Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εν πάσει περιπτώσει... "γουρούνι στο σακί" δεν ξαναγοράζω.
Θα πρέπει να δω ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ (το Dell S πχ) να πάω να τα τσεκάρω. "Στο έτσι" δεν την ξαναπατάω, να παραγγείλω ονλάιν δίχως να το δω.

"Με κλειστά τα μάτια, πάρε το Asus, θα με θυμηθείς"... ¨ετσι μου έλεγαν... και τώρα κρύβονται να μη τους "χέσω"!

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δυσκολα, μονο ισως στο μαγαζι της dell exclusive που λινκαριστηκε.

ουτε reviews, ειναι καινουργιο monitor. δες για το LG.

αν θα σου αρεσει η εικονα υποκειμενικο, αλλα ειναι ips.

μπορει να μη σου αρεσει κιολας οτι εχει πιο πλουσια και vibrant χρωματα απο ενα sgrb, οπως αυτο που ειχες.

αλλα νταξ απο ips σε tn που πηγες, προφανως επαθες ενα μικρο πολιτισμικο σοκ :P

σε γενικες γραμμες το κακο contrast ειναι το μονο drawback, αλλα απο ips εισαι συνηθισμενος ηδη σε αυτο.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Nτάξει.. δεν μπορείς να φανταστείς ΤΙ ΚΑΚΙΣΤΑ χρώματα ΨΕΥΤΙΚΑ έχει το ΤΝ αυτό που πήρα! Για παιχνιδάκια καλά είναι... να δεις πραγματικό δέρμα... χαχα, γελάμε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το καλυτερο gaming monitor της χρονιας το ανεφερα γιατι νομιζα οτι σε αυτο to DELL αναφεροσουν οταν ελεγες οτι τα Dell δεν ειναι καλα και θελω καλυτερο gaming.

απο κει και περα  εχω το LG και το δουλευω σε γενικη χρηση οχι μονο gaming.

Aν παντως καποιο απο τα 2 ειναι πιο αμιγως gaming, και λιγοτερο καταλληλο για δουλεια γραφειου, ειναι το G7 παντως-λογω του curve

το G7 λογικα θα υπαρχει σε δειγμα σε κανα πλαισιο

g73.jpg.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

΄Οχι, δεν είπα αυτό. Είπα ότι θέλω ένα καλό "ALL AROUND" monitor!
Εδώ και 8 μήνες δουλεύω απ' το σπίτι και θέλω (πια) και καλό sRGB monitor. Δεν το θέλω μόνο για gaming. Μια χαρά είναι ΜΟΝΟ γι' αυτό και το Asus που έχω τώρα.

Αλλά θέλω ένα μόνιτορ που να τα κάνει ικανοποιητικά όλα... και sRGB (graphics design)... και gaming... και ταινίες (που τα περισσότερα U-UP Dell "χολένουν" στα μαύρα, άντε να δεις ταινίες σ' αυτά).

Βασικά, με το προηγούμενο U2515H που είχα, μια χαρά ήμουν στα περισσότερα... πλην gaming... και σοβαρού προβλήματος με το DisplayPort (που "αναβοσβήνει" μόνη της η οθόνη, είιναι γενικό bug αυτό της Dell με τις DP θύρες).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα συγκεκριμενα ειναι wide gamut. και το LG/Dell και το G7

αμα θες srgb, δες καλυτερα το LG οχι το Dell. 

κανει 50 παραπανω, αλλα ερχεται με factory calibrated srgb mode.

Δεν ξερω πως θα παει το dell σε srgb, και αν ειναι τοσο καλο οσο το LG χωρις calibration.

υπαρχει ομως αποκλειστικα σε amazon και το SRGB variant. LG 27GL83A

^^^^

α και τωρα που το ειδα, αμα θες μαυρα που εγραψες στο τελευταιο post παλι δεν ενδεικνυται κανενα ips.

Αλλα τελειο panel για ολα δεν υπαρχει,  μονο compromise υπαρχει στα μονιτορ.

Παντως σε ips το LG panel ειναι λιγο πολυ μονοδρομος.

η θα θυσιασεις μαυρα και θα παρεις ολα τα υπολοιπα με IPS,

η θα παρεις curve και θα θυσιασεις γωνιες θεασης, και οχι και τοσο smooth εμπειρια με flickering/ghosting σε καποια gaming σεναρια με ενα VA.

