Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, merphi είπε

Δεν θέλω να παρεμβαίνω σε συζητήσεις σου με άλλους, αλλά αυτά που λες είναι στην καλύτερη περίπτωση ανακριβή.

Δεσπόζουσα θέση δεν έχει όσο και να θέλεις, έχει 24% και μάλιστα είναι δεύτερη με διαφορά από την Samsung (32%).

Ασυδοσία θα ήταν αν θα έκανε ότι θέλει, αλλά οι κανόνες αυτοί υπάρχουν 12χρόνια και ισχύουν για όλους, δεν τους αλλάζει αυθαίρετα, όπως πχ η QUALCOMM που χρεώνει πράγματι ότι θέλει κομμένο και ραμμένο σε κάθε πελάτη. Όλα τα κλειστά οικοσυστήματα έχουν τέτοιους κανόνες.

Αισχροκέρδεια θα υπήρχε μόνο αν σε χρέωνε πολλά όταν δεν θα μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο παρά να υποκύψεις. Όταν επιλέγεις μόνος σου να δώσεις ένα μισθό για κινητό όταν υπάρχουν κινητά γελοία φθηνά, είναι απλά αγορά που έχεις επιλέξει. Η δύναμη της επιλογής είναι σε εσένα.

Ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν τι; Να λειτουργούν την εταιρεία αντί των ιδιοκτητών; Αυτό είναι κομμουνισμός. Όλα όσα έκανε είναι νόμιμα. Οι καταναλωτές που δίνουν χιλιάρικα στην Apple ξέρουν ότι πληρώνουν για premium υπηρεσίες και προϊόντα, δεν χρειάζονται προστασία.

Έχω αγοράσει Apple κινητά όπως και Samsung, Xiaοmi, HTC κτλ. Ποτέ δεν είχα την αίσθηση πως η Apple έκλεψε τα λεφτά μου και θα έπρεπε να παρέμβουν ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Το Facebook επεδίωξε να μεταφέρει χρήματα μέσο της Apple, χωρίς την Apple. Η Apple ποτέ δεν συμφώνησε να είναι μέρος αυτό του προγράμματος.

Επειδή ο χρόνος μου δεν επαρκή ώστε να εξηγώ τα αυτονόητα σε ευχαριστώ με κάλυψες πλήρως .

• Απαντ. 137
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Καταρχάς μιλάμε για το store. Εκεί έχει το 80% του τζίρου. Δεν είναι δεσπόζουσα θέση; Δεύτερον χρεώνει 30%. Δεν είναι υπερβολική χρέωση; Ναι σου δίνει ένα μαγαζί καλό για να πουλήσεις αλλά το μαγαζί αυτό για να υπάρχει χρειάζεται αυτές τι εφαρμογές.

Τώρα γιατί εσύ πήγες στα κινητά ενώ μιλάμε για το store, δεν ξέρω...

Αφού store και κινητά είναι ένα. Είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος. Δεν είναι απλά μια εφαρμογή. Οποίος παίρνει τα συγκεκριμένα κινητά θέλει το συγκεκριμένο store. Δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε εκεί έξω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Chris_BMW είπε

Επειδή ο χρόνος μου δεν επαρκή ώστε να εξηγώ τα αυτονόητα σε ευχαριστώ με κάλυψες πλήρως .

12 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Καταρχάς μιλάμε για το store. Εκεί έχει το 80% του τζίρου. Δεν είναι δεσπόζουσα θέση; Δεύτερον χρεώνει 30%. Δεν είναι υπερβολική χρέωση; Ναι σου δίνει ένα μαγαζί καλό για να πουλήσεις αλλά το μαγαζί αυτό για να υπάρχει χρειάζεται αυτές τι εφαρμογές.

