lupus_Hegemonia Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Λοιπόν... την έκανα την "κουτσουκέλα" μου, που συμβουλεύω τους άλλους αλλά καμιά φορά κάνεις ο ίδιος την βλακεία. Γενικά είχα πάντα (σχεδόν) Dell (ultrasharp κυρίως) οθόνες για γενική καθημερινή χρήση αλλά ΚΑΙ για media editing. Επειδή είχε ένα θεματάκι με το DisplayPort (όσοι δεν ξέρουν, οι Dell "φημίζονται" ότι δεν πολυ-γουστάρουν την DisplayPort σύνδεση και η οθόνη ανοβοσβήνει από μόνη της!!!), σκέφτηκα να την αλλάξω. Πήγα λοιπόν και παράγγειλα - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ Ο ΙΔΙΟΣ - την Asus gaming που τελικά πήρα και που... δυο ντουζίνες άτομα μου την σύστηναν (αλλά δεν σκέφτηκα ότι είναι όλοι τους GAMERS κι όχι κάτι άλλο, δεν χρησιμοποιούν τον υπολογιστή για κάτι άλλο)... Η εν λόγο ολοκαίνουργια Asus... μια χαρά τέλεια στα παιχνίδια... με 165Mhz και έτσι... με HDR... με ό,τι γουστάρεις... αλλά τα χρώματα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ ΨΕΥΤΙΚΑ, το μαύρο μέτριο, τα gradients χάλια κτλ. Οπότε... έρχομαι στο ερώτημα: Τί στο κόρακα οθόνη να αγοράσω (άλλη, να σουτάρω την ολοκαίνουργια Asus) για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΥΩΡΗ ΧΡΗΣΗ (άρα πρέπει να 'ναι ξεκούραστη), να έχει ΦΟΒΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ και ΜΑΥΡΟ, να 'ναι ιδανική για ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΛΛΑ και για media editing;;;; Οπωσδήπτοτε ΟΧΙ 4Κ, δεν με νοιάζει και τουλάχιστον 27άρα. Παραπάνω από 500 δεν θέλω να δώσω - ΑΦΟΥ πρώτα κι όλας "σπρώξω" την Asus. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από lupus_Hegemonia
ICE-T Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 16 λεπτά πριν, lupus_Hegemonia είπε Λοιπόν... την έκανα την "κουτσουκέλα" μου, που συμβουλεύω τους άλλους αλλά καμιά φορά κάνεις ο ίδιος την βλακεία. Γενικά είχα πάντα (σχεδόν) Dell (ultrasharp κυρίως) οθόνες για γενική καθημερινή χρήση αλλά ΚΑΙ για media editing. Επειδή είχε ένα θεματάκι με το DisplayPort (όσοι δεν ξέρουν, οι Dell "φημίζονται" ότι δεν πολυ-γουστάρουν την DisplayPort σύνδεση και η οθόνη ανοβοσβήνει από μόνη της!!!), σκέφτηκα να την αλλάξω. Πήγα λοιπόν και παράγγειλα - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΔΩ Ο ΙΔΙΟΣ - την Asus gaming που τελικά πήρα και που... δυο ντουζίνες άτομα μου την σύστηναν (αλλά δεν σκέφτηκα ότι είναι όλοι τους GAMERS κι όχι κάτι άλλο, δεν χρησιμοποιούν τον υπολογιστή για κάτι άλλο)... Η εν λόγο ολοκαίνουργια Asus... μια χαρά τέλεια στα παιχνίδια... με 165Mhz και έτσι... με HDR... με ό,τι γουστάρεις... αλλά τα χρώματα είναι ΤΡΑΓΙΚΑ ΨΕΥΤΙΚΑ, το μαύρο μέτριο, τα gradients χάλια κτλ. Οπότε... έρχομαι στο ερώτημα: Τί στο κόρακα οθόνη να αγοράσω (άλλη, να σουτάρω την ολοκαίνουργια Asus) για ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΥΩΡΗ ΧΡΗΣΗ (άρα πρέπει να 'ναι ξεκούραστη), να έχει ΦΟΒΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ και ΜΑΥΡΟ, να 'ναι ιδανική για ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΛΛΑ και για media editing;;;; Οπωσδήπτοτε ΟΧΙ 4Κ, δεν με νοιάζει και τουλάχιστον 27άρα. Παραπάνω από 500 δεν θέλω να δώσω - ΑΦΟΥ πρώτα κι όλας "σπρώξω" την Asus. άμα θες καλό μαύρο και όχι gaming , διάλεξε VA panel , όλα τα καινούργια IPS gaming monitor δεν φημίζονται για το καλό τους μαύρο σίγουρα ούτε για το contrast τους. 1
lupus_Hegemonia Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Ναι, αλλά μόνο αυτό το καλό έχει το VA. Πάρα πολύ tearing κτλ. Δεν νομίζω να μην διαλέξω IPS. "Στραβώθηκα" και πήρα ο κόπανος Asus TN gaming... τί να πω!
