Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμβουλή μου ξανάδωσε και περνά ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας με 12000 σε δύο πόλεις που είδα....Μάτωσε άλλη μια χρονιά. 4 μαθήματα είναι πλέον εμείς διναμε 10 και 14....Παράλληλα Πανελλήνιες λοιπόν πάλι και μια δουλιτσα για τα έξοδα σου....για να μην επιβαρύνεις και γονείς...Να κανείς αυτό που αγαπάς, δεν έχει νόημα να πας στο Γεωπονικό και απλά να πάρεις ένα χαρτί που θα κάθεται...ΙΕΚ το απορρίπτω λόγω δικαιωμάτων αλλά δεν είναι κακό αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις ακαδημαϊκά η μετέπειτα με δουλειές/δικαιώματα....

• Like 2
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλύτερα να κάνεις άλλη μια προσπάθεια στις πανελλήνιες και να μπεις στη σχολή προτίμησης σου. Το μπλέξιμο με ΙΕΚ και σχολές που δεν σε τρελαίνουν σε διάφορες πόλεις, μόνο χρόνο και χρήμα θα σου φάνε πιστεύω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να προσθέσω ότι υπάρχουν δημόσια ΙΕΚ φυσικοθεραπείας που σου αρέσει σαν αντικείμενο όπως είπες, το τελείωσε φίλος, έκανε πρακτική και τον κράτησαν σαν βοηθό.

Σε ιδιωτικό ΙΕΚ δεν θα πήγαινα ποτέ, να πληρώνω δύο ή τρία χρόνια για να πάρω ένα χαρτί που δεν αναγνωρίζεται πουθενά. Τα δημόσια όμως είναι μια καλή εναλλακτική των πανεπιστημίων για κάποιον που δεν μπορεί να πιάσει τη σχολή που του αρέσει / θέλει να ασχοληθεί με κάτι τεχνικό  (γιατί σου δίνει δυνατότητες για "χαμηλότερη" θέση βοηθού, αλλά πιο άμεσα) 

Επεξ/σία από Nakligan
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Lucifer είπε

Πέρασες στους απέναντι τελικά...

Μερικές μέρες φαντάζει πράγματι έτσι. Στην απέναντι πλευρά του Αχέροντα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, RedGL είπε

Είσαι πολύ μικρή ακόμα και η ζωή μεγάλη και οι συνθήκες αλλάζουν συνεχεια, κάνε ένα πλάνο στο περιπου για το τωρα πχ το ιεκ που λες, πανε ξεκινά και ο δρόμος κ η ζωή θα σε οδηγήσουν. Ξέρω ότι μάλλον φοβάσαι κ θες να ακούσεις κάτι σίγουρο αλλα ελάχιστα πάνε όπως τα σχεδιάζουμε ειδικότερα δε στα εργασιακά. 

Το βλέπω καθημερινά να συμβαίνει, ξέρω από τώρα ότι δεν μπορώ να είμαι σίγουρη σχεδόν για τίποτα. Σε ευχαριστώ πολύ όμως για τη συμβουλή σου, ίσως το αγχος μου να είναι λίγο υπερβολικό 💕

2 ώρες πριν, KFitilis είπε

Συμβουλή μου ξανάδωσε και περνά ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας με 12000 σε δύο πόλεις που είδα....Μάτωσε άλλη μια χρονιά. 4 μαθήματα είναι πλέον εμείς διναμε 10 και 14....Παράλληλα Πανελλήνιες λοιπόν πάλι και μια δουλιτσα για τα έξοδα σου....για να μην επιβαρύνεις και γονείς...Να κανείς αυτό που αγαπάς, δεν έχει νόημα να πας στο Γεωπονικό και απλά να πάρεις ένα χαρτί που θα κάθεται...ΙΕΚ το απορρίπτω λόγω δικαιωμάτων αλλά δεν είναι κακό αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις ακαδημαϊκά η μετέπειτα με δουλειές/δικαιώματα....

Μου το έχετε προτείνει πολλοί το να ξανά δώσω πανελληνιες και η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πολλά τα μορια της φυσικοθεραπείας (βέβαια όλα μπορούν να αλλάξουν σε μια χρόνια). Προς το παρόν νιώθω εξαντλημένη από το θέμα πανελληνιες όμως θα προσπαθήσω να ανακτήσω τις δυνάμεις μπυ και να ξανά δώσω ενώ παράλληλα θα κάνω αυτά που λες και εσυ❤️Ευχαριστώ πολύ πραγματικα!!