Μόλις τώρα, atheatos είπε

Αφού store και κινητά είναι ένα. Είναι μέρος του λειτουργικού συστήματος. Δεν είναι απλά μια εφαρμογή. Οποίος παίρνει τα συγκεκριμένα κινητά θέλει το συγκεκριμένο store. Δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε εκεί έξω.

Μα μιλάμε ότι το store της έχει το 80% του τζίρου της συνολικής αγοράς του software που πουλιέται σε κινητά. Οπότε όποιος θέλει να έχει πωλήσεις "αναγκαστικά" πάει στο store της. Η apple αυτό το εκμεταλεύεται όπως αυτή νομίζει καλύτερα. Η δεσπόζουσα αυτή όμως θέση πρέπει να ελέγχεται...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Μα μιλάμε ότι το store της έχει το 80% του τζίρου της συνολικής αγοράς του software που πουλιέται σε κινητά. Οπότε όποιος θέλει να έχει πωλήσεις "αναγκαστικά" πάει στο store της. Η apple αυτό το εκμεταλεύεται όπως αυτή νομίζει καλύτερα. Η δεσπόζουσα αυτή όμως θέση πρέπει να ελέγχεται...

Πρέπει να φθονείται ,μάλλον εννοείς γιατί αυτό κάνουν Facebook και οι υπόλοιποι. Ζηλεύουν που δεν μπορούν να έχουν τα κέρδη της Apple ενώ έχουν την δεσπόζουσα θέση. Τους κάνει να μοιάζουν γελοίοι μπροστά στους επενδυτές τους. 
Φαντάζομαι συμφωνείς με τον Τραμπ  που «έλεγξε» την Huawei....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, atheatos είπε

Πρέπει να φθονείται ,μάλλον εννοείς γιατί αυτό κάνουν Facebook και οι υπόλοιποι. Ζηλεύουν που δεν μπορούν να έχουν τα κέρδη της Apple ενώ έχουν την δεσπόζουσα θέση. Τους κάνει να μοιάζουν γελοίοι μπροστά στους επενδυτές τους. 
Φαντάζομαι συμφωνείς με τον Τραμπ  που «έλεγξε» την Huawei....

Ρε συ είναι αστείο ο τρόπος που νιώθετε συμπόνοια για μία εταιρεία. Όχι δεν συμφωνώ με τον τρόπο που το trump "έλεγξε" την huawei, γιατί απλά δεν έγινε έλεγχος μόνο κυρώσεις από μία χώρα που θέλει να θεωρείται δημοκρατία αλλά έχει δώσει παράλογες εξουσίες σε ένα πρόσωπο. Μόνο ανεξάρτητοι ελεγκτικοί μηχανισμο, που δίνουν λόγο μόνο στο δικαστικό σύστημα της χώρας, θα πρέπει να ελέγχουν τις εταιρείες. Και θα πρέπει να ελέγχονται όλοι όσοι έχουν δεσπόζουσα θέση. Και δεν λέω ότι δεν πρέπει να αφήνεται κάποιος να έχει δεσπόζουσα θέση, αλλά θα πρέπει να ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ για να μην λειτουργεί καταχρηστικά και ασύδωτα... Και το facebook και οι υπόλοιποι. Και μάλιστα καλό είναι ότι η μία εταιρεία καταγγέλει την άλλη. Διευκολύνουν στο βγαίνουν στην επιφάνεια αθέμιτες πρακτικές....

btw οι μόνοι που είδα να χαίρονται στο insomnia για τον "έλεγχο" που άσκησε ο trump είναι ΟΛΟΙ αυτοί που τώρα υπερασπίζονται την apple... Γελάνε οι πέτρες με το πως αλλάζει η οπτική...