Για ταινιες και μαυρο και hdr 600 πιθανον να σου κατσει καλυτερα το 32 G7,

αλλα οι περισσοτεροι λενε οτι χανει σε productivity, και πολλοι δεν το χωνευουνε λογω cuve.

Πανε δες το curve του λοιπον, αν το χωνευεις και θες να πας απο τα 500 του budget σου > 700, γιατι οπως ειπα 27αρι και τετοιο  μισοφεγγαρο δεν...

φθηνοτερο VA κοντα στo 400αρι, χανει στα παντα σε σχεση με τα καλα ips,  εκτος του contrast, οποτε αν δεν εχεις απολυτως τρελο κολλημα με τα μαυρα, επισης δεν.

με το δειγμα μαζι σου, αλλα δυστυχως γουρουνι στο σακι παει λογω ελλειψης στοκ + ποικιλιας.

το G7 μπορει και να το χει κανα πλαισιο, και ισως κανα 2721 το dell exclusive, αν εισαι αθηνα  καντους ενα τηλεφωνο αν εχουν δειγμα.

το GL850 ισως κανα mediamarkt.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θεωρητικα δε συγκρινεις και δεν τη βλεπεις,

αλλα μεσα στο μαγαζι με τα φωτα, και στην καλυτερη λιγο browsing, τι συμπερασμα να βγαλεις εδω που τα λεμε. 

ολοι με reviews fora και γνωμες χρηστων παμε. για κανα 2μηνο το ψαχνα και διαβαζα r/ monitors πριν αγορασω :P

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Καλά... δεν έχω και ...γήπεδο χώρο να 'χω 2-3 οθόνες! Μακάρι να 'χα...
Απ' ό,τι λες... μπορεί να καταλήξω στην LG τελικά, rofl

Πάντως... η διαφορά σε αντίθεση και μαύρο μεταξύ της "Odyssey" και της LG... είναι χαοτική, έτσι;

image.png.df085c22098a465510f893eadf7389e6.png

Βέβαια, το ΓΚΡΙ της "Odyssey" δεν το λες και καλό!

Λοιπόν, άφησα το "Odyssey" στην άκρη... 32 ίντσες και καμπυλωτή... μάλλον δεν θέλω. Είμαι σ' αυτές:

image.png.0e9ae3adca18eb69bb59681b0bb041b1.png

Γιατί έβαλα και την UltraSharp ;... Γιατί με τέτοιες έχω δουλέψει πολλές φορές κι έχω μείνει ευχαριστημένος.
Προτιμώ να "θυσιαστώ" τελικά στο gaming και να κερδίσω στο graphics editing... ΑΝ η LG είναι καλή και στο graphics editing, θα πάω σ' αυτή. Για την Dell gaming monitor, δεν ξέρω... Δεν "φημίζεται" η Dell για gaming monitors. Η Acer, η Asus, κτλ. φημίζονται.

Βασικά θέλω να το ανάψω και να πω "Ουάου" με τα χρώματα και την αντίθεση άσπρο/μαύρο.
Και νομίζω με την UltraSharp θα το πω αυτό.

Δημοσ.

Tελικά κατέληξα στην LG.
Μίλησα και μ' έναν συνάδελφο (designer) που έχει ΚΑΙ Dell UltraSharp ΚΑΙ αυτή την LG και μου λέει ότι "...σχεδόν ίδια χρώματα και μαύρο έχουν, αλλά η LG είναι σαφώς ανώτερη σε όλα απ' την UltraSharp  - απλώς η UltraSharp υπερέχει λίγο περισσότερο στο sRGB...".

Oπότε κατέληξα στην LG. Είχα πάντα UltraSharp, δεν ήθελα πάλι "μια απ' τα ίδια", ήθελα κάτι νεότερο - και επίσης είμαι ΑΚΡΑΙΑ οπαδός της LG στις τηλεοράσεις! Έχω "θεικές" LG TVs (2 κομμάτια).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, lupus_Hegemonia είπε

Tελικά κατέληξα στην LG.

Αλλο ips δεν εχει νοημα να κοιταξεις.

το contrast και τα μαυρα ειναι στα ιδια ενος τυπικου ips. 

Αν εχεις ενα μικρο φως στο χωρο - που εγω εχω παντα- δεν προβληματιζουν.