8 ώρες πριν, mechpanos είπε

Πρώτον, αν όπως το βλέπεις η σχολή και τα μαθήματα δεν σου αρέσουν, μην πας. Κανένας δεν χάθηκε επειδή δεν πήγε στο Πανεπιστήμιο, πίστεψε με... έχω πολλούς φίλους που όταν εγώ σπούδαζα, έβγαλαν μια τεχνική σχολή έστησαν τις δουλειές τους και τώρα τα πάνε μια χαρά, ενώ πολλοί συμφοιτητές μου είναι από δω κι από 'κει, υπάρχει τρομερή υπερπροσφορά πτυχιούχων κι έτσι το πτυχίο Έχω κατου πανεπιστημίου από μόνο του πλέον δεν λέει τίποτα.

Οπότε, προτείνω κι εγώ να πας για κάτι στο οποίο σου αρέσει.

Δεύτερον, και τα ιδιωτικά ΙΕΚ είναι για τα μπάζα...Θέλει ΠΟΛΥ ψάξιμο! Μπορεί να είναι καλύτερα, στο δημόσιο ΙΕΚ από ένα ιδιωτικό της πλάκας. Όμως, την κουβέντα αυτή που κάνεις εδώ, θα πρέπει να την κάνεις με τους δικούς σου, να δείτε τα οικονομικά και να απόφασίσετε όλοι μαζί. Μην σκέφτεσαι ότι θα τους επιβαρύνεις επειδή σπουδάζουν και την αδερφή σου, διότι πρώτα από όλα κι εκείνοι θα θέλουν να δώσουν τις ίδιες ευκαιρίες και στις δύο, δεύτερον αν δεν πας Άρτα που πέρασες και πιάσετε ένα σπίτι, γλιτώνουν τουλάχιστον 4 χιλιάρικα τον χρόνο μόνο για τα πάγια έξοδα!
Μην αγχώνεσαι και μην φοβάσαι!

ΥΓ. Για το ΙΕΚ Άλφα που σκέφτεται να πάει η αδερφή σου, σκεφτείτε το ξανά!!!! Δεν διαβάζω και τα καλύτερα, πρόσφατα εδώ στο forum υπήρξε θέμα για παράνομες χρεώσεις, απειλητικές συμπεριφορές κλπ...

Έχω κάνει κάποιες συζητήσεις μαζί με τους γονείς μου. Σίγουρα γλιτώνουν πολλά έξοδα από τη στιγμή που δεν θα πληρώνουν δυο σπίτια. Και σίγουρα όπως έχω πει αν ζητησω να μου πληρώσουν ιδιωτική θα το κάνουν. Απλώς με προβληματίζει επειδή στην πατρα έχουν ΙΕΚ μόνο για βοηθούς κάποιας ειδικότητας και εμένα δεν μου αρέσει καθόλου αυτό, δεν μου αποπνέει προοπτικές χωρίς να θέλω να προσβάλλω όσους επιλέγουν κάτι τέτοιο. Για αυτό σκέφτομαι να πάω αρχικά σε αυτό το ΙΕΚ το δημόσιο, παράλληλα να εργαστώ , ίσως να διαβάσω και για πανελλ2021 και ύστερα βλέπω τι θα κάνω. Έτσι και αλλιώς 2χρονια είναι η σχολή και 6μηνες πρακτική νομίζω.

Πραγματικα δε γνωρίζω τίποτα για αυτό το ΙΕΚ (αυτό που θα πάει η αδερφή μου). Σε ευχαριστώ πολύ για την προτροπή να το ψαξω περισσότερο καθώς ευχαριστώ και για τον χρόνο σου💕💕να είσαι καλα

2 ώρες πριν, valkon είπε

Καλύτερα να κάνεις άλλη μια προσπάθεια στις πανελλήνιες και να μπεις στη σχολή προτίμησης σου. Το μπλέξιμο με ΙΕΚ και σχολές που δεν σε τρελαίνουν σε διάφορες πόλεις, μόνο χρόνο και χρήμα θα σου φάνε πιστεύω. 

Το σκεφτομαι σοβαρά να ξανά δώσω. Σε ευχαριστώ πολυ☺️

2 ώρες πριν, Nakligan είπε

Να προσθέσω ότι υπάρχουν δημόσια ΙΕΚ φυσικοθεραπείας που σου αρέσει σαν αντικείμενο όπως είπες, το τελείωσε φίλος, έκανε πρακτική και τον κράτησαν σαν βοηθό.