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Ρε συ είναι αστείο ο τρόπος που νιώθετε συμπόνοια για μία εταιρεία. Όχι δεν συμφωνώ με τον τρόπο που το trump "έλεγξε" την huawei, γιατί απλά δεν έγινε έλεγχος μόνο κυρώσεις από μία χώρα που θέλει να θεωρείται δημοκρατία αλλά έχει δώσει παράλογες εξουσίες σε ένα πρόσωπο. Μόνο ανεξάρτητοι ελεγκτικοί μηχανισμο, που δίνουν λόγο μόνο στο δικαστικό σύστημα της χώρας, θα πρέπει να ελέγχουν τις εταιρείες. Και θα πρέπει να ελέγχονται όλοι όσοι έχουν δεσπόζουσα θέση. Και δεν λέω ότι δεν πρέπει να αφήνεται κάποιος να έχει δεσπόζουσα θέση, αλλά θα πρέπει να ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ για να μην λειτουργεί καταχρηστικά και ασύδωτα... Και το facebook και οι υπόλοιποι. Και μάλιστα καλό είναι ότι η μία εταιρεία καταγγέλει την άλλη. Διευκολύνουν στο βγαίνουν στην επιφάνεια αθέμιτες πρακτικές....

btw οι μόνοι που είδα να χαίρονται στο insomnia για τον "έλεγχο" που άσκησε ο trump είναι ΟΛΟΙ αυτοί που τώρα υπερασπίζονται την apple... Γελάνε οι πέτρες με το πως αλλάζει η οπτική...

Άλλο ένα τσουβάλιασμα που γίνεται συχνά σε θέματα Apple...

Σοβαρά τώρα , πιστεύεις ότι μετά από τόσα χρόνια αυτής της πολιτικής ξύπνησε ο δίκαιος χαρακτήρας μέσα σε σένα,το Facebook και τους υπόλοιπους για την καταχρηστική συμπεριφορά της Apple?

Συγνώμη αλλά διατηρώ επιφυλάξεις ότι έχει ξεφύγει το θέμα εκτός λογικής, εξαιτίας ψυχολογικών ανωμαλιών....

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, atheatos είπε

Άλλο ένα τσουβάλιασμα που γίνεται συχνά σε θέματα Apple...

Σοβαρά τώρα , πιστεύεις ότι μετά από τόσα χρόνια αυτής της πολιτικής ξύπνησε ο δίκαιος χαρακτήρας μέσα σε σένα,το Facebook και τους υπόλοιπους για την καταχρηστική συμπεριφορά της Apple?

Συγνώμη αλλά διατηρώ επιφυλάξεις ότι έχει ξεφύγει το θέμα εκτός λογικής, εξαιτίας ψυχολογικών ανωμαλιών....

Το χαρακτηρισμό στον επιστρέφω, από εκεί και πέρα εγώ είπα ότι όλοι πρέπει να ελέγχονται και προφανώς δεν ήταν η apple που ελέγχθηκε πρώτη. Μην κοιτάτε που εσείς πιστεύετε ότι πρωτοπορεί και σε αυτό. Έχουν ελεγχθεί χιλιάδες εταιρείες και η Microsoft παλιότερα και καλά της έκαναν και καλά τις επέβαλλαν ότι της επέβαλλαν... 

Επεξ/σία από Retromaniac
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Retromaniac είπε

Το χαρακτηρισμό στον επιστρέφω, από εκεί και πέρα εγώ μίλα ότι όλοι πρέπει να ελέγχονται και προφανώς δεν ήταν η apple που ελέγχθηκε πρώτη. Μην κοιτάτε που εσεις πιστεύετε ότι πρωτοπορεί και σε αυτό. Έχουν ελεγχθεί χιλιάδες εταιρείες και η microsoft παλιότερα και καλά της έκαναν και καλά τις επέβαλλαν ότι της επέβαλλαν... 