ICE-T Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 29 λεπτά πριν, lupus_Hegemonia είπε Ναι, αλλά μόνο αυτό το καλό έχει το VA. Πάρα πολύ tearing κτλ. Δεν νομίζω να μην διαλέξω IPS. "Στραβώθηκα" και πήρα ο κόπανος Asus TN gaming... τί να πω! IPS 2K144HZ έχω ,ναι έκανες σφάλμα για αγορά TN όταν στα ίδια λεφτά παίρνεις ένα πολύ καλό IPS και υπάρχουν πλέον πολύ καλές επιλογές και δεν νομίζω κάποιος από εδώ να σου είπε να πάρεις ΤΝ υπερβάλεις λίγο νομίζω.
lupus_Hegemonia Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Όχι, δεν λέω από εδώ. Διάφοροι φίλοι/γνωστοί μου. Για αυτά εδώ, τί γνώμη έχουμε;
ICE-T Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, lupus_Hegemonia είπε Όχι, δεν λέω από εδώ. Διάφοροι φίλοι/γνωστοί μου. Για αυτά εδώ, τί γνώμη έχουμε; Το LG έχω και το έχω ευχαριστηθεί ,το μαύρο δεν είναι σαν VA , αλλά άμα το καλιμπραρεις είναι πένα στα χρώματα και στις γωνιές nano IPS 10 bit panel, και για gaming φυσάει,το Dell δεν γνωρίζω είναι ενός μηνός αλλά στο ακριβώς από κάτω νήμα το έχει αγοράσει ένα παιδί ,τα υπόλοιπα δεν είναι gaming,άμα μπορείς να το δεις από κοντά θα είναι το καλύτερο Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από ICE-T
lupus_Hegemonia Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Άρα το LG προτείνεις; (Γιατί και δεν το διάλεξα κι εγώ, που 'μαι "LG-άκιας" στις TV;;;;) Ποιό Dell έχει πάρει, έχω βάλει κάμποσα... Όπως τόνισα, το θέλω ΚΑΙ για gaming (σε καμία περίπτωση shooters κτλ, RPG & strategy κυρίως παίζω - Witcher 3, Skyrim κτλ.), αλλά κυρίως για "long working hours media editing". Και ταινίες φυσικά. ΄Άρα με το "like" προτείνεις την LG που 'χω βάλει, σωστά; Οοοοοκ. Θα πάω να την τσεκάρω. Πάντως ξανά TN κι ας είναι ολοκαίνουργιο μοντέλο, δεν αγοράξω ξανά.... Μα να φύγω από IPS και να πάω στα ΤΝ; Τί "τρόμπας" είμαι;! Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από lupus_Hegemonia 2
ICE-T Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, lupus_Hegemonia είπε Άρα το LG προτείνεις; (Γιατί και δεν το διάλεξα κι εγώ, που 'μαι "LG-άκιας" στις TV;;;;) Ποιό Dell έχει πάρει, έχω βάλει κάμποσα... Όπως τόνισα, το θέλω ΚΑΙ για gaming (σε καμία περίπτωση shooters κτλ, RPG & strategy κυρίως παίζω - Witcher 3, Skyrim κτλ.), αλλά κυρίως για "long working hours media editing". Και ταινίες φυσικά. Το Witcher έχω παίξει και φυσάει , και λίγο editing καλά ήταν δεν είπα τέλεια,την ημέρα έχει καλύτερη απόδοση λόγω του όχι πολύ καλού contact αλλά μπορεί να οφείλεται στο ότι είναι nano IPS ,το HDR σκουπίδι αν έχεις δει 1000+ με local dimming , για το Dell 2721DGF μιλάω λογικά έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής αλλά δεν γνωρίζω παραπάνω,στο LG έχω glue κάτω γωνία αριστερά και απειροελάχιστο κάτω γωνία δεξιά με μηδέν bleeding. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από ICE-T
lupus_Hegemonia Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Κοίτα... κακά τα ψέμματα... κάτι που να τα κάνει όλα και να συμφέρει δεν γίνεται. Αφού είμαι media editing designer... κακώς έφυγα απ' τα IPS panels. Απλά με "παραμύθιασαν" ότι ... "τα νέα ΤΝ είναι εφάμιλλα των IPS"! Οπότε... μ' ενδιαφέρει ΚΥΡΙΩΣ το media editing... οι παρακολούθηση ταινιών... και τρίτο το gaming.