Σε ιδιωτικό ΙΕΚ δεν θα πήγαινα ποτέ, να πληρώνω δύο ή τρία χρόνια για να πάρω ένα χαρτί που δεν αναγνωρίζεται πουθενά. Τα δημόσια όμως είναι μια καλή εναλλακτική των πανεπιστημίων για κάποιον που δεν μπορεί να πιάσει τη σχολή που του αρέσει / θέλει να ασχοληθεί με κάτι τεχνικό  (γιατί σου δίνει δυνατότητες για "χαμηλότερη" θέση βοηθού, αλλά πιο άμεσα) 

Ξέρεις αν υπάρχει κάποιο τέτοιο δημόσιο ΙΕΚ φυσικοθεραπείας στην πατρα;; Έψαξα αλλά δεν βρηκα κάτι παραμονο το δημόσιο ΙΕΚ της Πάτρας που βγάζει μόνο βοηθούς φυσικοθεραπευτών 

σε ευχαριστώ πολύ παντως για τις συμβουλες σου ❤️

Δημοσ.
12 ώρες πριν, vasilllis είπε

Αμα δεν φορας ουτε τα προβλεπόμενα μεσα προστασιας και δεν σεβεσαι κανενα κανονα οδικης συμπεριφοράς λογικο να ειναι επικινδυνο.

Δεν ξερω αν υπαρχει νοσηλευτικη σαν ιεκ(επαλ απο οτι γνωριζω υπαρχει).

Να εχεις υποψη σου οτι αυτα τα τυπου επαλ, ιεκ και συναφη προσφερουν τα μικροτερα δυνατα προσοντα,ουσιαστικα την αδεια για να μπορεις να δουλεψεις σε αυτον τον τομεαΑν ηταν ιδιωτικα (επι πληρωμη,)δεν θα τα συζητουσα καν..

Τι γνώμη έχεις για τις ιδιωτικές σχολές;

ευχαριστω για τον χρόνο σου❤️

9 ώρες πριν, Vlad27 είπε

Αν η ερώτηση γίνονταν το 2001 που πέρασα στο πανεπιστήμιο, η απάντηση θα ήταν αρνητική στο ΙΕΚ. Σε καμία περίπτωση δε φτάνει σε αξία το πτυχίο του ΑΕΙ. Όμως στο 2020 πλέον θα σου προτείνω να πας να σπουδάσεις σε όποια σχολή νομίζεις οτι θα σε αποκαταστήσει επαγγελματικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και ας μη σου αρέσει τόσο. Όταν θα πέφτει το χρήμα κάθε μήνα θα αρχίσεις να βλέπεις τα θετικά της υπόθεσης, τα οποία θα είναι σημαντικότερα από το να έχεις το πτυχίο της σχολής που σου άρεσε αλλά να κάθεσαι. 

Για αυτό το λόγο προσπαθώ να συνδυάσω και τα δυο. Θέλω και να μου αρέσει και να έχω επαγγελματική αποκατάσταση και ύστερα τις επιθυμητές απολαβές. Τώρα αν δεν καταφέρω να πετύχω αυτό τον συνδυασμό θα σκεφτώ να ακολουθήσω τη συμβουλή σου, να κάνω δηλαδή κάτι που ίσως δεν μου αρέσει τόσο , που όμως έχει υψηλές απολαβές.

σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου ❤️

9 ώρες πριν, vagos789 είπε

Η δουλεια του σημερινου γεωπονου ειναι κατι που γινεται πολυ digital οσο περναει ο καιρος

Η χημεια ειναι πολυ σημαντικο κομματι,χωρις αυτο να σημαινει οτι απαιτουνται ιδιαιτερες ικανοτητες και γνωσεις

Οι καλες δουλειες ειναι λιγες ,οι πιο πολλες ειναι επιπεδου Μανωλαδας με αθλια θερμοκηπια και εγκαταστασεις περασμενου αιωνα

Δεν θα συμβουλευα καποιον να μπει στο χωρο αν δεν ειναι απολυτως αποφασισμενος οτι αυτο θελει να κανει (αυτο βεβαια ισχυει για καθε κλαδο)

Ως εργοθεραπευτης καποιος εχει πιο καλες πιθανοτητες να βρει δουλεια

Η αλήθεια είναι ότι ο τομέας της γεωπονιας δεν με προσελκύει τόσο ώστε να μπω αποφασισμένη στο χώρο,με κάποιο όραμα. 

Σε συνδυασμό κιολας με τα προαναφερόμενα μαθήματα στα οποία δυσκολεύομαι , με οδήγησαν στην απόφαση να μη πάω.