Στην Apple τι πρέπει να επιβληθεί? Μιας και το συνεχίζεις να πετάς την μπάλα στην εξέδρα με το όλοι πρέπει να ελέγχονται....και η Γη είναι στρογγυλή κτλ. Ποιος έλεγχος δεν έχει γίνει στην Apple? Δεν περιμένω να απαντήσεις σοβαρά παρεπιμπτοντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, Retromaniac said:

Μόνο ανεξάρτητοι ελεγκτικοί μηχανισμο, που δίνουν λόγο μόνο στο δικαστικό σύστημα της χώρας, θα πρέπει να ελέγχουν τις εταιρείες. Και θα πρέπει να ελέγχονται όλοι όσοι έχουν δεσπόζουσα θέση. Και δεν λέω ότι δεν πρέπει να αφήνεται κάποιος να έχει δεσπόζουσα θέση, αλλά θα πρέπει να ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ για να μην λειτουργεί καταχρηστικά και ασύδωτα... Και το facebook και οι υπόλοιποι. Και μάλιστα καλό είναι ότι η μία εταιρεία καταγγέλει την άλλη. Διευκολύνουν στο βγαίνουν στην επιφάνεια αθέμιτες πρακτικές....

Σύμφωνοι, σύμφωνοι, σύμφωνοι. Αλλά αν κρίνω από 'δω, η Apple δεν έχει δεσπόζουσα θέση ή δεν την εκκμεταλλεύεται. Πάντως δεν είναι κάτι που μπορεί να κριθεί εύκολα, τουλάχιστον από μας.

Edit: Και απ' ό,τι καταλαβαίνω, ο τζίρος δεν είναι κριτήριο.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Σύμφωνοι, σύμφωνοι, σύμφωνοι. Αλλά αν κρίνω από 'δω, η Apple δεν έχει δεσπόζουσα θέση ή δεν την εκκμεταλλεύεται. Πάντως δεν είναι κάτι που μπορεί να κριθεί εύκολα, τουλάχιστον από μας.

Edit: Και απ' ό,τι καταλαβαίνω, ο τζίρος δεν είναι κριτήριο.

Δεν μιλάμε για τον τζίρο σαν απόλυτο νούμερο αλλά για το ποσοστό επί της συνολικού τζίρου της αγοράς. Οπότε επειδή έχει το συντριπτικό ποσοστό αναγκαστικά όποιος θέλει να πουλήσει λογισμικό για mobile και να βγάλει λεφτά πρέπει να πάει από το store της. Είναι κάτι που μπορεί έυκολα να το εκμεταλευτεί μία εταιρεία...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε

Δεν μιλάμε για τον τζίρο σαν απόλυτο νούμερο αλλά για το ποσοστό επί της συνολικού τζίρου της αγοράς. Οπότε επειδή έχει το συντριπτικό ποσοστό αναγκαστικά όποιος θέλει να πουλήσει λογισμικό για mobile και να βγάλει λεφτά πρέπει να πάει από το store της. Είναι κάτι που μπορεί έυκολα να το εκμεταλευτεί μία εταιρεία...

Και η λύση στο «πρόβλημα» που παρουσιάζεις είναι?

Δημοσ.
1 minute ago, Retromaniac said:

Και πάλι δεν νομίζω. Μπορεί να πουλάει σε λίγους ακριβά. Αυτό δεν νομίζω ότι μετράει. Περισσότερα, εικάζω, ότι μετράει το "πόσοι πελάτες απ' το σύνολο των χρηστών Smartphone χρησιμποιούν App Store και πόσοι όχι."
Μιλάμε για την αγορά που ονομάζεται "Πώληση εφαρμογών για Smartphones", η οποία είναι το σύνολο App Store+Play Store+ό,τι άλλο υπάρχει (αν υπάρχει). Ο νόμος δεν ενδιαφέρεται σε τι λειτουργικό τρέχει η κάθε εφαρμογή. Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να επικαλεσθεί ότι η Apple μονοπωλεί τις εφαρμογές για iOS. Δεν υπάρχουν "εφαρμογές iOS", υπάρχουν εφαρμογές για Smartphones. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Ok, τσίμπησα και σου απαντώ. Το app store έχει περίπου το 1/4 όλων των app download όσο ακριβώς και το μερίδιο αγοράς της στα κινητά, οπότε πώληση κινητών και downloads είναι το ίδιο πράγμα. Έχει το 60% του χρημάτων όλων των stores, όχι γιατί χρεώνει ακριβά, αλλά γιατί οι πελάτες της ξοδεύουν λεφτά. Η πελάτες της Apple πληρώνουν ξέροντας ότι έχει εξωπραγματικά περιθώρια κέρδους στο hardware και δεν έχουν πρόβλημα να πληρώνουν και για εφαρμογές. To Facebook απλά θέλει πρόσβαση στο πελατολόγιο της Apple δωρεάν.

