτος στην Ανατ. Μάνη που 'χα πάει τον Αύγουστο!

Επεξ/σία από lupus_Hegemonia
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rofl είπε

ακριβως, και τα 200 παραπανω απ την LG/ 250 απ τη dell δεν ειναι και λιγα.

Κι ναι ισχυει αυτο που γραφεις και παρακατω. τιποτα δεν  ειναι τελειο  και δινουν βαρος μονο στις επιδοσεις.

στο LG  τα πλαστικα του μου καθονται στο στομαχι για 500 eur. τιποτα κακο αλλα και τιποτα premium

κανένας δεν θα αξιοποίησει τα 200+hz στα 1440p ούτε τώρα ούτε με τις καινούργιες κάρτες που βγαίνουν εκτός αν παίζεις μόνο counter strike οπότε λογικό και μη απαραιτο για τους περισσότερους το G7 monitor  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ICE-T είπε

κανένας δεν θα αξιοποίησει τα 200+hz στα 1440p ούτε τώρα ούτε με τις καινούργιες κάρτες που βγαίνουν εκτός αν παίζεις μόνο counter strike οπότε λογικό και μη απαραιτο για τους περισσότερους το G7 monitor  

το +200 που εγραψα ηταν ευρα οχι hz :)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, rofl είπε

το +200 που εγραψα ηταν ευρα οχι hz :)

Ξέρω τη έγραψες , πεταμένα λεφτά θα ήταν και γι'αυτό τον λόγο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά... αν είναι να επενδύσεις σε 1000 ευρώ περίπου οθόνη... αγοράζεις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ (που 'χα δουλέψει σε media studio στο Μαρούσι) που απλά... Γ@ΜΟΥΣΕ ΚΙ ΕΔΕΡΝΕ! Αλλά... 1000+ ευρώ ΜΟΝΟ στην οθόνη, δύσκολα δίνει κάποιος. Εκτός κι αν είναι για επαγγελματική χρήση που θα αποσβέσει γρήγορα τα χρήματα αυτά.

Θα μου πεις... κάτι "γκιγκ" που ξέρω... δίνουν 250+ ευρώ στο κουτί (δίχως τροφοδοτικό)! 'Η 150+ σε ποντίκι ή πληκτρολόγιο...
Γενικά, όπου γουστάρει ο καθένας τα "χώνει". Πχ εγώ δεν έχω αγοράσει εδώ και... 25 χρόνια, νέο αμάξι! Με μια "παλιατζούρα" Corsa του '96 είμαι, γιατί απλά ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ για τ' αμάξια, το 'χω μόνο και μόνο για να με μετακινεί και τέλος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, lupus_Hegemonia είπε

Τί στο κόρακα οθόνη να αγοράσω (άλλη, να σουτάρω την ολοκαίνουργια Asus) για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΥΩΡΗ ΧΡΗΣΗ (άρα πρέπει να 'ναι ξεκούραστη), να έχει ΦΟΒΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ και ΜΑΥΡΟ, να 'ναι ιδανική για ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΛΛΑ και για media editing;;;; Οπωσδήπτοτε ΟΧΙ 4Κ, δεν με νοιάζει και τουλάχιστον 27άρα. Παραπάνω από 500 δεν θέλω να δώσω - ΑΦΟΥ πρώτα κι όλας "σπρώξω" την Asus.

Αν τα θες όλα πας σε Eizo, και συγκεκριμένα αν θες ακόμη περισσότερα πας σε Eizo Coloredge.

12 χρόνια έχω Coloredge, τα έχει βγάλει υπέρδιπλα τα λεφτά της. Εφόσον την θες επαγγελματικά δεν χωράει άλλη συζήτηση !

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι ρε φίλε, αυτό γράφαμε πιο πάνω... ΕΙΖΟ είχα στο Media Studio και κόστιζε όσο ...ενάμισι μισθός!
Ξέρω την αξία της ΕΙΖΟ. Αλλά δεν είναι για τα πορτοφόλια μας. Και τα φθηνά ΕΙΖΟ είναι "της πλάκας". Όλο φθηνά ΕΙΖΟ παίρνει ο ξάδερφό μου και τα βλέπω, μούφα είναι σε σχέση με τα ακριβά μοντέλα ΕΙΖΟ.

Επίσης, ΚΑΝΕΝΑ ΕΙΖΟ δεν κάνει για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ πλην media/graphics editing. Πχ. για παιχνίδια, ούτε... ΤΕΤΡΙΣ δεν "τσουλάει" στην ΕΙΖΟ.
Σου λέω, έχω δει του ξαδέρφου μου. Αν ήταν έτσι, θα 'μενα στην UltraSharp που είχα που "μαμούσε" κι αυτή στο daily working & graphics editing...