σε ευχαριστώ παρα πολύ για τις πληροφορίες. ❤️❤️

6 ώρες πριν, Lucifer είπε

1. Δεν ξέρεις ακόμα τη φάση στο πανεπιστήμιο, δεν είναι απαραίτητο ότι το κάθε μάθημα θα σε κυνηγάει όλα τα χρόνια στη σχολή. Όταν μια σχολή "έχει και μαθηματικά" δε σημαίνει ότι 4 χρόνια θα λύνεις κωνικές τομές, μπορεί να σημαίνει ότι ένα εξάμηνο έχει και το μάθημα της Βιοστατιστικής πχ. Γι' αυτό το λόγο, συνήθως τέτοια μεμονωμένα μαθήματα (και όχι αυτά που συνεχίζουν αλυσίδα Φυσική 1 το ένα εξάμηνο, Φυσική 2 το επόμενο κ.ο.κ.) δεν αποτελούν πρόβλημα ακόμα και άσχετος να είσαι. Κάποια στιγμή θα βρεις κάποιες καλές σημειώσεις, θα δώσεις μία, θα δώσεις δύο, θα πάρεις ένα 5 και συνεχίζεις. Ή θα το μάθεις πραγματικά, πράγμα που δεν φαίνεται δύσκολο από τον τρόπο γραφής σου. Που μας πάει στο 2:

2. Ξέχνα τα "είμαι καλή στα θετικά, κακή στα θεωρητικά" κτλ. Αυτό είναι μια φιλοσοφία που μας φαίνεται το μόνο νορμάλ και φυσικό λόγω της θλιβερής φύσης του σχολείου. Η άπωση που έχεις για ένα μάθημα όπως αυτή αντανακλάται σε έναν βαθμό ενός μισότρελου δημόσιου υπαλλήλου, σε μια τάξη 20+ ατόμων που ψωλοβαράνε ενώ ταυτόχρονα έχεις άλλα 15 μαθήματα να αποδόσεις, δεν σε κάνει κακή στα μαθηματικά. Μπορεί να μη σου αρέσουν ποτέ όπως σου αρέσει η βιολογία, αλλά αυτό δε τα κάνει πιο δύσκολα. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά μπορείς να μάθεις ό,τι θες. Όταν ξεφτίσει λίγο το λύκειο από πάνω σου θα καταλάβεις ότι είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος μελέτης σε μία σχολή.

3. Τα μαθηματικά που απαιτούνται στις περισσότερες σχολές υγείας και βιολογίας είναι μετά βίας γυμνασίου. Μη σε νοιάζει αν δεν έμαθες ποτέ να κάνεις παραγοντοποίηση, ποτέ κανείς και πουθενά δε θα στη ζητήσει.

Τέλος πάντων αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορείς να έχεις εικόνα της "δυσκολίας" ή της διαφοράς μιας σχολής από το λύκειο, εξ' ορισμού. Μην πελαγώνεις, ό,τι κι αν επιλέξεις θα σου είναι πολύ ευκολότερο απ' όσο φοβάσαι τώρα και κοίτα να επιλέξεις βάσει του τι σε έλκει, έχοντας κατά νου ότι η όποια σχολή, θα σε εξειδικεύσει πάνω σε αυτό.

Πέρασες στους απέναντι τελικά...

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Σίγουρα δεν ξέρω την φάση του πανεπιστημίου και δεν πρόκειται να τη μάθω από λόγια τρίτων. Επίσης έχεις δίκιο, ίσως το λυκειο δεν έχει «ξεφτίσει» ακόμη από πάνω μου για αυτό έχω «κολλήσει» στο ότι δν έχω βάσεις στα προαναφερόμενα μαθήματα. Θα σκεφτώ σοβαρά αυτά που μου ειπες. Σε ευχαριστώ πολύ 🙂

Δημοσ.

Όλες οι απαντήσεις είναι πολύ καλές. Ωστόσο, έχοντας βρεθεί και εγώ ακριβώς στην θέση σου θα παραθέσω την δική μου γνώμη.

Προτείνω να πας στην σχολή. Θα σου πω γιατί.

Έδωσα, σαν εσένα, πανελλήνιες δύο φορές. Την πρώτη φορά δεν πέρασα πουθενά καλά (είχα μια σχέση με μια παρδαλούτσικη κοπελιά και με έπαιρνε τα μυαλά). Την δεύτερη πέρασα σε Τμήμα Μαθηματικών, χωρίς το υπόβαθρο μου να είναι τίποτα κορυφαίο. Αποφάσισα να το πολεμήσω και να πάω. Μπήκα δηλαδή με αυτή την λογική. Από την στιγμή που μπαίνεις με αυτό στο μυαλό σου τα καταφέρνεις όπου και να πας. Είχαμε πολύ δύσκολα μαθήματα, ανυπόφορα κατά φορές, αλλά αν είσαι πεπεισμένος για τις ικανότητες σου θα τα καταφέρεις. Εντέλει, χωρίς να θέλω να μακρυγορώ, κατέληξα πολύ καλύτερα από ό,τι θα μπορούσα να καταλήξω αν περνούσα στην πρώτη μου επιλογή (η οποία πραγματικά δεν θυμάμαι καν ποιά ήταν χαχα). Πέρασα εκεί, αποφάσισα να το φτάσω μέχρι όσο πήγαινε. Λίγοι άνθρωποι έχουν αυτή την ικανότητα και εσύ μου φαίνεσαι ότι την κατέχεις.