Πολλοί έχουν κολλήσει στο 30%, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι η αρχική τιμή και μετά από ένα χρόνο πέφτει στο 15%. To Playstore και τα υπόλοιπα stores είναι επίσης στα 30%. Μην ακούσω για εναλλακτικές κτλ, γιατί όλα τα stores χρεώνουν πολύ και κανείς δεν είναι τόσο παράλογος ώστε να προωθήσει την εφαρμογή ως apk download στην σελίδα του.

Τώρα αν το 30% σου φαίνεται υπερβολική χρέωση μην τα πληρώνεις εσύ και οι Epic, Facebook. Χρησιμοποίησε της σελίδες τους για αγορές όπως μπορείς να κάνεις αυτή την στιγμή  (πάει και το επιχείρημα για μονοπώλιο και κατάχρηση θέσης).

Εγώ σαν προγραμματιστής που έχει εκδώσει  εφαρμογές τόσο στο App store, όσο και στα playstore, amazon, galaxy, slideme κτλ, είμαι περισσότερο ευχαριστημένος απο την εμπειρία και τα αποτελέσματα της Apple (αν εξαιρέσεις την αναμονή έγκρισης)

Τώρα εσύ απαντάς καθαρά απο ιδεολογική θέση και όχι βάση γεγονότων και ως απόδειξη κατάφερες σε άλλο post να ανακατέψεις τα ποσοστά της Apple με τον Trump στο ξεκάρφωτο, πράγμα που σημαίνει ότι τα βλέπεις όλα σαν ένα πακέτο ιδεών, κακός Trump - καπιταλισμός - μεγάλες εταιρίες, εναντίων καλού σοσιαλισμού - δύναμη στον κοσμάκι - ελέγξτε τις εταιρείες. Εμένα δεν με ενδιαφέρει μια τέτοια αντιπαράθεση.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, atheatos είπε

Και ποιος κάνει την διάκριση ποιος είναι μικροεπιχειρηματίας χτυπημένος από τον κορονοιο ή όχι? Το Facebook ?  Επίσης πως ξέρεις ότι το Facebook δεν βγάζει κέρδος? 
Με λίγα λόγια γιατί να μην γίνει σε όλους το ίδιο και με την δικαιολογία του φιλανθρωπικού σκοπού να μην χρεώνονται? 
Νομιζω ότι το Facebook και όλοι υπόλοιποι πετάνε την μπάλα στην εξέδρα εκμεταλευόμενοι κάθε ευκαιρία για να κρύψουν τα προβλήματα που έχουν λόγω της εκμετάλλευσης δεδομένων.

ΥΓ. Τώρα που το ξανασκέφτομαι με πιανουν τα γέλια , όταν έγραψες με έντονα γράμματα ότι το Facebook δεν έχει κέρδος.

Απαντήσεις:

α) Εγώ. Το facebook μου δίνει τη δυνατότητα να τον πληρώσω χωρίς προμήθειες τρίτων, εκτός αν έχω iphone

β) Το facebook δεν βγάζει κερδος από αυτό (άμεσα, έμμεσα με εκμετάλλευση δεδομενων φυσικά και βγάζει) διότι έτσι δήλωσε δημόσια. Εάν θεωρείς ότι λένε ψέματα και κατακρατούν μέρος του ποσού παρότι λένε το αντίθετο δεν έχει νόημα η συζήτηση μας.