...και ήταν απαράδεκτη κι αυτή στο gaming. Έγραψα... θέλω κάτι "ALL AROUND", όσο το δυνατόν να καλυφτώ σε όλες τις ΟΙΚΙΑΚΕΣ ανάγκες μου.
Τώρα, δουλεύω απ' το σπίτι... σε μερικούς μήνες, θα γυρίσουμε μάλλον στα γραφεία. Γιατί να μου μείνει μια ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ οθόνη για το σπίτι που την θέλω αποκλειστικά για διασκέδαση;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Eγώ με τον οποίο έκανες την "κουτσουκέλα" και του πούλησες την Dell, σαν 1η έχω μια LG UL650-W που είναι 4K ΙPS και είναι εξαιρετική στα χρώματα και ξεκούραστη και σαν IPS έχει καλές γωνίες θέασης. Το μαύρο βέβαια όπως στις περισσότερες IPS έχει το ίδιο θέμα, αλλά εμένα δεν με νοιάζει μιας και κυριώς με ενδιαφέρει για δουλειά. Αν πάντως σου άρεσε η DELL η ποιότητα εικόνας είναι πολύ ανώτερη.
Δεν παίζω FPS games βέβαια αν κάτι τέτοιο σε ενδιαφέρει, αλλά για casual gaming και πάλι είναι ικανοποιητική με το HDR μιας και μια εποχή την χρησιμοποιηούσα με PS4.
Οι Dell έχουν καλύτερη εργονομία και αρκετές θύρες, για αυτό και πήρα από εσένα την DELL γιατί βολεύει στο γραφείο, αλλά στα λεφτά της η LG είναι σούπερ. Δεν ξέρω βέβαια γιατί δεν θέλεις 4Κ, αλλά πλέον μου φαίνεται πολύ δύσκολο να έχω σαν 1η οθόνη κάτι λιγότερο.

Επεξ/σία από 777andreas777
Δημοσ.

Τότε πας σε μεσοβέζικη λύση, σαν κάτι οικονομικό μπορείς να δεις Viewsonic που είναι αρκετά καλές και τις έχω δει σε εκθέσεις από κοντά.

https://www.viewsonic.com/us/products/shop/monitors/xg3220.html

Είναι με MVA panel η συγκεκριμένη (παραλλαγή του VA).

και σε ποιο οικονομικό (MVA πάλι):

https://www.viewsonic.com/us/products/shop/monitors/vg2449.html

Δημοσ.

Λοιποοοοόν... ωραία φαίνεται η LG 27GL850-B - καμία σχέση τα χρώματα και contrast  με την Asus.
Τώρα; Τί settings, profile, κτλ;

Rofl ; Εσύ που την έχεις; Τί ρυθμίσεις έχεις κάνει;

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/9/2020 στις 10:01 ΠΜ, lupus_Hegemonia είπε

Λοιποοοοόν... ωραία φαίνεται η LG 27GL850-B - καμία σχέση τα χρώματα και contrast  με την Asus.
Τώρα; Τί settings, profile, κτλ;

Rofl ; Εσύ που την έχεις; Τί ρυθμίσεις έχεις κάνει;

εγω φιλε μου την εχω σε srgb mode και ησυχασα...

αλλιως θα  πρεπει να κατεβασεις icc profile και μετα να αλλαξεις τις ρυθμισεις .

Mπορεις να βρεις το profile εδω

https://www.tftcentral.co.uk/reviews/lg_27gl850.htm

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tolisrx8 είπε

εγω φιλε μου την εχω σε srgb mode και ησυχασα...

αλλιως θα  πρεπει να κατεβασεις icc profile και μετα να αλλαξεις τις ρυθμισεις .

Mπορεις να βρεις το profile εδω

https://www.tftcentral.co.uk/reviews/lg_27gl850.htm

΄Εβαλα το sRGB. Δεν είναι απ' τα καλά mode. Εγώ έβαλα το "Gamer1" το οποίο είναι και ΤΟ ΜΟΝΟ MODE που έχει ξεκλείδωτες ΟΛΕΣ τις ρυθμίσεις και μετά "έπαιξα" μαζί τους.
Το HDR το 'βαλα αρχικά αλλά μετά το 'βγαλα - δεν "τρελάθηκα" κιόλας.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, lupus_Hegemonia είπε

΄Εβαλα το sRGB. Δεν είναι απ' τα καλά mode. Εγώ έβαλα το "Gamer1" το οποίο είναι και ΤΟ ΜΟΝΟ MODE που έχει ξεκλείδωτες ΟΛΕΣ τις ρυθμίσεις και μετά "έπαιξα" μαζί τους.
Το HDR το 'βαλα αρχικά αλλά μετά το 'βγαλα - δεν "τρελάθηκα" κιόλας.

στο gamer1 οσο και να παιξεις με τις ρυθμισεις τα χρωματα ειναι εντονα...ειδικα το κοκκινο και το πρασινο.

Θα πρεπει να κατεβασεις icc profile.

στο srgb τα χρωματα πλησιαζουν περισσοτερο τα φυσικα χρωματα.το εχω τσεκαρει με φωτογραγιες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...