Προτείνω να κάνεις το ίδιο, ΑΝ και τα Δημόσια ΙΕΚ είναι εξίσου καλή επιλογή μιας και σε συνδέουν απευθείας με την αγορά εργασίας. Ωστόσο, ένα Πτυχίο ΑΕΙ είναι -προσωπικά ομιλώντας- η καλύτερη επένδυση για τον χρόνο σου, άσχετα με το αν θα γίνεις ακαδημαϊκός ή όχι.

Καλή τύχη όπως και να έχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις οπότε πολύ πιθανό να ανακυκλώσω απόψεις που ήδη έχουν διατυπωθεί, και να ρωτήσω πράγματα που ήδη έχεις απαντήσει, οπότε θα απαντήσω με τη μορφή ενός flow chart να τα πιάσουμε όλα.

Για αρχή εγώ λέω να πας και να κρίνεις από μέσα.

• Ακόμα και να μη σου αρέσει καθόλου η ιδέα του αντικειμένου, παραμένει απλά η ιδέα που έχεις για το αντικείμενο, πάνε να δεις και ποτέ δε ξέρεις, ίσως να σου αρέσει.
  • Αν ήδη δεν σε χαλάει η ιδέα του γεωπονικού , τότε πάς χωρίς πολλά πολλά.

Επειδή είδα ότι σε αγχώνει το θέμα του επιστημονικού υποβάθρου λόγω θεωρητικής κατεύθυνσης. Κάποιοι θα πέσουν να με φάνε με αυτό που θα πω, αλλά hear me out: Βλέπω τις βάσεις με το νέο σύστημα (δηλάδη για την μεγάλη πλειοψηφία των μελλοντικών συμφοιτητών σου). Βάση 5.250 - Βαθμός πρώτου 12.350. Τι επιστημονικό υπόβαθρο θεωρείς ότι θα έχει ο μέσος συμφοιτητής σου; Ναι εσύ λόγω κατεύθυνσης θα έχεις πρακτικά μηδαμινές βάσεις για κάποια λίγα μαθήματα, αλλά πίστεψε με δε νομίζω πως δε ξεπερνιέται το εμπόδιο με λίγη προσπάθεια. Ας πούμε στα πολυτεχνεία υπήρχαν παιδιά όταν έδινα εγώ που δεν έκαναν προγραμματισμό στο λύκειο, ε πίστεψε με μια χαρά πτυχίο πήραν και ανταποκρίθηκαν εν τέλει στα λίγα τέτοια μαθήματα που είχε το δικό μου τμήμα.

Θα μου πεις γιατι τα λέω όλα τα ανωτέρω: Οι απαιτήσεις των διδασκόντων προσαρμόζονται ανάλογα με το επίπεδο των φοιτητών, και εξηγούμαι: Η γεωπονική είναι μια εξαιρετική σχολή, πριν κάποια χρόνια που έδινε η αδερφή και γινόταν κάτι περίεργο με τα πεδία, όσοι δεν πέρασαν Ιατρικές/Φαρμακευτικές κτλ βρέθηκαν Γεωπονία, αποτέλεσμα: Βάση Γεωπονίας ΑΠΘ πχ 17+. Χρόνια ολόκληρα ακούει η φουρνιά της αδερφής μου το πόσο τους "παινεύουν" οι καθηγητές και νιώθουν οτι μπορούν να κάνουν καλύτερο μάθημα γιατί έχουν καλύτερο "υλικό" με το οποίο δουλευουν (πράγμα που σημαίνει πως είχαν και μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτούς).

Σε άλλη περίπτωση, γνωστή  πέρασε στο τμήμα μου 5 χρόνια αργότερα, όταν  η βάση εισαγωγής του τμήματος είχε "κατρακυλήσει" περίπου 4.000 μόρια κάτω σε σχέση με όταν είχα μπει εγώ. Επειδή συχνά πυκνά ζητάει τη "βοήθειά" μου έχω παρατηρήσει ότι τα περισσότερα μαθήματα πλέον έχουν "ελαφρύνει" αισθητά (αυτό βέβαια είναι μεγάλη συζήτηση, επηρεάζεται η κατάσταση από πολλούς παράγοντες όπως διδακτικό προσωπικό). 

Τα τμήματα προσαρμόζονται στο επίπεδο των φοιτητών, όχι ότι θα πάψει ποτέ η Γεωπονική να είναι μια πολύ σοβαρή σχολή, αλλά δε θα ματώσεις κιόλας επειδή δεν έκανες Χημεία στο λύκειο.

Αυτά απο μένα, ΠΑΝΕ και βλέπεις.

ΕDIT: Είδα αναφέρεις ότι σου αρέσει η βιολογία, θα χορτάσεις βιολογία στο Γεωπονικό.

Επεξ/σία από tasos30
Δημοσ.
9 ώρες πριν, tasos30 είπε

Δεν διάβασα όλες τις απαντήσεις οπότε πολύ πιθανό να ανακυκλώσω απόψεις που ήδη έχουν διατυπωθεί, και να ρωτήσω πράγματα που ήδη έχεις απαντήσει, οπότε θα απαντήσω με τη μορφή ενός flow chart να τα πιάσουμε όλα.

Για αρχή εγώ λέω να πας και να κρίνεις από μέσα.

• Ακόμα και να μη σου αρέσει καθόλου η ιδέα του αντικειμένου, παραμένει απλά η ιδέα που έχεις για το αντικείμενο, πάνε να δεις και ποτέ δε ξέρεις, ίσως να σου αρέσει.
  • Αν ήδη δεν σε χαλάει η ιδέα του γεωπονικού , τότε πάς χωρίς πολλά πολλά.

Επειδή είδα ότι σε αγχώνει το θέμα του επιστημονικού υποβάθρου λόγω θεωρητικής κατεύθυνσης. Κάποιοι θα πέσουν να με φάνε με αυτό που θα πω, αλλά hear me out: Βλέπω τις βάσεις με το νέο σύστημα (δηλάδη για την μεγάλη πλειοψηφία των μελλοντικών συμφοιτητών σου). Βάση 5.250 - Βαθμός πρώτου 12.350. Τι επιστημονικό υπόβαθρο θεωρείς ότι θα έχει ο μέσος συμφοιτητής σου; Ναι εσύ λόγω κατεύθυνσης θα έχεις πρακτικά μηδαμινές βάσεις για κάποια λίγα μαθήματα, αλλά πίστεψε με δε νομίζω πως δε ξεπερνιέται το εμπόδιο με λίγη προσπάθεια. Ας πούμε στα πολυτεχνεία υπήρχαν παιδιά όταν έδινα εγώ που δεν έκαναν προγραμματισμό στο λύκειο, ε πίστεψε με μια χαρά πτυχίο πήραν και ανταποκρίθηκαν εν τέλει στα λίγα τέτοια μαθήματα που είχε το δικό μου τμήμα.

Θα μου πεις γιατι τα λέω όλα τα ανωτέρω: Οι απαιτήσεις των διδασκόντων προσαρμόζονται ανάλογα με το επίπεδο των φοιτητών, και εξηγούμαι: Η γεωπονική είναι μια εξαιρετική σχολή, πριν κάποια χρόνια που έδινε η αδερφή και γινόταν κάτι περίεργο με τα πεδία, όσοι δεν πέρασαν Ιατρικές/Φαρμακευτικές κτλ βρέθηκαν Γεωπονία, αποτέλεσμα: Βάση Γεωπονίας ΑΠΘ πχ 17+. Χρόνια ολόκληρα ακούει η φουρνιά της αδερφής μου το πόσο τους "παινεύουν" οι καθηγητές και νιώθουν οτι μπορούν να κάνουν καλύτερο μάθημα γιατί έχουν καλύτερο "υλικό" με το οποίο δουλευουν (πράγμα που σημαίνει πως είχαν και μεγαλύτερες απαιτήσεις από αυτούς).

Σε άλλη περίπτωση, γνωστή  πέρασε στο τμήμα μου 5 χρόνια αργότερα, όταν  η βάση εισαγωγής του τμήματος είχε "κατρακυλήσει" περίπου 4.000 μόρια κάτω σε σχέση με όταν είχα μπει εγώ. Επειδή συχνά πυκνά ζητάει τη "βοήθειά" μου έχω παρατηρήσει ότι τα περισσότερα μαθήματα πλέον έχουν "ελαφρύνει" αισθητά (αυτό βέβαια είναι μεγάλη συζήτηση, επηρεάζεται η κατάσταση από πολλούς παράγοντες όπως διδακτικό προσωπικό). 

Τα τμήματα προσαρμόζονται στο επίπεδο των φοιτητών, όχι ότι θα πάψει ποτέ η Γεωπονική να είναι μια πολύ σοβαρή σχολή, αλλά δε θα ματώσεις κιόλας επειδή δεν έκανες Χημεία στο λύκειο.

Αυτά απο μένα, ΠΑΝΕ και βλέπεις.

ΕDIT: Είδα αναφέρεις ότι σου αρέσει η βιολογία, θα χορτάσεις βιολογία στο Γεωπονικό.