γ) Δεν καταλαβα την ερώτηση. Φυσικά και όλοι όσοι διευκολύνουν τη μεταφορά χρημάτων για ανθρωπιστικούς/φιλανθρωπικούς σκοπούς χωρις προμήθεια δεν θα πρεπει να χρεωνονται από τα apple, google κλπ stores. Υπάρχει κάτι που λέγεται εταιρική κοινωνική ευθύνη και εγώ ως καταναλωτής θέλω να το ξέρω για κάθε εταιρεία για να αποφασίσω που θα δίνω τα χρήματα μου. Η apple προφανώς δεν θέλει να το ξέρω.
Παρεπιπτοντως, νομίζω ότι διαφωνείς για κάτι που δεν είπα. Γουστο και καπέλο της apple να βάζει 30-40-90% καπέλο σε ότι θέλει. H φίμωση και αποσιωπηση με ενόχλησε και τη θεωρώ ηθικά απαράδεκτη. 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, anonymous999 είπε

Απαντήσεις:

α) Εγώ. Το facebook μου δίνει τη δυνατότητα να τον πληρώσω χωρίς προμήθειες τρίτων, εκτός αν έχω iphone

β) Το facebook δεν βγάζει κερδος από αυτό (άμεσα, έμμεσα με εκμετάλλευση δεδομενων φυσικά και βγάζει) διότι έτσι δήλωσε δημόσια. Εάν θεωρείς ότι λένε ψέματα και κατακρατούν μέρος του ποσού παρότι λένε το αντίθετο δεν έχει νόημα η συζήτηση μας.

γ) Δεν καταλαβα την ερώτηση. Φυσικά και όλοι όσοι διευκολύνουν τη μεταφορά χρημάτων για ανθρωπιστικούς/φιλανθρωπικούς σκοπούς χωρις προμήθεια δεν θα πρεπει να χρεωνονται από τα apple, google κλπ stores. Υπάρχει κάτι που λέγεται εταιρική κοινωνική ευθύνη και εγώ ως καταναλωτής θέλω να το ξέρω για κάθε εταιρεία για να αποφασίσω που θα δίνω τα χρήματα μου. Η apple προφανώς δεν θέλει να το ξέρω.
Παρεπιπτοντως, νομίζω ότι διαφωνείς για κάτι που δεν είπα. Γουστο και καπέλο της apple να βάζει 30-40-90% καπέλο σε ότι θέλει. H φίμωση και αποσιωπηση με ενόχλησε και τη θεωρώ ηθικά απαράδεκτη. 

Μου αρέσει που πήρες φόρα να γράψεις,  ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε διακατέχει η θολούρα που επικρατεί με το άκουσμα της λέξης Apple:

α) Από πότε το fecebook απαγορεψε την δυνατότητα που λες , στους χρήστες iphone?

Δεν μπορώ να μπω από browser να κάνω αυτό που λες σε ένα iphone? Μήπως έχεις μπερδέψει την εφαρμογή με το υπόλοιπο τηλέφωνο? 

β) Το facebook βγάζει χρήμα με τα δεδομένα. Ξαναρωταω, το facebook δεν μπορεί να κάνει ανάρτηση εκτός εφαρμογής ή με κάποιο άλλο τρόπο αυτήν την δήλωση εντός εφαρμογής ώστε να ενημερώσει τους χρήστες. Επρεπε να τροποποιήσει την εφαρμογή για αυτήν την πληροφορία? Σοβαρά τώρα?

γ) Η apple στην εφαρμογή έχει κάποια δικαιώματα και πρέπει όλοι να ίσοι απέναντι στο appstore. Δεν είναι εξαίρεση το facebook επειδή έχει δεσπόζουσα θέση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...