--

με τη dell 2721 το ιδιο panel LG φορανε, θα δεις ελαχιστη διαφορα, if at all.

πρακτικα πληρωνεις 50-60 ευρω παραπανω για το factory calibrated srgb.

feature αχρειαστο για το 95% του κοσμου, γιαυτο ολοι σου παν να παρεις το 2721 που ειναι φθηνοτερο.

Αλλα αν οντως δουλευεις σε srgb, μπορει να αξιζει  για σενα.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με επιρρέασε ο φίλος ο designer που έτυχε κι έχει ΚΑΙ UltraSharp (που είχα/έχω - γραφείο) αλλά ΚΑΙ αυτήν την LG.
Και μου είπε "λίγο ελαφρά καλύτερη η UltraSharp στο sRGB και στο μαύρο... αλλά η LG σε όλα τα άλλα είναι έτη φωτός ανώτερη".

Ο τύπος έχει ΚΑΙ ΤΗΝ "Odyssey"!!! Ξέχασα να το πω!
Μου 'πε "φοβερή οθόνη, αλλά αυτό που λένε για το flickering στα γραφικά δεν ισχύει... είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απ' ό,τι λένε!!!!!!".... Τρία τεμάχια άλλαξε (νόμιζε ότι ήταν "glitch") αλλά δεν έφυγε το πρόβλημα. Μου 'κανε "share" την οθόνη του στο Skype και μου 'δειξε Witcher 3 και τα γραφικά "τρεμόπαιζαν" εδώ κι εκεί...

Επεξ/σία από lupus_Hegemonia
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το LG το εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. , και η διαφορα στο μαυρο σε σχεση με τα αλλα ips ειναι  πολυ μικρη, στην πραξη δεν φαινεται.

σε χρωμα  ειναι ετη φωτος μπροστα απο ενα μετριο ips,  οπως και σε gaming.

ολα τα reviews αυτο λενε. ειναι τοσο καλο σε ολα τα υπολοιπα που το μαυρο καταπινεται

για το g7 τα reviews λενε πολυ καλα, αλλα το 80% κανει παραπονα ιδιως για το flickering σε gsync & panel uniformity.

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό μου 'πε κι αυτός. Μου λέει "ως μόνιτορ γενικά, το G7 ίσως είναι Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ κυκλοφορεί τώρα... ΑΛΛΑ!!! Το curved screen ΔΕΝ είναι για πολλούς - δεν συνηθίζεται εύκολα - και κυρίως αυτό το flickering των γραφικών που είναι ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΟ/ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ για να το παραβλέψεις"...!

Ε... να δώσεις τόσα χρήματα και να "τρεμοπαίζουν" τα γραφικά ...μ@λ@κία δεν είναι;

Γενικά τώρα πια στα 50 μου, έχω καταλάβει ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ που να μην έχει ΚΑΠΟΥ κάποιο (σοβαρό) μειονέκτημα. Μα αμάξι θα πάρεις, μηχανή, τηλεόραση, κινητό...; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΨΕΓΑΔΙΣΤΟ μηχάνημα. ΚΑΠΟΥ θα "χολαίνει"... Και "λογικό". Ας πούμε ότι η Apple έβγαζε το ΑΠΟΛΥΤΟ iphone! Μιλάμε... ν' ανοίξεις τρεις πήχες το στόμα! Θα πάει όλος ο πλανήτης και θα το αγοράσει! Θα θησαυρίσουν (προφανώς)... και μετά ΠΑΠΑΛΑ το "mobile department"! Γιατί να ΑΛΛΑΞΕΙΣ το κινητό πια... αφού θα πάρεις το ΥΠΕΡ-ΤΕΛΕΙΟ;
Έχει αλλάξει η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ στα μηχανήματα. Δεν τα βγάζουν πια (όπως πριν 2-3 δεκαετίες) όσο πιο καλό γίνεται, τα βγάζουν όσο πιο κορυφαίο σε επιδόσεις γίνεται... αλλά με προβλήματα! και μετά αλλάζεις και ξαν' αλλάζεις... Πώς θα συνεχίζουν να τα κονομάνε;

---
Τελικά καταλήξαμε εκεί που αρχίσαμε... στο LG που πρότεινες!

Επεξ/σία από lupus_Hegemonia

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...