Σωστός στην λογική σου. Επίσης να προσθέσω ότι καθώς μιλάμε για Άρτα, μιλάμε για το πρώην ΤΕΙ Φυτικής και Ζωϊκής παραγωγής, με ό,τι σημαίνει αυτό για τις απαιτήσεις σε υπόβαθρο, σε σχέση με ένα αντίστοιχο τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ή άλλου Πανεπιστημιακού Τμήματος, π.χ.
Καλά αυτό με την συγχώνευση ΑΕΙ/ΤΕΙ προκαλεί πολλές συγχύσεις, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για παράδειγμα, λειτουργούν 2 τμήματα Μηχανολόγων (της Πολυτεχνικής Σχολής και του ΤΕΙ), 2 τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, κλπ!!!

Επίσης όσον αφορά την αποφοίτηση από ΙΕΚ, βγαίνεις βοηθός φυσιοθεραπευτή, νοσηλευτή κλπ...Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα, ότι είναι κακό...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Σωστός στην λογική σου. Επίσης να προσθέσω ότι καθώς μιλάμε για Άρτα, μιλάμε για το πρώην ΤΕΙ Φυτικής και Ζωϊκής παραγωγής, με ό,τι σημαίνει αυτό για τις απαιτήσεις σε υπόβαθρο, σε σχέση με ένα αντίστοιχο τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ή άλλου Πανεπιστημιακού Τμήματος, π.χ.
Καλά αυτό με την συγχώνευση ΑΕΙ/ΤΕΙ προκαλεί πολλές συγχύσεις, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας για παράδειγμα, λειτουργούν 2 τμήματα Μηχανολόγων (της Πολυτεχνικής Σχολής και του ΤΕΙ), 2 τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, κλπ!!!

Επίσης όσον αφορά την αποφοίτηση από ΙΕΚ, βγαίνεις βοηθός φυσιοθεραπευτή, νοσηλευτή κλπ...Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα, ότι είναι κακό...

Eδω να προσθέσω ότι δεν ήξερα ότι η σχολή είναι πρώην ΤΕΙ, όχι ότι έχω κάνα θέμα, αλλά στο δικό μου αντικείμενο (πολιτικός μηχανικός) η μετονομασία των αντίστοιχων ΤΕΙ δεν αλλάζει κάτι στα επαγγελματικά τους δικαιώματα, μαρκετίστικος τρόπος να ξεκομπλάρουν τα παιδιά απ το να τα δηλώνουν είναι πιο πολύ. Φαντάζομαι κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και για τη Γεωπονία, 5ετές ΑΕΙ - 4ετές "ΑΕΙ". Αυτά καλό είναι να τα ψάξει λίγο.

Έχω φίλο που έχει τελειώσει το "αντίστοιχο" τμήμα του ΤΕΙ στη Σίνδο (Τεχνολόγων Γεωπόνων νομίζω), επίσης από θεωρητική τότε που μπήκε τελείως τυχαία. Μυρωδιά από μαθηματικά και γενικότερα θετικές επιστήμες. Όχι ότι τώρα "μύρισε", αλλά την έβγαλε αέρα. Τώρα επί της ουσίας τι "έμαθε" από όλα αυτά τα χρόνια δε ξέρω.

Επεξ/σία από tasos30
Δημοσ.
11 ώρες πριν, anonxb είπε

Τι γνώμη έχεις για τις ιδιωτικές σχολές;

ευχαριστω για τον χρόνο σου❤️

Για αυτό το λόγο προσπαθώ να συνδυάσω και τα δυο. Θέλω και να μου αρέσει και να έχω επαγγελματική αποκατάσταση και ύστερα τις επιθυμητές απολαβές. Τώρα αν δεν καταφέρω να πετύχω αυτό τον συνδυασμό θα σκεφτώ να ακολουθήσω τη συμβουλή σου, να κάνω δηλαδή κάτι που ίσως δεν μου αρέσει τόσο , που όμως έχει υψηλές απολαβές.

σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου ❤️

Η αλήθεια είναι ότι ο τομέας της γεωπονιας δεν με προσελκύει τόσο ώστε να μπω αποφασισμένη στο χώρο,με κάποιο όραμα. 

Σε συνδυασμό κιολας με τα προαναφερόμενα μαθήματα στα οποία δυσκολεύομαι , με οδήγησαν στην απόφαση να μη πάω.

σε ευχαριστώ παρα πολύ για τις πληροφορίες. ❤️❤️

Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου. Σίγουρα δεν ξέρω την φάση του πανεπιστημίου και δεν πρόκειται να τη μάθω από λόγια τρίτων. Επίσης έχεις δίκιο, ίσως το λυκειο δεν έχει «ξεφτίσει» ακόμη από πάνω μου για αυτό έχω «κολλήσει» στο ότι δν έχω βάσεις στα προαναφερόμενα μαθήματα. Θα σκεφτώ σοβαρά αυτά που μου ειπες. Σε ευχαριστώ πολύ 🙂

Δεν μπορουμε να τις βαλουμε ολες στο ιδιο σακι.Υπαρχουν ιδιωτικες σχολες/κολλεγια επιπεδου ΑΕΙ .Δεν γνωριζω ποια σχολη εχεις στο μυαλο σου.ποσα χρονια ειναι,ποσα χρηματα και κυριως το χαρτι που δινει τι χαρτι ειναι.Διαβασα καπου και πτυχιο βοηθος φυσιοθεραπευτη καλο ειναι.Καλο ειναι αν σου δινει το δικαιωμα σε 5-6-10 χρονια να γινεις φυσιοθεραπευτης με δικο σου ιατρειο(δεν το νομιζω με τιποτα).Καταλαβαινεις λοιπον οτι η καριερα σε αυτο το επαγγελμα ειναι αρκετα περιορισμενη.Σημαντικο αυτο που θα κανεις να σου αρεσει για να το κανεις καλα!!

ΥΓ .Σταματα να λες οτι δεν εχεις υποβαθρο.Τα μαθηματα των πανεπιστημιων διδασκονται εκει .Ισως να χρειαστει να διαβασεις παραπανω,ισως χρρειαστει να κανεις καποια μαθηματα εξτρα.Σε καμια περιπτωση δεν το βλεπω τροχοπεδη.

ΥΓ2.Κατι σε εξωτερικο κοιταξες?

Δημοσ.

Ενα μονο θα πω.

Απ οτι καταλαβα η γεωπονια μπηκε εντελως στην τυχη (λογω βεβαια του αθλιου συστηματος που εχουμε).

Αρα θα σε συμβουλευα ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ. Βλεπεις τον εαυτο σου γεωπονο στο μελλον?

Απο τα λεγομενα σου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Αρα δεν στο προτεινω με τιποτα

Κανε αλλη μια προσπαθεια για πανελληνιες. Μηπως δεν εχεις προσπαθησει τοσο?12,000 μορια δεν φαινεται κατι το τρομερο

Δημοσ.
3 ώρες πριν, katz είπε

12,000 μορια δεν φαινεται κατι το τρομερο

Εντάξει για εσένα δεν είναι, για άλλον όμως που έγραψε 3.000 μόρια είναι (αλλά δεν τον χαλάει, γιατί περνάει Μαθηματικό Σάμου)...Τώρα αυτός που πέρασε Μαθηματικό γράφοντας στα Μαθηματικά 3, τι υπόβαθρο έχει και τι μαθηματικά θα μπορέσει να μάθει, είναι άλλη υπόθεση!

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Εντάξει για εσένα δεν είναι, για άλλον όμως που έγραψε 3.000 μόρια είναι (αλλά δεν τον χαλάει, γιατί περνάει Μαθηματικό Σάμου)...Τώρα αυτός που πέρασε Μαθηματικό γράφοντας στα Μαθηματικά 3, τι υπόβαθρο έχει και τι μαθηματικά θα μπορέσει να μάθει, είναι άλλη υπόθεση!

Δεν είναι δικό του θέμα. Άμα το μαθηματικό Σάμου (και το κάθε μαθηματικό) τον δέχεται μαγκιά του να πάει.

t. Μαθηματικός

3 ώρες πριν, katz είπε

Ενα μονο θα πω.

Απ οτι καταλαβα η γεωπονια μπηκε εντελως στην τυχη (λογω βεβαια του αθλιου συστηματος που εχουμε).

Αρα θα σε συμβουλευα ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ. Βλεπεις τον εαυτο σου γεωπονο στο μελλον?

Απο τα λεγομενα σου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ. Αρα δεν στο προτεινω με τιποτα

Κανε αλλη μια προσπαθεια για πανελληνιες. Μηπως δεν εχεις προσπαθησει τοσο?12,000 μορια δεν φαινεται κατι το τρομερο

Είπε ότι έδωσε από την κατεύθυνση βιολογίας που σαφέστατα περιορίζει τις δυνατότητες της και της επιλογές της.

Με 12.000 μόρια στην αντίστοιχη θετική κατεύθυνση άνετα έμπαινε στο 65% των τμημάτων πανελληνίως.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Δεν είναι δικό του θέμα. Άμα το μαθηματικό Σάμου (και το κάθε μαθηματικό) τον δέχεται μαγκιά του να πάει.

t. Μαθηματικός

Σαφώς, έτερον εκάτερον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...