ICE-T Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, lupus_Hegemonia είπε Κοίτα... κακά τα ψέμματα... κάτι που να τα κάνει όλα και να συμφέρει δεν γίνεται. Αφού είμαι media editing designer... κακώς έφυγα απ' τα IPS panels. Απλά με "παραμύθιασαν" ότι ... "τα νέα ΤΝ είναι εφάμιλλα των IPS"! Οπότε... μ' ενδιαφέρει ΚΥΡΙΩΣ το media editing... οι παρακολούθηση ταινιών... και τρίτο το gaming. σίγουρα εγώ 4 του έβαλα στο skroutg γιατί δεν είναι τέλειο και δεν υπάρχει, απλά το υπέρ του είναι το οτι είναι 10bit η βάση μέτρια είναι δεν κατεβαίνει τέρμα κάτω άλλο παρόμοιο είναι ένα της BenQ αλλά σε αυτό η βάση είναι η κλασική των BenQ 😂αλλα έχει καλύτερο μαύρο και είναι και αυτό 10bit 144hz Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από ICE-T
lupus_Hegemonia Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Άρα κάτι μου λέει πώς θα επιστρέψω στην DELL!
ICE-T Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, lupus_Hegemonia είπε Άρα κάτι μου λέει πώς θα επιστρέψω στην DELL! εσύ ξέρεις αν θες δες το review στο βίντεο δες και στο rtrings τις συγκρίσεις και ότι σε βολεύει και σου κάνει κλικ εγώ μαζί σου είμαι. https://pcmonitors.info/dell/dell-s2721dgf-165hz-wqhd-ips-model/ Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2020 από ICE-T 1
lupus_Hegemonia Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Α τώρα το 'δα το BenQ. Θα το τσεκάρω. Mε λίγα λόγια, λες να δώσω κάτι έξτρα να πάω στην BenQ.
tolisrx8 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 53 λεπτά πριν, lupus_Hegemonia είπε Άρα το LG προτείνεις; (Γιατί και δεν το διάλεξα κι εγώ, που 'μαι "LG-άκιας" στις TV;;;;) Ποιό Dell έχει πάρει, έχω βάλει κάμποσα... Όπως τόνισα, το θέλω ΚΑΙ για gaming (σε καμία περίπτωση shooters κτλ, RPG & strategy κυρίως παίζω - Witcher 3, Skyrim κτλ.), αλλά κυρίως για "long working hours media editing". Και ταινίες φυσικά. ΄Άρα με το "like" προτείνεις την LG που 'χω βάλει, σωστά; Οοοοοκ. Θα πάω να την τσεκάρω. Πάντως ξανά TN κι ας είναι ολοκαίνουργιο μοντέλο, δεν αγοράξω ξανά.... Μα να φύγω από IPS και να πάω στα ΤΝ; Τί "τρόμπας" είμαι;! και η lg wide gamut monitor είναι οποτε τα χρώματα θα ειναι έντονα,καμιά σχέση δηλ με την dell.(μπορεις να βρεις ετοιμο icc profile σε καποια site, ωστε να καλιμπράρεις τα χρωματα) Το θετικό είναι οτι έχει SRGB mode και η κατάσταση σωζεται...
lupus_Hegemonia Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2020 Πάντως, μ' άρεσε αυτό το BenQ του βίντεο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα